Talia E

New member
הרעב הוא גם רעב רגשי

כשמרגישים "בור בלי תחתית", שצריך למלא, יתכן בהחלט שאת פשוט לא אוכלת את הדברים הנכונים שהגוף שלך דורש (ולא, שוקולד "השחר" הגוף לא צריך). אבל יש סיכוי סביר מאד, שמה שאת מנסה למלא - לא תוכלי למלא באוכל. ההמלצה היחידה שאני יכולה לתת לך דרך האינטרנט, היא לגשת למטפל/ת מוצלח/ת, שמטפל גם בפן הרגשי וגם בפן הגופני (אם תשלחי לי מסר, אני יכולה להמליץ לך על שניים כאלה). אגב, כתבת שאת "לא רואה נזק בשוקולד, במידה"; העניין עם שוקולד, וסוכרים בכלל, הוא שלעתים קרובות מתגלגלים למעין מעגל קסמים. כזה שלא מאפשר לזה להיות "במידה"; אחרי אכילת סוכר, ישנה ירידת סוכר פתאומית והגוף דורש "עוד סוכר". אגב, הכנסת רעלים לגוף היא מזיקה בכל מקרה, נזק מצטבר (ועל הקשר בין רעלים ושומן כבר דיברתי) - האם גם סטריכנין לא מזיק לגוף "במידה"? גישה של "מה שלא הורג אותי, לא מזיק לי" (= רעל במידה קטנה זה בסדר), אינה יכולה לנבוע מהקשבה לגוף... לגבי "מה שעשית לא נכון", כדבריך, זה פירשת לא נכון את המסרים של הגוף שלך. הדרך להתחיל לתקן את זה, היא פשוט להקשיב. שום תפריט שיתנו לך, שתכפי על הגוף לא יתאים (אמנם יהיו כאלה שיתאימו יותר מאחרים) - אלא רק מה שהגוף שלך זקוק לו באותו רגע.

MsPiggy

New member
פעם זה באמת היה ככה...

כי היו לי הרבה "התקפים" כאלו שפשוט התחלתי לאכול ולא הפסקתי... אבל עכשיו זה כבר לא קורה לי, אני אוכלת כשאני רעבה ואני מחפשת משהו שבאמת ישביע אותי - אני גם מגוונת את האוכל שלי יותר. הבעיה היא שאני לא חושבת שיש בבית שלי את כל המרכיבים הנכונים שאני צריכה לארוחה...

Talia E

New member
אז תקני... ../images/Emo13.gif

קניית דברים בסיסיים היא לרוב הרבה יותר זולה מג´אנק פוד (ע"ע מזונות מעובדים). במקום כל הגבינות למיניהן, את יכולה לקנות טופו, למשל (יש גם דברים העשויים מסויה שהם יותר מעובדים, כמו גבינות סויה - אבל להרגשתי הם פחות טובים, אם כי עדיפים על מוצרי חלב). ואת הבראן-פלקס שלך (הכי עדיף גראנולה/דגנים פחות מעובדים כמו מיזלי או הדגנים של חברת "post") את יכולה לאכול, כפי שאמר מישהו אחר, עם חלב סויה. קטניות זה ממש לא יקר (בייחוד אם את קונה אותן בשוק). וירקות (כמה שיותר מגוון יותר טוב, ורצוי גם עם הצבע כתום - דלעת, גזר, בטטה)... אני בטוחה שאמך לא תתנגד
ואורז מלא... (רצוי להמעיט בפסטה - ואורז מלא גם ישביע אותך יותר). חוץ מזה, אני בכלל לא בטוחה שהרעב הרגשי הוא נחלת העבר... גם אני ידעתי ימים של "טריפה". הימים האלה עברו, אבל ברור לי שגם כיום אוכל עדיין מהווה עבורי, באיזשהו מקום, סוג של פיצוי על משהו שלא קשור בכלל להזנת הגוף... גם לי יש עדיין עבודה בנושא, אבל אם רוצים ובאמת מחפשים פנימה - מגיעים למקור, וזו הדרך האפקטיבית באמת (שוב, ממליצה על טיפול).

L i z a r d

New member
כאן מתחילה הבעיה

חלב סויה=איכסה וכנ"ל חלב טופו.... אומרים שמתרגלים, אבל... זה לא נראה לי מטופש להתרגל למשהו לא טעים...

Talia E

New member
האם ניסית לחפש במקום שבו את קונה?

מוכרים אותו היום בכל מקום: בסופרמרקטים, אפילו במכולת השכונתית שלי וכמובן בבתי טבע. אומרים שחלב הסויה של "צוריאל" הוא טעים במיוחד. לי יצא להשתמש רק בזה של אלפרו (שאגב יש להם גם מעדנים מאד טעימים, אם כי לא זולים). את האלפרו אני אוהבת רק עם מיזלי (בנפרד הוא לא טעים לי) אבל "שמעתי שמועה" שצוריאל טעים גם בלי כלום. תוכלי למצוא גם "שוקו סויה" וגם בטעם בננה, שהם נחמדים מאד אבל מן הסתם מכילים יותר סוכר. אגב, אין כזה דבר "חלב טופו" - יש חלב סויה ויש חלב אורז. טופו הוא מוצר שמיוצר מסויה, וצורתו כמעין "קוביית גבינה", שעטופה בד"כ בואקום. אם את רוצה מתכונים עם טופו אוכל לצרף לך.

jongler

New member
וגם כאן../images/Emo70.gif

מה שפחות תעשיתי , מה שיותר קרוב למקור בריא יותר

MsPiggy

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif חלב סויה ../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

היום אכלתי את הקורנפלקס של עם חבל סויה... אני חשבתי שחלב סויה טעים - לפחות יותר מהחלב הרגיל... אבל כמה שאלות - איך חלב סויה יכול להיות טבעי יותר מחלב רגיל? הרי הוא מועשר בסידן וגם יש בו 3% שומן - מה שאומר שהכניסו לשם סידן ושומן בתהליכים כימיים, ככה שהוא לא הכי טבעי שיש... ואני חייבת לציין שלאכול את הקורנפלקס עם החלב סויה הייתה חוויה נוראית! למרות שהוא היה טעים, הוא גרם לי כאב בטן נוראי, יותר מהכאבי בטן שהייתי מקבלת מהחלב הרגיל... אולי זה בגלל הקורנפלקס, אבל לא נראה לי שכאב בטן זה דבר טוב.

jongler

New member
המחיר של אוכל תעשיתי

אין לי מושג איזה חלב סויה שתית.... ישנם סוגים רבים של יצרנים ומוצרי סויה על המדף, ואני אישית נזהר מהמוצרים "המועשרים"/התעשייתים למיניהם, ומה גם שלקורנפלקס עצמו יש תפקיד לא קטן - בעצם , תפקיד בפני עצמו, יש לך מושג מה עבר התירס עד שנהפך ל"קורנפלקס"?! לקח לי זמן וכאבי בטן עד שעליתי על הנוסחה הבאה : לא לערבב סוגי מזון - חלבון עם חלבון, עמילן עם עמילן, פירות עם פירות. קורנפלקס עם חלב סויה = עמילן(מעובד במקרה שלנו) עם חלבון(מעובד גם כן) תהליכי העיכול של השניים שונה, הפירוק וספיגת החומרים שונה ויתכן שמשם או גם משם נבע כאב הבטן. אני לאחרונה עברתי להשתמש במשקה על בסיס אורז, הוא דליל יותר, טעמו עדין(אין קשר לחלב כלל...) ולעיתים אני מוסיף המתקה שתיים שלוש טיפות של תרכיז סטיביה(צמח מתוק מסוכר ללא תופעות לוואי של סוכר).

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אימל´ה סויייייייה זה רעל!!!

מי לא שמע שהסויה היום מיוצרת בהנדסה גנטית והיא רחוקה מן הטבע יותר מן ה"בורגים" במסע בין כוכבים? מישהו יודע על זה יותר?

jongler

New member
שמעתי פעם משהו ...

שיש מפעלים שמרככים סויה ע"י בנזין שיהיה נח לעיבוד ראה ערך שניצלי סויה וכדומה בתאבון

MsPiggy

New member
די! אתם מבלבלילם אותי! גם אתה אינקה

טוב האמת שלא קיבלתי כאבי בטן כשאכלתי את זה עם הברנפלקס... אז אולי זו הסיבה... למרות שאני לא יודעת מה יש בברנפלקס...

jongler

New member
../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif../images/Emo173.gif../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif

שאלת שאלות , קיבלת אינפורמציה אין שכל - אין דאגות כנראה שהתמוטטו להם כמה קירות ביטחון וכמה פרות קדושות ברחו להם ברוכה הבאה לחופש הבחירה
יום מדליק JonGler נ.ב. רק לקרוא הודעות בפורומים את יודעת?! שמעתי שעל הקופסאות גם רשום משהו, או שלא....

avshalomat

New member
אני חושב שיש פה הגזמה פראית

יש אנשים שחיים מצווין עם ערבובים של סוגי מזון וללא אכילה של מוצרי טבע אורגניים, אני מסכים שתזונה זה דבר חשוב חשוב מאוד, אבל יאלה נו כאב לך הבטן מחלב וקורנפלקס שיהיה לך לבריאות, יש אנשים וכלל לא

MsPiggy

New member
טוב את תשמחי לדעת שאני לא שותה

דיאט ספריט רק מים מינרלים ולפעמים ספרייט ומיץ ענבים - אבל לא בתדירות גבוהה ובקשר לשוקולד - אני אוהבת שוקולד, אני לא מגזימה בלאכול אותו כמו שפעם הייתי עושה - אלא במידה, ואני תמיד מפסיקה את עצמי... אני אוכלת עכשיו שוקולד בתדירות ממש נמוכה - אולי פעם בשבועיים, או בחודש. ואז זה כשהגוף שלי אומר לי שבסדר לאכול שוקולד... (ונגמלתי גם מעוגיות האוריאו הערורות האלו!)

Talia E

New member
אכן שמחה לשמוע... ../images/Emo13.gif

יופי שאת מתעניינת ושאת גם נוקטת צעדים מעשיים
אגב, לידיעתך בלבד, ספרייט ומיץ ענבים הם אמנם ללא האספרטיים, אבל הם למעשה תרכובת כימיכלים לכל דבר... (אין ביניהם ובין הזנה לגוף שום דבר - נהפוך הוא). הרבה יותר קל לי להמנע מהם, כשאני יודעת מה זה בעצם...

MsPiggy

New member
אני יודעת...

אבל הם טעימים, והסקתי שפעם ב לא תגרום לי יותר מדי נזק...

למעלה