Ten, Nevermind או Dirt?

Jagged chaos

New member
למה אתה חושב ככה?...

ועכשיו שאתה מגיב..בלי "קוביין גאון מוזיקאלי..."..בוא נשמע אחת ולתמיד מה גאון מוזיקאלי בו. ולפני שתפגין חוסר ידע, נגינה מקצועית - הוא לא יודע! איך זה מתבטא בפוטנציאל שלו להיות אדיר יותר? - המון! יאללה שוט...

ved42

New member
אוקי

1 קורט קובין ידע לשיר 2 קורט קובין ידע לכתוב מילים 3 קורט קובין ידע לנגן טוב זה שהוא מנגן פשוט לא אומר שהוא לא טוב הוא ידע לנגן אל הרבה כלים והוא ידע נגינה מקצועית 4 קורט קובין שינה את המוזיקה קיצר אף אחד לא היה מוכן לגראנג' כמו שצריך לפני נירוונה

Jagged chaos

New member
לא משכנע.

1. קוביין היה בעל קול אדיר, מסכים. אבל הוא לא ידע לשיר, אם היית לוקח אותו לפיתוח קול המורים היו הופכים אותו לילד כאפות. האנפלאגד מפוצץ בזיופים. זה לא תמיד הורס את האיכות של השיר, לפעמים זה מוסיף, אבל בקטע של "ידע" - זה לא. 2- גם אני יודע לכתוב מילים, רואה?... וזה כבר עניין של טעם והעדפה. 3- ועל סמך מה אתה אומר שהוא ידע לנגן מקצועית?..כי אני פשוט שמעתי לא קצת הופעות שלהם - ונגינה מקצועית אין שם. ואין קשר לכמות כלים שהוא "יודע" לנגן.. אלאניס מוריסט יודעת לנגן על גיטרה, פסנתר, חליל, מפוחית, באס ותופים ותאמין לי שהיא לא יודעת לנגן מרשים על אף אחד מהכלים האלו. 4- עניתי לך על זה כבר, זה פשוט לא קשור. אותו דבר אפשר להגיד על אלביס - מיתוס של מלך, שינה ת'מוזיקה ושאף אחד לא היה מוכן לרוקנרול לפני אלביס...ומה לעשות - אלביס הוא פרסונה מיוחצנת גדולה, אבל מוזיקאי על הפנים..

ved42

New member
יש משהו בזה

אבל שמעתי קטעים שלהם בחזרות והנגינה שלו פשוטה ויפה וכמה שזה כול הזמן e g זה בכול זאות יפה ותן היתחיל להימכר רק אחרי שנוורמינד יצאה

ved42

New member
וזה בטוח

שכול מי ששמוע בפעם הראשונה נירוונה רץ למחשב ומוריד שירים עד שהוא קונה את כול האלבומים ולכול אחד בפורום יש אלבום שלהם לפחות

Dead Scene

New member
אין לי אלבומים של נירוונה P:

בחיים שלי לא הייתי מבזבזת עליהם כסף

Jagged chaos

New member
בואי ניהיה מדויקים...

היום לרוקר "לדעת לשיר" זו לא מחמאה... כי המיתוס זה שכמה שיותר שירה מלולכלת, זייפנית וצרחנית היא עדיפה... סלין דיון, מאריה קארי, וויטני יוסטון, כריסטינה אגילרה = הן "יודעות" לשיר, ובכל זאת אני חושב שלמרות שהן נחשבות השיאים הווקאלים כיום, לדעתי יש זמרים שמבצעים הרבה יותר יפה... הבנת?.. (והנה חיוך
שלא תחשבי שאני פה בשביל להתחכם ולעצבן..)

dafi daf

New member
לא התכוונתי להיגרר לוויכוח הזה,

אבל פה פגעת בנקודה. זה שהוא שר יפה[וזה נתון לוויכוח] לא אומר שהוא יודע לשיר. קורט קוביין שר בצורה גרונית-משמע,הוא נושם מהריאות ולא מהסרעפת. מי שנושם מהסרעפת,יכול להגיע לצלילי ראש-מה שאומר שכשהוא שר גבוה האוויר לא יגמר לו באמצע שהוא מושך את הצלילים. וקורט קוביין לא מגיע לצלילי ראש,ניקח את האנפלאגד לדוגמה,יש לו שם כל כך הרבה פעמים בהן אשכרה שומעת את ה"כחכחכח" שיש לו בגרון. ואם נרד ממש לקטנות,אז הכתפיים שלו מכופפות[כדי שהצליל יצא בצורה הכי טובה הכתפיים צריכות להיות למטה ואחורה],כל הגוף שלו מכווץ,והראש שלו ממש לא בתנוחה הנכונה. אז לדעת לשיר,הוא לא יודע. אם הוא שר לטעמך,זה סבבה לגמריי ודוגרי זה שהוא לא יודע איך לשיר לא צריך להפריע לך כי את אוהבת איך שהוא שר,בין אם למד חמש שנים פיתוח קול ובין אם לא, את פשוט צריכה ללמוד לקבל את זה שמבחינה מקצועית הוא לא המלך הבלתי מעורר שחשבת שהוא,ואני חושבת,שזה בכלל לא משנה כל עוד אוהבת אותו. וזה באמת לא נכתב בקטע רע או משהו,סתם נקודה שהיה לי חשוב להבהיר.

MilkShack

New member
הוא יודע לשיר בדיוק כמו שהוא צריך

כדי לשרת את הלהקה... כלומר, זה כל הקטע בגראנג'.. הקול של קורט אולטימטיבי.. צרידות כזאת.. זה ענק

אז זהו..

שאותו דבר אפשר להגיד על קורט:"אותו דבר אפשר להגיד על קורט - מיתוס של מלך, שינה ת'מוזיקה ושאף אחד לא היה מוכן לגראנג' לפני קורט" זה לפעמים עניין של המקום הנכון בזמן הנכון, נגיד אם אלביס היה בא עכשיו, הוא היה סופג צחוקים וביקורות, "מזה התלבושות האלה?!" "מזה הנענועי אגן האלה?!" אבל בשנות החמישים והשישים זה היה חדשני. ובגלל זה קורט נהיה מה שהוא. הוא הביא ז'אנר מוזיקלי חדש, ולדעתי עשה הכי גרנאנג', גם המראה וגם המוזיקה. והאנפלאגד?..זה שקורט לא ידע לשיר "מדויק" זה לא מעליב, זה אפילו מחמאה כמו שכתבת למעלה. אם הוא היה הולך לפיתוח קול הוא בהחלט היה משתפר כי הוא יכל להגיע לטונים גבוהים, כמו בוור דיד יו סליפ לסט נייט, כשהוא צורח "מיי גירל, מיי גירל" קטע בהחלט מצמרר.

הוד11

New member
מה זה השטויות האלה?

על טעם ועל ריח שמעת פעם? לכל אחד יש טעם מוזיקלי שונה ואנחנו צריכים לדעת לכבד אץ כל הטעמים המוסיקלים של בני אדם. ובוא אני יספר לך משהו אני אמנם אוב את נירוונה אבל רק שתדע שהם מאוד לא מוערכים ע"י מבקרי מוסיקה.

אוי שתוק, מה אתה מטומטם?

מי שיורד על נירוונה לא מבין במוזיקה? ומה הופך אותך לכזה מבין גדול? מספיק על נירוונה ועל מוזיקה כדי ללמד אותך, תוריד את ההתנשאות שלך כוסאמאמאמק.

למעלה