פסק הלכה חדש

מי הוא הר"י לא מעניין אותי כרגע..

מה שמעניין אותי הוא איך אדם כמוך המתיימר להיות אדם דתי ומן הסתם גם מאמין מדבר כך על רב גדול בתורה, וזה לא חשוב כרגע אם הוא אשכנזי או ספרדי. יתכן ואתה באמת דתי ואולי גם מאמין, אך מה שבטוח אין בך אף טיפת יראת שמים !!! תחזור לרב שלך וצטט בפניו את שכתבת, מעניין מה תהיה תגובתו. אלא אם כן הוא זה שטבע בך את הזלזול בגדולי הדור. לידיעתך, גדול הדור של היום הוא "שווה ערך" לאותם גדולי הדור בדורות הקודמים. על אף שהולך ופוחת הדור, אין זה מוריד מערכו ומעמדו, הכל יחסי. עזות פנים שכזו מעולם לא נתקלתי !!! אני מתבייש בך !!

Weird Eyal 21

New member
ברגר!!!!

אני רוצה לדעת איפה אפשר להבין בדברים שלי שאמרתי שהדתיים הם עדר מפגר!!!!!!

Weird Eyal 21

New member
../images/Emo123.gif מה יש מר ברגר??../images/Emo123.gif

אתה לא מסוגל לענות כי תפסתי אותך בשקר????? בחיי אני לך לא מגיב יותר אתה לא שווה אפילו את התגובה שלי אתה אפס!!!

israelberger

New member
עניתי לך עכשיו על הכל

וזה לא בגלל שתפסת אותי בשקר אלא פשוט בגלל שאתמול ב20:00 חזרתי לבי"ס בשביל להיות בהכתרה של השמינית. אולי תחכה פעם הבאה קצת זמן לפני שאתה קורה למישהו אפס.

israelberger

New member
אולי לא התכוונת לזה

אבל מה שמבינים שאפשר להבין מהדברים שלך זה שאתה מביא דברים של רב ונותן לכולם לשער שכל הדתיים הולכים לפי דבריו אז באתי להבהיר שזה לא ככה. אם לא לזה התכוונת אז אני מבקש את סליחתך

israelberger

New member
תתפלה אבל הרב שלי כבר שמע את דעתי

הרבה פעמים. אני לא יגיד לך שהוא אהב את הדעות שלי אבל לא היתביישתי להגיד אותן לכל מי ששאל אותי. יש דברים בעולם שהם יותר חשובים מחוכמה בתורה כמו דרך ארץ למשל (כמו שבטח שמעתם בגן: דרך ארץ קדמה לתורה) והרב עובדיה לא יודע דבר וחצי דבר על דרך ארץ. ואם אתה לא מסכים איתי אז אתה נחש וצריך להפיל עליך טילים עלהכיף כיפאק (אל תיקח את זה אישית אבל למדתי מרב אחד שככה אומרים על מי שאתה לא אוהב)

חחח

סמוך עליו שהוא יודע מצוין. ובוא לא נהיה צדיקים. "דרך ארץ קדמה לתורה"- לא אומר שאפשר לזלזל בהלכות כי "דרך ארץ יותר חשוב". ואם אתה לא מסכים, אז גם אתה נחש וכו´ וכו´. סתם, ´אהבת ישראל´ קודמת לכל.

מאסטר ברגר, עזוב שטויות...

השל"ה הק´ התנגד לתחפושות בכלל, משום שטען שזהו מנהג של הוללות, ולא שמחה של מצווה. אני בטוחה שחברים שלך או מי שלא יהיה שהתחפשו לבנות, לא עשו את זה משום שמחה של מצווה, אלא הרבה יותר בכיוון של הוללות.. (בלי נסיון להצטדק מצידי, אבל לפחות לא להגיד שזה בסדר) אולי זה השיקול של הרב עובדיה? (כן. הרב עובדיה. מותר לקרוא למי שגדול מאיתנו בתורה בכינוי הזה) שאלת אותו, או שאולי אתה ניזון רק מתקשורת "עוינת"? (במבטא המתאים
) על המושג "לא ילבש" שמעת? כ"כ הרבה רבנים וגדולי עולם (תתפלא, אני יודעת בדיוק מתי היה הרא"ש) היו נגד זה, ולאו דווקא אסרו את זה, אלא המליצו להימנע מזה, שאני חושבת שמוטב לשמוע להם, או לפחות לא לטעון ל"טיפשות".. ואני בטוחה שגם אתה יודע שחלקם היו חכמים ומבינים יותר ממך. אתה באמת לא מבין את הבעיה של נגיעות? טוב, בחברה שההפרדה בין גברים לנשים מוחלטת, אולי באמת אין צורך לחשוש לכך.. ובאמת היו שאמרו -ואני לא זוכרת מי היו אותם רבנים- שאם התחפושת אינה מושלמת, כלומר, שניכר מי הוא מה, אין בעיה.

israelberger

New member
אני לא יודע איפה את חיה אבל לא נראה

לי שמישהו אצלנו מתחפש בשביל "שמחה של מצווה" עושים את זה פשוט בשביל שמחה נטו(ולאו דווקה של הוללות) וברור שנכנס כאן העיניין גם כן שהשימחה הזאת היא בעצם מצווה. ואני דווקא קראתי את מה שאמר הראש ולא משתמע מדבריו שום דבר כנגד העיניין של התחפשות לבני המין השני.

אני חיה ממש כאן

אם אנחנו לא מתחפשים היום לשם שמחה של מצוה, זה לא אומר שאנחנו נוהגים כמו שצריך. בכל אופן, על הרבנים לקבוע מה בסדר ומה ראוי לעשות, ולא מה ש"הולך". אני לא יודעת/זוכרת כרגע מה אמר הרא"ש, אבל אני יודעת שבכל דור צריך ללכת לפי הרבנים של אותו דור (בהסתמך על הדורות הקודמים, אבל את התפקיד הזה תשאיר לרבנים). ולא שמחייב לשמוע לרב עובדיה או להסכים איתו, אבל מכאן ועד לזלזל, הדרך ארוכה.

israelberger

New member
הזלזול בעובדיה לא נובע רק מזה

אם תשאלי פה אז קרוב לוודאי שיביאו בפנייך חלק ממעלליו הרבים.

גם אני חיה פה, אם שכחת

לא שהוא צובר ´נקודות זכות´.. אבל למה להיות קטנוניים? יש נטיה לא ברורה לעשות מכל זבוב פיל. ואולי זה מה שגורם לו להמשיך בכך.

israelberger

New member
מצטער אבל אני לא מבין אותך

סליחה אבל את יכולה בבקשה להסביר את עצמך?

למעלה