שלום:)

holo

New member
זאת הטעות שלך

האלבום הזה פופלרי גם היום. אתה בטח כל הזמן חושב בראש שלך על אותם ילדים ששומעים מוזיקת פופ עכשווית, ולא שומעים רוק בכלל, וזאת טעות. זאת עובדה שהאלבום הזה עדין נמכר בכמויות עצומות, 33 שנה אחרי שהוא יצא לאור, ושעדין יש אליו ביקוש ענקי, במיוחד לאור העניין ההולך וגובר כל שניה ושניה בפינק פלויד בזמן האחרון (וזה לא שהם צריכים את העניין הזה בכלל).

FunkyMonk

New member
זה ממש לא מה שעבר לי בראש...

יכול להיות שהוא באמת פופולרי, כנראה זה פשוט לא הגיע אלי הפופולריות הזו... (מצטער, אבל כשאני נמצא במגמת מוסיקה, ומישהי מחרטשת אקורדים על הפסנתר, ויוצא לה הריף של GGITS ואני צועק "היי זה גרייט גיג!" ואפחד לא מבין על מה אני מדבר...)

Anuerysm

New member
אז הנה חידוש קטן בשבילך

וגם אני גיליתי אותו רק לפני כמה זמן רק בישראל זה ככה. אני גר בסן פרנסיסקו והתחלתי ללמוד כמה ימים כשאתה הולך במסדרון אתה שומע את הפאקאצות הכי רציניות של בית ספר שרות את מיי ג'נריישן או את מאני (דוגמאות אמיתיות) כאן אין כזה דבר שמישהו אוהב גיימבויז או ווסטלייף או כל החרא הזה וגם אם יש זה בגילאים נמוכים מאוד

Tinty

New member
../images/Emo45.gif

אגב, בשלישי שעבר נסעתי עם אבא שלי, וכשהדלקנו את הרדיו שמענו בגל"צ את Hey You. אבא התלהב, וסיפר שכשנסע בבוקר שמע את Hey You באותה התחנה בדיוק. מעבר לשלישי שעבר, ל88FM ולספיישלים של התחנה ושל גל"צ שבוע לפני ההופעה של רוג'ר ווטרס, מעולם לא יצא לי לשמוע קטעים של פינק פלויד (כשאני מודע לכך שאלו קטעים של פינק פלויד) ברדיו. גם לא בגלגל"צ. מצד שני, בארץ התחנות פופיות יחסית (אני לא מכיר תחנות שאינן שמות דגש על להיטים ועל פופ), ולכן הן לא דוגמה משקפת למצב בעולם. מצד שלישי, כשיוצא לי לשמוע בארץ התחנות פופיות יחסית, אז לא יוצא לי לשמוע הרבה רדיו, ולכן אני לא יכול לקבוע מה קורה בארץ
. והנה רשימה ("100 האלבומים הגדולים" של ynet) שפחות תלויה בהעדפות עורכי תחנות הרדיו, ויותר בהעדפות המאזינים. נחשו מי במקומות הראשון, השני והחמישי

itaikuskus

New member
מה זאת אומרת!?!?

ACYL וGGITS לא יצאו כסינגלים, לעומת MONEY שכן הושמע הרבה ברדיו. הגיוני, לא?

FunkyMonk

New member
אני מדבר על עכשיו...

ומתי פעם אחרונה שמעת את מאני ברדיו? נו, אלבום פופולרי של העבר לא בהכרח אלבום פופולרי של ההווה. אני מסכים איתכם שהדארק סייד היה מ-א-ד פופולרי בשנות השבעים, אבל לדעתי כיום הוא הרבה פחות פופולרי. OK קומפיוטר לדעתי יותר פופולרי ממנו... (בקרב בני האדם, ולא בקרב ילדות בנות 12)

Dark Side of the Moon

נבחר ע"י 220,000 בריטים כאלבום הטוב ביותר בחמישים השנים האחרונות, שלא הגיע למקום הראשון במכירות האלבומים. תוצאות הסקר פורסמו ע"י ה-BBC לפני כמה ימים. הסקר נערך לרגל 50 שנים מאז התחילו, כמדומני, לעשות רישום מסודר של האלבומים הנמכרים ביותר, כל שבוע, בבריטניה. "החומה", במקום שלישי. Wish You Were Here הגיע, כמדומני, למקום החמישי מבין האלבומים הכי אהובים שכן הגיעו למקום הראשון במכירות האלבומים. שאלה שחוזרת על עצמה: מה יש לכם נגד ילדות בנות 12?

FunkyMonk

New member
בריטים..

ויש לי בעיה עם ילדות בנות 12 שחושבות שהן אוהבות את פינק פלויד כי הן מכירות את החומה, ויודעות שקיים אלבום בשם "הצד האפל של הירח". ואז הן הולכות ומסתובבות עם חולצות ושרשראות כי פינק פלויד נורא מגניבים. הן לא מכירות את הפלויד באמת, זה מציק. בתור מעריץ (לא אוהד, מעריץ) שמכיר כל סולו וכל ריף שהפלויד הוציאו באחד מאלבומי האולפן שלהם (עד שהם הפכו להיות גרועים, כי מהפיינל קאט אני לא שומע אותם), אני מרגיש שהפכו את הפינק פלויד למרצ'נדייס שכל ילד קטן יכול להגיד שהוא מכיר ואוהב אותם. אני לא אוהב את זה, מצטער. ד"א, אני אומר "ילדות בנות 12", אבל אני מתכוון לכל טמבל שעונה לתיאור הזה..

holo

New member
הלו הלו, עד לילדות בנות 12

בעצם 13. אחותי יכולה ללמד הרבה מאותם "חובבי פינק פלויד" שהזכרת על פינק פלויד ועל ההיסטוריה שלהם. היא נראה לי מכירה אותם יותר מאבא שלי, שהוא זה בכלל שהכיר לכולנו את עולם המוזיקה הזה.

FunkyMonk

New member
לא לזה התכוונתי =)

כפי שאמרתי, "ילדות בנות 12" יכול להיות גם תיאורים למוזרים בני 20.

ובכל זאת....

כשאתה אומר "ילדות בנות 12" אנשים לא חושבים על פריקים בני 20, אלא על ילדות בנות 12.

FunkyMonk

New member
הכוונה היא,

שהרוב הן ילדות בנות 12, אבל אם פריק בן 20 גם נכנס להגדרה..

...

תבין - לא משנה איזה אלבומים הם שומעים, העיקר שהם לא שומעים זבל. הלוואי שכל הנוער במדינה הזאת היה מורכב מ"בנות 12 ששומעות את החומה והצד האפל" ולא מ"בנות 12 שמעריצות את "השיר שלנו" ופשוט חולוווווועעעעעעעווותתתת על רק דנקנר" - זה יותר טוב מלשמוע כוכב נולד ומגיע כבוד לכל אלו שבחרו לשמוע מוזיקה איכותית עם תוכן ולא את המוזיקה הפופלארית כיום - כלומר כוכב נולד והחלטורות של נינט טייב. אף אחד לא שומע מוזיקה שהוא לא אוהב, ואם הן שומעות את זה - סימן שהן אוהבות את זה. (אותו דבר אם מדובר בבנים) אני בטוח שכל אותם נערים ונערות שמאזינים ל "החומה" ו-"הצד האפל של הירח" בבוא היום גם ישמעו חומר נוסף של הפלוידים. גם אני עד לא מזמן הכרתי רק את הצד האפל של הירח והחומה, זה הופך אותי לאידיוט מתלהב? לא! בבוא הזמן הכרתי עוד אלבומים ועוד מוזיקה של הפלוידים. אני בטוח שגם אתה התחלת עם האלבומים האלו ולאט לאט האזנת לעוד חומר שלהם, זה לא קרה ביום אחד.

oneman2

New member
וממתי גלגל"צ מראה מי פופולרי?

גלגל"צ אמנם קובע איזה מוזיקה פופולרית עבור רוב הישראלים, אבל להגיד שמוזיקה כלשהי לא פופולרית בגלל שלא משמיעים אותה ברדיו הכי מסריח שקיים כיום, זה קצת אבסורדי.

Liorking

New member
אני לא שוקיסט

באל ההלם מזה שמישהו בפורום פינק פלויד לא אוהב את דארק סייד... מילא החומה, הרבה אנשים לא אוהבים אותו. אני דווקא מאוד אוהב אותו, כמובן אחרי דארק סייד וWYWH. הוא לא ממוסחר, פינק פלויד באותה תקופה הייתה הלהקה הכי גדולה בעולם (ביחד עם לד זפלין), הפלוידים היו מספיק פופולריים בשביל להימנע ממסחור. אבל דארק סייד?! זו יצירת מופת! האלבום הכי טוב בכל הזמנים!

ketas

New member
אני רק חייבת לציין

שעשיו גרמתם לי לחשוב מאיפה אני משיגה כסף כמה שיותר מהר כדי לקנות את ה"החומה". רק להבין על מה כל הויכוח ולתפוס צד ולא לקפוץ מדעה לדעה בלי להבין

The Walrus

New member
אני חייב לציין

שהחומה הוא בעצם אחד האלבומים הממוסחרים שקיימים. למעשה, הסיבה היחידה שבגלל החומה הוקלט היא... כסף. בגלל רואה חשבון פזיז הלהקה איבדה את כל כספה. היא הייתה חייבת מזומנים במיידי והחליטה להוציא דיסק. רוג'ר ווטרס, שכתב את החומה עוד קודם, הציע לאחרים את האלבום והם הסכימו כי הם היו חייבים כסף. גילמור אף פעם לא ממש אהב את היצירה אבל הסכים כי חשבון הבנק שלו היה במצב רע. אז החומה הוא האלבום הכי ממוסחר של הפ"פ.

Inis mor

New member
אולי אתה צודק לגבי הצד הטכני...

לגבי התוכן לעומת זאת-מדובר באחד האלבומים הכי אישיים שהוקלטו איי פעם! כשאני שומעת אותו, אני שומעת בן אדם ששופך את התסביכים הכי כמוסים שלו ואומר "הנה אני! ובגלל זה אני ככה". הסליחה עם גילמור, לדעתי הוא לא אהב את היצירה הזאת ,כי היא היתה על ווטרס ובגלל זה הוא לא התחבר אליה. הגיוני כשחושבים על זה. מבחינתי-הוא אחד האלבומים הטובים ביותר בכל הזמנים. תמיד התלבטתי בינו לבין DSOTM. אז אם יש סקר אני פעם מצביעה ככה ופעם ככה.
ובסופו של דבר הכל עניין של טעם. גם אנמלס ומדל הם נפלאים!

הם אוהבים כסף, בלי שום קשר לזה

עד היום הם עושים דברים בשביל כסף, למה ווטרס יצא לסיבוב הופעות אם לא בשביל כסף? זה עולם קפיטליסטי, והם נהנים להיות עשירים כמו כל קפיטליסט אחר... הם הביעו את עצמם דרך יצירה עם תוכן, זה לא שהם עשו אלבום מלא בלהיטים דפוקים וקיטש'ים (כמו רוב המוזיקה בישראל כיום) רק בשביל שאנשים יקנו את האלבום והם יעשו כסף, להפך - בחומה כמעט ואין שירים קליטים, היא הרבה פחות קליטה מהצד האפל של הירח, לדוגמא. בסופו של דבר, כל אלבום שמשווק בחנויות הוא ממוסחר, ככה זה עובד.

FunkyMonk

New member
לא נכון...

גילמור הוציא אלבום אחרי שכל הדברים האלו נאגרו בו במשך שנים.. הוא אסף את הכל והוציא אלבום חדש, שלו. ווטרס, רצה להרגיש צעיר יותר (כי הוא כבר מתפורר), וזה שוב את האנדרנלין שבלהופיע מול עשרות אלפים. שניהם החליטו לעשות את הדברים האלו בגלל הלייב 8, אני מניח, זה הפיח בהם רצון לשוב לציעורתם.

למעלה