תסבירו לי...

יש לך טעות קטנה...

"ובתור תלמיד אני לא צריך לשלם ביטוח למורה שלי"- מז"א??? אולי גם אתה לא צריך לשלם על הדלק? אולי אתה צריך שהוא יפרט לך כמה כסף נטו הולך אליו לכיס, ומה המשכורת החודשית שלו... "אם המורה היה אומר שזה לביטוח...זה משהו אחר" אתה יודע כמה עולה ביטוח למורה נהיגה ? אתה יודע שהוא צריך לעשות המון תיקונים באוטו? אתה יודע שהוא צריך להחליף אוטו מקסימום כל 3 שנים? גנבי מכוניות מתבייטים על רכבי נהיגה כי הם יודעים שיש ביטוח מקיף והבעלים לא ירוצו לחפש ת'רכב (או יותר נכון המשטרה). תחשוב על זה
נ.ב אין לי שום אינטרס, אף אחד מהמשפחה שלי לא מורה נהיגה...

One Echoe

New member
סבבה, אני מכיר בכך

שיש למורה שלי הרבה הוצאות, ולכן אני משלם לו סכום נכבד של 85 שקל לשעה, שזה בערך פי 4 יותר כסף מהרווח של רוב האנשים שאני מכיר. למה אני צריך לשלם לו 300? על מה ולמה?

Superdror

New member
טסט לא לוקח זמן של שיעור אחד.

צא מזה. בכל מצב, הטסט חורג מזמן של שיעור אחד. חורג. אתה רוצה להמשיך להחזיק בעמדתך, אחלה. המורה לא יכול לשלוח אותך לטסט בשעה 13:00 וב13:45 לקבוע שיעור. לא יכול וזה לא קורה ולא יקרה - חד וחלק. לשלוח תלמיד לטסט עם הרכב פירושו לשרוף זמן העולה על זמן של שיעור אחד - וחבל על הויכוח הזה. אם אתה עדיין חושב שבשעה 13:00 אתה יוצא לטסט ובשעה 13:45 אתה בבית והמורה שלך כבר מלמד תלמיד אחר, אז אין לי מה לומר. המצב הזה הגיוני אם אתה גר ליד משרד הרישוי והתלמיד שאחריך גר במשרד הרישוי והמורה שלך מחכה עם שמשייה ומרגריטה בחנייה של משרד הרישוי.

One Echoe

New member
אתה פשוט אטום.

אם אני היחיד שניגש לטסט, והמורה שלי קובע לי טסט ב13:00, אז כן, אני אחזור ב13:45. הטסט לוקח 15 דקות, ההמתנה עוד 10, והחזרה לבית עוד 10. אפילו לא 45 דקות. מכיוון שאני לא היחיד, הוא לא יספיק. אבל הוא מקבל על כל שיעור כסף, כי יש עוד תלמיד, כך שההשוואה שלך לא נכונה.

Hadas 87

New member
קראתי פה את כל הדיון הזה ואתה

כ"כ צודק!!!!!!!!! אני (וההורים שלי כמובן כי הם אלו שממנים לי את הטסטים
) כ"כ מתעצבנים על הסחיטה הזו! זה אשכרה לזרוק 500 ש"ח לפח כל פעם.. זה ממש משתלם למורי נהיגה ככה להגיש תלמידים לטסטים סתם בלי שיהיו מוכנים.. מה איכפת להם? 600 ש"ח כל פעם סתם. בלי לעשות כלום. לעמוד ולגרבץ במשרד הרישוי 40 דקות- על זה 600 ש"ח. זה פשוט חוצפה. תחשבו על זה שניה- למה שמורה לנהיגה יגיש את התלמידים היותר מוכנים לטסטים? יותר שווה לו להגיש את הפחות מוכנים- ככה הם יכשלו בטסט וימשיכו לעשות אצלו שיעורים וככה הוא מרוויח גם את הכסף על הטסט הכושל, גם על שאר השיעורים שהם ימישכו לעשות אצלו וגם על השיעורים שהתלמידים המוכנים עושים אצלו עד שהוא יואיל בטובו להגיש אותם לטסט. כי אם הוא מגיש לטסט את המוכנים אז יש יותר סיכוי שהם יעברו ואז תגמר לו האספקת מזומנים מהם. המחיר המופקע הזה ממש יוצר עיוות בכל המערכת הזו של ההוצאה לטסטים. למורה אין ש-ו-ם יתרון שהתלמיד יעבור!

One Echoe

New member
תסרב? מאיפה לך לדעת מתי אתה מוכן?

המורה יודע מתי אתה מוכן. אתה יכול להרגיש, אבל אתה לא יודע בוודאות.

Superdror

New member
הנקודה שלי היא שאתה לא חייב לגשת

כשהמורה מחליט, אם אתה לא סומך על המורה או חושב שהוא רק רוצה לשלוח אותך להכשל, אל תיגש. אתה יכול לסרב ולהגיד שאתה לא מרגיש מוכן ורוצה להמתין עוד שבוע/שבועיים ולקחת עוד כמה שיעורים, עניין שלך. איך אתה יודע אם אתה לא מוכן ? אתה לא באמת יודע כי אתה לא בעל מקצוע, אבל יש לך את התחושות הפנימיות שלך והפידבק העצמי שלך על עצמך. כשאתה לומד למבחן בבית ספר, אתה לא מרגיש לפעמים שאתה לא מוכן/שאתה צריך ללמוד עוד ? להתחזק ?

One Echoe

New member
זה לא אותו דבר.

כאן מדובר על דבר שאין לי שום מושג בו. זה לא כמו ללמוד חומר מסוים. בדר"כ המורה ידע מתי אני מוכן, ולא להיפך. נכון שיש פידבק אישי וכו', אבל המורה צריך לדעת מתי אני צריך לגשת...

חוץ מזה -אתה בוחר את המורה

על סמך זה שאתה יכול לסמוך עליו ושהוא לא ימרח אותך

Hadas 87

New member
מן הסתם אני לא מדברת על מצבים

של שחור או לבן. אני מדברת על מצב שפחות או יותר יש למורה 2 תלמידים שמוכנים לטסט אבל יש אחד שיותר מוכן. למורה יותר ישתלם להגיש לטסט את זה שפחות מוכן כי יש יותר סיכוי שהוא יכשל. התלמיד שפחות מוכן מן הסתם לא חושב על זה בצורה כזו, הוא עשה כבר 30-40 שיעורים, הוא מרגיש שהוא נוהג בסדר, מבחינתו הוא מוכן, הוא לא ממש מנוסה כמו המורה כדי לדעת אם הוא באמת יעבור. חוץ מזה שכל תלמיד רוצה לגשת לטסט, מעטים התלמידים שמסרבים לטסטים.

אז תשדלי

לקחת מורה הגון עם המלצות ולא סתם איזה מורה תחמן.. ותאמיני לי מניסיון- יש גם מורים הגונים..

almogas

New member
אבל נגיד שטסט לוקח 3 שיעורים..

נגיד ששיעור עולה 100 שקל.. אז אתה משלם 300 שקל.. אבל רגע יש איתך עוד תלמיד שגם הוא משלם 300 שקל.. כאילו אתם משלמים 600 שקל בשביל 3 שיעורים.. וזה לוקח נגיד 2 שיעורים.. אז כאילו שהוא עושה עוד מלא כסף ככה מהצד.. בקיצור הטיעון הזה מעפן

aviGODFATHER

New member
תראה...

אתה לא יכול לפצות את המורה על כל שנייה שהוא מפסיד. אם אתה התלמיד הראשון שלו ביום מסויים והוא נוסע אליך, ונגיד שזה לוקח לו 20 דקות, אתה צריך לפצות אותו על הדלק שהוא נסע אליך, ועל הזמן שהוא "בזבז" בנסיעה אליך? וכשזה 2 נבחנים (מה שקורה בד"כ) הזמן חופף לגג 3 שיעורים (במקרה הכי קיצוני. אל תגיד לי שטסט של שני אנשים לוקח יותר משעתיים), והתשלום הוא בערך על 7 שיעורים (משני התלמידים יחד). לא משנה איך תנסה להוציא את זה - זאת מסחטת כספים.

למעלה