BSG - 4x20 - Daybreak, part 2

rawk16

New member
הזכרת לי את בית הבובות! היישר. ../images/Emo85.gif

אמרת לי לדמיין אימוטיקונים... אני עדיין לא שלמה עם זה.

rawk16

New member
../images/Emo32.gifבקשר לבית הבובות../images/Emo94.gif

רק אני חושבת שהפרק האחרון היה מאוד- מאוד-מאוד-מאוד מיני? להילו יש רצף של סצנות כאלו...

tsou

New member
התחלת מהסוף? ../images/Emo6.gif

כלומר, זה מוטיב בסיסי בסדרה בינתיים

rawk16

New member
אפילו אם הייתי מתחילה מהסוף זה רק פרק 6

זה נחשב התחלה בשבילי! וזה היה דיי ישיר מידי בשבילי על ההתחלה. אני חושבת שצריך לעבור את מחסום העשרה פרקים לפני שנכנסים למיטה! אבל היה אחלה פרק!

Mr Majar

New member
לא בדיוק היסטוריה אלטרנטיבית

אם ניקח בחשבון שהנרטיב העיקרי של הסדרה שאוב מיתוך ספר בראשית אז הסיום שלה שאוב מספר בראשית, פרק ו', פסוק ב' שמספר על בני האלוהים. תזכירי לי את הציטוט על פיטר פן.

tsou

New member
וזו לא הסטוריה אלטרנטיבית? ../images/Emo13.gif

בלי קשר, אני די בטוחה שלא היו רובוטים חמודים מפלסטיק באף פרק בבראשית. תזכיר לי את הפסוק ואזכיר לך את הציטוט (fair swap for the lazies)

Mr Majar

New member
אבל הזכרתי את הפסוק

הפסוק: "וַיִּרְאוּ בְנֵי-הָאֱלֹהִים אֶת-בְּנוֹת הָאָדָם, כִּי טֹבֹת הֵנָּה; וַיִּקְחוּ לָהֶם נָשִׁים, מִכֹּל אֲשֶׁר בָּחָרוּ.... הַנְּפִלִים הָיוּ בָאָרֶץ, בַּיָּמִים הָהֵם, וְגַם אַחֲרֵי-כֵן אֲשֶׁר יָבֹאוּ בְּנֵי הָאֱלֹהִים אֶל-בְּנוֹת הָאָדָם, וְיָלְדוּ לָהֶם" בכל אופן, זו היסטוריה אלטרנטיבית למה? לאבולוציה? לבריאה?

tsou

New member
לא הבנתי ממש למה אתה חותר

וגם לא במיוחד את הקשר בין הציטוט לסיום הסדרה, אבל בטח תסביר
ובינתיים לחלק שלי בעיסקה - הציטוט מפיטר פאן הוא : "all this has happened before and will happen again" כפי שתגלה אם תצפה בספשיאל האחרון

Ambious

New member
הרעיון במקור ד"א הוא מספר די ישן שספג די הרבה

ביקורת, בשם "מרכבות האלוהים" - שעל פיו 'חייזרים' נטמעו בתוכנו בשלבים המוקדמים של האנושות ו- 'הרביעו' אותנו ושילבו את הגנים שלנו עם שלהם, ושהמין האנושי הוא בעצם שילוב של גזע חייזרי וגזע טרום-אנושי. זאת סדרת ספרים שרוב רובה גיבוב של שטויות, אבל הרעיון המניע אותן הוא לא כלכך בלתי נתפס, ובהחלט מניע את המסקנה של 'גלקטיקה'.

tsou

New member
נכון, והסדרה הזו שאבה את השראתה ממקורות קדומי

יותר
עירוב המלאכים ובני האדם הוא מוטיב מאד וותיק ביהדות ולמי שתוהה איך כל האנושות הנוכחית מוצאה מהרה בעלת הדי אן איי המעורב, ואיך זה שבני האדם שהגיעו לכדוה"א 2 לא הולידו ילדים , אז המסקנה היחידה האפשרית היא שאחרי שהקריבו את הטכנולוגיה לאל-השמש באקט אזטקי ממש, כולם חוסלו על ידי נגיף מקומי אגב, שמתם לב לתשובה הנחמדה של גאיוס המאלך השדי "ז ה לא אוהב שקורים לו אלוהים". לא הוא, לא היא כמו בדוגמה- "זה" זה היה נייס טאץ' אחרי שקאוויל קרא להרה באותו כינוי קודם

duron

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שחשבתי. דבר אחר :

הגיע הזמן לסגור מעגל - השאלה אם העובדות שם נכונות. יש על מה להתווכח :

tsou

New member
? בשביל מה הקפצת את הכתבה הישנה הזו

מבחינת ההסטוריה של הסדרה הוא מסכם דברים ידועים, מבחינת הפרשנות הכתבה שלו לוקה בחסרים רבים.. דוגמה בולטת- מפריע לו שיש חליות של המאה העשרים ואחת בסדרה עתידנית. נו טוב. על ההקשר ההדוק לאקטואליה ולפוליטיקה בבס"ג שמענו?

duron

New member
כן , זה ישן וכן פג תוקפו

התכוונתי לרעיון ש-RDM ניסה לסגור מעגל עם הסדרה המקורית. ניסיתי אישהו להסתייג מהפרשנות.... פשוט לא היה לי זמן לצטט את העובדות כמו למשל : הפתיח המקורי : "ישנם אלה שמאמינים שהחיים החלו רחוק מאוד מכאן הרחק במעמקי היקום , עם שבטים של בני אדם שאולי היו אבות המצרים הקדומים או הטולטקים או המאיה .ישנם אלה שמאמינים שישנם אחים של המין האנושי שאפילו עכשיו לוחמים על מנת לשרוד אי שם מעבר לשמיים " או : "בנוסף לכך לארסון שהוא מורמוני אדוק הכניס גם רעיונות לא מעטים הלקוחים באופן ספציפי וגם מספרי הקודש של הדת המורמונית"

למעלה