מיקה ../images/Emo201.gif ../images/Emo23.gif
מיקה, אני מאוד מאוד מבינה אותך. היו לא מעט פעמים שבעלי ואני אמרנו 'די, אנחנו לא יכולים להמשיך ככה'. אני זוכרת לילות שאמרתי מחר אני הולכת לראות מקומות בשבילו. אני מכירה את הייאוש הענק הזה, אני מכירה את חוסר היכולת להמשיך הלאה. את ההרגשה שזה מחיר כבד, כבד מדי שאנחנו נאלצות לשלם. אני חושבת שאין שום בושה בהוצאת ילד מהבית, ואני חושבת שזאת גבורה גדולה ואומץ להודות שאין לנו את הכלים לסייע לו. בדיוק עבור סיטואציות כאלו יש את כפר לי, שזה מקום מדהים עם צוות יוצא מהכלל שמאוד ערוך לקליטת ילדים צעירים. את יכולה להגיע לשם, להסתובב, לראות, להתרשם, לדבר עם הורים אחרים בתור התחלה, אם החלטת שאת אכן רוצה להוציא את הילד מהבית. כעקרון את אמורה לפנות לעובדת הסוציאלית והיא תסייע לך בכל התהליך הזה. ובכל זאת תני לי להציע לך עצות שיעזרו לכם לשרוד - אני לא יודעת אם יש לכם עובדת זרה, אבל לא נו וזה מסייע הרבה מאוד. החל מהדברים של רחצה / מתן אוכל ועד שמירה על נעם ככה שיש לנו זמן גם לילדה השניה שלנו. אנחנו מפעילים תוכנית ביתי של גרינשפן עם נגיעות ABA לעיתים ככה שלילד יש מסגרת שהוא מגיע אליה ישר מהבית ספר (פחות פוטנציאיל להרס..) ומסיים אותה בסביבות 19:00 שהוא עייף כבר. מעבר לכך הוא מתוגבר ע"י קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. אני יודעת שכרגע המצב בלתי נסבל, תאמיני לי היינו שם - נעם היה במצבים מזעזעים. שאמרו לי שיגיעו ימים אחרים, רציתי לצרוח על מי שאמרה את זה שהיא לא מבינה כלום מהחיים שלה. אבל הגיעו ימים אחרים. בשנה שעברה היה לנו ילד שלא מדבר, שצורח, שמרביץ, עם תחבושות על הידיים מהנשיכות שלו, עם חוסר שקט מוטורי, עם התפרצויות זעם איומות וקשות כמעט כל יום. הכריחו אותנו לשלוח אותו לאישפוז שלא הסכמנו, איימו עלינו שאף בית ספר לא יקבל אותו, ובאמת אף בית ספר לא היה מוכן לקבל אותו עד שבאמצע אוגוסט ממש לקראת פתיחת השנה הצלחנו להכניס אותו לבית ספר שבו הוא פורח היום. היום בעזרת טיפול תרופתי וטיפול כולנני הוא במצב יציב, הוא רגוע, שקט, תקשורתי ובעל שפה. זאת עבודת נמלים של ממש, ואפילו היום שהמצב הרבה הרבה יותר טוב יש רגעים שהייאוש מכה אותי ואני לא מסוגלת להמשיך, זה הרגע שאני בורחת לחדר עבודה או למיטה. מיקה, מה שלא תחליטי דעי שזה בסדר ושאת אמא נפלאה ושאני בטוחה שאת מחפשת את הטוב ביותר עבור הילד שלך ועבור הילדי/ות האחרים. אם את רוצה לדבר, את מוזמנת לשלוח מסר. מאיה.