פסק הלכה חדש

Weird Eyal 21

New member
../images/Emo6.gif פסק הלכה חדש ../images/Emo6.gif

היום בידיעות אחרונות!! פסק הלכה חדש!!! אסור להתחפש לערבי וכמובן אסור לתת משלוח מנות לבן המין השני אני שואל: עד איפה הטימטום יגיע???????? אייל

Weird Eyal 21

New member
לא מצאתי ברשת אז הנה הכתבה

גדולי התורה פירסמו מורה נבוכים מיוחד הרב עובדיה יוסף:אסור לשלוח משלוח מנות לבן המין השני הרב מרדכי אליהו:אסור לחבוש כאפייה לא לחבוש כאפייה ולא לשחק בנפצים ולא לשלוח משלוח מנות לבן המין השני-אלה רק חלק מפסקיי ההלכה שפירסמו מספר גדולי תורה לקראת חג הפורים רבניי העדה החרדית למשל פירסמו פסק הלכה שאוסר על ילדים ומבוגרים להתחפש בניי המין השני "קיים חשש שבנים ובנות יתערבבו אלה באלה ויפרו את חוקי הצניעות" הסבירו הרבנים הרב מרדכי אליהו אחד משני מנהיגיה הרוחניים של המפד"ל אסר על ילדים להתחפש לערבים "זה עלול להטעות את כוחות הביטחון" נימק הרב במהלך הדרשה השבועית שלו אף התייחס הרב ספציפית לפרטיי הלבוש חבישת כאפייה כחלק מתחפושת אסורה בתכלית האיסור הרב אליהו גם אסר את השימוש בנפצים ובצעצועים משמיעי קולות נפץ העלולים לעורר בהלה בציבור מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב עובדיה יוסף התמקד בנושא משלוח מנות אסור לאישה לשלוח משלוח מנות לגבר ולהיפך פסק הרב עובדיה "אישה חייבת במשלוח מנות ותשלח לרעותה ולא ישלחו איש לאישה ואישה לאיש פן יבואו לידי ספק קידושין אלא ישלחו איש לאיש ואישה לאישה" ואני חושב שזה אבסורדי לחלוטין!!! ואני בפורים מתחפש לאישה!!! מתאפר והכל ואף אחד לא יזהה שאני גבר!!!! ומשלוח מנות??? רק נשים יקבלו ממני משלוח מנות!!! עובדיה ואליהו יכולים לקפוץ לי!!! חה חה חה חה חה חג פורים שמח!!!!!!!

israelberger

New member
אנחנו הדתיים לא עדר מפגר.

מתי תבינו שלא כל מי שקורה לעצמו רב קובע לכל הדתיים ביחד מה לעשות. ןחוץ מזה כל העיניין של לא להיתחפש לערבי הוא רק ביטחוני ולא הילכתי. אני באמת לא מבין מה הבעייה עם זה. ובקשר לעיניין של לא להיתחפש לבנות ולא לתת משלוחי מנות לבני המין השני אתה צריך להבין שלא כל מי שמשעמם לו בחיים וקורה לעצמו רב יכול להחליט לכל הדתיים מה לעשות. מתי תבינו כבר שלא כל הדתיים הם עדר מפגר של אנשים שמציית ביחד לכל הרבנים. ואם זה מעניין אותך אז שתדע שאצלנו בישיבה התיכונית הרבה היתחפשו למסיבת פורים לבנות (ואם זה גם לא מספיק לך אז שתדע שהר"י והרא"ש פוסקים שמותר להיתחפש לבני המין השני)

Weird Eyal 21

New member
ישראל אתה מפיל את עצמך....

אני לא אמרתי שאתם הדתיים עדר מפגר..לפחות לא בהקשר הזה עדר מפגר אלו מילים שאתה הכנסת.... פשוט לי אישית זה נורא מצחיק לא להתחפש לבחורה.....לא לתת לבחורה משלוח מנות........ אגב מה זה ר"י ומה זה רא"ש????

israelberger

New member
זה מה שהבינו מהדברים שלך

מה שהבינו מהדברים שלך זה שעכשיו כל הדתיים לא יכולים להיתחפש לבנות כי כל הדתיים הם עדר שהולך אחרי הכבשה עם הפעמון (אחד שקורה לעצמו רב. כמו עובדיה למשל) נ.ב. הר"י והרא"ש הם פוסקי הלכה אשכנזים חשובים.

Weird Eyal 21

New member
ועוד משהו מר ברגר

תראה לי בדוק איפה מבינים מהדברים שלי שאני מתעוון לומר שהדתיים כאן הם עדר מפגר יכול להיות שאני חושב כך אבל בנושא הזה אני רוצה לדעת מאיפה בדיוק הבנת את זה???? או שאולי זה מה שרצית להבין....

איילת1974

New member
זה לא מה שהבינו מהדברים שלו

הוא סה"כ הראה את הגיחוך של עובדיה יוסף ושאר רבנים שמרוב אסור שכחו את המטרה העיקרית של התחפושות ומשלוחי המנות והיא... לשמוח!!!

אולי את שכחת

שמדובר על שמחה לפי התורה- כלומר, שמחה של מצווה. לשמחה הזאת יש גדרים קצת אחרים ממה שאת חושבת. מענין אם את באמת יודעת למה שמחים, מי בכלל קבע שצריך לשמוח או למה דווקא לשמוח ע"י תחפושות...

ישראל

הענין של לא להתחפש לערבי ממש לא נראה לי בטחוני. מה בעייתי מבחינה בטחונית בזה שילד ואפילו מבוגר ישים כאפיה על הראש וכדו´ (איך בדיוק מתחפשים לערבים בלי סממנים ´מסורתיים´?)? במקרה הכי גרוע יבדקו לו יותר טוב את התיקים כשהוא יכנס לקניון או לרכבת... ממש לא נראה לי שזה השיקול, אבל אני לא יודעת. לא שאלתי את הרבנים. אני רק יודעת שיש ענין מסוים בתחפושת, זה לא רק משחק ילדים כמו שזה נראה... וכמו שיהודי לא יתחפש להיטלר ימ"ש, (ואם תשאל רב, תשובתו תהיה זהה) כך אני חושבת שאין טעם (ואם תרצה תקרא לזה אסור) להתחפש לערבי. אין רעיון להתחפש לדמות שפוגעת בעם ישראל, במיוחד שהרעיון שעומד מאחורי התחפושות בפורים הוא שמחה! בימים אלה, מראה ערבי בכלל לא משמח אותי ואת אזרחים יהודים רבים נוספים, כמו שממש לא היה משמח אותי לראות כל דמות אנטישמית, מי שלא תהיה. אם תוצאת התחפושת היא הפך השמחה, אז מה הקטע שלה? בקשר למשלוחי מנות ותחפושות לבני המין השני, נדמה לי שצריך להבדיל: דבר ראשון, (בהכללה) אין, אבל אין דתיים שהם עדר מפגר של אנשים שמציית לכל הרבנים ביחד! כל אחד מציית לרבנים שלו. לא כל מי שלא חושב כמוני הוא עדר מפגר... כל עוד אתה מכליל, אינך יכול לקבוע דבר כזה, ועל פרטים אנחנו לא מדברים. בלהתחפש לבנות יכולה להיווצר בעיה, שמי שבאמת מקפיד, ולא מחפף, אמור להכיר בה: קוראים לזה ´נגיעות´. אני לא יודעת אם זאת הסיבה של האיסור, אבל אני בטוחה שיש בזה משהו. הר"י והרא"ש חיו בדור אחר, והיום הדור חלש יותר, ואם הבנתי נכון, זה מה שגרם לכמה רבנים לנקוט עמדה נגד זה. (יש כאלה שסוברים שאם ניכר שהאדם הוא מה שהוא, למרות תחפושתו לבן מין שונה, אין בעיה. שכל אחד ילך לפי הרב שלו או עצמו, ועדיין אין סיבה לפסול רבנים/אנשים אחרים בגלל דעותיהן השונות) במשלוחי מנות: אם מדובר על החרדים, אז אין צורך לקבוע את האיסור, שכן, לא אמור להיות קשר בין חרדי לחרדית, כך שאין להם סיבה להביא משלוח מנות אחד לשני. נדמה לי שמתנות שניתנות ע"י גבר לאשה וההיפך גם יכולות להוות בעיה של קנין, או מה שלא יהיה... כך שאני לא רואה איך אתה פוסל דעות של רבנים בלי להבין את המניעים שלהם, ובטח לא חסרים כאלה.

israelberger

New member
תאמיני לי שאני יודע את המניעים

1.ה"נימשל" של העדר הוא קבוצת אנשים שעושים הכל אותו הדבר ואפילו בלי להבין למה. 2.אני ממש לא מבין מה הקשר בין מה שאת קוראת לו נגיעות (אני מבין שאת מדברת על איסור נגיעה) לבין להיתחפש לבן המין השני. 3.הר"י והרא"ש ועוד הרבה אחרים לא חיו כל כך מזמן כמו שאת חושבת. 4.אין שום בעיה של קיניין עם אשה. אשה יכולה לעשות קניין בדיוק כמו גבר. 4.הרב עובדיה הוא טיפש גם בלי קשר להלכה החדשה הזאת שלו.

Weird Eyal 21

New member
אתה יורד על עובדיה

אבל גם הרב אליהו (מפד"ל) פסק שם דברים..... ובכלל מר ברגר לי נראה שאתה כל כך נגד עובדיה רק על רקע עדתי אתה אשכנזי ואתה לא סובל לשמוןע משהו של בן עדות המזרח... גם אם זה נכון אני יודע שלא תודא בזה כי אתה הריי יהודי חרדי נאור.... אצלך אין הכללות ואין השמצות... לא משנה

israelberger

New member
אתה קורה לי גזען ???????

אני לא יודע מי אתה אבל אתה בטוח לא מכיר אותי ואני לא יודע מאיפה אתה לוקח את הזכות לקרוא לי גזען. ובנוסף לזה אני גם לא מבין מה פתאום אתה קורה לי בביטוי המזלזל "חרדי נאור". אני דתי לאומי (כיפה סרוגה) ואני גאה בזה! הרב אליהו הביא הוראה שניראית לי כהוראה מאד חכמה שאין לי שום בעיה איתה ולעומת זאת הרב עובדיה פסק עוד אחת מההלכות המוזרות שלו בלי להתבסס על שום מקור הילכתי. אומנם אני חדש בפורום הזה אבל אני מתפלא שעוד לא שמעת על מעלליו של הרב עובדיה שלא יודע לשמור על הפה שלו. נ.ב. אני מאד מקווה שמה שאמרת הייתה רק פליטת פה ושאתה לא מדבר ככה לאנשים בדרך כלל, יש אנשים שניפגעים כשקוראים להם גיזענים.

uuuaaa

New member
גם כן דתי

הרב עובדיה טיפש ? הרב עובדיה הוא אחד מגדולי וגאוני הדור. בעוד כמה מאות שנים ידברו על הדור הזה כעל "הדור של הרב עובדיה". ולמרות שאני לא ש"סניק, אבל זה ברור לי שהוא אחד מגדולי הדור. נראה לי שאתה פשוט מנסה למצוא חן בעיני האנשים פה אז אתה מקלל רבנים. ממש יופי.

israelberger

New member
אני לא מתחנף לאף אחד!

הדעות שלי מאוד מוצקות כבר זמן רב ובחיים לא הייתי פותח את הפה כלפי רב כלשהו. אני מכבד ומעריץ (כן מעריץ) כל רב גדול בתורה. אבל אחרי שאתה שומע שיחה אחת או שתיים של הרב עובדיה אתה מבין בדיוק על איזה בן אדם מדובר.

uuuaaa

New member
ממש יופי

היה כתוב ב"הארץ" שהרב עובדיה אמר ככה, ו"במעריב" היה כתוב שהוא אמר ככה - אז החלטנו שהוא טיפש. מה זאת אומרת אחרי "שאתה שומע שיחה אחת" ?? תן לי לנחש שרק אחרי מה שפורסם בעיתונים עליו - רק אז השיחות שלו התחילו לעניין אותך. אני מתאר לעצמי שלפני זה לא היית מקליט קבוע את השיחות שלו כל שבוע. אני גם מתאר לעצמי שגם השיחות שאתה מדבר עליהם - לא שמעת את כל השיחה, אלא רק את ה"ציטוטים הנבחרים" שהיו כתובים בעיתונים. רק שתדע שכשהרב עובדיה היה בן 14 הוא עזב את הישיבה שלו והלך לעבוד אצל אבא שלו במכולת. כי אבא שלו היה ממש עני. ואז הראש ישיבה שלו בא אל המכולת ואמר לאבא של הרב עובדיה, שיש לו בן גאון, והוא לא מוכן שהבן הזה יעבוד במכולת והוא (הראש ישיבה) מוכן לעבוד שם במקומו. ואז האבא החליט כן לשחרר אותו ללמוד בישיבה. בקיצור אתה אפילו לא יודע מי זה. אז לפחות אל תדבר עליו בכלל. לא לטובה וברור שלא לרעה. וברור ברור שלא על מנת לעשות רושם שאתה לא חלק מה"עדר". וברור ברור ברור כשמדובר באחד מגאוני וגדולי הדור, תלמיד חכם עצום, שגם זוכה לכבוד רב מכל הרבנים האחרים.

למעלה