פסק הלכה חדש

israelberger

New member
אני אפילו לא מפקפק בחוכמתו בתורה

אני בטוח במאתיים אחוז שהרב עובדיה הוא גאון אדיר בתורה אבל "דרך ארץ קדמה לתורה" ועוד דבר אחד חשוב: אין דבר כזה עדר!!!!!!!!! לא היה עדר!!!!!!! ולא יהיה עדר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cielo

New member
הבנת התורה הפכה אותו לגאון ?

סילחו שאני מתפרץ כך לפורום שלכם, אבל העובדה שראש הישיבה החליט שהרב עובדיה גאון לא הופכת אותו לאחד מגאוני וגדולי הדור. אשמח אם תאיר את פניי ותסביר במה מתבטאת גאונותו ? ביכולות שלו לכפות את דעתו על הרוב ? ואתה בטח שואל את עצמך מי בדיוק קפץ בראש פה, אבל בכל זאת אשמח לקבל תשובה ...

preacher

New member
היות שהמילה "גאון" במקורה

מדברת על הבנה בתורה והשימוש המודרני בא אח"כ, אז כנראה שכן...

taro

New member
במקור המילה גאון פירושה גאווה

כמו בצירוף התחבירי "ללכת בגאון"; לשימוש היומיומי המילה הוכנסה כדי לתאר אדם חכם (ולכן גא). הגאונים הינה אחת התקופות (תקופת הגאונים) אם אינני טועה, שהסתימה בערך עם סעדיה גאון.

גוססי

New member
אז הוא גאון? אז מה?

גאונות היא בסך הכל אינטלקט ברמה גבוהה במיוחד ותו לאו. גאון יכול להיות בעל כישורים יוצאי דופן בתחום מאד מסויים וחסר כל כישורים בשאר תחומי החיים. היותו של הרבובדיה גאון - ויתכן שהוא כזה - אינה מעידה דבר וחצי דבר על כישוריו החברתיים, על טוב ליבו, על ערכן המוסרי של האידיאות המניעות אותו ועל היושר האישי שלו. בכל אלה, כך נראה לי, האיש לוקה בחסכים קיצוניים. לשונו אלימה וברוטאלית, הוא מושחת ככל פוליטיקאי מושחת אחר, השוביניזם הוא נר לרגליו, רדיפת השררה מדריכה את צעדיו, ולמעשה כל הצדדים באישיותו הציבורית מפוקפקים (וזאת בלשון המעטה). מכל "המנהיגים הרוחניים" שהעמידה לנו החרדיות בעשרות שנים האחרונות הוא הפחות ראוי לתואר רם ונשגב זה. גם אם הוא גאון בהלכה, עדין דמותו מגוחכת ומעוררת סלידה כאחת.

taro

New member
לשונו לא אלימה וברוטאלית יותר מזו

של רוב (אם לא כל, כולל אותך ואותי) יושבי הפורום כאן; אינני מבין מה קשר שחיתות כאן; לא שמעתי ממנו הערה שוביניסטית; אם הוא היה רודף שררה הוא היה נשאר כרב הראשי (או מנסה לחזור להיות כזה).

גוססי

New member
אנחנו לא מנהיגים רוחניים

ולא מתיימרים להיות כאלה. את השוביניזם ושנאת הנשים שלו ניתן למצוא באין-ספור "הערות הכנף" המפורסמות מהשנים האחרונות, ולא אחזור עליהן. את השחיתות ניתן למצוא בדרך בה שובצו עשרות ממקורביו ובני משפחתו במשרות ממשלתיות. ולסיום, ברור שהשררה הנתונה בידיו כבעל כח של 17 חיילים בכנסת גדולה פי כמה וכמה מזו של רב ראשי.

taro

New member
רוב פניניו של הרב עובדיה

שהתקשורת החילונית מחליטה להביא, הן לא יותר מאשר אמרות כנף, מעין בדיחות משעשעות (ואי אפשר לאמר שלא...) בעת הדרשות. עד כמה שאני יודע, הוא ממש לא טפש. הוא גאון בתחומי הרפואה, וגם הפירוש שנתן לשואה די גאוני בעיני, אם כי יומרני.

Weird Eyal 21

New member
את המילה גזען אתה אמרת.....

תבין ישראל יש לך בעיה מסויימת..... אתה אומר דברים בשם אחרים....אולי אתה אומר את הדברים בשמי כי זה מה שאתה אבל לא מוכן להודות בזה על עובדיה שמעתי הרבה לצערי אם היה בארץ המתת חסד הייתי תומך בו להיות מועמד אני לא ודעאייך הוא היה כשהוא היה צעיר אבל עכשיו הוא רק מדבר שטויות כל היום ואתה דתי לאומי?...שיהיה....אייך שאתה רוצה....... ועובדה שיש לך בעיה עם חובשיי כיפה שחורה..... במקום שתיהיו מאוחדים תחת המעטה של הדת אתם רבים בינכם מי יותר דתי..כיפה שחורה או סרוגה חחחחחח

israelberger

New member
אז למה התכוונת אם לא לזה?

שתינו יודעים בדיוק על מה דברת רק שאני לא הולך מסביב (כמו שנאמר:אל תלך סחור סחור גש ישר לנקודה). וכן יש לי בעיה עם רוב (אני לא עושה הכללות) חובשי הכיפות השחורות כי הם לא מתגייסים לא עובדים וכו´ ואני לא מתבייש בזה. תגיד לי למה אתה לא מזדהה עם גנבים ורוצחים ואנסים (אני לא מתכוון שאין כאלה דתיים) חילונים במקום שתהיו מאוחדים תחת המעטה של החילוניות? אני יתן לך רמז: בגלל שקוראים לך דתי או חילוני זה לא אומר שאתה צריך להיזדהות עם שאר האנשים שהם דתיים או חילוניים כמוך. ואני אף פעם לא שמעתי דתי רב עם חרדי מי יותר דתי אולי תגיד לי אתה מתי שמעת?

Weird Eyal 21

New member
ברגר

אני יילך מאיזו דרך שאני ירצה מסביב או ישר לנקודה זאת הבחירה שלי! אני רק רוצה להבין איפה ראית שאני אומר שהדתיים הם עדר מפגרים!!!!!!! ואל תזדהה עם אף אחד מצידי מה זה מעניין אותי זה פשוט מוזר לי שאני שומע משכן שלי שהוא דתי לאומי שלא קיבלו את הבן שלו לבית ספר דתי כי הוא כיפה סרוגה ובבית הספר זה רק כיפות שחורות אתם עושים הפליות בינכם בתוך הדת במקום להיות מאוגדים על הרעיון הדתי אל תתן לי דוגמאות על חילונים כי לי ולכל חילוני אחר אין הרבה משותף כל אחד מעמין במה שהוא רוצה וזה שאתם רבים מי יותר דתי?.... uuuuuaaaa ואתה.... פשוט שים לב.... ושוב אני רוצה שתראה לי איפה אמרתי שהדתיים הם עדר מפגר!!!!!

israelberger

New member
אין כזה דבר "הרעיון הדתי"

כמו שניסיתי להבהיר לך כבר הרבה זמן אנחנו לא כולנו עדר. יש לכל אחד מאיתנו דעות משלו ואנחנו לא חייבים להסכים עם כל מי שמכנה את עצמו דתי בכל צורה שהיא.

אם יש עליך כיפה, אני תרנגולת !!!

סתם אחד שבא לעורר מהומות... מי זה הר"י? נשאלת ולא ענית..

israelberger

New member
נעים מאוד גברת תרנגולת

אני מצטער להגיד לך את זה אבל אני דתי ואני גאה בזה ומי אתה שתגיד לי אם אני דתי או לא? ואני לא יודע מה הראשי תיבות של ר"י אבל אם תשאל את הרב שלך הוא יגיד לך שהוא פסק שמותר להיתחפש לאישה (זה גם מופיע בגיליון האחרון של כפר חב"ד)

למעלה