נסיכה
את מגיבה ממקום שיפוטי ולא הוגן. יש לך תרומה גדולה לפורום אבל אל תשכחי שאת בתפקוד גבוה מאוד, את לא מכירה את המצבים האוטיסטים הקשים ויותר מכך לא מכירה את החוויה ההורית של אמא לילד אוטיסט. הילד של מיקה לא נענש, נסיכה. יש מספיק עדויות בתקשורת על ילדים שכם נענשו להיות ילדים להורים שמכים, ואונסים אותם- זה ילד שנענש. להיות הורה לילד אוטיסט זה דבר כואב ומתיש, זאת התמודדות יום - יומית לא פשוטה ולא חולפת. היא לא האויב שלו, היא אמא שלו והיא מחפשת בשבילו את הפתרון הטוב ביותר עבורו. יש משפחות שהפתרון הטוב עבורן הוא הוצאת הילד האוטיסט לפתרון חוץ ביתי זה לא הופך אותם להורים מתעללים, להפך אלו הורים שמבינים את המציאות ומחפשים אחר הפתרון הטוב ביותר. יש בארץ כמה וכמה מקומות לפתרונות כאלו ויש שם צוות מיומן, אוהב שאת עושה לו עוול גדול שאת טוענת ששולחים ילד למקום שהוא חסר יציבות ושרק יפגע בו. מעולם לא היית במקום כזה, מעולם לא ביקרת בו אני יכולה לספר לך על חברה שלי שהוציאה ילד בן 9 למסגרת חוץ ביתית ילד שהיה במצב איום ונורא והיום התפקוד שלו השתפר, וטוב לו שם, וטוב להורים שלו. ההורים מבקרים אותו פעם בשבוע, והוא חוזר הביתה כל סוף שבוע והמצב באמת השתפר, וקודם הוא היה בלתי נסבל. אז מה? היא אמא רעה? לא, היא אמא נפלאה כי היא הבינה ששם יכולים לעזור לו יותר, שם יש להם את הכלים לסייע לילד על הצד הטוב ביותר. זה אומץ להבין שאין לנו את הכלים לעזור לילד, וזה אומץ לפעול ולשלוח אותו למקום שבראש ובראשונה לו יהיה יותר טוב. שהילד שלי היה במצבים איומים, הוא כ"כ סבל אין לך מושג עד כמה הוא ישב ימים מנותק לחלוטין, הוא לא הגיב לנו לחלוטין, כלום לא עניין אותו - לא מוזיקה.לא טלויזיה, לא אוכל, לא טיול. כלום. הוא לא הגיב לחיבוק, לא הגיב למגע, לא הגיב לקריאת השם שלו היו לו התפרצויות זעם איומות של בכי וצרחות אימים. הידיים שלו היו חבושות כל הזמן, ובגן היו מחזיקים לו את הידיים שלא ינשך את עצמו. ברגעים כאלו חשבתי שאולי אנחנו לא יכולים לעזור לו וכדאי לחשוב על אופציות חילופיות. זה לא הגיע ממקום של להפטר מהילד, אלא ממקום שחושב על טובתו ועל טובת אחותו שסבלה גם היא רבות מהמצב. אני מבטיחה לך שילד ממשיך לאהוב גם אם הוא לא גר בבית, והורים ממשיכים להיות טובים גם אם הילד נמצא בהוסטל - אלו לא דברים שמשתנים. הקשר ממשיך וההורים מעורבים באופן מלא בחיים של הילד שלהם. תנסי לשפוט בפחות קיצוניות, מיקה הגיעה לפה במצב קשה ומייאש קצת רגישות, לא הייתה מזיקה נסיכה.