צנצנת אטומה, ובתוכה מספר גדול של פרפרים, נמצאת על מאזניים. עבור כל אחת מהאפשרויות הבאות, מתי המאזניים יראו משקל מקסימלי? 1. כאשר כל הפרפרים עומדים על הקרקעית 2. כאשר הפרפרים עומדים ומפוזרים על כל המיכל (עומדים על הקירות וכו') 3. כאשר כל הפרפרים באוויר 4. בכל המקים המאזניים יראו אותו משקל
1. אם הפרפרים בקרקעית אז זה כל המשקל שלהם+הצנצנת. 2. אם הפרפרים מחזיקים בצנצנת ונשענים עליה אני חושב שזה אותו דבר כי הם עדין שמים את המשקל שלהם על הצנצנת. 3. אם הם באוויר אז המשקל שלהם לא מורגש אבל הם מנפנפים ועושים רוח, אז הרוח תשפיע גם על המשקל הכללי. (?) 4. את השטות שכתבתי בסעיף 3 כתבתי רק בגלל שיש סעיף 4. בקיצור אני לא יודע....
I'll go out on a limb ואומר שבכל המקרים יראו את אותו המשקל..למרות שהכיוון היה בהתחלה להשוות בין מצב שבו משקל כל הפרפרים מונח על תחתית הצנצנת (ואז איפה ההבדל מהמצב שבו הם על הקירות..?) לבין מצב שכולם באוויר, כך שהם מנפנפים בכנפיים ודוחפים אוויר למטה, מה שיוצר thrust כלפי מטה, על המאזניים בסופו של דבר. אני באמת לא יודע אם הכוח שיופעל על תחתית הצנצנת בתוצאה מדחיפת האוויר כלפי מטה ע"י הכנפיים זהה/גדול מהכוח שמופעל כאשר הפרפרים פשוט מונחים על התחתית (mg..). tough one.
שני שחקנים משחקים פינג פונג עם כדור אלסטי לחלוטין. כל שחקן מכה בכדור במהירות (יחסית לכדוה"א) של 1 מטר לשנייה. מהי מהירות הכדור לאחר n מכות? ניתן להניח שמסת הכדור זניחה ביחס למסת המטקה, ושהכדור מתחיל עם מהירות אפס.
כדור פורח מואץ על ידי רוח הנושבת צפונה, מבלי שהגיע עדיין למהירותו הסופית. לתחתית הכדור קשור סרט נייר. מה יהיה הכיוון של הסרט ביחס לכדור? 1. צפונה 2. דרומה 3. לא ניתן לקבוע בוודאות
שיש מאיצים,והיא לא כמו גוף אחיד שמאיץ צפונה,אז החוט ינטה דרומה מהכדור,וזה בשל כך שהסיכויי של הכדור לפספס את אחד מקווי הרוח הזו הם נמוך משמעותית,ואילו החוט יכול ליפול בינהם.לדעתי זה מה שקורה במציאות