שלום:)

FunkyMonk

New member
לא, זה לא קשור לגילך!

אין שום קשר לכך. הנושא הזה גדול על רוב חברי הפורום (שלא למדו כלכלה באקדמיה). לרוב רק קומוניסטים-סוציאליסטים מוזרים ימשיכו להתווכח על זה, כשאין להם מושג על מה הם מדברים. כי זה נושא גדול, נראה לך שאם זה היה כזה פשוט זה לא היה עובד? אתה רוצה קומוניזם. קומוניזם נכשל בכמה ובכמה ארצות, בעיקר בגלל עריצות הממשלה. הרעיון התיאורטי מאחורי המרקסיזם טוב ויפה, אבל פשוט לא פועל. סוציאליזם לעולם לא יעבוד כמשטר במדינה, כיוון שהוא מתירני מדי.

כמובן שזאת לא בושה

אני לא טענתי שזאת בושה. אני טענתי שלהרוויח עומד איפשהו בראש סדר העדיפויות שלהם למי שחושב שלא כך המצב.

Inis mor

New member
אני מכבדת את הדעה של כולם פה!

אלעד, דעתך היא לגיטימית ואני מסכימה איתה בתאוריה-אבל רק בתור משהו שצריך לשאוף אליו. אני חייבת להגיד לך שגם בראש סדר העדיפויות שלי (ושל רבים אחרים) עומד להרוויח. וזה בעיקר כדי שאוכל להגשים את החלומות שלי ובאופן כללי לנהל חיים תקינים נטולי "מכשולים". אותו כנ"ל הפלוידים! אל תשכח שלדייב יש 8(!!!!) ילדים. נכון ש3 או 4 מהם מבוגרים מספיק לדאוג לעצמם אבל פעם הם לא היו. והיום יש לו ילדים מתחת לגיל הבגרות, כולל ילדה קטנה. יש לו גם אישה לשעבר ואישה נוכחית. לווטרס יש 3 (!!!) נשים לשעבר. אני לא יודעת בדיוק אבל סביר להניח שזה הרבה מזונות לשלם! יש גם משפחה מורחבת, הבריאות שלהם (הם לא צעירים...) וכל ההוצאות המאסיביות כדי ליצור את ה"אמנות" שלהם- זאת שאנחנו נהנים ממנה. זה שהם "כוכבי רוק"-לא עושה אותם פחות אנושיים-הצרכים שלהם הם אותם הצרכים כמו שלנו. אנחנו צריכים כסף כדי לשמור על רמת חיים מסויימת וכך גם הם. האם זה נכון? זה נתון לדיון. אבל אין מה להאשים אותם בדרך שבה העולם מתפקד. פעם המעמדות בעולם הוא אכן מטריד-אך זו בעיה גלובאלית יותר. ובכלל לפי מה שאנחנו יודעים גילמור בעיקר תורם הרבה מאד (אתה יודע שכל ההכנסות שהוא קיבל מההופעה ב LIVE 8 נתרמו למטרה?). לעומת זאת, העקרונות שלהם כן עומדים במקום יותר גבוה מכסף. להזכיר לך על הוויתור של 200 מליון לאיחוד המלא??? הם לא מושלמים...אבל הם לא גרועים מהרוב!

FunkyMonk

New member
הנה, -זה- קפיטלזים, אתה מבין?

"בראש סדר העדיפויות שלי (ושל רבים אחרים) עומד להרוויח." אם אני עובד בעבודה שאני אוהב, נניח, הייטק, ומרוויח טוב. זה שיש לי מליון דולר בבנק לא הופך אותי לקפיטליסט! אם הייתי עובד במטרה להרוויח את הכסף הזה, כי מה שאני רוצה זה את הכסף ולא את העבודה, הייתי קפיטליסט. (בלי שום כוונה לפגוע בך או משהו, כן? אבל פשוט כתבת את המשפט הזה.. וזה נורא התאים.. =)

wish i was here

New member
לא,זה לא קפיטליזם

לרצות כסף מעבודה זה לא דבר רע...קפיטליזם זה בעצם סוג של כלכלה חופשית...כל אדם בעצם מרוויח לפי סוג וכמות העבודה שהוא עושה והנחת היסוד היא שאדם עם יותר כסף יעודד בכך אדם עם פחות לעבוד יותר...מה שלא נכון כל כך כיום זה שאדם עם יותר עבודה מרוויח יותר...אבל בכל מקרה לעבוד בשביל כסף זה לא קפיטליזם

FunkyMonk

New member
זה אידיאל קפיטליסטי

השוק החופשי "שוחרר" בכדי שאנשים יוכלו לעבוד בשביל כסף.

אנשים עבדו עבור כסף

עוד לפני שהיה בכלל קונספט של "שוק". תחשוב על תקופת התנ"ך, למשל.

FunkyMonk

New member
אז זה לא היה בדיוק כסף,

אבל נניח.. מה לעשות שאז רוב העבודה הייתה קשורה לצאן, בקר, וחקלאות.. כיום אם מישהו אוהב לשחק כדורגל, הוא יכול לעבוד בזה. אם אני אוהב ללמוד פיסיקה, אני יכול לעבוד בזה. אם מישהו אוהב לעשות מוסיקה - הוא יכול לעבוד בזה. היום יש לך בחירה של האם לעשות משהו שאת אוהבת, או האם לעבוד במשהו בשביל להרוויח כסף? קפיטליסט יכול להיות זה שהכשיר את עצמו (או עבר הכשרה במכוון על-ידיו) לעבוד במשרה בה הוא יכול להרוויח הרבה כסף. אם אני אוהב לנגן ולכתוב מוסיקה - מה זו אשמתי שהרווחתי ממנה כסף? זה מתחיל בתור עבודה מזדמנת, כי אני צריך כסף בשביל לחיות. ברגע שזה הופך להיות מליונים אין לי שליטה על זה.

Inis mor

New member
המשפט נוסח לא טוב-מה שהתכוונתי...

שבראש סדר העדיפויות שלי הוא- להשיג את האמצעים על מנת לחיות את חיי בנוח ולהגשים את כל השאיפות/החלומות שלי ובכך להיות יותר מאושרת. אם ניתן היה לעשות את כל הדברים האלה ללא כסף-בכיף הייתי עושה את זה!!! אבל מה לעשות שכשדי ללמוד אני צריכה כסף, וכדי ליסוע לחו"ל אני צריכה כסף ואפילו כדי להנות מבירה בפאב השכונתי-אני צריכה כסף! גםכדי לראות את ווטרס בנווה חומוס, הפלא ופלא- WE NEEDED MONEY! רדיפה אחרי כסף-לשם כסף (מעמד וסטטוס חברתי)- היא מעוסה ביותר בעיני. אבל "קאפיטליזם"-בהגדרתו הוא למעשה שוק חופשי להתפתחות שבו "כל אחד מרוויח ע"פ יכולתו והשקעתו". ומכאן-לדעתי הפינק פלויד אכן נהנים מהכסף שהם מרוויחים אבל רק כדי להשתמש בו להחזקת רמת חיים טובה ולתת את הטוב ביותר למשפחות ולילדים שלהם. לא הייתם עושים את הכל כדי שהילדים שלכם יקבלו את כל מה שאתם לא קיבלתם?!

Anuerysm

New member
הרבה כסף?

כנראה שאתה לא יודע מספיק דברים זה שבישראל אנשים קמצנים שלא מוכנים לשלם 100 שקל בשביל הופעה איכותית לא אומר ששני אלה לוקחים הרבה כסף אם תראה מחירים של הופעות אחרות בחוץ לארץ תשים לב שהופעות בקנה מידה של רוג'ר ווטרס או דייויד גילמור יכולות לעלות אפילו פי 2

Crazy Diamonds

New member
לא אמרתי

לא אמרתי שאני לא אוהבת את דארק סיי, הוא בסדר גמור...פשוט לא רציית אותו אני מאוד אוהבת את מה שיש שם, את money וכל השאר לא עירערתי על היותו יצירת מופאת פשוט לא רציתי אתהאלבום שאלו אילו אלבומים יש לי

Crazy Diamonds

New member
ועוד

בנוסף, דארק סייד היה האלבום הראשון ששמעתי שלהם דיי בגללו התחלתי לאהוב אותם

זה שאנשים אומרים שזו יצירת מופת

ואלבום "חובה", לא אומר שזה נכון. אלו רק דעותיהם האישיות, וזכותך להחזיק בדעתך בדיוק כמוהם.

itaikuskus

New member
אתה אולי חושב ככה כי לא שמעת את

never mind the bollocks, here are....the sex pistols!

למעלה