בעד ונגד

ונטורי

New member
יש לי שאלה אלייך..

את הדרכת ד'? לפעמים זה כאילו כ"כ מפתיע אותי החשיבה הזאת לגבי חניכים בד'.. אני יכול להגיד לך מניסיון של שנה הדרכה בד' שגם אם כל החברים של הילד בצופים אם הוא ל-א אוהב צופים הוא לא ישרוד יותר מחודש - חודש וחצי.. וכל העניין הזה של הלא בא בגלל הצופים ממש לא נכון.. החניכים שלי הם 3 בתי ספר שונים! יש לי 20 חניכים בקבוצה ובהתחלה היה לי 35 (אני יודע שלא רק שזה לא אפשרי להדריך 35 חניכים בד') האנשים שלא אהבו צופים ובאו בשביל החברים עזבו תוך חודש חודש וחצי אבל אלה שכן אהבו צופים נשארו והקבוצה היתה גדולה אפילו שהעברנו שני חניכים לקבוצה השנייה וכן תתפלאי הם נשארו בקבוצה ההיא עד עכשיו למרות שרוב החברים שלהם בקבוצה שלי כי הם א-ו-ה-ב-י-ם צופים (וזה כולל הכל..ערכים,צופיות, בישול צופי פעולות מפקדים לא יודע הכללל) אבל תשמעי אני התנסתי עם הגדוד שלי והם באמת גדוד בוגר ומיוחד ואולי לא כולם ככה אבל זה לפי הנק' מבט שלי על כתות ד' שלנו..

חחח אל תדאג, לא לוקחת בטון כועס.

אם היית מוסיף סמיילי בסוף זה היה נראה אחרת, אבל דרך פורומים אי אפשר באמת להבין טונים ומצבי רוח. אני לא מדריכה ד', אני מדריכה ו' וזה בנתיים הניסיון ההדרכה היחידי שלי. אבל בתור אחת שבכיתה ד' הייתה בתנועת נוער (אחרת..לא הצופים) והיה לנו קיוסק, אני זוכרת שכולם כל הזמן בפעולה רצו לשתות ולקנות דברים משם. אני לא אומרת שחניכים בכיתה ד' הם מטומטמים שכל מה שמעניין אותם זה דברים שוליים כאלה, אני רק אומרת שזה עובר להם במוח ופתאום הם מרחפים ולא מרוכזים, זה הכל. זה קורה לכל אחד, בכל גיל. אבל אצלי בניסיון זה בא בתור חניכה בכיתה ד'. אני שמחה שהצלחת להכניס חניכים בכיתה ד' ולגרום להם לאהוב צופים. 20 חניכים זה חזק! :)

למעלה