אוקיי.
המורה עושה לך שיעור לפני הטסט, נוסע איתך למשרד הרישוי, מחליף איתך כמה מילים, נותן לך דגשים אחרונים וממתין איתך לפחות 10/20 דקות בחנייה עד הגעת הטסטר - ולפעמים גם נותן לך טיפים לגבי אותו טסטר ספציפי. הטסטר מגיע, מבצע בדיקה של האוטו, מוודא שלנבחנים יש משקפים/עדשות, בודק תעודות, עובר על הטפסים הירוקים של הנבחנים, מתמקם באוטו, הנהג מתמקם, מתניעים, יוצאים לדרך. אם יש 2 תלמידים, כל טסט בממוצע אורך 20 דקות, אם יש פקקים, תאונה כלשהי בדרך או כל דבר אחר - הטסט עלול להתארך, החלפה עוד 2/3 דקות (כיוון כיסא, כיוון מראות ומציאת מקום בטוח לעצירה). בערך 45 דקות במידה והכל דופק יפה. כבר חרגנו מזמן של שיעור. נצא מנקודת הנחה שלמורה לוקח זמן "לחבור" אליכם חזרה בחניון של משרד הרישוי, הוא מגיע, מקבל מכם את הפידבקים ומסיע אתכם הביתה (במידה ויש 2 נבחנים זה אורך יותר זמן). לאחר שפיזר אתכם, הוא צריך לנסוע לתלמיד אחר - וגם זה לוקח הרבה זמן, תנועה, פקקים, מרחק וכו'. נוסיף לכך את העובדה שהמורה צריך זמן ביטחון - הוא לא יכול לקחת את הסיכון שהוא "מבריז " לתלמיד משיעור , ולא רוצה ליצור מצב שהוא פוגע לעצמו בלו"ז. הטסט שלי לצורך העניין התקיים דאז בשעה 13:20, ממה שאני זוכר, הגעתי הביתה בשעה 15:00 ומשהו, שעה ו40 לאחר מכן, כשלא היו שום הפתעות בדרך, פקקים / תאונה . וזה כבר זמן של 2 שיעורים ושפיץ. להגיד שזה מצדיק לקחת 600 שקל מ2 תלמידים, לא יודע. זה מה שמקובל לקחת ואם התלמיד לא שאל את המורה טרם התחיל ללמוד ולא ניסה להוזיל את המחיר ,"בעיה שלו". כשאני מבקש שירותו של אדם, אני שואל בדיוק כמה יעלה לי - וכשמדובר בלימודי נהיגה, זה אפילו פשוט, המורה נוקב מחיר שלא משתנה, X כסף לשיעור , Y כסף לטסט פנימי, Z כסף להעמדת רכב לטסט חיצוני, W כסף להעמדת רכב לטסט חיצוני.