חידות!

johngalt2

New member
צנצנת ופרפרים

צנצנת אטומה, ובתוכה מספר גדול של פרפרים, נמצאת על מאזניים. עבור כל אחת מהאפשרויות הבאות, מתי המאזניים יראו משקל מקסימלי? 1. כאשר כל הפרפרים עומדים על הקרקעית 2. כאשר הפרפרים עומדים ומפוזרים על כל המיכל (עומדים על הקירות וכו') 3. כאשר כל הפרפרים באוויר 4. בכל המקים המאזניים יראו אותו משקל

אהההםם....

1. אם הפרפרים בקרקעית אז זה כל המשקל שלהם+הצנצנת. 2. אם הפרפרים מחזיקים בצנצנת ונשענים עליה אני חושב שזה אותו דבר כי הם עדין שמים את המשקל שלהם על הצנצנת. 3. אם הם באוויר אז המשקל שלהם לא מורגש אבל הם מנפנפים ועושים רוח, אז הרוח תשפיע גם על המשקל הכללי. (?) 4. את השטות שכתבתי בסעיף 3 כתבתי רק בגלל שיש סעיף 4. בקיצור אני לא יודע....

johngalt2

New member
מה שכתבת בסעיף 3 זה לא שטות,

אבל זה עדיין לא הופך את התשובה הזו לנכונה.

yoni162

New member
השערה

I'll go out on a limb ואומר שבכל המקרים יראו את אותו המשקל..למרות שהכיוון היה בהתחלה להשוות בין מצב שבו משקל כל הפרפרים מונח על תחתית הצנצנת (ואז איפה ההבדל מהמצב שבו הם על הקירות..?) לבין מצב שכולם באוויר, כך שהם מנפנפים בכנפיים ודוחפים אוויר למטה, מה שיוצר thrust כלפי מטה, על המאזניים בסופו של דבר. אני באמת לא יודע אם הכוח שיופעל על תחתית הצנצנת בתוצאה מדחיפת האוויר כלפי מטה ע"י הכנפיים זהה/גדול מהכוח שמופעל כאשר הפרפרים פשוט מונחים על התחתית (mg..). tough one.

Rus Almighty

New member
כל האפשרויות אותו דבר

כוח עילוי של הפרפרים הוא כוח פנימי בין הצינצנת לפרפרים ולכן הם מתקזזים במדידת משקל כולל.

Rus Almighty

New member
כי הכוח שמחזיק אותם באוויר גם מפעיל כוח

על הצנצנת בכיוון הנגדי(חוק שלישי של ניוטון אם אני לא טועה\ שימור תנע)

sharonr5

New member
לא אענה

כי זה לא פייר :) אבל שתדע שאני יכולה להוריד לך מהשרת של הבי"ס תשובות רשמיות לשיעורי בית כאלו ואחרים :)

johngalt2

New member
פינג-פונג

שני שחקנים משחקים פינג פונג עם כדור אלסטי לחלוטין. כל שחקן מכה בכדור במהירות (יחסית לכדוה"א) של 1 מטר לשנייה. מהי מהירות הכדור לאחר n מכות? ניתן להניח שמסת הכדור זניחה ביחס למסת המטקה, ושהכדור מתחיל עם מהירות אפס.

johngalt2

New member
כדור פורח

כדור פורח מואץ על ידי רוח הנושבת צפונה, מבלי שהגיע עדיין למהירותו הסופית. לתחתית הכדור קשור סרט נייר. מה יהיה הכיוון של הסרט ביחס לכדור? 1. צפונה 2. דרומה 3. לא ניתן לקבוע בוודאות

yarinkr

New member
אם הרוח לא אחידה,ויש לה רק מעין חצים

שיש מאיצים,והיא לא כמו גוף אחיד שמאיץ צפונה,אז החוט ינטה דרומה מהכדור,וזה בשל כך שהסיכויי של הכדור לפספס את אחד מקווי הרוח הזו הם נמוך משמעותית,ואילו החוט יכול ליפול בינהם.לדעתי זה מה שקורה במציאות

למעלה