תסבירו לי...

Superdror

New member
אין ספק.

לקחת 300 שקל מחיר של טסט והפכת אותו להבדל בין עשיר לעני, אבל לא משנה. אין לך כסף לאוטו או רישיון - בשביל זה קיימת תחבורה ציבורית. זה הרבה הרבה הרבה יותר זול מאשר לנסוע באוטו ובמחירי הדלק כיום - יש הרבה אנשים שיש להם רכב ומעדיפים להשאיר אותו בחנייה לטובת תחבורה ציבורית.

One Echoe

New member
אין לך כסף לחשמל - תקנה גנרטור.

ושוב אני אגיד לך, למורה אין שום זכות לגנוב ממני כסף בחסות החוק או לא בחסות החוק. רישיון נהיגה זה מצרך בסיסי, בעזרתו מגיעים ממקום למקום. לאנשים יש זכות לבחור בתחבורה ציבורית, אבל צריכה להיות להם את האפשרות לבחור, האם לעשות רישיון או האם לנהוג בתחבורה ציבורית. וכן, כמה מאות שקלים זה המון כסף שלהרבה אנשים אין. אם זה משהו שקשה לך להבין, צא לרחובות או קרא את הדוחות האחרונים של הלשכה לסטטיסטיקה הישראלית.

קל לך לדבר..

בוא נראה אותך אומר "תחבורה ציבורית" אם תגור בצפון או ביהודה ושומרון.. יש מקומות שלשם מה לעשות- אין תחבורה ציבורית אז מה תגיד לי? "אל תגור שם"? סבבה לא אגור שם.. אז איפה אגור? מרכז הארץ? הווופה.. רק חבל ששם המחירים של הדירות בשמיים ומי שלא יכול להסכים לעצמו כסף לרישיון בוודאי שלא יכול להסכים לעצמו דירה במרכז הארץ..

abcdcba

New member
גם כאן אתה אומר דברים לא נכונים

אתה מדבר כאילו אתה לא יודע איפה אתה חי. הגופים האלה לא הגיעו למסקנה שלימודי נהיגה דורשים פיקוח על המחירים?! מאיפה הגעת לזה?! ממתי ראית גוף בישראל שמתפקד כמו שצריך?! גם הגוף הזה לא מתפקד כמו שצריך- ויש לכך המון דוגמאות!

abcdcba

New member
ממש לא

דבר ראשון- אין שום דבר כזה: "בן אדם שנותן שירות רשאי לבקש כמה שהוא רוצה". זה פשוט לא נכון- מבחינה חוקית. כאשר פלח מסויים בכלכלה מנסה להגדיל את הרווחים על ידי העלאה גורפת של המחירים של אותו פלח, אמור להיות (וקיים בארצנו כביכול) רשות שתגן על הלקוח. כמו שלא יהיה הוגן כלפי הלקוח שכל מחירי הלחם יעלו בכל רשתות המזון- כך גם לא יהיה הוגן שיתרחש הדבר בשירות אחר. לכן, המשפט הראשון שלך לחלוטין לא נכון.

../images/Emo6.gif

מצטער של קראתי הכל אבל אחרי שקראתי "כבר חרגנו מזמן של שיעור" כבר לא יכולתי להמשיך לקרוא ת'שטויות שלך.. אולי אצל בודדים ממש זה ככה.. ממה שהיה אצל המורה שלי אני יכול להגיד לך שהגענו תמיד לחנייה של משרד הרישוי 5 דקות לפני שהטסטר הגיע וישירות אחרי ה20 דקות טסט שלי או אחרי ה45 דקות מצטבר של שני הטסטים הוא היה טס לתלמיד ככה שלא התבזבז לו אפילו שיעור אחד אז עשה טוב.. אל תגיד סתם שטויות..העיקר להצדיק ת'מורים..

One Echoe

New member
אין היגיון.

אני ואבא שלי התווכחנו עם המורה והורדנו ל150. בסוף שילמנו לו 300...

buda11

New member
בעיקרון

הוא לוקח את ה 300 שקל האלה בגלל העמדת הרכב למבחן. בוא נגיד ככה בשעה הזו של המבחינים הוא יוכל לעשות לתלמיד שלו שיעור. וגם בגלל שזה מחיר אחדי בין כול המורים אז הם לוקחים את המחיר הזה ווכה אף אחד לא יוכל להתכוח או לעשות משו על זה .

One Echoe

New member
אחלה, אז שיקח 85 שקל. למה 300?

וברור שאיאפשר לעשות כלום, אבל זה עדיין לא אומר שזו לא גניבה.

almogas

New member
תשמעו זה שירות שהם נותנים

הם יכולים לקחת כמה שהם רוצים.. אם הוא רוצה הוא יכול לקחת לך גם 100000 שקל לשיעור.. זה המחיר.. לא מתאים לך ל תעשה אצלו.. אין שום גוף שמפקח על מחירים כאלה.. יש את אחד המשרדים בממשלה שמפקח על מחירים של מוצרים בסיסים כמו מוצרי חלב ולחם אני חושב.. כל השאר כל אחד יכול לקחת כמה שהוא רוצה... אבל שכל המורים התארגנו לקחת את המחיר הזה זה נראה לי אסור.. אבל יש גוף שעומד בראשם והוא אחראי על זה.. בקיצור מסובך ואין מה לעשות עם זה

One Echoe

New member
מז"א?

אין לי אפשרות אחרת, כולם לוקחים 300 שקל. זה מה שנקרא פאשיזם כלכלי. קפיטליזם רצחני. זה שאין גוף שמפקח על המחירים - זו הבעיה העיקרית. כשדיברתי עם המורה שלי בטלפון ושכנעתי אותו לא לקחת לי 300 שקל - הוא אמר לי שאסור לו כי כל המורים קבעו מחיר אחיד ואסור לאף מורה לרדת ממנו.

incognito1980

New member
"פאשיזם כלכלי"?

ביטוי נחמד. דווקא במדינות פאשיסטיות (ובכלל במדינות דיקטטוריות) יש לרוב פיקוח והתערבות חזקים מאד של המדינה בכלכלה. שמע, ידידי, המורים לוקחים את הסכומים הללו כי זו עוד דרך שלהם להרוויח, במקום להעלות את מחירי השיעורים, למשל. זה לא באמת מכסה את העלות של העמדת הרכב לטסט, ואין לטעות בכך. זה פשוט תשלום נוסף שיש לספוג, וכל עוד המורים מאוחדים בנסיונם לגבות אותו - יהיה קשה לשנות משהו. עלויות הוצאת רשיון הנהיגה הן גבוהות מאד, אך זה פועל יוצא (בין היתר) של המיסוי הפסיכי שיש בארץ על רכבים, עלות הדלק הגבוהה וכו'.

One Echoe

New member
קשה, אך אפשרי.

אסור להכנע לסחטנות הכלכלית, גם לא לסחטנות של השוק הפרטי והקפיטליסטי. דווקא בשוק החופשי אמור להיות ההיפך:אמור לקרות מצב של תחרות. אבל תראה מה קרה, כל אגודות הנהגים בישראל חברו יחדיו בשביל להנחית עלינו את זרועם הארוכה:300 שקל לטסט! ואיאפשר לערער אפילו. מורה שלוקח פחות מודח מכלל הנהגים. אין שום סיבה שנספוג כזה מחיר. אם המורים מאוחדים - גם אנחנו נהיה מאוחדים.

One Echoe

New member
אגב,

יודע מה? אם זה היה רק 300 שקל, חד פעמי, עוד מילא. אבל לא:צריכים לשלם גם 116 שקל אגרה, וגם עוד 300 שקל על כל טסט. מה יקרה עם אחד שנכשל 5 פעמים? הוא צריך לעבוד חודשיים שלמים בשביל לממן את זה?

incognito1980

New member
הרעיון במהותו יפה

דוגמא: חרם צרכנים. אך פה הבעיה - לא בר ביצוע. מורי נהיגה מכירים איש את רעהו שנים, הם מאוגדים, מדובר בפרנסתם. תלידי הנהיגה נמצאים בסטטוס הזה באופן זמני, ולכן יהיה בלתי אפשרי לארגן חרם. אתה יודע מה - יש לי הצעה. אם אתה תתחיל ותאסוף 100 איש שיתחייבו לא ללמוד נהיגה אצל מורה הגובה 300 ש"ח על העמדת רכב למבחן (לא סתם יחתמו על קרח, אלא יתחייבו ויהיו מוכנים לעמוד לבדיקה). אני מבטיחה לך שאחרי מעשה כזה, תהיה לך תמיכב גורפת כאן בפורום.

aviGODFATHER

New member
אני לא כ"כ חושב שזה אפשרי...

incognito1980 צודקת לגמרי - תלמידי הנהיגה הם תלמידים לא לאורך זמן (לפחות המוצלחים מביניהם), בעוד שהמורים עוסקים בזה במשך (עשרות) שנים. למורים הכסף הזה יותר חשוב מאשר לתלמידים כי לא מדובר ב300 ש"ח חד פעמיים (או 600/900/1200 וכו'), אלא מדובר באלפי שקלים בחודש ועשרות אלפי שקלים בשנה. תאמין לי שיש להם הרבה יותר מה להפסיד ואם באמת יהיה מאבק כלשהוא בין התלמידים והמורים, המורים הם אלה שינצחו כי להם זה חשוב יותר. וגם אני לא חושב שלרוב האנשים הסכום משנה עד כדי כך שהם יוותרו על טסט - אני לא הייתי מוותר על הטסט שלי בשביל 100-200 שקל (נו טוב, אולי על הראשון
). רוב האנשים שמוציאים רשיונות הם צעירים שלא יכולים לחכות עד לרגע שהם ינהגו לבד, תאמינו לי שבשביל כמה מאות שקלים הם לא יוותרו על זה... הדרך היחידה שהמחיר יירד הוא שאיזה גוף בעל סמכות יטיל הגבלה על המחירים (גם של השיעורים וגם של הטסטים). חרם צרכנים פשוט לא יכול להיות כאן.

מה לא ברור למה מורה לוקח 300 ש"ח???

שכחתם שהטסטר לוקח מסטיקים/סוכריות בזמן הטסט?...
סתם עכשיו רציני... אם היית "משכיר" רכב למישהו שאתה לא מכיר והוא יכול לדפוק לך את האוטו -לא היית לוקח כסף?. קורים מידי פעם תאונות בטסטים (לאו דוקא באשמת הרכב של הנבחן). וה-300 ש"ח זה "ביטוח לרכב"- מה שנקרא- שהמורה מעמיד לך רכב למבחן. בנוסף למה שכבר נאמר שזה לוקח בין 2-3 שיעורים מהיום של המורה. למה בשיעור רגיל המורה לא לוקח 300 ש"ח?- כי הוא "הנהג" הרכב שלו והוא בעצם נוהג (יש לו שליטה מלאה על הרכב- אצל המורה שלי אפילו היה איתות וצופר)- ואת הטסטר הוא לא מי יודע מכיר...- זה הטיעון הכי מעפן מכל שאר הטיעונים אבל יש בו משהו...

One Echoe

New member
תגובה.

-הטסט לוקח מקסימום שיעור אחד, והסברתי את זה כבר בשאר הודעתי בשרשור זה. -לכל אוטו יש ביטוח, ובתור תלמיד אני לא צריך לשלם ביטוח למורה שלי. ובכל מקרה, הכסף הוא לא על הביטוח. אם המורה היה אומר שזה לביטוח, והיו מעגנים את זה בחוק, זה משהו אחר. ברור שלא הייתי מסכים עם זה, אבל זה לא המצב כיום. -אם הטסטר ו\או התלמיד דופק לו את האוטו הוא מקבל פיצויים על כל נזק שיגרם. מעבר לכך, הטסטר לא פחות מיומן מהמורה.

למעלה