Tai Chi

New member
אני אוכלת יותר ירקות

עושה ספורט, ואוכלת יותר לאט, ומשתדלת לא לאכול ג´אנק פוד.

MsPiggy

New member
ארוחת בוקר

יש לכם הצעות לתזונה נכונה לארוחת בוקר? אני אישית אוכלת קורנפלקס, מה איתכם?

MsPiggy

New member
ארוחת הבוקר שלכם

(שאלתי את זה למטה, אבל אחד לא רואה...) מה אתם אוכלים לארוחת בוקר? מה אתם חושבים שתפריט של תזונה מאוזנת יכיל בארוחת בוקר? אני אוכלת קורנפלקס...

נושם

New member
בתאבון

היי לך, אני לא יודע מה עדיף בבוקר (אומרים שפירות) אך בקרוב אלך לנטרופתית ואשמח לבשר לך מה אמרו לי (אולי זה יתאים גם לך) . . . בכל אופן ממה שנראה לי עדיף להכניס משהו בטעם שרוצים שיהיה היום . . . (מתוק) . . . ירון.

MsPiggy

New member
לפי ההודעה שלך קורנפלקס זה לא טוב

כי אין לזה טעם... טוב יש לזה... זה לא הכי טעים, אבל זה לא מגעיל - וכבר התרגלתי אליו. ומקרונפלקס עם סוכר יש לי זכרונות לא נעימים, שקשורים לשומן... ותודה

L i z a r d

New member
היום יש גם דגנים אחרים

שהם גם מסוג בריא וגם טעימים יותר - לדוגמה פתיתי תירס מצופים בדבש או בוטנים וכל מיני כאלו...

L i z a r d

New member
מהצצה חטופה אל המדף....

ראיתי משהו בשם גולדן פלקס, ואני זוכר משהו בשם ברנפלקס.... אבל יש כל מיני כאלה, תבדקי בחנויות. הם דגנים בריאים יותר מכול מיני דגני ילדים שיש, והטעם שלהם יותר עשיר מהקורנפלקס הפשוט...

MsPiggy

New member
אאאמממ..... בדקתי ומסתבר ש

יש לי ברנפלקס בבית ויש בו בדיוק את אותם ויטמינים כמו בקורנפלקס - ובקורנפלקס הכמות שלהם אפילו יותר גדולה... והטעם שלהם שונה מהקורנפלקס - אבל לדעתי לא ממש טעים יותר...

Talia E

New member
ההבדלים

מה שאת אוכלת זה לא רק "ויטמינים". גם בבמבה כתוב שיש ויטמינים - וזה עדיין אחד הדברים הכי פחות בריאים שאת יכולה לאכול... ה"ויטמינים" ש"מעשירים" אותה אתם, לא שווים כלום מבחינת היכולת של הגוף להפיק מהם, והנזק רב על התועלת (במבה, אגב, הוא גם מוצר שמכניס הרבה לחות לגוף - ראי הודעתי בעניין מוצרי חלב). ההבדל בין בראן פלקס לקורן פלקס, הוא שהבראן עשוי מדגנים מלאים ועשיר הרבה יותר בסיבים תזונתיים - שמאד מאד חשובים לעיכול, ולמעבר החלק במערכת העיכול. וזאת מעבר לכך, שהוא מכיל רכיבים מעט פחות מעובדים (שזה תמיד עדיף) מאשר אחיו. מומלץ, כאשר רוצים להרזות וגם כשרוצים להיות בריאים יותר, להרבות באכילת סיבים תזונתיים, אשר ישפרו את העיכול (הספיגה) ואת הפליטה (הוצאת מה שהגוף לא צריך). עזבי את הפה שלך; מה תאי הגוף שלך רוצים?

jongler

New member
בוקר טוב לך../images/Emo42.gif

היי ושלום לך (בוקר טוב) ושלום לכל מי שקורא עכשיו את ההודעה, זו הפעם הראשונה שלי כאן... בוקר.... מה הבטן רוצה בבוקר? קודם צריך להבין אותה, היא ישנה 8 שעות, נחה, צמה ולכן אני לא ממליץ לתקוף אותה אלא להתיחס בעדינות ובהתחשבות, להיות בהקשבה אליה ולבדוק מה היא רוצה ואיך, בטן עצבנית על הבוקר יכולה לשנות את כל היום..... מנסיון אישי, ארוחות בוקר לא מומלצות כלל(למרות שיהיו שיחלקו עלי וזו זכותם המלאה - זו הבטן שלי!) ואם חשקה ביטני במאכל בכל זאת אז כדאי להתחיל בפירות בלבד ושתיה זכה כמים: אם יש זמן להשתעשע אני מתחיל בפרי חמוץ(תפוז כמשל) משום שרמת החומציות בקיבה לאחר הלילה גבוהה באופן יחסי - אז בעדינות, לא לתקוף! לאחר כמחצית השעה לפחות אפשר לעבור לפרי חמוץ פחות (תפוח כמשל) - להביא את הקיבה לאיזון בהתחשבות.... לאחר חצי שעה נוספת לפחות אפשר לחגוג עם פירות מתוקים כמו תמרים, פירות יבשים, תותים, אפרסק ומה שבה ליד (אבטיח עסיסי כמשל). המבנה הזה נועד לספק לגוף את המרכיבים הדרושים ללא יצירת עומס על מערכת העיכול, מלאי ויטמינים נחוץ ולהשאיר טעם מתוק בפה
. מה גם שפירות אינם משמינים כלל, מתעכלים בקלות ומספקים סוכרים לגוף , ויש אפילו שירחיקו שאכילת פירות מקרבת אותנו אל המהות שבנו בונה אותנו נכונה , נותנת לגוף את הכלים הדרושים לבניה - גם אנרגטית.... - ומה קורה בבוקר הלחוץ בזמנים? : עוצר שניה, בודק את מצב הבטן, "האם את רעבה, מתוקה?" כאשר התשובה שלילית אמשיך לדרכי עם פירות בתיקי ובקבוק מים צלולים. וכאשר חיובית התשובה והרעב קשה מנשוא ופרי לא יושיע אגש אל קערת הסיריאל (דגנים) ואמזוג לי מנה משביעת רצון וקיבה, כאן העדיף משהו על בסיס השיבולת שועל, חיטה מלאה , דגנים אחרים והעיקר בלי סוכר(אינו מתפרק בגוף בצורה משביעת רצון ורק יסחוט את משאבי גופי לעוד מנה או מנה של רעב!) ואם אפשר אז גם בלי חלב, אפשר משקה סויה או חלב אורז או קמצוץ של מים (גם כאן חלב פרה אינו מתאים לגוף האדם ולא משנה מה אומרת "תנובה"), ועכשיו אפשר לצאת ברינה ובגיל מהבית וכמובן איך לא.... עם פרי בתיק , אך לא חובה... בתאבון ושיהיה בוקר נפלא!
JonGler

MsPiggy

New member
../images/Emo22.gif

אהבתי את ההודעה שלך, למרות שאני לא מסכימה עם כמה דברים: לפי מיטב ידיעתי - אסור לדלג על ארוחה בבוקר, זאת בגלל שבמשך הלילה הגוף הוא במצב של צום ולכן בשביל להפסיק את הצום בבוקר חייבים לאכול משהו. ובקשר לפירות - קראתי את זה בעיתון במקום מסוים - ואסור להגזים בפירות יותר מדי, למרות שזה רק פירות בפירות יש סוכר ואם נוכל יותר מדי - זה עדיין ישמין, איך שאני זוכרת המליצו על לא יותר מ 3 פירות. וחלב לא מתאים לגוף האדם? זה לא בריא לנו? אתה בטוח? לי אף פעם לא הייתה בעיה עם
ולסיום - מה המשמעות של האיקון הזה
?

אין *מותר* ו*אסור*

לא בנושא של תזונה ולא בשום נושא אחר. המומחים יכולים להגיד מה שהם רוצים אבל בשורה האחרונה כל אדם אחראי *להאזין* לגופו. הגוף שלי קובע מה הוא רוצה, מתי הוא רוצה ומה טוב לו. ככל שמפתחים יותר ויותר *מודעות* לגוף ככה יודעים להאזין לו מתי הוא באמת רעב (רובנו אוכלים *הרבה יותר* ממה שהגוף צריך) מודעות באה מתוך הקשבה ותירגול. קסם אמיתי

jongler

New member
היי../images/Emo13.gif

שלום לך יש ידיעה ויש ניסיון/חוויה , ומה שצריך ונחוץ ממה שחוויתי זה רק להקשיב , להיות בהקשבה לבטן ולגוף לא לאכול בגלל שמישהו אמר (אפילו לא אני), יש אנשים שעל הבוקר חייבים לערוך סעודת מלכים - זכותם, ויש כאלו שיעדיפו להמשיך את הצום עד הצהריים ויש גם כאלו.... וזה ממש לא משנה. - רק לאכול עם הגוף ולא עם העיניים. בקשר לפירות - שוב, להרגיש את הגוף, פגשתי בעבר בכל מיני טבלאות קלוריות של "מה מותר ומה אסור" תפוח או דנונה? מה משמין יותר? ישנם רופאים שיגידו שזה לא משנה, אני אומר שזה משנה : תפוח ניספג בגוף ומתפרק בקלות עקב היותו פרי, חלב פרה או לחם או כל דבר אחר שלא בצורתו הטיבעית מתפרק זמן רב יותר והגוף צריך להשקיע יותר משאבים בפירוק המזון, השמנה היא סוג של רעב - הגוף לא קיבל את המרכיבים החיוניים לו ולכן הוא דורש אוכל שוב ושוב וכאשר אינו מקבל את מבוקשו המשאבים הנמצאים ברשותו מתכלים אז הוא סוגר מערכות, והמערכת הראשונה שיסגור זו חילוף החומרים . הרפואה הקובנציונלית עדיין בחיתוליה בנושא תזונה, ואם כבר לחפש מומחים אני ממליץ על הוותיקים יותר, ובעצם, תעשי מה שנוח לך. ובקשר ל
- מה שאת רוצה לשים במקומו. יום מדליק ובתאבון JonGler

MsPiggy

New member
אתה די צודק

למרות שעל ארוחת בוקר אני מתעקשת - תמיד צריך לאכול משהו בבוקר... וחלב פרה הוא לא בצורתו הטבעית? ואם הגוף צריך להשקיע יותר משאבים בפירוק שלו זה לא אומר שהוא שנרזה מהר יותר כי הגוף ישקיע יותר אנרגיה בפירוק של האוכל המסוים הזה? אבל אתה צודק - באמת צריך להקשיב לגוף, וכלל חשוב נוסף... לאכול רק כשרעבים.

MsPiggy

New member
ורגע אם אני לא אשתה חלב או אוכל

מוצרי חלב אחרים מאיפה אני אשיג סידן?

jongler

New member
סידן - חלב????!|../images/Emo80.gif../images/Emo173.gif

זה רק מלמד אותי איזו שטיפת מח עברנו..... בחלב פרה אין סידן ברמה מספקת ושלא ימכרו לך שטויות, אל תקשיבי לפרסומאים. תסמכי על הגוף שהוא יודע לפרק ולבנות לעצמו את מה שצריך. סידן ניתן למצוא באגוזים, שקדים, שומשום, טופו ובעוד מקומות. הסידן שמגיע עם החלב הוא ברמה כלכך מזערית באופן יחסי ובצורתו שהוא נמצא שם הוא אף גורם לבריחת סידן מן הגוף (איך ? - אני לא מומחה, אני מציע לך לבדוק זאת יותר לעומק). על ויטמין B12 שמעת? יש הטוענים שרק ע"י אכילת בשר ניתן לקבל אותו, וכאן עולה בי השאלה כיצד בעלי החיים הצימחוניים שאנו אוכלים משיגים אותו? הקיבה שלנו מיצרת אותו כל עוד היא מקבלת הזנה נכונה. בחברה המערבית ישנו חוסר אצל חלק גדול מהאכלוסיה בויטמין זה וזה רק משום תרבות האכילה הלא נכונה, אנו אוכלים עם העיניים ולא עם הבטן. הםםם, אני רעב... JonGler

למעלה