תסבירו לי...

../images/Emo92.gifתסבירו לי...

למה ה350 ש"ח שאני משלם הולכים למורה נהיגה שלי
מה כאילו לא מספיק לו כל הכסף של השיעורים
מה הוא כבר עשה כולה הגיש אותי? מה ההיגיון פה

כעיקרון

אני לא חושבת שלא הזיז לו שנכשלת, הוא בכל זאת בן אדם עם לב (אני מקווה) ואתה תלמיד שלו שבילה איתו 28 *40 דקות (במקרה הטוב)....למרות שה-350 ש"ח הנוספים שתשלם לו לא יזיקו לו...
אבל אל תתבאס, תתעודד, זה אצל הרוב ככה

popapipu

New member
זה באמת מוזר! כאילו בזמן

הטסט הוא משקיע פחות ממה שהוא משקיע על שיעור רגיל, וגם מבחינת הזמן זה פחות... אז מה ההגיון?!?

Superdror

New member
תנסה להתווכח, להוזיל את המחיר....

היגיון ? לא יודע אם יש או אין. אם לא הספיק לו הכסף ? כנראה שלא. מה הוא עשה? נתן את האוטו שלו כדי שתשתמש בו לטס והפסיד בערך 3 שיעורים שבהם היה אמור ללמד תלמידים ולקבל כסף בתמורה לשיעורים האלו. חבל שלא שאלת אותו לגבי מחירים לפני שהתחלת ללמוד.

Superdror

New member
אוקיי.

המורה עושה לך שיעור לפני הטסט, נוסע איתך למשרד הרישוי, מחליף איתך כמה מילים, נותן לך דגשים אחרונים וממתין איתך לפחות 10/20 דקות בחנייה עד הגעת הטסטר - ולפעמים גם נותן לך טיפים לגבי אותו טסטר ספציפי. הטסטר מגיע, מבצע בדיקה של האוטו, מוודא שלנבחנים יש משקפים/עדשות, בודק תעודות, עובר על הטפסים הירוקים של הנבחנים, מתמקם באוטו, הנהג מתמקם, מתניעים, יוצאים לדרך. אם יש 2 תלמידים, כל טסט בממוצע אורך 20 דקות, אם יש פקקים, תאונה כלשהי בדרך או כל דבר אחר - הטסט עלול להתארך, החלפה עוד 2/3 דקות (כיוון כיסא, כיוון מראות ומציאת מקום בטוח לעצירה). בערך 45 דקות במידה והכל דופק יפה. כבר חרגנו מזמן של שיעור. נצא מנקודת הנחה שלמורה לוקח זמן "לחבור" אליכם חזרה בחניון של משרד הרישוי, הוא מגיע, מקבל מכם את הפידבקים ומסיע אתכם הביתה (במידה ויש 2 נבחנים זה אורך יותר זמן). לאחר שפיזר אתכם, הוא צריך לנסוע לתלמיד אחר - וגם זה לוקח הרבה זמן, תנועה, פקקים, מרחק וכו'. נוסיף לכך את העובדה שהמורה צריך זמן ביטחון - הוא לא יכול לקחת את הסיכון שהוא "מבריז " לתלמיד משיעור , ולא רוצה ליצור מצב שהוא פוגע לעצמו בלו"ז. הטסט שלי לצורך העניין התקיים דאז בשעה 13:20, ממה שאני זוכר, הגעתי הביתה בשעה 15:00 ומשהו, שעה ו40 לאחר מכן, כשלא היו שום הפתעות בדרך, פקקים / תאונה . וזה כבר זמן של 2 שיעורים ושפיץ. להגיד שזה מצדיק לקחת 600 שקל מ2 תלמידים, לא יודע. זה מה שמקובל לקחת ואם התלמיד לא שאל את המורה טרם התחיל ללמוד ולא ניסה להוזיל את המחיר ,"בעיה שלו". כשאני מבקש שירותו של אדם, אני שואל בדיוק כמה יעלה לי - וכשמדובר בלימודי נהיגה, זה אפילו פשוט, המורה נוקב מחיר שלא משתנה, X כסף לשיעור , Y כסף לטסט פנימי, Z כסף להעמדת רכב לטסט חיצוני, W כסף להעמדת רכב לטסט חיצוני.

One Echoe

New member
עם כל הכבוד, אתה מדבר שטויות.

1)אתה משלם על השיעור שלפני הטסט, והוא לא כלול ב300 שקל. 2)הנסיעה למשרד הרישוי היא בדיוק כמו כל שיעור רגיל, כמו שהוא מסיע אותך הביתה. מחליף כמה מילים? אפשר לחשוב..עשיתי 3 טסטים וזה היה בדיוק 5 דקות. הוא מחכה לטסטר בערך 10 דקות, רבע שעה, והטסטר מגיע, ולא עושה שום בדיקה של אוטו, "הנהג מתמקם", אפשר לחשוב..כל מה שכתבת לוקח בדיוק דקה. 3)כל טסט לוקח 20 דקות, אבל אתה משלם רק על הטסט שלך, גם התלמיד השני משלם 300 שקל. ב90 אחוז מהמקרים אין פקקים, וגם אם כן, כמה זמן זה כבר יקח? 10 דקות? 20 דקות? גם אם הטסט יקח 40 דקות, זה עדיין יהיה שיעור אחד. כשהוא נוסע לתלמיד אחר זה בדיוק כמו שיעור רגיל... קיצור, נראה שיש לך אינטרס רציני מאוד לכתוב מה שאתה כותב. הטסט לוקח לרוב 15 דקות, 20 דקות מקסימום, וכל השאר עוד 10 דקות... אתה משלם 300 שקל על טסט על חצי שעה 40 דקות..זו גניבה לאור יום.

Superdror

New member
שים לב.

את השיעור הראשון לא ספרתי בזמן. השיעור הראשון מסתיים לפני שאמור להתחיל הטסט, ואז ישנו זמן ההמתנה בין תום השיעור לתחילת הטסט, אלא אם אתה רוצה שהמורה שלך יעשה לך שיעור של 20 דקות לפני הטסט, זה משהו אחר. בטסטים שאני נכחתי ברכב, הטסטר בדק במינימום את הרשיונות של הרכב ותוקפם. במקרים יותר קפדניים, הוא אפילו עשה סיבוב סביב האוטו כדי לראות שהרכב תקין ושאין איזה פנס שבור. - זה באמת דקה או שניים, לא קריטי. ואתה "מעיף" זמן כאילו היה מים(במקרה הזה מים עולים כסף), 15 דקות המתנה לטסטר + 45 דקות טסט לשני תלמידים + 5 דקות חבירה לרכב + 10 דקות מינימום נסיעה לביתו של התלמיד הבא. סה"כ 75 דקות. וזה בתקווה שהטסט לא התעכב בגלל פקקים / תאונה . תוסיף לזה את מקדם הבטיחות שהמורה חייב לקחת - ותגיע שזה לוקח לפחות שעתיים. ואין ספק שיש לי אינטרס עצום, אני הרי מורה לנהיגה כבר עשרות שנים, בעל שם מוכר ומוניטין ללא עוררין. ושוב, כמו שאמרתי, אני לא מצדיק את המחיר הזה, אבל תסתכל על המטבע מצידו השני, אם הוא לא היה מעמיד את הרכב לטסט, הוא היה מעביר 2/3 שיעורים, שזה מתורגם ל300 שקל בערך. אגב, כשמדובר בטסט לתלמיד אחד, אז אולי הטסט עצמו אורך פחות זמן, אבל כל ה"מסביב" נותר בעינו והמורה שורף זמן של שיעור וחצי - והרי ברור שהוא לא יכול לערוך טסט ושיעור וחצי לתלמיד אחר כך שבפועל הוא שרף זמן של 2 שיעורים. לגיטימי לדרוש סכום כלשהו על שירות מסוים, אתה תמיד יכול להתווכח או לשאול למה זה המחיר או להחליט שלא לקבל את השירות מאותו אדם. במקרה הזה, תלמידים לא טורחים לשאול כמה הם אמורים לשלם על כל דבר במהלך לימודי הנהיגה שלהם אלא רק "כמה עולה שיעור" - וחבל. כשאתה הולך לעבוד אצל מישהו אתה לא שואל כמה הוא משלם לשעה? אתה שואל, עוד לפני שאתה מתחיל לעבוד! (אני רוצה להאמין לפחות שאתה עושה כך).

One Echoe

New member
אני לא צריך לנחש שהולכים לגנוב ממני

300 שקל. נעבור אחד אחד. זמן ההמתנה הוא בערך 10 דקות, מקסימום 15 דקות. אחלה. הטסטר נכנס, בודק את הרשיונות, וכו', זה לוקח עוד דקה בערך. הטסט עצמו לוקח 10-15 דקות, מקסימום 20 דקות. אל תיקח בחשבון את הזמן של הטסט השני, כי התלמיד השני משלם גם 300 שקל. עד עכשיו אנחנו ב35 דקות וזה המקסימום. המורה נוסע לתלמיד הבא בכל שיעור! אני לא צריך לשלם לו על זה. אבל יודע מה? נוסף עוד 10 דקות. אנחנו בינתיים בשיעור זמן של 45 דקות, ועוד בהערכת מקסימום. איך הגעת לשעתיים?! גם אם לוקחים בחשבון את "מקדם הביטות"(שזה שטויות), איך לעזאזל הוספת 45 דקות? הגענו ל45 דקות, וגם זה לא תמיד. לגיטימי היה מצידו לבקש 100 שקל על העמדה לטסט. 300 שקל זו כבר גניבה לאור יום. אני לא צריך לנחש שהולכים לקחת ממני 300 שקל על חצי שעה של העמדת רכב.

Superdror

New member
אם לא תשאל... לא תדע.

המורה נוסע לתלמיד הבא כל שיעור - על חשבון השיעור של התלמיד הקודם. פה אין שיעור של תלמיד קודם, זה זמן שהמורה מבזבז בעקבות הטסט שלך. תעשה הבדלה בין הזמן הנטו של הטסט, לזמן הברוטו. נטו - טסט אמור להערך כ-30 דקות של נהיגה על פי הזכור לי, עלית לרכב, עברה חצי שעה, ירדת מהרכב. ברוטו - המורה ממתין איתך לטסטר, המורה ממתין לחזרתך, המורה לוקח אותך הביתה , המורה נוסע לתלמיד הבא על חשבון הזמן שלו. כל הזמן הזה ש"נשרף" מסביב הוא זמן שאם המורה לא היה מגיש אותך לטסט הוא ככל הנראה היה מעביר בו שיעורים ומקבל על כל דקה ודקה כסף. גם אם בסופו של דבר כל הזמן הברוטו של הטסט לקח שעה ו10 דקות, עדיין זה שרף לו כביכול שני שיעורים. בוא נהיה ריאלים לרגע, אם נקבע לך טסט לשעה 13:00, אתה מסכים איתי שבשעה 13:45 אתה לא תהיה בבית והמורה כבר ילמד תלמיד נוסף, נכון ? זה לא ריאלי וזה לא יקרה. טסט חיצוני - ולא משנה אם זה תלמיד אחד או שניים, שורפים למורה זמן של לפחות 2 שיעורים. מלכתחילה נכנסתי לדיון הזה בצורה מעמיקה כדי להסביר שטסט בסופו של דבר אכן גונב למורה יותר זמן ואין הצדקה לקחת על טסט מחיר של שיעור רגיל. להגיד לך שיש הצדקה לקחת 300 שקל, אני גם לא מסכים. אם אני הייתי נדרש לשלם 300 שקל על טסט, סביר להניח שהייתי מנסה להוריד את המחיר אם כי מחיר של שיעור רגיל זה לא ריאלי, חד וחלק. ולהבא, אל תניח ותצפה שלא "יגנבו" אותך. תשאל לפני שאתה מחליט לקבל שירותיו של אדם, וזה לא תקף רק ללימודי נהיגה, אלא כ"טיפ" לחיים.

One Echoe

New member
ושוב, אתה מגזים.

קודם כל, מה קרה ל3 שיעורים? אמרת מקודם שהטסט מבזבז זמן של 3 שיעורים, ופתאום אתה יורד ל2. אחלה, עכשיו נוכיח לך שזה אפילו לא 2 שיעורים. אם קבעתי טסט ב13:00, ברור שאני לא אהיה בבית ב13:40 בגלל שיש את הטסט של הילד השני גם כן. אבל אם אני עושה טסט לבד, אני אומר לך בבירור שב13:45 אני אהיה בבית. עשיתי 3 טסטים וזה לא לקח יותר מ40 דקות. זמן הטסט לוקח לכל היותר כשיעור אחד. המורה יכול לבקש כסף של שיעור, נאמר 85 שקל, ועוד 50 שקל על זמן שיכול להתבזבז...אז סבבה, שיקח 130 שקל, מ-ק-ס-י-מ-ום 150. אבל לא יותר מזה! אף לא שקל אחד. בעניין ה"טיפ":בשביל זה אני חי במדינה שתדאג שלא דופקים אותי. אני מקבל פה שירות ממשלתי ומדינתי, ואני לא צריך לנחש שהולכים לגנוב ממני כסף.

Superdror

New member
אז תמשיך לקוות ולחכות ולסמוך

על המדינה שתדאג שלא ידפקו אותך.

One Echoe

New member
העובדה שדופקים אותי לא אומרת

שזה בסדר או לגיטימי. וזו הבעיה שלך - אתה מצדיק את זה.

למעלה