MsPiggy

New member
אבל אני לא אוכלת אף אחד מאלו...

שומשום אולי קצת על לחם... אבל זהו, אבל אני כן אוכלת הרבה מוצרי חלב, כמו חלב, קוטג´, אשל... ותסביר את הדבר עם הזה עם ה B12 ועדיין לא הבנתי מה האיקון הזה
אומר!!!

jongler

New member
אז שיהיה בתאבון../images/Emo39.gif

אבל שוקולד את כן אוכלת, גבינות ומוצרי חלב וקצת לחם אז? מה את רוצה ממני?! את שואלת בשביל סתם לדעת או בשביל לעשות שינוי? בנוגע ל B12 - באתי להראות את אופן החשיבה שיש לרפואה הקונבנציונלית, שטוחה ולא מעמיקה , וזה מזכיר לי את הבדיחה הבאה : חוקר ערך מחקר על שמיעה אצל הזבובים , תפס זבוב ואמר לו : "עוף" והזבוב עף הוריד לו רגל, ואמר : "עוף" והזבוב עף הוריד לו רגל נוספת : "עוף" והזבוב עף הוריד לו את כל הרגלים "עוף" והזבוב עף הוריד לו כנף : "עוף" והזבוב קירטע אך עף הוריד לו כנף שניה : "עוף" והזבוב לא עף צעק החוקר : "עוף" והזבוב בשלו. סיכום מחקר : זבוב בלי רגליים ובלי כנפיים לא שומע.... לגבי האייקון, איפה ראית אותו? ביי לבינתיים JonGler

MsPiggy

New member
אני מנסה לעשות שינוי...

למה אתה מתרגז כל כך? אני פשוט לא כל כך מבינה מה שאתה אומר... ושוקולד אני אוכלת, לצערי להוריד את זה לחלוטין מהתפריט שלי הוכח כבר כבלתי אפשרי (זה טעים, זה כל כך טעים...) והאייקון - ראיתי אותו ברשימה של האייקונים...

jongler

New member
שלום מנסה יקרה

אני מבקש : אל תיחסי לי דברים שלא אמרתי, לא היה בי כעס או רוגז להיפך! וסתם ככה משהו שלקחתי עימי "מנסה זה בן אדם שלא עושה". אפשר להגיד "ניסיתי" בלשון עבר כי למעשה לא עשיתי אך כאשר אומר "אני מנסה" משמע אני לא עושה. ראי זאת כמאמר מוסגר. לגבי
כן גם אני ראיתי אותו ברשימת האיקונים.

MsPiggy

New member
אני מנסה..... כי אני לא יודעת אם אנ

י אצליח ביינתים יש לי הצלחחות חלקיות וגם כמה מלאות (כמו הגמילה המוצלחת שלי מקולה) - אבל אני מחפשת דרך לאכול נכון יותר - בגלל זה אני שואלת... וכולנו ראינו את האיקון הזה
ברשימה של האייקונים - אבל מה הוא אומר?!?!!??!?!?!?!?!?!!

jongler

New member
לנסות = ניסוי

כשאני אשתמש במושג "אנסה" אני משאיר לי פתח לכישלון, אני כבר פותח חריץ בדלת לעבר האפשרות האחרת שכביכול אני לא רוצה בה. אין זו בחירה! והינה דוגמא להמחשה : תארי לך שיש כספומט שמחלק 1,000,000 דולר בשעה 5:30 בבוקר בנהריה ורק את יודעת עליו, וזה רק ב 5:30 בדיוק!!! האם תנסי להיות שם או שפשוט תהיי שם? לגבי
, אני נראה לך מומחה ל-
???

MsPiggy

New member
אני מבולבלת...

טוב זה רק עניין של הגדרות, מבחינתי זה לא משפיע על מה שאני אעשה...

jongler

New member
נכון

הכל הגדרות ורק הגדרות קרה לך שלא רצית ללכת או להיפגש אם חבר/חברה ואמרת : "אני אשתדל/אנסה להגיע"? ולא הגעת? להשתמש במילים שאין בהם בחירה אמיתית זו בעצם בריחה מן הבחירה. יש הבדל בין : "אני אעשה דיאטה והוריד 5 ק"ג תוך שבועיים!" לבין "אני אנסה להוריד 5 ק"ג בשבועיים הקרובים".

Talia E

New member
טחינה וחלבה עשויים משומשום

וחוץ מזה, למה לא להפתח למזונות חדשים? אם הגוף שלך עדיין לא מצא את מה שהוא מחפש, סימן שאת לא נותנת לו את המגוון המתאים והמספק כדי שיבחר מתוכו. טופו, למשל, זה אחלה דבר!... ומה עם מגוון ירקות וקטניות?

MsPiggy

New member
אאמממ... מה זה קטניות?

ובקשר לחלבה - אני יכולה להגיד לך שהגוף שלי ממש לא אוהב את זה, אולי רק בכמויות קטנות - זה יותר מתי מתוק ואני לא יכולה לאכול יותר מדי מזה...

Talia E

New member
אז ככה

קודם כל, אני בכלל לא אמרתי שמתאים לך לאכול כמויות חלבה... (בכלל, אין שום דבר שהגוף צריך "בכמויות": הוא כן צריך מגוון - אבל את זה בודאי תגלי בעצמך). זה רק רעיון למשהו מתוק "קצת" יותר בריא משוקולד; חלבה איכותית ואמיתית - ואת זה את יכולה בכיף להכין בעצמך - עשוייה מטחינה גולמית (אפשר לקנות בחנויות טבע) + דבש. המתכון הוא על האריזה ("טחינה עינן" היא פירמה טובה). ואגב "זה יותר מדי מתוק ואני לא יכולה לאכול יותר מדי מזה..." - זה דבר טוב, כי הגוף שלך לא צריך יותר מדי מזה...
טחינה - וכדאי מאד כזו שאת מכינה בבית מטחינה גולמית, מים ולימון - היא מאד מאד בריאה ומקור מעולה לסידן. אם את יכולה להוסיף קצת פטרוזיליה טרייה בפנים (ע"ע "טחינה ירוקה") - מה טוב. פטרוזיליה משתנת, ותעזור לגוף להפטר מלחות עודפת. דוגמאות לקטניות: שעועית (שחורה, לבנה, אזוקי...), עדשים, חומוס, מאש, אפונה ועוד... - כולם עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים. יש סיכוי שהם ישביעו את הרעב שלך...

Talia E

New member
שכחתי לציין...

שחשוב להשרות קטניות בלילה לפני הבישול, אחרת הם עלולים לגרום לגזים... ואם את רוצה מתכונים לטופו - רק תגידי. אגב, את מבשלת לעצמך?

MsPiggy

New member
תודה!!!

ואני לא ממש מבשלת בעצמי (חוץ מביצה וכמה נסיונות נורא מעניינים להכין פנקייק) אבל אני בטוחה שאני אוכל להסתדר עם המתכונים... ואני אשמח לקבל מתכונים לטופו :)

Talia E

New member
הנה

קישור להודעה שכתבתי פעם על טופו. יש שם רעיון להוספת טופו לתבשיל ירקות, אבל אין את "המתכון המלא", אז אני אוסיף לך כאן עוד קצת מידע. ראשית כל אומר, שלדעתי חשוב מאד שאדם יכין לעצמו לפחות חלק מהמזון שהוא אוכל. יש בכך משום יצירה ואהבה לגוף וגם לקיחת אחריות על התזונה (ולא רק "לקחת מה שנותנים לי"). אני לא רוצה להפיל עלייך יותר מדי דברים בבת אחת; זה עלול לגרום לך להרגיש שזה קשה לאכול בצורה בריאה יותר, למרות שזה קל מאד! אז אני אתן לך מעין מתכון פשוט ונגיש עם מוצרים שקל להשיג. אחרי שתתנסי קצת נוכל להמשיך הלאה. דרוש: מחבת גדולה (עדיף בלי טפלון, אם יש) מכסה גדול לכיסוי המחבת או חלק ממנה (לא הכרחי) רכיבים: ירקות לפי הדמיון: כרובית / חציל / דלעת / גזר / כרוב / קישואים / בצל / קולורבי / שום / פלפל אדום (יותר בריא מיתר הצבעים) / ברוקולי / פטרוזיליה ומיני עלים / עגבניה... בקיצור מה שיש ומה שאוהבים
אם יש אפשרות: קצת גרעינים לא קלויים, למשל שומשום, גרעיני חרדל (טעים מאד!), גרעיני חמניות, קלופים ולא קלויים... יש גם תערובות מוכנות של גרעינים. בכל מקרה נושא הגרעינים הוא לא חובה. שמן זית שמן איכותי לטיגון (אפשר זית, אפשר שומשום או מה שיש...) רוטב סויה (ממליצה על הפירמה "קיקומן") אפשר גם חומץ בלסמי. תבלינים שאוהבים, למשל: מלח / פלפל / ג´ינג´ר (כתוש לאבקה או מגורד טרי מהשורש) / כמון / פפריקה / אגוז מוסקט / מלוחיה / אורגנו ועוד... (בכלל, שווה לרענן את מאגר התבלינים בבית... גם טעים וגם בריא
). ממליצה לך להתנסות עם כל מיני סוגי תבלינים, ולהתחיל עם כמויות קטנות... אפשר גם בכיף להוסיף תבלינים טריים (בזיליקום, טרגון, קצת טימין... - מגיעים גם יבשים וגם טריים) [הערות לגבי הירקות: חציל ועגבניה שייכים למשפ´ הסולנים הבעייתית. מגיע להם "טיפול מיוחד": אם משתמשים בחציל, יש לפזר מעליו הרבה מלח גס ולהשאיר אותו 10 דקות בצד (בחציל יש המון דברים מזינים אבל גם דברים לא כל-כך בריאים, המלח עוזר להפוך את העסק ליותר טוב לגוף). אחרי זה מסירים את המלח עם היד (אם נשאר קצת לא נורא). אם משתמשים בעגבניה, עושים אותו הדבר, אבל עם סוכר חום (אין צורך בהמון), לסתירת החומציות. את הסוכר אין צורך להוריד אח"כ.] אז, ככה, הבישול הוא מאד פשוט: חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות. את הבצל ואת הפלפלים (אם יש) חותכים ראשונים (הם הראשונים להכנס למחבת). שמים במחבת שמן ומחממים. איך יודעים שהשמן חם? לוקחים חתיכת בצל קטנה ושמים בפנים. כשמתחיל לבעבע מסביב לה אפשר להכניס גם את היתר... כשהבצל מתחיל להשקיף (אין צורך להביא לטיגון מלא), מוסיפים ירקות נוספים, כשלכל סוג ירק נותנים איזה דקה, עם ערבוב, כדי שיתמזג עם היתר... אפשר גם עם טיגון הבצל להכניס את הגרעינים, אבל אפשר גם מאוחר יותר. סדר הכנסת הירקות: הירקות הקשים יותר (למשל כרובית) עד לרכים יותר (העגבניה, אם יש, בסוף בסוף לקראת תום הבישול...). כשכל הירקות (למעט עגבניה) בפנים מוסיפים מלח ותבלינים. להקטין את האש, לכסות את המחבת (זה נהדר - זה גם מאיץ את ההכנה, וגם גורם לירקות להתבשל עם האדים, שזה יותר בריא מלטגן אותם ישירות). זהו, כל מה שנשאר זה להריח את הריחות הנפלאים ולערבב מדי פעם עד שהירקות רכים (אני בד"כ טועמת תוך כדי
) לקראת סוף הבישול אפשר בכיף להוסיף טופו במרינדה (ראי הקישור), ובכיף גם להוסיף רוטב סויה ו/או מעט חומץ בלסמי ושמן זית... אפשר לעשות סבב תיבול נוסף אם יש צורך. בשלב הזה, זה אמור להיות כבר תבשיל "מאוחד" עם כל המיצים שלו. אפשר לתת לו מעין "הרתחה טובה אחרונה" על אש גדולה, כדי לאחד אותו עוד יותר. זה יכול ללכת נהדר על אורז מלא (טוב נו, גם לבן אם אין ברירה) או גם לבד בפני עצמו... מקווה שההסבר היה מספיק פשוט, כך שזה נראה לך קל באמת כמו שזה. אפשר לעשות את זה, כמובן, עם מגוון הרבה יותר מצומצם של ירקות ותבלינים, אבל זכרי שהעקרון החשוב של הזנת הגוף הוא מגוון. אני אשמח אם תשתפי בתוצאות!

Talia E

New member
שכחתי לומר

שאם מוסיפים טופו במרינדה (מהקישור), אז צריך לקחת בחשבון שהשרינו אותו עם מלח ותבלינים - ולדעת שזה מוסיף לסף כמות התבלינים הכללית (כלומר, אם שמנו שם מלח, צריך לשים בהמשך פחות מלח בתבשיל).

MsPiggy

New member
מה זה ביצי חופש?

ראיתי את זה בקישור... מה זה? ואפשר להוסיף גם פירות למתכון הזה? (אני לא מומחית גדולה בבישולים כפי שאת רואה...) ומה זה מלח גס? ולמתכון של הטופו אני אוכל להוסיף ענבים כדי לתת לו טעם כזה?...

Talia E

New member
תשובות

1. ביצי חופש הן ביצים שמגיעות מתרנגולות שגדלות בחצר פתוחה. זאת בניגוד ללולי הסוללה, בהן הן דחוסות אחת על השנייה בלי יכולת לזוז בלי לדרוך על אחרות, על רצפת רשת, שגורמת להם לפצעים ברגליים, ברעש אדיר ואין להן שנייה של חרות וחיים ברמה סבירה ולו מינימלית ביותר עד שהן נדחסות בארגזים לשחיטה. בנוסף על כך שזו הבחירה העדיפה עבור התרנגולות (ככל שיהיה יותר ביקוש לביצי חופש, תגדל כמות בנות המזל שנחסך מהן העינוי הזה), זה גם יותר בריא, היות שהן מגיעות מתרנגולות שלא עברו את הסטרס הזה ולא הולעטו בההורמונים. התרנגולות בלולי הסוללה הן תרנגולות שחייהן הן עינוי ועליו מוסיפים עוד ועוד, בצורה של הרעבה כדי שתהיינה יותר ביצים (אני אחסוך ממך את ההסבר למה זה קורה), האכלה באוכל שלא מתאים להן, שגורם להן לבריחת סידן מוגברת ועקב כך לשברים שונים - בקיצור כאאאאאאאבבבבב. על ביצי חופש כתוב בפירוש "ביצי חופש" (אריזה אדומה), וכתוב "אנו התרנגולות משוטטות חופשי בחצר פתוחה...בלה בלה בלה". לפרטים נוספים על ביצי חופש מול ביצי סוללה - כאן. יש גם ביצים אורגניות, של תרנגולות שניזונות ממזון אורגני, וגם בחצר פתוחה, אולם עליהן אין פיקוח של עמותת "חי משק", שמפקחת על תנאי המחיה של ביצי חופש. מוכרים את שני הסוגים בכל מקום, בסופרמרקטים ואפילו במכולת השכונתית שלי. אם אין, אפשר לבקש שיביאו. 2. לא מומלץ להוסיף פירות. זה לא לפתן... 3. מלח גס הוא מלח שבא בגבישים גדולים יותר. הוא בא באותן אריזות של מלח רגיל (הנייר, לא המיכלים), ונדמה לי שכתוב עליו "מלח לבישול, להמלחת בשר...". מלח במיכלי פלסטיק לא מומלץ לקנות, משום שכדי שהוא לא יתגבש וימשיך לצאת מהחורים של המיכל, הם שמים "עד 1% חומר נגד התגיישות", שזה לרוב אלומיניום, שהוא רעיל. אז בכל מקרה, בין אם את קונה מלח דק או גס, קני באריזות הנייר (זה גם יותר זול), ותעבירי בעצמך למיכלים בבית אם את רוצה, או פשוט עם כפית מהחבילה. 4. לא. אל תוסיפי ענבים למתכון של הטופו. אם את מאד רוצה להוסיף לתבשיל הירקות טעם מתוק, את יכולה להוסיף קצת דבש...

אני דווקא שמעתי מאחד

הנטורופתים הידועים ביותר בארץ שאין דבר מזיק יותר לסידן בגוף מאשר מוצרי חלב! הוא טוען שלא רק שהחלב איננו תורם סידן לגוף, אלא אף פועל פעולה הפוכה ומזרז את בריחת הסידן.

deep ocean

New member
נכון!

זאת שטיפה שכל של המפרסמים, התאגידים, חברות המזון וכל התעשייה שקשורה בכך. מנסיון אישי, חלב לא עושה לי טוב.

למעלה