never say never

אני ממליץ לך להגיע לאזור החדש בבר אילן

בניין פסיכולוגיה החדש ואלו שלידו ממש לא נראים מוזנחים (בשונה מהבניינים הישנים). כמו כן יש שם גן עם מזרקה ומלא דשא וכל מיני כאלה.... מרגישים במקום אחר לעומת האזור של 211...

M o n a L i s a

New member
אני דווקא אוהבת את 211 המוזנח ../images/Emo13.gif,

ובונים מולו מרכז מחקר ענקי לכימיה...יש למה לצפות
.

uri80

New member
ששש... אל תגלה לכולם. זה אחד המקומות היותר

יפים ושקטים שיש שם. למה להרוס?

יוקאס

New member
אלה באמת בניינים נורא יפים! בפנים ובחוץ!

מה חבל שאין לי שום סיבה ללכת כל כך הרבה עד לשם... בנין 404 למשל מזכיר לי קצת את ביה"ס היסודי שלי - קטן מוזנח ישן מעוצב בסגנון של שנות ה60 70. אבל יש בו ספריה נהדרת מלאה בהמוני ספרים ישנים שאני יכולה להסניף במשך שעות - את זה אני לא מחליפה בשום בניין חדש יפה ככל שיהיה
.

lollapalooza

New member
זה ממש מטריד

שהרבה אנשים חושבים שבר אילן זה איזה מוסד דתי מסתגר ואטום. שטויות במיץ. לא רק שיש שם המון חילוניים, זה גם אחד המקומות שהכי יפה לראות בהם איך הדתיים והחילוניים הם חברים טובים בהרבה מקרים. אתה יכול למצוא שם בחורה דתייה נשואה עם כיסוי ראש שמסתובבת עם החברה שלה, שהיא חילונית בגופייה וג'ינס. אף אחד לא כופה כלום ובטח שלא מסתגר ב"גטו". אישית, לי יש בעיות עם הגישה שם לגבי כל מיני דברים, אבל להגיד שהסביבה היא דתית מסתגרת זה לא נכון. לא מדובר פה במכללה דתית לבנות בלבד או משהו כזה. ולכל מי שמתבכיין על העובדה שיש קורסים ביהדות, אז א'- לא יזיק לאף אחד לצאת *טיפה* מהאנטי ולהכיר קצת את המקום שממנו הוא בא. יש המון דברים טובים ויפים ביהדות ולא הכל סובב סביב חרדים קיצוניים שזורקים אבנים. ודבר שני- אף אחד לא מכריח אתכם. לא טוב? יש עוד הרבה אוניברסיטאות בארץ.

uri80

New member
הרוב שם חילוני (וטוב שכך)

אבל יש משהו במה ש-yaeli008 אמרה. מי שלא ממש ירצה להתערבב ולצאת קצת החוצה, לא באמת חייב. יש לא מעט דתיים שמגיל קטן לומדים רק במוסדות דתיים, בצבא שרתו ביחידות של ישיבות ההסדר (שהן לא מעורבות, רק עם החברה שלהם. מסלול שלדעתי מזמן היה צריך לסגור אותו בצורתו הנוכחית) ואח"כ באוניברסיטה הולכים לבר אילן ושוב -מתחברים רק עם החבר'ה שלהם. יש בכך בעייתיות מסוימת.

M o n a L i s a

New member
לא הייתי קוראת לזה בעייתיות...

זה היה מצב בעייתי, אם האוניברסיטה הייתה סגורה ומוגבלת אך ורק לדתיים. אבל העובדה שיש לה אופי דתי אך עדיין מפוצצת בחילוניים רק נותן "להם" אפשרות להתערבב אך לא להיות חשופים לדברים שהם לא מעוניינים בהם.

yaeli008

New member
זו בעיתיות בהחלט.

המצב שאורי מתאר הוא שכיח בהחלט, בעיקר אצל אנשים מהפרובינציה /יו"ש. חלק ניכר מהם מתפכחים מהבועה שהם חיו בה עד גיל 25, א לא יותר, וא ז ההתנפצות היא ככ כואבת, ככ מפילה נמוך [ ולכן יש ככ הרבה דתלשים, בין היתר., שאני תמיד תוהה מה הועילו חכמים בתקנתם בעניין זה. מנגד,יש את הבלבול שהציבור שלנו חי. מצד אחד- אנחנו חיים במדינה חילונית, צורכים תקשורת שבעיקרה חילונית,מקומות הבילוי והעבודה הם נמצאים בסביבה שאינה דתית בד"כ וכו'. הסתירה בין עולם הערכים הפנימי אליו חונכנו לבין הצביון הכללי מסביבנו. לא מעוניינת להכנס לויכוח פוליטי, אבל לענ"ד הקטנה, אחד הדברים שהוןביל לגירוש מגוש קטיף זה שהציבור הדתי אליו אני משתייכת [ בגאווה רבה, שלא חלילה יישמע שאני מנסה להכחיש את מקומי בחברה] די מנותק מהציבור החילוני. אם הינו פחות מנותקים [ חלק מהניכור , נבוע מהתגוודת משכונות משלנו, יחדיות צבאיות משלנו, מוסדות לימוד משלנו] אזי ייתכן בהחלט שהייתה קמה צעקה כללית בנוגע לעוול שנעשה שם. האם זה היה עוזר? לאלוהים הפתרונים. אבל עובדה שלמרבית החילונים זה לא הזיז במיוחד. מה הפתרון.< הללואי ואדע.

uri80

New member
בטח בעייתיות. כל עוד חיים במדינת ישראל, הרוב

כאן במדינה הוא חילוני ומורכב מהרבה מאד מגזרים שונים. אם אתה לא מכיר את אלה שחיים מסביבך, תחיה כל חייך במעין בועה אבל את ישראל האמיתית לא יצא לך להכיר. הצבא עוד מתקן את זה כי הוא באמת סוג של כור היתוך מטורף, אבל אצל ההסדרניקים זה פשוט לא קיים. זה אמנם מסלול מאד ארוך של חמש שנים בערך אבל מתוכו הם רק שנה וחצי בצבא, לרוב בשריון ותותחנים ועם החבר'ה שלהם מהישיבה. הם פשוט לא נתקלים מספיק בכל השאר. החבר'ה שבאים מהמכינות הצבאיות שונים -הם עושים שלוש שנים מלאות בכל היחידות כמו כל חייל אחר, מעורבים כמו כולם. ולמעשה הם חלק נכבד מאד מעמוד השדרה של הקצונה הזוטרה בצבא. (ויעל, לדעתי יש כל כך הרבה דתל"שים לא מהסיבה שהזכרת, אלא מכך שהם אמנם קיבלו את אותו החינוך שאת קיבלת, אבל בסופו של דבר, איך נאמר? הגיעו למסקנות קצת שונות בחיים...)

yaeli008

New member
הדתלשים זה לא פס ייצור

כמו שאנשים חוזרים בתשובה מסיבות שונות, גם ההפך

למעלה