|דיון על מגדר-חלק 1(תשרשרו לפה)

Blue Emptiness

New member
לא יודעת מה איתכם אבל

בעיני זה שבנים הולכים בליח ולצה זה די... לא מחזה שאני נהנת לראות. לא יודעת, אם הייתי רואה בחורה ברחוב עם חזה חשוף זה היה מאוד מאוד מרתיע ומזעזע אותי.

svety

New member
אני חושבת שזה צריך להיות הפוך.

במקום שזה יהיה לגיטימי לנשים להסתובב חצי ערומות ברחוב, שזה יהיה לא לגיטימי לגברים להסתובב חצי ערומים ברחוב.

svety

New member
כי,

כמו שאני לא נהנית מחריץ תחת של מישהו, ככה אני לא נהנית מחזה של מישהו, אישה או גבר. אני מעדיפה לבחור מי רואה את האברים האינטימיים שלי, ומעדיפה לבחור את האיברים האינטימיים של מי אני רואה.

BlueBeIl

New member
אולי זה רק אני, אבל חשבתי שזה

באמת לא נחשב כל כך לגיטימי. למשל במלון שעבדתי כפקידת קבלה המנהל פעם ביקש ממני להעיר לאנשים שניגשים ישירות מהבריכה שישימו חולצה ואז יבואו לקבל שירות. כשאני רואה גבר מסתובב עם כל הכרס בחוץ, (וגם אם אין לו אחת כזאת), זה לא ממש משדר לי קלאסה...

TokisBride

New member
טוב...

לדעתי זה פשוט בגלל שחזה אצל הנשים נחשב איבר סקסי, ואפילו איבר מין (יונואו, ברמה תיאורטית). על זה בנוי חלק גדול מתעשיית האופנה - מחשופים וכו', מושכים תשומת לב לשדיים. לחשוף את השדיים ברחוב לא מקובל פשוט כי, נו, הם ממש שונים מהחזה הגברי מבחינת הדעה שהתגבשה עליהם במהלך השנים. ואני מוסיפה לסווטי, לדעתי הרבה יותר חשוב עניין ה"שכבת עם יותר מגבר אחד את שרמוטה" וכו' מאשר החזה החשוף, כי לדעתי יותר נפוצות נשים שרוצות להזדיין בלי שיקראו להן זונות מאשר נשים שרוצות ללכת טופלס.

ובכן,

גם חזה של בנים נחשב לאיבר סקסי וכמשהו מיני אבל אצל בנים,לחשוף אותו זה לגיטימי. פווסטרים בבבניינים גבוהים,במגזינים,בקליפים,בפרסומות מציגות לעיתים קרובות גברים עם חזה חשוף כדי לעורר את החושניות של הבנות(או הבנים). לעומת זאת,לבנות מתייחסים בכללי כאובייקט מיני ולכן זה נחשב טאבו לחשוף את חזיהן. גם בפוסטרים ובמגזינים תמיד יש מה שיסתיר את הפטמות. יש משהו בפטמות האישה שנחשב טאבו-אסור להראות אותן! אפילו שאישה מצטלמת ערומה,ברוב הפעמים היא מסתירה את הפטמות. כמו שאמרתי,הסטיגה שלפיה "אישה ששוכבת עם הרבה גברים היא שרמוטה" לאט לאט דועכת..לפחות בחברות הליברליות יותר. היא הרבה פחות טאבו מאשר אישה שהולכת עם חזה חשוף. כלומר,זה ייחשב יותר חמור בעיניי החברה אם אישה תלך עם חזה חשוף מאשר אם היא תקיים יחסי מין עם הרבה גברים.

מרמותק

New member
בקשר לאיברים...

אם כבר העלית את השאלה (איפשהו בשרשור) של למה אנחנו רואים בדברים מסוימים סקס, החזה של האישה הוא קודם כל סימן לפוריות שלה, להנקה, למחזוריות החיים. יש הרבה תיאוריות שתומכות בכך שבתוך תוכינו אנחנו יצורים פרימיטיביים שבין אם נרצה או לא, בסופו של דבר הגוף שלנו מאותת לנו להתרבות - וכולנו מחפשים בסתר את הבן אדם הכי פורה שאפשר. לכן, חזה נדיב של אישה - וכמובן המחשוף הנלווה - עושים את זה לבנים, וחזה "בריא"/שרירי חשוף של גבר - משדר לאישה שמדובר בגבר כביכול איכותי. בקשר לפטמות - אני חושב שזאת הדרך של משרדי הפרסום להיות הכי מושכים שאפשר, אבל עדיין פוליטיקלי קורקט (ויש כמובן את עניין הטיזינג, שלא לחשוף הכל זה דווקא מושך). אני יודע ממקור ראשוני שבנים יכולים לאבד הרבה הגיון כשהם רואים בת חשופה. מספיק שיהיה לה רק טייטס אפילו, ויראו את התחתונים שלה דרך זה או משהו בסגנון - זה יכול לגרום להם להתנהג אחרת לגמרי. בנות בדרך כלל לא יודעות את זה, כי הן לא מסתכלות על בנים ככה וגם אם כן הן לא נותנות לזה להשפיע עליהן. המצב האופטימלי מבחינתי הוא שאף אחד מהמינים לא יצטרך לחשוף את עצמו בשום צורה שעלולה להחשב נדיבה. בנים צריכים להשאר לבושים (בכל מקרה אין להם ממש מחשופים) ובנות הרבה פעמים יכולות להרשות לעצמן להסתתר קצת יותר.

אממממ...

"אני יודע ממקור ראשוני שבנים יכולים לאבד הרבה הגיון כשהם רואים בת חשופה"-אז שישלטו בעצמם. למה אנחנו צריכות להכסות את הציצים בגלל שלהם יש בעיה עם היצירים שלהם? מאיפה אתה יודע שבנות לא מסתכלות על בנים ככה? זה תפיסה חברתית שלפיה לבת יש פחות יצרים מיניים מגבר. ואולי לבת יש יצרים מיניים לא פחות ממנו אבל בגלל הסטיגמות של ההתפתחות האנושית היא הצניעה את מימושן? וכמו שבנות לא נותנות לזה להשפיע עליהן-ככה גם בנים צריכים. גברים כיביכול מרשים לעצמן לאסור על נשים להתלבש חושפני אבל לבנות אסור לדרוש מבנים להצטנע?

מרמותק

New member
בנים זה עם בעייתי ../images/Emo3.gif

אין לי איך להסביר את זה, אבל אני רואה את זה כל יום. כשגבר מתחיל לראות בבת אובייקט מיני, לפעמים הוא סוג של חיה (אני מנסה להיות עדין פה) ומתעלם מכל יחסי אנוש שהיו לו עד לאותו הרגע. כמובן שיש את המתוחכמים והעדינים יותר, שהם כמו רוב הבנות - לא נותנים לעניין להשפיע עליהם יותר מידי. לבנות לדעתי יש כל זכות לבקש מבנים להצטנע! שוב, גם במקרה הזה גברים שונים מנשים, גם אם רק מבחינת הסטיגמה. בת בד"כ לא פשוט תלך למקום ותוריד חולצה (במסיבה שממש חם בה נגיד?), כי זה יחשוף את הצורה הברורה מאוד של החזה שלה, יפה ככל שיהיה. וכמו שכבר אמרנו, חזה, סיבותיו שמורות לו, נחשב יחסית טאבו. בן באותה המסיבה שיתחיל להזיע המסכן פשוט יוריד את החולצה (אם זה הקטע שלו) והרבה פעמים יהיה בזה גם קטע של היי, תראו את הגוף המסוקס שלי, או ניסיון למשוך בנות. בנים הם אכן לא עדינים או מתוחכמים וטקסי החיזור שלהם לפעמים מתחילים ונגמרים בדברים מטומטמים כאלה.

לא,לא צריך לקבל את זה!!!!

גם אם בחורה הולכת ערומה מול גבר,הוא צריך לשלוט בעצמו. זה מעורר בי אנטיגוניזם שלוקחים את זה כמובן מאליו שלבנים יש בעיות ביצרים ואנחנו הבנות צריכות להיות צנועות בגלל זה. גם לדעתי יש זכות לבקש מהבנים להצתנע או להתיר לבנות ללכת עם חזה חשוף. אם יש למין אחד לגיטימציה לעשות משהו,צריכה תמיד להיות לגיטמיציה גם למין השני! זה קצת מטריד שאנשים מתרצים את ההתנהגות של הבנים ואת חשיפת החזה בטענה שהם בין כה וכה לא עדינים או מתוכחמים.

מרמותק

New member
אנחנו באותה הדעה והכל,

אבל מעבר לדיבורים על עולם מושלם - איפה אנחנו ואיפה זה? אני שולט בעצמי לגמרי ומעיר לאחרים שקרובים אליי כשהם לא שולטים בעצמם או מתחילים להיות קצת קוקו. לדעתי, בנות צריכות קודם כל להיות מודעות לבעיה הזאת, ומרגע זה לאמץ את הלגיטימציה שלהן לעשות מה שהן רוצות ומחשיבות לנכון.

מרמותק

New member
נפריד בין שני מקרים

בנות צריכות להיות מודעות לכך שהן יכולות להשפיע מאוד על בנים בלבוש שלהן - בנים צריכים להיות מודעים להשפעות האלה ולהתנהגות שלהם.

אמממ

זה בדיוק כמו שגם בנים צריכים להיות מודעים לכך שהם יכולים להשפיע מאוד על בנות. לא יודעת,אבל זה קצת מטריד אותי שתופסים את הבנים כאנשים שכל כך קשה להם לשלוט על היצרים שלהם וכיכיבול סולחים להם על זה בטענה שהאישה חשופה מידי.

innocence

New member
אני לא חושבת שיש לזה קשר ל"שליטה" על יצרים

כי לא כל בחור שרואה בחורה חשופה ברחוב ירוץ ויאנוס אותה (ותודה לאל על כך), אבל אין מה לעשות, מערכת המין הגברית היא שונה, ויש גם אספקט פיזי לכל עניין העוררות המינית. בעוד שאצל נשים זה אולי יגרום לחוסר נוחות, אצל גברים (או לפחות כך שמעתי) זה אפילו מגיע למצב שזה.. כואב? לא שזו מקנה להם זכות לא "לשלוט ביצרים" כמו שאת מתארת את זה, אבל זה סוג של לעשות דווקא? ואני לא מדברת על ללכת עם מכנסיים קצרים וגופיה, אלא על על עירום, למשל.

למעלה