תסבירו לי...

Superdror

New member
אני לא מצדיק את זה...

אני פשוט מאשים גם אותך בזה שדופקים אותך. אם היית מברר כמה עולה הטסט לפני שהתחלת ללמוד אצל אותו מורה, הייתה לך עמדה יותר חזקה למשא ומתן על המחיר. לא עשית את זה, לא נהגת כמו ש"צרכן חכם" נוהג, בעיה שלך.

One Echoe

New member
לא, זו לא בעיה שלי.

אני לא צריך לנחש שהולכים לגנוב ממני כסף. גם אם הייתי שואל לפני, עדיין לא הייתי בעמדה חזקה, מפני שכל המורים לוקחים כאן את אותו המחיר. מורה שלא לוקח כאן 300 שקל פשוט מנודה מההסכם ומאבד את הלגיטיציה שלו בתור נהג. הם חייבים להוציא חשבוניות של 300 שקל. אני מסכים איתך שאני צריך להיות חכם בתור צרכן, ולא לשלם סתם, אבל כשמדובר על מצרכים כ"כ בסיסיים, ואפילו בכלל, המדינה צריכה לדאוג שלא ידפקו אותי, ואין לאף אחד זכות לגנוב ממני כסף בחסות החוק.

שאלה!

בהודעה כלשהי בשרשור הזה אמרת שאתה בעצמך מורה נהיגה... ובהודעה הקודמת אמרת שאתה לא מסכים עם זה שלוקחים 300 שקל לטסט חיצוני... אם אפשר לשאול....כמה אתה לוקח??? אני די בטוחה שגם אתה לוקח משהו בסיבות ה-300 שקל...לא?

אז הוא לא מורה נהיגה???

אז למה הוא מגן עליהם כל כך????? ד"א...אני מאוד בעדך...זה ממש גנבה לקחת כל כך הרבה כסף על טסט מסכן אחד!!!!!

abcdcba

New member
אתה צודק, אבל בהקשר למחיר

יש לך טעות חמורה. אמנם, אתה צודק- המורה מפסיד שלושה שיעורים בערך. אתה גם צודק בהקשר לכך שאדם צריך לברר לפני את המחיר של הטסט אצל כל מורה. אבל אין מקום להצדיק את המחיר. המחיר בין המורים השונים הוא פחות או יותר זהה. הרשויות אמורות להגן על הצרכן מפני מחיר גבוה שאינו מתאים לשירות. לדוגמה, לא ייתכן שכל רשויות המזון בארץ יעלו את המחיר של הלחם למחיר מופרז- יש מישהו שמגן על הצרכן במקרה הזה. גם כאן אמור להיות מישהו שיגן על הצרכן. אין שום הצדקה בעולם למחיר כל כך גבוה, וגם אם יש- צריכה להיעשות בדיקה בנושא והערכה מסויימת (שכנראה לא נעשית, אם לאף אחד אין תשובה מדוייקת מדוע נלקח מחיר כל כך גבוה)

Superdror

New member
בן אדם שנותן שירות רשאי לבקש כמה

שהוא רוצה, אתה בתור לקוח אמור להחליט אם זה לגיטימי או לא. בסופו של דבר, כמה שאני לא אוהב להגיד את זה, בסופו של דבר, בתמונה הגדולה והכוללת - רשיון לרכב ורכב זה מותרות ואין שום סיבה שבעולם להגן על מחיר של מותרות, בדיוק מאותה סיבה שלא "מגינים" על מחיר של עליה לרכבת הרים בלונה-פארק (שלדעתי הוא שערורייתי הרבה יותר ממחיר של טסט).

One Echoe

New member
אין לו שום זכות לקבוע כמה הוא

יבקש ממך. בשביל זה יש גופים שמפקחים על העניינים האלה, כדי שלא יעבדו על אף אחד. רשיון לרכב זה לא "מותרות" בימינו, וזה לא בסדר, לא אתי, לא מוסרי, ואף פשע! שלאנשים עשירים יהיה רישיון, ושוב העניים ידפקו. הטיעון של בקשר לרכבת הרים כ"כ דמגוגי שאפילו לא אגיב עליו. אז מה בעצם האינטרס שלך? אח שלך מורה? אבא שלך אולי?

Superdror

New member
מסתבר שהגופים האלו עוד לא

הגיעו למסקנה שלימודי נהיגה דורשים פיקוח על המחירים. כמו שאמרתי, לא מדובר במוצר בסיסי, מדובר בסוג של מותרות, על אף שקשה לך לקבל את זה וגם לי קשה לקבל את זה. משפחה שיש לה רכב הרבה שנים הופכת להיות תלויה בכלי הזה וקשה לדמיין את החיים בלעדיו (הרכב שלי לצורך העניין היה מושבת השבוע ליומיים.. וזה ממש העיק עליי). מה האינטרס שלי ? אין לי אינטרס ואין לי שום מורה לנהיגה במשפחה.

One Echoe

New member
זה כמו שאני אגיד שחשמל זה מותרות.

רישיון נהיגה זה מוצר בסיסי ביותר בימינו, ובשביל להיות נייד ולהגיע ממקום למקום אתה תזדקק לרישיון נהיגה. נכון, יש ליקוי בחוקים הקיימים היום, אבל איזה מין דבר זה שלכל אחד מותר לקחת כמה כסף שבא לו? בשום פנים ואופן!

One Echoe

New member
נכונה מאוד. נהיגה זה מצרך

בסיסי ביותר, לעניים יש זכות לנהוג בדיוק כמו שלעשירים יש.

למעלה