שלום:)

dpghost

New member
לטעמי עניין המחאה הזה שגוי..

האלבום עצמו לדעתי יותר הפך להיות אלבום מחאה ממה שווטרס התכוון כי בעיקרון רובו בעיקר מספר על המלחמה ומציג את השימוש לרעה בכוח וכו.. ופשוט (אולי בגלל התקופה או כל דבר אחר) העולם הפך אותו לאלבום מחאה.. ואגב למשמיצי הסרט- הסרט מעולה! חחח אני לפחות ממש אוהב אותו בתור סרט...

FunkyMonk

New member
רעיון גאוני, אין ספק

ווטרס מוכיח שוב ושוב כמה שהוא גאון ביצירת הקונספט. ביצוע? סביל-. (ולא, לא החלפתי בין ל' ל-ר') אני שם את החומה, ומתחיל לשמוע. השיר הראשון סבבה.. קצת שונה משאר אלבומי הפלויד. ואז מגיע השיר השני. ואז מתחיל כאב ראש קטן.. (אולי לא לקחתי מספיק אופטלגין?) ואז השלישי, והרביעי, והחמישי, עד שבניתי את כל החומה, הראש שלי מתפוצץ מכאבים. הלחנה רופפת, ליריקה מציקה, שירה ביזארית, חוסר יצירתיות משווע (מבהבחינה המוסיקלית). כל אלו ועוד ניטפוקים קטנים הם אלו שגורמים לי (כן, אל תיבהלו) לא לסבול את החומה בכל דקה, שניה ומאיה ממנה. אני יכול להגיד לכם שלאוסף האולטימטיבי של הפלויד, הייתי לוקח מהחומה (להזכירכם - 26 טראקים) אולי 3 שירים, וגם זה רק במצברוח המתאים, ורק ואך ורק אם אני באמת אצטרך להשלים מקום ריק. (ואף אחד מהשלושה לא יהיה אפחד מהחלקים של עוד לבנה) לא יודע להסביר יותר מזה. אמרתי כבר שהיא עושה לי כאב ראש נוראי? (שיט ניסיתי לשמוע עכשיו, עברתי תטראק הראשון, ואני כבר מבין שאין טעם, ומחליף לAHM)

לגבי הליריקה אני מסכים חלקית

ישנו בליריקה של החומה פן בכייני, מלא ברחמים עצמיים, מצד שני ישנם שירים שהליריקה בהם היא מאד טובה, בלי לגלוש לבכיינות ולרחמים עצמיים. יש בחומה כל מיני צדדים, בעייני הדברים החיוביים בחומה עולים על הדברים השליליים, אפשר לבחור להסתכל על האלבום כאלבום בכייני ומלא ברחמים עצמיים, אבל אפשר לבחור להסתכל עליו מאד הרבה צדדים. אני התחברתי לאלבום לא בגלל הצד הבכייני שלו, אלא בזכות הצדדים החיובים שבו. (בשבילי חיוביים, יכול להיות שבשביל אחרים הם שליליים.) אני לא אשקר, יש רצועות באלבום שגם אני לא מצליח להאזין להן, בגלל טחינת השכל והבכיינות של ווטרס, אבל שאר הרצועות הטובות דיי מכסות על זה. יש שם מספר רצועות שבעיניי הן בין הטובות ביותר בעולם הרוק. בכללית אין שם דגש גדול על השירה מכיוון שווטרס שר את הרוב, אבל הקול של ווטרס (שאני מגדיר אותו כיותר צעקות מאשר שירה) פשוט יושב שם מעולה. בקיצור - יש אנשים שיאהבו אותו (אני חושב שהוא האלבום הטוב ביותר שלהם ובכלל בתולדות הרוק) ויש אנשים שלא יסבלו אותו, אולי בגלל שהקונספט והשירים באלבום הם דיי קיצוניים.

FunkyMonk

New member
ציטטת את האדם הלא נכון

אני לא מדבר על הליריקה או על הקונספט (שלדעתי גאוני), אלא יותר על הלחנים והביצוע, שעושים לי כאב ראש נוראי.

The Walrus

New member
האלבום הכי טוב בתולדות הרוק?

לדעתי הוא לא נכנס ל20 הראשונים. לפ"פ לבד יש 4 אלבומים שעולים עליו (וויש, דארק סייד, אנימלס ומדל), ועם כל היצירות שיש לביטלס, לד זפלין, הסטונס, קלפטון, וכל שאר החברה...

וינסנטי

New member
עיניין של טעם.

למרות שאנימלס ומדל בהחלט לא עולים עליו. החצי השני של מדל מדהים והכל, אבל החצי הראשון ממוצע+, לא יותר. לעומת החומה, שעדיין לא מצאתי בה רגעים מיותרים.

oneman2

New member
אני לא מבין מה אנשים מוצאים במדל

שני קטעים גאוניים, השאר משעממים- על סף המעצבנים. בקשר לוויכוח שיש כאן- אין לי כוח להכנס לזה, אבל אני פשוט אגיד שאני לא מבין את אלה שחושבים שהחומה הוא אלבום כ"כ גרוע. ולנזיר הפאנקי- אתה רוצה להגיד לי ש-comfortably numb הוא לא שיר גדול? ו-hey you? נראה לי שכאן אתה כבר מתחיל לשנוא אותם רק בגלל שהחלטת שאתה שונא את האלבום.

itaikuskus

New member
אני רוצה להגיד את זה

CN זה שיר מעצבן. לי הוא יצא מכל החורים כבר. meddle אלבום הרבה יותר טוב מהחומה, האוירה שהאלבום מעביר קוסמת לאזניי, בכל קטע וקטע, גם more PATGOD ASOS יותר טובים מהחומה, לדעתי. החומה לא אלבום גרוע. החומה הוא גם לא אלבום כזה טוב כמו שעשו ממנו.

וינסנטי

New member
שמע...

אם cn נמאס עליך, אז חבל על הזמן. אני לא יודע מה החוש שמיעה שלך נותן לך שמיעה, אבל הוא קצת מוזר. אבל בכל זאת, עיניין של טעם.. [למרות שיש איזשהו גבול, לא?]

itaikuskus

New member
לא, שמע אתה

אם אין לך משהו רלוונטי להגיד מלבד "אם CN נמאס עליך, חבל לך על הזמן", עדיף שתשב בשקט. הקלות דעת והזלזול שאנשים זורקים כלאחר יד כלפי טעמו של אחר הוא בלתי נסבל. תחשוב לפני שאתה כותב.

FunkyMonk

New member
תאמת,

גם לי כבר מתחיל להימאס מCN. כן, הוא די חרוש. הוא שיר רוק ממוצע. ממש לא מדהים, או מעולה. לגילמור יש דברים הרבה יותר טובים. FOS מבחינתי זה בהחלט אחד מעשרת השירים הטובים בכל הזמנים.

oneman2

New member
אם זה המצב

באמת שאני כבר לא יכול לעזור לך... אם אתה לא אוהב שיר בגלל שהוא "חרוש" (מי חורש עליו? Wish you were here הרבה יותר חרוש ממנו)

FunkyMonk

New member
מה? לא אמרתי את זה

WYWH הרבה יותר חרוש, נכון, ואת WYWH אני הרבה יותר אוהב. לא אמרתי שאני לא אוהב אותו כי הוא חרוש. הוא שיר רוק ממוצע עם סולו יפה, זה הכל. הוא לא מדהים או גרנדיוזי, או W/E.

oneman2

New member
טוב, זאת דעתך

אני חושב שהוא שיר מדהים עם אחד מהסולואים הגדולים ביותר, לא נראה לי שיש עוד על מה להתווכח כאן.

The Walrus

New member
בהחלט

אלבום טוב אבל בהחלט לא מדהים. דארק סייד, וויש, מדל, ואנימלס עולים עליו בהרבה.

Crazy Diamonds

New member
החומה ודארק סייד

החומה, בגלל כל המסחור של זה...לא בא לי כל כך להסיג את זה וגם דארק סייד בגלל כמה שזה מפורסם ופופולרי דווקא דיי מרחיק אותי...אבל ניראה לי שבסופו שלדבר אני אסיג גם אותו ולא זוכרת מי אמר אבל באמת השיר של אנדר ברייק אין דה וואל2 ממש מעוס

FunkyMonk

New member
דארק סייד הוא חובה.

לא ממסוחר ולא כלום. לא פופולרי ולא שיט. הוא יצירת אומנות ממעלה ראשונה, פיסת אלוהות. (כן, אם הייתי אדם מאמין, אני די בטוח שהייתי בוחר להאמין באל הזה)

למעלה