אולי די?!

אם כבר מדברים על עונש קולקטיבי,

יש לי משהו להגיד בנושא - בד"כ אנחנו משתדלים מלשלוח צבא חייל אוויר במקרים כאלו, ואהוד אומלט [אולמרט
] שלח חייל רגלים, כביכול נגד הטילים שלהם. ולמה זאת?! כי אנחנו לא רוצים לפגוע ב"נשים וילדים תמימים". אז נכון, הוא צודק. זה באמת הדבר הכי נורא בעולם, כמעט, לקחת חיים של בן אדם שלא הוציא כלום לפועל [הכוונה שלא בא ורצח ולא פשע], או אולי בכלל לא רצה, בשביל לגמור עם המלחמה הזאת. זה עונש קולקטיבי, כן. אבל גם "הם" הרגו לנו אנשים חפים מפשע, שבאמת אחוז ניכר מהם לא רצה לפתוח מלחמה [איזה ישראלי ירצה להילחם בערבים סתם ככה?
], וכאן עומדת הדילמה - האם לפגוע בהם או לא
- כי כמה שזה כואב ופוגע , זאת מלחמת קיום.

מ א י י ק

New member
את האמת?!../images/Emo108.gif../images/Emo19.gif

אנחנו טובים מידי לערבים... מרחמים עליהם...

Tba co il

New member
נכון, אבל אין לנו ברירה.

אנחנו אכלוס די מועט ובוואדי שבמדינת ישראל. אין לנו דרכים אחרות. הם רבים ואנחנו מעט. בגלל זה צריך להשתדל לרצות אותם, וזה אחד הדברים שפותח המון דילמות ומזיק כל פעם מחדש.

yuvalitsuk

New member
אתם שומעים את עצמכם? חייבים לרצוח?

כבר היו לנו בעיות עם מדינות ערב ועבדה שיש לנו שלום עם חלקן! זה אומר שלא הכל זה או אנחנו או הם.

elii1988

New member
חלי, אם ככה היתה המציאות../images/Emo163.gif

אז כבר מאז 1948, לאחר תקופת המנדט הבריטי, היו קמים מדינה יהודית-ישראל ומדינה פלסטינית בגדה המערבית ובעזה. וישראל לא היתה יודעת מלחמה אחת. תחזירי את הסרט לוידיאומט.

../images/Emo214.gifאלי, אני לא זאת שחיה בסרט!

מצטערת לאכזב אותך, אבל אני מציאותית! ואני גם רואה דברים אחרים, או יותר נכון, נותנת לעצמי לראות דברים אחרים ולא אוטמת את עצמי ומכלילה הכללות

elii1988

New member
בסדר, תראי דברים אחרים..../images/Emo163.gif

עם דעה כזו, מהר מאוד נראה בית קברות לאוטובוסים ופטרית עשן גרעינית מעל איזור גוש דן. מהא מאוד.

תמרוש5

New member
../images/Emo45.gif צודקת בהחלט.

אני גם לא בעד שום מחבל,אבל אני כן חושבת שזה ממש לא לטעכם הפואום להתחיל לקלל ולהכליל פה,כי לא כ-ל הערבים מחבלים,ולא כ-ל הערבים רוצים להרוג אותנו,ולא כ-ל הערבים נגד ישראל.

Simply an Angel

New member
אתם שמים לב לאן זה נגרר?!../images/Emo189.gif

מה נסגר אתכם? מדברים אתכם פה על הכללות שקיימות בפורום הזה ואנשים פה בפורום (לא כולם כמובן, אם כבר עסקנו בכללות) מתחילים לגלוש לי לדעות פוליטיות וכל שאר הבולשיט המתלווה! באמת נו... לכל אחד מאיתנו יש דעה משלו וזה לא דבר, שלפי דעתי כמובן, יהיה אפשר לפתור באמצעות איזה שרשור בפורום על סדרה יומית בכלל! אין ברירה מאשר לקבל שלכל אחד יש דעה משלו וזוהי זכותו המלאה לחשוב כך! ולא משנה כמה חלקכם לא מסכימים עם מה שיעל אמרה- זוהי דעתה וזכותה להגיד את מה שאמרה! שום דבר לא ישנה את העובדה שההודעה כבר נשלחה ויעל נשארה מאחורי המילים שלה. למה חלק מהאנשים פה מתחילים לנפח את העניין מעבר למימדים שלו ולהפוך אותו לכזה סיפור? כולה מבקשים מאלו שעושים הכללות גזעניות לנסות ולהפחית את הגינויים המגעילים האלה, או שאפילו יותר טוב- להפסיק אותם לגמריי, ואתם מתחילים לדבר לי על פוליטיקה? מה זה רלוונטי לבקשה של יעל בכלל? תגיבו בהתאם אנשים. אל תנפחו עניינים מעבר לפרופורציה שלהם. למה שסתם נריב על שטויות שאנחנו לא יכולים לפתור? אנחנו לא יכולים לשנות את ההיסטוריה שלנו, אנחנו יכולים לדאוג להווה שלנו וליתר דיוק- לפורום הזה. אז בחייאת, בואו נהפוך את הפורום הזה לפורום נעים יותר, נטול כל גזענות וכינויי גנאי לשמם, כי בסה"כ, אני חושבת שזו הייתה הכוונה של יעל בכתיבת ההודעה הזו. מה דעתכם?

אז ככה:

יעל ביקשה בקשה שלא פוגעת בה באופן ישיר, זאת אומרת היא בעצמה לא ערביה והיא לא אמרה לאנשים שמקללים להפסיק בגלל שהיא ערביה וצוחקים עליה. אני משערת שהיא הבינה שזה עומד להתפתח לדיון, הרי כמו שאת בעצמך אמרת שזכותה של יעל לחשוב ככה, גם זכותנו לחשוב אחרת ולהביע את דעתנו. הדיון לא נגרר לשום דבר מעבר לדיון ואולי "ויכוח קל"
אז אין טעם במשפט "אתם שמים לב לאן זה נגרר", אפילו אם את מנסה להגיד שהוא נגרר לפוליטיקה כי בעצם מה שאנחנו מדברים קשור לפוליטיקה ואנשים בסךהכל מנסים לבסס ולהוכיח את הטיעונים שלהם. הדיון לא יצא מפרופורציות בינתיים, הכל טוב ויפה, הציפורים מצייצות, השקדיה פורחת, ולבני גורן יש קרחת

Simply an Angel

New member
אבל יש דרך לבטא את דעתך...../images/Emo189.gif

אני לא מדברת ספציפית עלייך.. אבל יש פה תגובות שקצת יצאו מגדר הבעת דעה והתחילו קצת להשתגע... יש דרך להביע דעה... העובדה שאת מסכימה איתה או לא לא אמורה לשנות כלום... עם כל הזכות שיש לכולנו להביע את דעתנו... אנחנו צריכים גם להתחשב במי שקורא את אותן התגובות ולהגיב בצורה שלא תתפגע\ תעליב אף אחד...

danit1234

New member
../images/Emo45.gif ממש ככה!

זה לא קשור לפוליטיקה , זה נגרר לויכוחים והעלאת דעות טיפשיות למשל אנשים החליטו שאני שמאלנית כי אני לא אוהבת הכללות שזה פתטי לגמרי|: סבבה להיות שמאלני סבבה להיות ימני סבבה כל אדם בדעתו יחיה אבל זה שאני לא אוהבת הכללות כבר אומר שהם קבעו לי דעה פוליטית המטרה של ההודעה לא הייתה לשכנע פה אפח'ד וחבל שלא הבינו את זה ושוב נגררו לדיונים טיפשיים

תקשיבי..

אני אומרת שערבים הם איום. אין לי מה להגיד יותר מזה
. גם אם את אומרת לי שהערבי הזה הוא חבר של המשפחה..אני ארגיש מאויימת לידו.. כי הם אין להם לב.הם חיים במדינה שלנו והם עדיין מתלוננים שמקפחים אותם..והם אומרים שהיה להם יותר טוב בארצות ערב שבמקרה במדינות כולם שונאים אותנו{אירן,סוריה,לבנון..}. אז אם זה מה שהם אומרים אני לא מבינה למה הם לא עפים מפה כבר?!,למה?!. אני אומרת.. שערבי זה סיכון. תקראו לי גזענית או מה שבא לכם.

../images/Emo11.gif

למרות שלא כולם בלי יוצא מן הכלל כאלה, אפשר להבין למה את מרגישה ככה. כי אחרי הכל הרבה מרגישים ככה איפשהו... אבל זה לא נכון לומר שלכולם אין לב. יש ילדים ממש ממש קטנים, שנשלחים לעשות פיגוע איפשהו, ואין להם שיקול דעת מי יודע מה, זה כי מכריחים אותם, כי ככה לימדו אותם. יכול להיות שאין להם לב, אבל זה לא מוכיח.

והנה למשל...

לפני כחודשיים נסעתי לצפון ברכבת, ובקרון שבו ישבתי ישב אדם ערבי. למרות שע"פ הלבוש שלו וההתנגות שלו זה לא היו נראה כאילו הוא בא לחבל או משהו כזה, עדיין כמעט רבע קרון הסתכל עליו כאילו הוא רוצח. כי תמיד תהיה באוויר הסטיגמה הזאת על ערבים. ככה זה, אפשר להבין את הצד הזה ואת הצד הזה, אבל קשה לבחור צד
. [ואני יודע שזה לא קשוא לצדדים
לא מצאתי הגדרה אחרת
]

אני מצטערת-זה דיון טיפשי../images/Emo122.gif

כל בן אדם חושב מה שהוא רוצה. בא לו לשנוא ערבים הוא ישנא. וגם אם אתם אומרים לו משהו אחר הוא ימשיך לשנוא ערבים.נקודה. דיון חסר תועלת.

תמרוש5

New member
זה נכון,

שכל אחד יחשוב מה שבא לו,אבל אני מניחה שיעל התכוונה לומר לכל הילדים שמקלחים ערבים וכו',שלא יעשו את זה על גבי הפורום כי זה סתם לא נעים.

למעלה