ספוילרים.

gurke

New member
למה אני קורא את זהההה למההההההההה

למרות שזה מעניין מאד מה שכתוב שם!

gurke

New member
../images/Emo10.gif אל תקראו את זה

זה אמיתי לגמרי, באמת אל תקראו את זה.. טוב, לפחות אני יודע מי מת, ואתם לא

gurke

New member
חוזר בי

יש מצב שהספויילרים לא נכונים אבל הסריקות נכונות במאה אחוזים.

gurke

New member
זה באמת לא ספויילר

זה רק הוכחה לכך שאפשר לזייף בקלות ושיראה משכנע.

מה יא

New member
אמאלהההה../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif

נכנסתי רק לסריקה של תוכן העיניינים... זה נראה אמין. ומפחיד. וארוך! הפרק "החיים והשקרים של אלבוס דמבלדור" נראה ממש מעניין, דבר ראשון כי החיים של דמבלדור זה משהו שבקושי דובר עליו בספרים עד עכשיו, ודבר שני כי זה אומר שהיו שקרים. זאת אומרת, אולי משהו עם ההורקרוקסים לא נכון או משהו. זה בעיקר מה שמשך לי את העין, וגם כל מיני פרקים עם שמות של אנשים שלא הכרנו, למשל פרק 20 ו-17. דרך אגב, השלמתי עם זה שמישהו יגלה לי מה יקרה בסוף. אני טסה ב-22 ואני לא אקח את הספר איתי...

gurke

New member
השמות של הפרקים פשוט

גורמים לי לרצות להררווגגגגג בשביל הספר!! אני חייב שהוא יגיעעע כבר

LiRs Lullaby

New member
../images/Emo58.gif סוף כל סוף מישהו אחר מפרסם את זה!

הייתי חייבת לשתף מישהו בקשר לזה! וגמני תהיתי מה בדיוק פשר השם של הפרק עם דמב'! הוא הרי דמבלדור! זו הפעם הראשונה שרולינג מציגה אותו באור שלילי! למה יש שם שקרים?

gurke

New member
מה פתאום?!

תמיד רולינג הראתה לנו שדמבלדור הוא תמיד קצת רע, קצת מתנשא, קצת שחצן, קצת אוהב להשפיל. זה ממש לא פעם ראשונה שהיא תציג אותו באופן שלילי, אבל אולי שם יהיה לנו הסבר.

LiRs Lullaby

New member
אוי, מספיק עם השטויות,

זה שאתה לא אוהב אותו - מילא, אבל ממתי הוא הוצג ככה? מתי לעזאזל?! באיזה ספר? תראה לי מקום אחד שבו הוא מוצג עם אחד הקריטריונים האלה! לי נראה שאתה פשוט עושה דווקא
מה אתה, טרול?

gurke

New member
את טועה לגמרי

מה, לומר את דעתי עושה אותי טרול?? דוגמא אחת, היא הקטע שבו דמבלדור לוקח את הארי מהדרסלים, והוא משפיל אותם שם, ממש. הקטע הזה ממש עצבן אותי. קטע אחר, זה שהוא כל הזמן מתנשא "אני חכם, אני יודע, אחרים לא מתקרבים ליכולות שלי" כשתוך כדי אנחנו יודעים שהוא עשה טעויות רבות, ובמקרים רבים היה טיפש. אני בטוח שאת תראי למה אני מתכוון בספר השביעי..הוא לא תמיד מוצג באור טוב. ותדעי לך שנעלבתי מאד, לא ידעתי שאי אפשר לקבל כאן גם דעות שונות.

gurke

New member
שלא לדבר על כל הספר החמישי

שהוא בעצם הספר שבגללו אני לא סובל אותו. הוא פשוט כל כך מגעיל שם, וכל כך אנוכי.

wine forever

New member
הוא ניסה לעשות לטובה

ורואים, בשיחה עם הארי שהוא מתחרט ! למה אתה מצפה, למלאך קדוש שלא עשה שום דבר רע? שלא טעה? הוא בנאדם XD

ToryMaster

New member
זה בול מה שהוא אמר

הוא בן אדם, וי בו הרבה מגרעות שמפריעות לאנשים.

מה יא

New member
לדעתי אתה ממש צודק../images/Emo96.gif

מעולם לא חיבבתי במיוחד את הדמות של דמבלדור, וממש לא אהבתי את זה שהוא תמיד יודע הכל וגם די משוויץ בזה. הקטע עם הדרסלים - ממש נכון! באיזו זכות הוא מותח ביקורת על איך שהם מגדלים את דאדלי? בסדר, הוא צדק במה שהוא אמר, אבל זה ממש לא עיניינו. צריך לזכור שלמרות כל המגרעות שלהם הדרסלים כן לקחו את הארי וכן דאגו לו במשך 11 שנים! זה ניראה לי ממש כפוי טובה מצידו של דמבלדור, במיוחד כשהוא זה שהפיל עליהם את הארי (ואסור לשכוח שהוא גם מסכן אותם בעצם השהייה שלו אצלם).

LiRs Lullaby

New member
דמבלדור התנהג לפי דעתי,

כמו שכל אדם עם קצת ערכים היה מתנהג. את רוצה לומר לי שאם את היית רואה ילד שהדודים שלו תוקעים אותו לחיות עד גיל 11 מתחת למדרגות בתנאים לא תנאים, וכשהם מתנהגים אליו (ולפעמים גם מרביצים ומשסים בו כלב) כמו אל בנאדם סוג ז, את היית עומדת מהצד ולא אומרת כלום? תסלחי לי, אבל זו התנהגות של יען שטומנת את ראשה בחול. להיות הכי ראש קטן. לא לעשות כלום כשאת רואה עוולה כלשהי, נחשבת, אאל"ט, לשותפות לעבירה. יש הבדל בין להתערב לאנשים בחיים ולדרך שבה הם מגדלים את הילדים שלהם, לבין לגרום להם לפחות להבין את הדרך בה הם מתנהגים ולנסות להשפיע עליהם. דמבלדור שתק במשך 16 שנה, ועכשיו, כשהמצב נהיה רק חמור יותר והבעיות של הארי עם הדארסלים נראים ככלום לעומת מה שעובר על עולם הקסמים, הוא לא יכול להמשיך ולהבליג. הוא זקוק מהם לטובה, טובה אחת קטנה, שתציל את הארי, ותוך כדי (כנראה כי הוא יודע שהוא הולך למות, מצבו הבריאותי כבר די הידרדר) מזהיר אותם מהדרך בה הם מגדלים את דאדלי.

מה יא

New member
פףףף../images/Emo96.gif

אבל דמבלדור הוא לא סתם מישהו שלא מוצא חן בעיניו איך שהם מתייחסים להארי. אפשר להגיד שזאת גם אשמתו. הם לא התחייבו לשום דבר, הם לא ביקשו את הטיפול בהארי, הוא זה שהפיל עליהם את זה. בואי נקח דוגמא לא מדוייקת - נגיד ששמת איזה קומקום בעל ערך (><) ליד הדלת של השכנים שלך ונסעת לחו"ל. אחרי כמה שנים את חוזרת וכועסת עליהם שהם שותים בו תה. טוב דוגמא טיפשית, אבל... בקיצור, אחרי שהדרסלים בסך הכל עשו לדמבלדור טובה, הוא לא רק שלא מודה להם הוא נוזף בהם. בסדר, הם לא טיפלו בהארי מי יודע מה, אבל הם גם יכלו לשלוח אותו לבית יתומים נכון? המינימום זה לא לנזוף בהם על איך שהם מטפלים בדאדלי.

LiRs Lullaby

New member
למה זה לא נקלט? ../images/Emo58.gif

המינימום שהם יכלו לעשות הוא לא להתייחס להארי כמו מצורע. אז נכון שהוא הטיל עליהם אחריות, אבל היו להם האמצעים לטפל בו, זה לא שהם לא יכלו לתת לו את אותו היחס שדאדלי קיבל. במקום להתייחס אליו כאל קרוב משפחה, הם התייחסו אליו כאל עבד, רק בלי המשכורת. מה בסה"כ הוא ביקש? שיתייחסו אליו כאל בנאדם? הוא לא ביקש מהם לקנות לו כל מה שהוא רוצה, אלא שיטפלו בו כאל מי שהצטרף למשפחה. הייתי מבינה אם היה להם בעיות בחיים, בעיות כלכליות, אבל שום דבר לא חסר להם, מלבד אופי. ולדמבלדור לא הייתה כל ברירה אלא לשים את הארי שם, בגלל הדם של אמא שלו. מה את היית עושה במקומו? באמת, הייתי רוצה לדעת מה כל האנשים פה בפורום שמתלוננים על ההתנהגות של דמבלדור היו עושים במעמדו. הנה, אתה אחד האנשים החזקים בעולם, החכמים ביותר, ואתם לגמרי לבד בתסבוכת הזו שאף אחד לא יכול להבין. אפילו גקר אמרה שמקגונגל לא משתווה אליו. הוא לגמרי בודד, רק שלו אין ממי לבקש עצה. אז הוא עושה טעויות. הוא נותן לעצמו את הקרדיט כשמגיע לו, והוא יודע גם לבקש סליחה כשצריך. הוא נאלץ להתמודד מול מה שהוא חשב לנכון לעשות באותו הרגע, ונכשל. והדוגמה עם הקומקום היא באמת טיפשית, את משווה בין בנאדם לחפצי מטבח?

למעלה