BSG - 4x20 - Daybreak, part 2

duron

New member
../images/Emo58.gif לא כל כך נורא

ודי מרגש ברובו. אולי כדאי לפתוח שני שרשורים - אחד לדברים הטובים ואחד לגרועים. איזה מין קוצור דרך זה : "זה לא היה באמת כדור הארץ"? לא קיבלנו הסברים על קארה או על המושבה של קאויל. אפרופו מושבה, (בטח הדמיון המעוות שלי ) זה נראה מזויות מסויימות כמו

MIDNIGHT SKY

New member
../images/Emo58.gif

וואו.באמת סוף יפה ומרגש למין האנושי [= ואני חייבת להגיד,תודה לאל שגיילן הרג את טורי! האמת יצאה לאור! כל הקטע עם קארה,לא ממש מובן. כשהיא נעלמה,הקטע מהעבר כשלי מתעורר והיונה על השולחן, אני חושבת שהיונה מסמלת את קארה. המוות של לורה,כמעט גרם לי לבכות,מרגש. שמתם לב שבקולוניה של קאביל הצנטוריונים שלו הם האלה שבמוזיאון,או שזה היה רק הדמיון שלי? בקיצור פרק ממש טוב ומרגש,ואני מצפה לסרט [= All of this has happened before- but the question remains. Does all of this have to happen again? This time, I bet no.

tsou

New member
../images/Emo58.gif קארה

היתה בסופו של דבר ישות מלאכית בלבוש גשמי, או לפחות במצב צבירה אנושי יותר מאשר שש+גאיוס המלאכיים של הסיום

duron

New member
../images/Emo58.gif מה לעזאזל

קרה עם ההתואר "harbinger of death" ? (שהתייחס לשני הגלגולים של קארה)

rawk16

New member
הרגתי יתוש במהלך הצפייה בפרק.

להלן: נושאת המוות.
לא היה יתוש. אני מרגישה שאני מתפשרת על אימוטיקונים! קשה לי לעבוד בתנאים הללו!!

tsou

New member
../images/Emo58.gif אה, נכון!

באמת חשבתי על זה בזמן הצפיה, ספינת האם הזו היתה ציטוט אחד מתמשך לצללים

tsou

New member
הצללים מבביבלון 5

זוכר? אחד מ(שני) הגזעים הראשונים ביקום, וכשמם כן הם, אפלים

tsou

New member
../images/Emo2.gif I'm shocked

להוכח שעדיין לא ראית את באב 5 (אישית התוודעתי אליה באחור ניכר לפני כשנה רק בזכות שני חברי פורום יקרים

Ambious

New member
../images/Emo58.gif התשובות שקיבלנו, ואלה שלא

לגבי קארה, אני חושב שלא היינו אמורים לקבל תשובה חד משמעית. אני ציפיתי לראות אותה מתפוגגת לחלקיקים ועפה באוויר, אבל זה היה יותר מדי 'פנטזיה' ולא מספיק 'רונאלד מור', בסופו של דבר ההעלמות שלה לדעתי מסמלת משהו הרבה יותר עמוק ומיסטי, ומתחבר למלאכים - גאיוס וקפריקה, שאני מאמין שהם למעשה חסרי צורה ואנחנו רואים אותם כגאיוס וקפריקה כי הם אלה שהנחו את המין האנושי בדרכו של אלוהים. אהבתי את היונה בדירה של לי בקפריקה - שברור לכולנו שזוהי קארה, ששברה את מרחבי הזמן והחלל ובאה לבקר את לי. ולגבי קארה - אם מאזינים לפודקאסטים, כבר בפודקאסט של פרק 19 רונאלד די מור אמר שלמרות הכת של בלטאר, דווקא קארה היא ישו של הסדרה - היא זו שקמה לתחיה על מנת להגשים את יעודה, וברגע שהיא הגשימה אותו, התפקיד שלה הושלם והיא יכלה 'לשוב ולהעלם'. בתור אתאיסט אני קצת מוחה על המסר של מור, אבל אני חייב להודות שהוא הציג את זה בצורה הכי מקורית ומעניינת שאי פעם נראתה בטלוויזיה. למה דווקא הרה ידעה את הדרך לכדור הארץ שלנו, למה היא נתנה את ההוראות דווקא לקארה, מה לאורה היתה קשורה לזה.... לא ברור. אבל זה הכל חלק מהמסר האלוהי של רון מור (שהופיע בהופעת אורח בדקות האחרונות של הפרק, למי שלא שם לב). ההופעה של "All Along the Watchtower" הסמי-מקורי (אין מה לעשות, הביצוע של הנדריקס יותר מונע - אפילו בוב דילן אמר את זה) בסוף פשוט היתה נהדרת. על רקע תמונות הרובוטיקה (כולן אמיתיות), וההתקדמות של המין האנושי בטכנולוגיה, ועל רקע השאלה "האם כל זה חייב לקרות שוב?" אני חושב שזאת שאלה שנועדה להשאר פתוחה, והיא מביאה אותנו למקום שבו אנחנו לאו דווקא צריכים להסתכל על עצינו במבט אחורה ולשאול "מאיפה באנו" או "מה קרה בקובול" וכו', כי זה פחות מעניין - אלא יותר מה קורה קדימה, ולזכור שיש לנו בחירה חופשית. אישית - לא יכלתי לחשוב על סיום יותר הולם לסדרה. אני חושב שהפרק כולו היה נפלא, החל מהקרבות המרהיבים, דרך המוזיקה הנהדרת, ששוב התעלתה על עצמה ושילבה את עצמה בעלילה בצורה יוצאת מן הכלל ובלתי צפויה לחלוטין, וכלה באפילוג האישי של כל דמות, ושל האנושות כולה. אני נפעם. הפרק הזה ירד בספרי ההסטוריה כיצירת מופת, ואם לא יקבלו פה לפחות חמישה פרסי אמי או לפחות פרס נובל אחד - משהו לא בסדר בעולם. End of line.

מסכים עם כל מילה../images/Emo58.gif

בניגוד למה שכתבו כאן אחרים, אני חושב שהפרק הזה פחות או יותר הסביר הכול. מצאתי את עצמי בוכה מהתרגשות סצינה אחרי סצינה בחצי שעה האחרונה. פרק אחד שהצליח להעלות את כל הסדרה למעמד של סדרת על, שווה בין שווים לבבילון 5. אני רק מקווה שאבודים תקבל את אותו הטיפול ושיצליחו בדרך נס כלשהי להסביר את כל הבלגן שמתחולל שם. אני לא הייתי חוזר על הטעות שעשו יוצרי בבילון 5 ועושה סרט או סדרת בת או שתי עונות מיותרות. סיום מושלם לסדרה מושלמת וכך יש להשאיר אותה. היה נחמד רק אם היו מראים כיצד שארית בני האנוש השפיעה על העבר הידוע של כדור הארץ שלנו. למשל, אולי מראים את טיריל הולך לגור באנגליה ובונה שם את סטונהג'... משהו בסגנון כזה היה יכול להיות מאוד משעשע.

The Human

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"ושיצליחו בדרך נס כלשהי להסביר את כל הבלגן שמתחולל שם"..
לא נראה לי שקראתי עד עכשיו משהו שכל כך הצחיק אותי.. ברור שאפשר להסביר... האי?? אלוהים עשה אותו.. המעברים בזמן.. גם את זה הוא יצר.. אה כן.. והפעם הארלי בתפקיד ישו וסוייר בתפקיד ג'ודס.. נ.ב. החלק העלילתי היחיד שאהבתי בפרק הזה היה הקטע שבו כולם שובתים אש בהכנה להסכם שלום וטירול מגלה שטורי רצחה את קאלי, מפסיק את ההעברה כדי לחנוק אותה ואז כולם מתחילים לירות על כולם.. זה פשוט היה אדיר. מה ששיעשע אותי לגבי המיתולוגיה של מור היא העובדה שמוצא דוברי האנגלית בעולם הוא למעשה בחייזרים שלא נולדו פה.. זה מסביר למה ארה"ב נהפכה למעצמה.

rawk16

New member
../images/Emo32.gifאבודים

אני אסביר לך הכל: אז יש את כריסטיאן שהוא אבא של ג'ק והבעצם הוא ג'ק אבל הוא בעתיד של העבר כי האי זז בזמן כמו שרלוט שעכשיו היא קטנה ומקודם היא לא ואז היא מתה אבל עכשיוה יא בחיים. ואז הארלי רואה מתים והשני שומע אותם. ווולט- וולט היה בן 7 ופרק אחרי זה הוא בן 17- פרק הבא הוא בן 42 גרוש עם שני ילדים. הידד. נ.ב אכן- אחלה סצנה.

tsou

New member
../images/Emo58.gif ממש בשניה זו סיימתי את הצפיה

התחלתי מאד באחור ויש צפיה חוזרת בתכנון להמשך, כשתגענה גם כתוביות באנגלית אבל- בכלל לא הסתיים כפי שחשבתי אחרי הספשיאל ! במשך כל החלק הראשון היתה לי תחושה של יותר מדי אקשון מיותר וגם יותר מדי האכלה בכפית (הנאום של גאיוס לקאויל)- ע ד לרגע המעולה
של חשיפת החטא הקדמון של טורי שטרף את הקלפים ההמשך היה בעצם ריסט של הסיום של עונה 4 עם ההגעה לכדור הארץ, ושמתם לב שהיתה סדרה של "סיומים" קטנים שהשתלבו זה בזה ? עם הפרידה מכל דמות ודמות. הפרידה מקארה היתה יפהפיה ופיצתה על מילת הפרידה הצ'יזית של אנדרס, כלומר הוא אכן פגש אותה בצד השני אבל זה היה עשוי נפלא, הפרידה מלורה בזמן הריחוף מעל ללהקת הציפורים היתה נהדרת רק הסיום הסופי - מממ, משך לכוונים קצת שונים, ואני לא משוכנעת שההופעה של מור בדוכן הצהובונים היתה לגמרי חיונית..

rawk16

New member
הגיגים אחרי צפייה ראשונה ../images/Emo58.gif

אני מסכימה איתך במאה אחוז בקשר להופעה של מור. נרקסיסטי אפילו. הפרק הזה היה ארוך בלשון המעטה, היו המון חלקים שלדעתי היו מיותרים: סצנות קרב ולחימה מתישות וכמובן- איחוד השידורים עם נשיונל ג'יאוגרפיק. קאביל: חת'כת אפס. הוא נלחם, רצח, גנב, השמיד, שיקר, הטריד ואפילו עשה ניסויים על ילדה קטנה. איפשהו דארת' ויידר דופק את הראש בקיר- ככה לא בונים רשע!! הדמות שלו מאוד התמתנה בפרק הזה. ציפיתי לרשע שחטף את הרה למטרת ניסויים ובמקום זה קיבלתי חסר עמוד שידרה שמוותר על מה שהוא טרח להשיג רק בגלל שגאיוס דיבר. קארה: כל הזמן הזה היא הייתה... יונה? אני חושבת שהמקרה שלה זה דוגמה מעולה ל"אני מת לסיים עם זה כבר אז יאללה בואו ניתן לה סיום מיתי ונסגור את הבאסטה". ודרך אגב, היא חת'כת יונה בת יונה- זאק היה מטר ממנה, מה היא פותחת רגליים על השולחן? זה לא כל כך התאים לדמות שהכרנו בעונות הראשונות. אני רוצה לצטט את המשורר הדגול נעם מאנקי מתוך שירו 'שרמוטה'- "...שרמוטה/שרמוטה...". אהרון: היה נחמד לראות אותו שוב כי הוא היה הדמות היחידה שנשארה נאמנה לג'וב דיסקריפשן- הרשע המתועב. רוזלין: היא עשתה את תפקידה נאמנה והיא המנהיגה שלא זכתה להגיע לארץ המובטחת- רצף עלילתי. אהבתי את זה. אדאמה: התרגשתי כשהוא שם לרוזלין טבעת על האצבע. זה היה מאוד יפה ועדין וסצנה מרגשת בכלליות. ודרך אגב! כשהוא הקיא על עצמו כמו נרקומן באלנבי- אני בדיוק הייתי עם כפית של פסיפלורה... אבל ויתרתי על זה. תודה למי שכתב את הסצנה הזו והרס לי את התיאבון. אלן וסול: כל הפרק הזה הוכיח עד כמה הם קשורים אחד לשני וכמה שהם זוג מאוהב. זה היה מדהים. הם באמת ריגשו אותי. טורי: קיבלה את מה שהגיע לה! הנה נקודת האור שלי בפרק הזה! ווהו! זה סופו של כל בלון!! הילו+את'ינה+הרה: כשהילו נפצע כבר חשבתי שיהיה כאן טוויסט של אם חד הורית וכאלה אבל הילו, הגבר גבר הזה, הוכיח שכדורים קטנים לא יעצרו אותו מלהיות עם משפחתו. בכלל הדמות של הילו צמחה מאוד במהלך העונות. הוא התחיל במיני סידרה בתור איזה דמות שולית שאין בה צורך ושסופה בטוח אבל הוא גדל וקיבל אישיות ולבסוף גם כוחות על מסתבר... אנדרס: אין מילים לתאר את סופו העגום של אנדרס זצ"ל. להלן הייקו- שא ברכה גיבור/ בתוך אמבט של סמחטה/ מלא פלמינגו
קפריקה ובאלטאר: היה לי נחמד לגלות שזאת אהבה למרות הכל, שהדמויות שלהם מיצו את תפקידם המונחה על ידי הכוחות האלוהיים ועכשיו הם יכולים לנוח. כשגאיוס הסביר לקפריקה שיש שם איזור לחקלאות והוא נחנק קצת, זה עשה לי לרצות לבכות. אני לא זוכרת הרבה מהפרק אבל אני אצפה שוב ואחזור לסיבוב שני.

tsou

New member
../images/Emo58.gif בדיוק

בדרך לצפיה חוזרת - לצערי עדיין על מסך המחשב אבל לפחות הגיעו הכתוביות! אכן נשיונל גיאוגרפיק היה קצת מופרך
כמו עוד די הרבה דברים אחרים (רשימה מלאה אחרי הצפיה החוזרת) וקאוויל באמת יצא חתיכת אפס, וגם אני הייתי עם ריבוע שוקולד בחצי הדרך לפה כשהגיע הקלוס-אפ על הקיא של אדאמה מה שרק תרם לדיאטה. ובכלל אני איתך בממש כל מה שציינת למעט דבר אחד קטן - קארה ל א היתה יונה כל הזמן!!! LOL אני מאד מבקשת לא לבלבל ביןן המישור המטפורי למישור המוחשי , כבר מספיק מסובך להפריד בין קארה 1 לקארה 2 בלי לשדרג אותה למצב צבירה יונתי..

tsou

New member
../images/Emo58.gif הגיג אחרי צפיה חוזרת

-הפרק החדש של בית הבובות ימתין למחר - תעזבו את הפרטים המיותרים או האבסורדיים (למשל החולה הסופנית שלמרות שנותרו לה יומיים על זריקות מתפקדת כסגנית מחלקת טיפול נמרץ, או התכנית האלוהית הגדולה לשש וגאיוס שמסתכמת בשני צעדים עם הרה ללא אף יריה, ובנאום של גאיוס שמציל את האנושות לשתי שניות עד שגאלן מחסל את טורי, ויש עוד כמובן) זה פרק יפהפה. היה בו הכל מכל. אקשון לחובבי האקשון. רגעי דרמה מעולים (החיסול של טורי!) רגעים נוגעים ללב (הפרידה מרוזלין) ומרגשים (אלן וטיי) רגעים קורעי לב (הפרידה מקארה- שהותירה את לי לבד בדיוק כמו אז, לפני שהתחתנה עם אנדרס- המשכיות עלילתית!- אבל בהקשר קצת אחר), רגעים מדהימים (המרת המוסיקה לקוד קפיצה של הספינה, שיגור כל הטכנולוגיה אל השמש באמצעות אנדרס) ורגע מצחיק מאד (בסוף, כששש-ה"מלאכית (נניח, for lack of a better name) מבארת באופן "אופטימי" את הציטוט מפיטר פן בצפיה השניה אפילו מצאתי את עצמי שוקלת לרגע ברצינות את האופציה ההפוכה שהפרק מציע להסטוריה האלטרנטיבית של האנושות.זה כשלעצמו מכתיר מבחינתי את הסיום כמוצלח לגמרי

למעלה