never say never

lollapalooza

New member
זו לא בעייתיות, זו בחירה שלהם.

ובאותה מידה אפשר לומר שחילוני שלמד וגדל ועבד והיה כל חייו במסגרת חילונית ומעולם לא נפגש מקרוב עם אנשים דתיים (ואני מכירה המון כאלה), ובכלל לא יודע שום דבר על הציבור הזה, נמצא בבעיה. אולי אפילו קשה יותר, ובסוף חושב שדתיים זה סוג של חייזר.

shay4442

New member
פגשתי המון בחורי ישיבה בצבא בסדיר

ואפילו במילואים במלחמה האחרונה ואני חייב ציין שמרביתם כן!! חייזרים
זה לא אומר שחלקם ואפילו מרביתם הם לא אחלה של אנשים וחברים טובים כי מרביתם באמת אנשים טובים וכיפיים אבל הם בהחלט בלטו בסביבה החילונית מה עוד שהם גם לא נמנעו מחיכוכים(דבר שאני כן משתדל).רק כדי להיות כמה שיותר ברור גם אני רואה את עצמי בתור סוג של

lollapalooza

New member
לא דיברתי עליך.

דיברתי על אחרים. באוניברסיטה למשל נתקלתי בכ"כ הרבה אנשים שבחיים שלהם לא דיברו עם מישהו דתי, או שהיו כ"כ בורים בכל מה שקשור ליהדות, שזה עצוב.

מיצי007

New member
../images/Emo45.gif

אני אישית נהניתי מכל הקורסים שלקחתי ביהדות השנה, לא הרגשתי שכפו עלי כלום והדת היא כל כך חלק קטן מהאוניברסיטה. זאת אוניברסיטה מגניבה, ואני באתי לשם עם גישה של הכי אנטי דת.

מיצי007

New member
אה, ועוד משהו...

הכי יפה שם שאפשר לראות ערביות נשואות מסורתיות, מדברות עם חובשי כיפה... זה כל כך לא כמו שכולם חושבים.

SpyKid

New member
לגבי הקורסים,

אז א' - מה גורם לך להחליט שלכל מי שמתנגד לכפייה ללמוד קורסי יהדות יש איזשהו אנטי? ובנוסף לא כולם מחזיקים בגישה שלך לגבי "המקום שממנו הם באו". ודבר שני - נושא הדיון הוא מקומות שבהם לא היינו לומדים. מכיוון שלשמחתינו אכן יש עוד הרבה אוניברסיטאות בארץ, חלקינו מצהיר שלא היה לומד בבר-אילן.

shay4442

New member
אין אוניברסיטה שהייתי פוסל על הסף

לכל 5 האוניברסיטאות בארץ יש תוכנית ראויה של תחום הארכיאולגיה כאשר מסתבר בדיעבד שבעברית,את"א,ובר אילן יש מסלולים שיותר מעניינים אותי מאשר מה שיש בבן גוריון וחיפה. מבחינת אוירה,סגל,תנאים אני לא חושב שיש מקום שהייתי פוסל, אני גם כמו זיקית מתאים את עצמו לכל מקום ותמיד מסתגל ומתחבר בכל סביבה חדשה ותמיד נהנה וממצה את המצב.

תאליה 83

New member
היחס בת"א טוב לדעתי

כמובן שיש קורסי מבוא גדולים בהם המרצים לא יכולים לזכור את השמות של כולם, אבל כן נותנים יחס למי שרוצה (אם בשיעור ואם מחוץ לו בשעות הקבלה). אני מניחה שזה תלוי באופי של החוג והמרצה. אני לא הייתי לומדת בבר-אילן. לא שיש לי משהו נגד תאולוגיה, אבל אני מעדיפה להשקיע את זמני בתחומים שמעניינים אותי יותר.

אני לא...

הייתי הולכת ללמוד בבר-אילן, רק בגלל שממש לא נוח לי להגיע לשם מהבית- שם כנראה הייתי נשארת לגור- וזה עוד חיסרון לדעתי, לגור בבית בזמן הלימודים (במיוחד כשמעל מרחף התירוץ/שכנוע עצמי אבל-זה-גם-במרכז-וזה-קרוב-לבית) בהמשך ובהתאם לזאת גם לא באת"א כי זה קל"ב, וגם כי הזהירו אותי עד מאוד כי אין ממש אווירת "קמפוס", אלא באים-לומדים-הולכים. ומזה היה לי מספיק בצבא, תודה. כל ההקשרים לדת בבר-אילן לא מפחידים אותי. אני הולכת ללמוד בירושלים, למען השם. אבל כשאני מסתכלת על זה, אין שום עיר אחרת בעולם בה הייתי רוצה לגור וללמוד ולהנות מהחוויה הקצרה הזו כמו בעיר היחודית הזו. אני לא יודעת איך זה מבחינת החובה ללמוד קורסי יהדות, שאותי זה היה מבאס לימודית נטו, אני דווקא רואה חוויה מאוד חיובית בתור בחורה חילוניה להפתח לעולם שהוא שונה ממני וכך ללמוד להכיר אותו, מה ששוב מחזיר אותי לירושלים שהיא עיר שיש בה הכל מהכל ובגלל זה כל ייחודה. אה, וגם בב"ש לא רציתי, אבל זה סתם כי הנוף של הדרום ביאס אותי. אבל עכשיו כבר שיניתי לגמרי את דעתי מכל ההמלצות ששמעתי עליה, כך שאם זה לא היה בי-ם, זה בטוח היה באב"ג.

אני לא ארד נמוך מדי

רק ארענן את זכרונך היכן ממוקמת האוניברסיטה *שלך* והיכן בילית את 24 שנות חייך {או כך לפחות כתבת} ודי לחכימא ברמיזא והדס- קבלי שוב

לא התכוונתי להעליב , אם נפגעת אני מתנצל

אני יודע איפה ביליתי את 24 שנות חיי , ואני יכול להגיד שלא רע לי בכלל . אני גר במרכז , יכול להגיע לכל מקום , ודי טוב לי למען האמת . והאוניברסיטה הזאת היא ממש לא "שלי" , אני די שונא אותה אם נהיה גלויים. ואבא שלי במקרה עובד בירושלים כל יום , ככה שהוא יודע מה הוא מפסיד כנראה...

הועלו בשרשור המעניין הזה כמה טענות ילדותיות,

שהילדותית ביותר היא, בציטוט חופשי, "אני לא אלמד באונ' כי היא גדולה מדי, ואני עלול ללכת שם לאיבוד..." אני חייב לציין, שטענה זו נשמעת ממש ממש, אבל ממש ממש דבילית, כי ממתי שופטים מקום לימודים על סמך גודלו? אפשר לחשוב, שתלמיד ממוצע באונ' מסתובב בכל רחבי הקמפוס. לכל פקולטה יש את המתקנים שלה, ואת הבניינים הקבועים בה מתקיימים השיעורים. אני יכול להעיד על עצמי, שבתור תלמיד באונ' בן-גוריון בנגב, ישנם המון שטחים והמון מבנים שבהם לא דרכה כף רגלי ולו פעם אחת.רוב השיעורים שלי מתרכזים במספר מצומצם של איזורים, שרק בהם אני מבקר ומסתובב. הטענה שמכללה היא מקום טוב יותר מאשר אונ' רק בגלל האווירה המשפחתית, ובגלל גודלה (קוטנה?) האידיאלי, ממש לא רצינית, ואני לא חושב שיש מישהו שמתייחס ברצינות לטענה זו. דאנטה

M o n a L i s a

New member
מה לשפוט אנשים?

כל אחד עושה מה שטוב לו, ולומד איפה שבא לו...אם הטענות האלו לא נראות לך אתה לא צריך לזלזל באנשים שלדעתם הן מוצדקות וחשובות.

למעלה