ספוילרים.

מה יא

New member
אני חושבת../images/Emo96.gif

שאת קלטת את הדמות של דמבלדור הרבה יותר נכון ממני
זאת אומרת, אני עדיין לא אוהבת אותו במיוחד, והוא עדיין שחצן ויודע כל מדי לטעמי... אבל הוא דמות די טראגית, קשה שלא לרחם עליו אחרי הנאום שלך
לא אמרתי שהוא איש רע, פשוט לדעתי זה לא נכון להעיר על הגידול של דאדלי. על הארי - בסדר, אני מבינה את מה שאת אומרת, אבל מה דאדלי קשור? זה בכלל לא עיניינו. חחחח החתימה

LiRs Lullaby

New member
*מתגאה על הנאום* ../images/Emo9.gif

בקשר לדאדלי - יכול להיות שזה כבר גדש את הסיעה, אולי הבעיות של הדארסלים נראו קטנות יחסית לכל מה שעבר עליו באותה התקופה ולכן הוא התפרץ עליהם ועל הדרך שבה הם מגדלים אותו. אם כבר, אז כבר. מישהו היה חייב להעיר להם באיזשהו שלב, ועדיף מאוחר מאף פעם לא. האמת, אני דווקא שמחתי בקטע הזה, כי סוף כל סוף מישהו מעיר אותם מהבועה שהם חיים בה, שיש להם איזה ילד מוצלח והם עשו עבודה טובה בלגדל עבריין לעתיד. הדודה מארג' הזאת\ תמכה בהם כל כך, והיא הייתה אחת מהמעצבנות ביותר בסדרה, עם הקטע הזה שהיא מטביעה כלבלבים חלשים.... ומעודדת הכאת ילדים

uw213

New member
מסכים איתך

והנה כמה ציטוטים מהספר השישי שמחזקים את זה: "למען האמת, בהיותי- ותסלח לי שאני אומר זאת- חכם קצת יותר מרוב האנשים, הטעויות שלי נוטות להיות ענקיות בהתאם" (עמוד 182) "אלמלא- סלח לי על חוסר הצניעות- אלמלא היכולות הכבירות שלי," (עמוד 456) "כי אני הרבה יותר זקן, הרבה יותר חכם והרבה פחות חשוב" (עמוד 514) אבל לזכותו של דמבלדור יאמר שהוא תמיד מצטער על השחצנות שלו.

gurke

New member
ואת לא יכולה לומר שאני עושה דווקא!

זה לא פורום הערצה להארי פוטר עצמו, אלא לסדרת הספרים! אני לא חייב להיות כמו כולם בשביל לכתוב כאן, נכון? את הדעות שלי והרגשות שלי לסדרה לא פיתחתי סתם, הם התפתחו וגדלו לאורך 10 שנים שלמות, בהן קראתי בערך 15 פעמים כל ספר, וניתחתי כל אחד(לעצמי) באיטיות ובזהירות. זה ממש לא נחמד לומר משהו כזה לבן אדם שהסדרה הזאת משחקת תפקיד מאד חשוב בחיים שלו. וגם אני צריך לומר קצת סליחה על שלושת ההודעות האלה, שאני קצת נרגז בהם, אבל אני בטוח שגם את תביני שאני לחוץ מתוח ומתרגש מכך שהספר יוצר עוד כמה ימים..אז הלחץ קצת יוצא. בכל זאת, זה באמת פגע.

LiRs Lullaby

New member
אני מצטערת אם פגעתי בך

אבל כל הודעה שלך על דמבלדור אתה בא ונשמע כאילו אתה עושה דווקא. פשוט ככה. *דווקא* לשנוא אותו כי הוא הטוב, ו*דווקא* לאהוב את הרעים, כי לא ניתן להם צ'אנס. אבל אותם אתה לא שונא כי אתה מניח מראש שלהם מותר להיות הרעים והנבזים ולזה אתה קורא "להיות אמיתי", אבל כשדמבלדור עושה טעויות או מתנהג ביהירות, לו אתה לא שוכח את זה כי אתה מצפה ממנו שיהיה הנעלה באדם..... אז הוא יהיר, אבל הוא יודע את זה ומדבר ככה כי לפעמים נראה שהוא באמת יודע על מה הוא מדבר. או לפחות, חושב שהוא יודע. זה רק אנושי לטעות, אבל כולם מתייחסים אל דמבלדור כאל יצור לא-אנושי בעליל... אני דווקא רואה את זה באור קצת יותר הומוריסטי, כשהוא מדבר ואומר "סלח לי על חוסר הצניעות".... כמו אל שאר הדברים שהוא אומר.... אם טעויות זה מה שהופך אנשים לאנושיים יותר, הרי שדמבלדור הוא מבין האנשים היותר אנושיים בספר... ואני חושבת שרולינג לא תסכים איתך באשר לאור שבו הוא מוצג בד"כ.... אולי אני רואה את זה בצורה קצת פשטנית, אבל אני מעולם לא העלתי על דעתי שדמבלדור הוא הדמות השלילית שעשית ממנו.

מה יא

New member
דרך אגב, בקשר לסוף../images/Emo96.gif

יש לי הרגשה חזקה ובלתי מוסברת שהארי ימות
*מחזיקה אצבעות בשבילו*

Sunflower Fairy

New member
תודה לאל.../images/Emo204.gif

אם הוא לא ימות אני שולח תלרולינג מכתבי נאצה. נמאס לי כבר מהחזיר הקטן.

רגע אחד - מה זאת אומרת "אנשים שלא היכרנו"?!

חשבתי שרולינג אמרה במפורש שלא נכיר שום דמות חדשה בספר השביעי, לא? בקיצור, נראה לי ששוב עבדו עלינו בעיניים. זה עוד זיוף. מה אתם אומרים?

מתי היא אמרה את זה? ../images/Emo12.gif

רא"ב, למשל, חייב להיות דמות חדשה. ואני די משוכנעת שזה לא זיוף. אם תבחני את העמוד הראשון של הספר שמישהו כאן הוסיף לינק לצילום שלו, תוכלי לראות שהכתיבה היא - אם לא זיוף ממש מוצלח - אותנטית לחלוטין, כמו גם עיצוב העמודים והציורים המאגניבים בראשי הפרקים מאת מרי גראנפרה.

תיקון קל לציטוט של רולינג:

היא אמרה שנלמד הרבה דברים חדשים על כמה דמויות ותיקות, אבל לא יתווספו דמויות חשובות נוספות. ובדיוק בגלל זה, אגב, נאמר פה לא אחת שרא"ב חייב להיות מישהו שכבר פגשנו בספרים הקודמים. ולי נראה, שדמות ששמה מופיעה בראשו של פרק, חייבת להיות דמות חשובה. וגם שאר שמות הפרקים (לכאורה) רומזים על דמויות חדשות. "שבעת ה----", "שלושת ה---". כל העסק נראה לי מאוד חשוד. אבל עזבי. בזה הרגע גיליתי הוכחה חותכת שמדובר בזיוף. עוד רגע אפרסם תגובה ישירות להודעה הראשית של Snow Black בעניין הזה.

LiRs Lullaby

New member
אהה, אז"ש!

מכולם, דווקא על רא"ב רולינג אמרה שהוא *לא* דמות חדשה! בגלל זה כולם מנסים לנחש מי זה מבין הספרים.... ואני לא ממש הצלחתי לראות את הלינקים האלה, אבל כמו התמונה שגורק הוסיף - דווקא ניתן לזייף את זה: http://img2.freeimagehosting.net/image.php?1d117ceaa5.jpg אני רק יודעת שראיתי שתי תמונות של פרקים, ו*זה* נראה לי קצת יותר קשה לזיוף....

LiRs Lullaby

New member
אמ, לא מדויק. ../images/Emo58.gif../images/Emo133.gif

אמנם אנחנו לא מכירים אותם, אבל... אלה לא דמויות חדשות. רולינג אמרה שהיא לא תציג בפנינו דמויות חדשות, לא שאנחנו לא נלמד להכיר דמויות כאלה..... בת'ילדה'ס סיקרט - בת'לידה כתבה איזשהו ספר מהלימודים שלהם אאל"ט. זינופיליוס לאבגוד - מישהו אמר קרוב של לונה? אולי אבא שלה? מיסטר-אני-העורך-של-מגזין-קוויבלר?

המון דמויות שפתאום הופכות לחשובות ../images/Emo58.gif

בתחולדה בגשוט, אני מניח? האבא של לונה. ארבעה פוטרים שעדיין לא הכרנו (מן הסתם הסבים והסבתות של הארי). שלושת האחים (ואני בספק גדול אם הכוונה כאן לוויזלים). זה הרבה מאוד אנשים להכיר, ואל תשכחי שיש גם עלילה שצריך לקדם. אבל יש רק דרך אחת לדעת בוודאות. להציץ בתוך הספר עצמו. כי מרשימת הפרקים לא נצליח ללמוד הרבה.

LiRs Lullaby

New member
תשובה ../images/Emo58.gif פאקינג רציני ביותר

ה-7 פוטרים (מאיפה הבאת 4?) שלא הכרנו יכולים להופיע גם בתור סיפור קצר בתוך סיפור המסגרת, לא אומר שנכיר אותם לעומק. שלושת האחים, לפי הספוילרים שניתנו כאן, הם, תתכונן, רוחות המוות עצמם, וגם הם מסופרים כאן בתוך סיפור המסגרת [בדקתי שוב, אה, כן, זה אבא של לונה שמספר להם על זה, ומשום מה הפרק הזה מופיע אחרי הפרק הקרוי זינופיליוס לאבגוד, שאגב, בדקתי שוב והוא מופיע לפי האתר עוד הרבה קודם לכן), ככה שזה לא בדיוק להציג דמות חדשה. לפי ספוילר אחר שקראתי, אלו אמורים להיות העיגול, המקל והריבוע שמופיעים במבחן הוומבאט שהיה. ברור שיש עלילה לקדם, למה נראה לך שהם פה? קישוט?
נכון הרסתי לך את הספר לגמרי? זה בטוח ילמד אותך לא לקרוא ספוילרים

Nimue

Well-known member
לגבי דמויות חדשות ../images/Emo58.gif../images/Emo133.gif

אגב, מסכימה עם מה שנאמר כאן, שהם חלק מסיפור המסגרת... לגבי שלושת האחים: כל מי שקרא את הספוילר הבין שהארי זונח את תיאוריית ההורורקרוקסים ופונה לחיפוש אחר אותם 'רוחות מוות'. יכולות להיות לכך כמה סיבות:
או שהוא כבר לא מאמין בדמבלדור בגלל שהעבר 'החיים והשקרים' מתגלה, ולכן לא מאמין גם לתורת ההורורקרוקסים (אם כי יש לה ביסוס רציני מצד סלגהורן).
או שאבא של לונה לאבגוד משכנע אותו, ואנחנו יודעים אילו שטויות הוא עורך... ואכן, שם הפרק האחרון הוא 'הכשל בתוכנית'.
או, והסבירה ביותר לדעתי, היא שלרוחות המוות האלו יש קשר ישיר להורורקרוקסים. אחרת למה לעזאזל הארי מתעניין בהם. בהקשר הזה - הנה התיאוריה הגדולה - רוחות המוות הן 3 אחים. על-מנת להשיג הורורקרוקסים וולדי היה צריך להרוג 6 אנשים. כנראה הוא השיג אחד ברציחת סבו - הטבעת. השני - כנראה חפציבה סמית. האחרים לא ידועים. לכן יש להניח ש - 3 האחים האלו הם שלושה שנרצחו ע"י וולדי במטרה להשיג עוד 3 הורורקרוקסים. זה הקשר שלהם. חשבו כמה זה מתאים לרולינג לכתוב שהאחים האלו ביצעו קסם ולכן הם כעת רוחות מסוג חדש ומפחיד, בגלל סוג הרצח ומטרתו. האם אנחנו מכירים את האחים האלו?
ייתכן שג'יימס הוא השלישי מבינהם. נכון שמעולם לא הוזכרו אחים, וזה מוזכר שהתחשב במוניטין שיצא לג'יימס בהוגוורטס. אבל ייתכן שבמילה 'אחים' הכוונה היא למן קשר דם, אולי בני דודים. התיאוריה הזו מקבלת חיזוק כי מדובר על 7 פוטרים, וכי אנחנו יודעים שוולדי רצה לחסל את הזכרים לבית פוטר, ולא את לילי. מלבד הנבואה אף-פעם לא קיבלנו תשובה לזה, נכון? והנבואה היא בעיני תשובה בלתי מספקת בעליל.
אופציה אחרת לשלושת האחים הם אחיה של מולי וויזלי. אני לא זוכרת את השמות המדויקים (אחד מהם הוא גדעון), ואין לי את הספרים לידי... יש לה שני אחים. שניהם נרצחו ע"י אוכלי מוות (אולי וולדי היה מעורב?). אבל אז - מי האח השלישי? הם הוזכרו די בהרחבה ע"י מודי בספר החמישי... למה? תחשבו על זה....

למעלה