היי..אני חדשה.. וזה מה שיש לי להגיד
במקרה נקלעתי לויכוח הזה, ורק שתדעו, כוווולם מתווכחים על אותו דבר. תגידו שאני תמימה, תגידו שאני טיפשה, אבל הלוואי שכולם היו תמימים כמוני. אני חושבת שלכל אדם, בהיותו נער מתבגר , יש הזדמנות לעצב לעצמו אישיות. אישיות רעה, טובה - מה שבא לו. אני נולדתי יהודיה , ישראלית , שם ישראלי בלי יותר מידי שורשים בחו"ל. אני חושבת שלכל בנאדם יש צ'אנס להוכיח איך חונך. אני חונכתי להערכת חיי אדם וקבלת השונה והאחר. חונכתי להיות טיפ-טיפה שמאלנית (למרות שאני ימנית.. חח.. סתם) , סה לה וי. מה זה אומר שמאלנית? מעדיפה שלום על מלחמה, מתחשבת באחר , ומאמינה שיש לכל אדם זכויות בין אם הוא יהודי, נוצרי או מוסלמי (או משהו אחר.. פתוחה להצעות בנושא זה).עצוב לי מאוד לראות את האנשים שמחנכים את הילדים שלהם לשנאת אדם בגלל היותו יהודי או משהו אחר. קשה לי כשאנשים מתאבדים בהיותם נערים (21 זה בערך נער... למרות שיש מקרים של מבוגרים) רק בשביל לקחת מאחרים חיים. חלקכם והרבה ישראלים שונאים ערבים או "מי שמנסה לפגוע בנו". גמאני שונאת אותו. מי זה בכלל? בתקופה זו, המון שונאים את ישראל. נוצרים, מוסלמים (ושוב, כל שאר הדתות). היטלר זה לא "מקרה מיוחד". רק שתדעו, שיש המון יהודים שונאי ישראל. מוזר הא? הם לא חונכו לקבלת האחר. לתת צ'אנס לאנשים. תבוא, תרראה מה האישיות של הבנאדם, תשנא אותו אחר כך? יאללה, בכיף. כמו שאנחנו כל כך שונים, ככה גם המוסלמים והנוצרים (...). חלקם מוכנים לראות איך אנחנו כבני אדם (ולא כ"יהודים מגעילים") , ולחלקם לא ממש איכפת. אם אני אחגוג קריסמס ו אקרא את הקוראן, תאהבו אותי? אולי. אבל לא רוצה לעשות את זה. מה איכפת לכם איך אני קוראת לאלוהים, איפה אני גרה ומה החגים שלי? אל תקחו בני אדם כמובן מאליו. הבנאדם ששונא אותי, כך דיסטנס ממני. תשנא אותי בלב. אל תשכנע אנשים לשנוא אותי גם. יש רשתות טלויזיה שמדברות במילים ממש לא יפות עלינו. פסדר. בגלל זה אני לא רואה את הערוץ שלכם. חבל לבזבז דקה של שמחה ב60 שניות של כעס ושנאה. תחשבו על זה. תראו בנאדם כי הוא בנאדם, ולא 'אהה.. הנה ההוא, הכושי'. ועוד שני דברים - איראן לא תזרוק עלינו פצצת אטום כי אנחנו מוקפים בערבים. נכון שזה לא מזיז לאחמדינג'ד להרוג עוד קצת, העיקר שיחסל גם את קרית שמונה וגם את אילת, אבל אז הוא ירכוש לו שונאים בעולם הערבי. דבר שני - הורים בעולם הערבי מחנכים ת ילדיהם להיות 'שאהידים'. מישהו פה באמת יודע את הפירוש של שאהיד? שאהיד זה לא אדם שמתפוצץ באוטובוס. שאהיד זה אדם שנהרג מהאויב, תוך כדי שנלחם. לא זכור לי שמישהו ישראלי לחץ על ההדק של הפצצה. אקיצר אנשים - תהיו חיוביים לכל דבר! קבלו דברים בידיים פתוחות ואל תגידו ישר 'לא' ו'איכס'. מקווה שנתתי לכם כמה נקודות חדשות למחשבה. ***אם הגעתם עד לכאן בהודעה, סימן שעניין אתכם.. חיחיחי***