בוקר טוב לך../images/Emo42.gif
היי ושלום לך (בוקר טוב) ושלום לכל מי שקורא עכשיו את ההודעה, זו הפעם הראשונה שלי כאן... בוקר.... מה הבטן רוצה בבוקר? קודם צריך להבין אותה, היא ישנה 8 שעות, נחה, צמה ולכן אני לא ממליץ לתקוף אותה אלא להתיחס בעדינות ובהתחשבות, להיות בהקשבה אליה ולבדוק מה היא רוצה ואיך, בטן עצבנית על הבוקר יכולה לשנות את כל היום..... מנסיון אישי, ארוחות בוקר לא מומלצות כלל(למרות שיהיו שיחלקו עלי וזו זכותם המלאה - זו הבטן שלי!) ואם חשקה ביטני במאכל בכל זאת אז כדאי להתחיל בפירות בלבד ושתיה זכה כמים: אם יש זמן להשתעשע אני מתחיל בפרי חמוץ(תפוז כמשל) משום שרמת החומציות בקיבה לאחר הלילה גבוהה באופן יחסי - אז בעדינות, לא לתקוף! לאחר כמחצית השעה לפחות אפשר לעבור לפרי חמוץ פחות (תפוח כמשל) - להביא את הקיבה לאיזון בהתחשבות.... לאחר חצי שעה נוספת לפחות אפשר לחגוג עם פירות מתוקים כמו תמרים, פירות יבשים, תותים, אפרסק ומה שבה ליד (אבטיח עסיסי כמשל). המבנה הזה נועד לספק לגוף את המרכיבים הדרושים ללא יצירת עומס על מערכת העיכול, מלאי ויטמינים נחוץ ולהשאיר טעם מתוק בפה
. מה גם שפירות אינם משמינים כלל, מתעכלים בקלות ומספקים סוכרים לגוף , ויש אפילו שירחיקו שאכילת פירות מקרבת אותנו אל המהות שבנו בונה אותנו נכונה , נותנת לגוף את הכלים הדרושים לבניה - גם אנרגטית.... - ומה קורה בבוקר הלחוץ בזמנים? : עוצר שניה, בודק את מצב הבטן, "האם את רעבה, מתוקה?" כאשר התשובה שלילית אמשיך לדרכי עם פירות בתיקי ובקבוק מים צלולים. וכאשר חיובית התשובה והרעב קשה מנשוא ופרי לא יושיע אגש אל קערת הסיריאל (דגנים) ואמזוג לי מנה משביעת רצון וקיבה, כאן העדיף משהו על בסיס השיבולת שועל, חיטה מלאה , דגנים אחרים והעיקר בלי סוכר(אינו מתפרק בגוף בצורה משביעת רצון ורק יסחוט את משאבי גופי לעוד מנה או מנה של רעב!) ואם אפשר אז גם בלי חלב, אפשר משקה סויה או חלב אורז או קמצוץ של מים (גם כאן חלב פרה אינו מתאים לגוף האדם ולא משנה מה אומרת "תנובה"), ועכשיו אפשר לצאת ברינה ובגיל מהבית וכמובן איך לא.... עם פרי בתיק , אך לא חובה... בתאבון ושיהיה בוקר נפלא!
JonGler