ישראל
הענין של לא להתחפש לערבי ממש לא נראה לי בטחוני. מה בעייתי מבחינה בטחונית בזה שילד ואפילו מבוגר ישים כאפיה על הראש וכדו´ (איך בדיוק מתחפשים לערבים בלי סממנים ´מסורתיים´?)? במקרה הכי גרוע יבדקו לו יותר טוב את התיקים כשהוא יכנס לקניון או לרכבת... ממש לא נראה לי שזה השיקול, אבל אני לא יודעת. לא שאלתי את הרבנים. אני רק יודעת שיש ענין מסוים בתחפושת, זה לא רק משחק ילדים כמו שזה נראה... וכמו שיהודי לא יתחפש להיטלר ימ"ש, (ואם תשאל רב, תשובתו תהיה זהה) כך אני חושבת שאין טעם (ואם תרצה תקרא לזה אסור) להתחפש לערבי. אין רעיון להתחפש לדמות שפוגעת בעם ישראל, במיוחד שהרעיון שעומד מאחורי התחפושות בפורים הוא שמחה! בימים אלה, מראה ערבי בכלל לא משמח אותי ואת אזרחים יהודים רבים נוספים, כמו שממש לא היה משמח אותי לראות כל דמות אנטישמית, מי שלא תהיה. אם תוצאת התחפושת היא הפך השמחה, אז מה הקטע שלה? בקשר למשלוחי מנות ותחפושות לבני המין השני, נדמה לי שצריך להבדיל: דבר ראשון, (בהכללה) אין, אבל אין דתיים שהם עדר מפגר של אנשים שמציית לכל הרבנים ביחד! כל אחד מציית לרבנים שלו. לא כל מי שלא חושב כמוני הוא עדר מפגר... כל עוד אתה מכליל, אינך יכול לקבוע דבר כזה, ועל פרטים אנחנו לא מדברים. בלהתחפש לבנות יכולה להיווצר בעיה, שמי שבאמת מקפיד, ולא מחפף, אמור להכיר בה: קוראים לזה ´נגיעות´. אני לא יודעת אם זאת הסיבה של האיסור, אבל אני בטוחה שיש בזה משהו. הר"י והרא"ש חיו בדור אחר, והיום הדור חלש יותר, ואם הבנתי נכון, זה מה שגרם לכמה רבנים לנקוט עמדה נגד זה. (יש כאלה שסוברים שאם ניכר שהאדם הוא מה שהוא, למרות תחפושתו לבן מין שונה, אין בעיה. שכל אחד ילך לפי הרב שלו או עצמו, ועדיין אין סיבה לפסול רבנים/אנשים אחרים בגלל דעותיהן השונות) במשלוחי מנות: אם מדובר על החרדים, אז אין צורך לקבוע את האיסור, שכן, לא אמור להיות קשר בין חרדי לחרדית, כך שאין להם סיבה להביא משלוח מנות אחד לשני. נדמה לי שמתנות שניתנות ע"י גבר לאשה וההיפך גם יכולות להוות בעיה של קנין, או מה שלא יהיה... כך שאני לא רואה איך אתה פוסל דעות של רבנים בלי להבין את המניעים שלהם, ובטח לא חסרים כאלה.