חידות!

yarinkr

New member
רגע,מה הסיבה שהחוט מאיץ מהר יותר?

בגלל שהוא קל יותר?לא הבנתי למה זה נובע מכך..הרוח היא בעצם כח?

johngalt2

New member
כמובן

הרוח מפעילה כוח קבוע על כל אלמנט שטח. התאוצה היא, אם כן, פרופורציונית הפוכה למסה.

yarinkr

New member
האם יש הנחה שאלמנט שטח של הכדור שוקל יותר

מאלמנט שטח של החוט?

sharonr5

New member
1

sorry for the English, it's just easier for me, never studies physics in Hebrew so i don't know the terms... so, if I got your question right, taking the force of the wind is constant, and that the ribbon is lighter than the balloon, this means the acceleration of the ribbon is higher, therefore it will be found from the north to the balloon. I have to admit the question was somewhat confusing... when you say it's accelerated but haven't reached it's final speed... if something is constantly accelerated it won't have a final speed anyway... maybe i lost you somewhere on the way :) (this is of course in perfect world, no friction and stuff...)

johngalt2

New member
בקשר למה ששאלת:

במקרה הייתה לנו שאלה באחד המבחנים שמאוד דומה לזו, ושם היה צריך למצוא את המהירות כפ' של הזמן של גוף שיורים עליו חלקיקים בעלי מסה זניחה בקצב קבוע (dm/dt) ובמהירות קבועה u. אם המהירות של הגוף היא v, יוצא שהמהירות היא: v(t) = u - (u-v)exp(-2at/M) ZZ כאשר a = dm/dt ומכאן שהמהירות היא ביחס הפוך (אקספוננציאלי) למסה,\ וברגע שהגוף הגיע למהירות u, כבר לא פועל עליו כוח - לכן ברור שהוא לא ימשיך להאיץ לנצח (מה שלא יכול לקרות ממילא, מסיבות ברורות
) מצ"ב פתרון מלא של הבעיה הזו...

yoni162

New member
ניחוש/השערה

כל עוד הכדור לא הגיע למהירות הסופית, החוט תמיד "יואץ" יותר ממנו בגלל שהוא יותר קל ממנו, כלומר במצב המדובר כיוון החוט ביחס לכדור יהיה צפונה.

yoni162

New member
עכשיו אני רואה את התשובה של שרון..

לא ראיתי לפני כן.נשבע!

ארול01

New member
תלוי

הכוח שהרוח מפעילה בקירוב ראשון פרופוציוני לשטח החתך של הגוף בכוון הרוח. לכן התאוצה פרופורציונית ליחס בין שטח החתך למסה. מכאן שתלוי של מי היחס גדול יותר. בכדור או בסרט

johngalt2

New member
האמת שמה שאתה אומר זה מאוד הגיוני

גם בשאלה הזו, ובכל השאלות מהסוכ הזה, אף פעם לא ראיתי שמתייחסים לשטח החתך של הגוף - אבל ברור שכן צריך להתייחס, עקרונית, כי סביר להניח שזה פאקטור שמשפיע (אחרת למה חשוב שבספינה, למשל, יהיו מפרשים גדולים?) אבל אני חושב שבמקרה הזה ניתן לעשות את ההנחות הבאות: שמכיוון שהכוח הכולל הוא (כוח ליחידת שטח)*שטח, והרוח על הסרט ועל הכדור הפורח היא אותה רוח, יחסי הכוחות פרופורציוניים ליחסי השטחים. מצד שני, התאוצה של כל גוף פרופרציונית הפוכה למסה. ומכיוון שבמקרה שלנו יחסי המסות הרבה יותר גדולים מיחסי שטחי החתך, ניתן לומר בוודאות די גדולה שיחסי המסות משפיעים יותר מיחסי שטחי החתך.

johngalt2

New member
דייג ועוגן

דייג נמצא על סירה באגם קטן מאוד ודם שם דגים. על הסירה יש עוגן, ובאיזשהו שלב הוא מחליט להטיל אותו למים. מתי יהיו פני האגם גבוהים יותר, לפני שהוא הטיל את העוגן, או אחרי? (ניתן להניח שכל הגלים שהעוגן יצר כשהטילו אותו כבר התפזרו.)

yoni162

New member
תלוי בצורה של העוגן?

מצד אחד, ברגע שהעוגן מוטל משקל הסירה קטן, ולכן היא מפעילה פחות לחץ על המים, דבר שאמור לגרום לירידת המפלס. מצד שני, נוסף נפח עכשיו לאגם בצורת העוגן, כך שהמפלס חייב לעלות. תלוי בצורה (נפח, משקל) של העוגן לדעתי.

yarinkr

New member
אני חושב שלפני

כי אז הסירה קצת שוקעת ותופסת נפח גדול יותר של מים מאשר היה תופס העוגן לבדו(בהנחה שהסירה חסרת משקל והייתה צפה לחלוטין מעל המים אם העוגן היה יורד.

sharonr5

New member
זה תלוי

יש לי ארבעה פיינלים השבוע ותראה במה אני משקיעה את הזמן שלי :) אני טוענת שחסרה לי פיסת מידע שהיא ה-density (סליחה על האנגלית, מה זה בעברית? דחיסות? נשמע מצחיק...) של העוגן. רק כך יהיה אפשר לקבוע האם המשקל על המים יגרום לסירה לשקוע יותר מתפיסת הנפח של העוגן.

למעלה