בעד ונגד

../images/Emo31.gif

כי יש ילדים שיש להם ויש ילדים שאין.. תקשיבו אני ממש מ-א-ו-ש-ר-ת מהחניכות שלי כמעט כולן יוצאות למחנה.. אחת בדיוק באותם ימים באילת מהעבודה של אמא שלה אז היא לא תבטל אחת "פרשה" כי יש לה רכיבה על סוסים בימי שלישי אז כבר חודשיים שהיא לא באה ואחת בגלל שנולד לה אח אז היא לא באה.. ויש שתיים שלא יצאו לשום טיול השנה מסיבות שונות. 1. היא תמיד אצל אבא שלה כשיש טיולים 2 . ההורים שלה אפעם לא הרשו לה לצאת,בטענה שהם לא מסכימים לה לישון מחוץ לבית השניייה שכנעה את ההורים שלה והיא יוצאת הראשונה נרשמה אתמול אחרי שבוע שאמרה לנו שאמא שלה אמרה שתרשום אותה אבל היא לא בטוחה אם היא נרשמה, אתמול בקומונה דיברנו על זה והיא בדיוק באה לשלם..

Sweetened

New member
ממ..

היי.. הייתי רוצה באמת לדעת למה את מתנגדת
ובכל זאת, אני חושבת שאת יכולה לפנות לשכב"גיסט בשבט שלך שאת סומכת עליו, ולהסביר לו למה את מתנגדת.. ולבקש ממנו שיעלה את זה לפני השכב"ג. מכאן זו כבר הבחירה של השכב"ג.

hazofifnik

New member
סליחה אבל לא !

אצלי בקבוצה שאני מדריך יש פערים כלכליים בין חניכים ! ( מה לעשות ככה במדינתינו ! ) היה לנו קיוסק חמשושים בשבט וחניך שלי קנה 4 שלוקים וצלחת צ'יפס. לחניך אחר שלי שאין לו כסף ומאד רצה לקנות לא היה ! הוא בא אלי ושאל אותי אם יש לי כסף. בקיצור יצאתי מהעסק הזה כשקניתי שלוקים לכל החניכים שלי ועדיין לחבר שלהם היה 3 שלוקים יותר וצלחת צ'יפס עם קטשופ. אנחנו מחניכים ותומכים בשיוויוניות בין בנ"א ושכולנו במסגרת אחת אז לפחות בה נהיה שווים. מה אני יכול לומר לחניך עצוב שרואה את המצב הכלכלי שלו ומשווה לחברו ונורא רוצה שלוק. מייד לבטל את הרעיון הזה ! אני מתנגד בכל תוקף אליו וצריך להעלות את זה בישיבות או בכל התכנסות של כל גוף בשבט שמשפיע !!! חשבו על זה, ניתן להרוויח כספים בעוד אלפי דרכים שהולכות עם מה שאנו כתנועה מאמינים בהם ולא "דופקים" את חניך החניכים שלנו ! שאלו עצמכם : איך אנחנו רוצים לראות את השבט שלנו !?! שימו את החניכים והשבט בראש סדר העדיפויות, גם שכב"ג וגם חניכים !!! מה עדיף חטיפים ואוכל ? או חינוך ? בקיצור יש דברים שכדאי לוותר עליהם וצריך לשים לב דווקא לדברים "קטנים" ו"פחות משמעותיים" מהסוג הזה ! צריך לוותר ולסגור כל קיוסק !!! נ.ב - למיטב ידיעתי יש חוק תנועתי שאוסר על קניה בכל פעילות צופית ! אך אני לא בקיא בזאת ולכן אבדוק זאת ואחזור עליכם אם אמצא מעט זמן נוסף - אני בתקופה לחוצה :):):) שבט "דן" ע"ש ניקי אלי ז"ל, בת-ים אמפריה באדום !!!!!!!!! הצופיפניק ! ! !

hazofifnik

New member
סליחה על ההודעה ברצף אבל...

נאמר שזה בסה"כ 4 שקלים ומהסוג הזה. א). זה על העיקרון ונוגד את כל התפיסה הערכית של תנועת הצופים - ראו : ערכי הליבה של תנועת הצופים העבריים בישראל. ב). יש ילדים שגם 4 שקל לא מוציאים - בד"כ כי אסור להם כי אין להם כלל כסף ג). אם ילד יכול להרשות לעצמו לקנות חמצוץ בשקל ולא יותר, יש חניכים שיקנו 6 חמצוצים וקולה ! ד). הקיוסקים הפכו לקפיטריות כלומר, מוכרים היום בקיוסקים שבטיים טוסטים, צ'יפס, בלינצ'סים, גלידות וכדומה... ובהרבה כסף כבר, זה דיי יצא "משליטה", וגם כשזה היה ב"שליטה" זה לא היה ב"שליטה" והיה מעשה שגוי ופסול בכל תוקף !!! ה). מעמיק את הפערים ומציג לחניכים שזה בסדר וככה זה צריך להיות. ו). זה בכלל לא ראוי - שיו !!! זו התוספת להודעתי הקודמת !!! כנ"ל בת ים אמפריה !!! שבט "דן", בית ראשון ! :):):) הצופיפניק ! ! !

Sweetened

New member
בוזע..

זו אני חח :) אני חושבת שאתה צודק בעניין שבפועל החניכים שמצבם הכלכלי לא מאפשר להם לקנות דברים בקיוסק, אבל אם תחשוב על זה, כמו שהרבה כבר אמרו פה, תנועת הצופים כבר ממזמן לא תנועה שוויונית מבחינה כלכלית , לא בפועל לפחות. אחרת איך תסביר את זה שהמחירים לטיולים, ולמחנות קיץ שונים משכבה לשכבה, ואת זה שלא ניתן להשיג הנחה\סבסוד לבני שכבה גילאית שונה. ובכלל איך תסביר את המחירים הגבוהים בצורה מוגזמת למחנות קיץ השנה? מה שאני מנסה להגיד זה, שאם החניך לא ירגיש את הקיפוח בקיוסק, הוא ירגיש אותו כשכל חבריו לקבוצה ירשמו למחנה והוא לא, כי להורים שלו אין מספיק כסף. אני לא אומרת שזה בסדר אני רק אומרת שלהוריד ולוותר על הקיוסקים לא תמנע את הבעיה. דבר שני, אני חושבת שכל שבט צריך לפעול בהתאם למצב שלו.. אני לא חושבת שצריך למכור גלידות, וטוסטים, אלא להסתפק בממתקים ודברים שמחירם לא עולה על 3, 4 שקלים . המדריכים וחברי השכב"ג צריכים לשים לב. אם הם רואים שיש מצבים כאלו בקבוצה שלהם, והבעיה היא בעוד כמה קבוצות אז כן, צריך לפעול ולעשות משהו. אני לא חושבת שכדאי פשוט לפסול את הרעיון כולו מראש. =\

hadarinke

New member
הסיבה שאני מתנגדת לקיוסק

היא בעצם כל הנקודות שהעלו פה בפורום... כל העניין של השוויון זכויות.. ושבאים לבקש ממך כסף... ובאמת...כדי לסבסד מפעלים וכו אפשר למצוא עוד דרכים להשיג כסף... נגיד הגדוד שלנו אסף פחיות כדי להוציא חולצה (אם אני לא טועה)...והשגנו הרבה כסף! בנוגע לנושא השני... אני יכולה לדבר על זה עם שכב"גיסט שאני סומכת עליו, אבל אני לא יודעת אם אחת יכולה להשפיע...והרוב אצלינו בגדוד לא מתנגדים לקיוסק שזה קצת סוטר את מה שאני מנסה להציג......

hadarinke

New member
*סותר...

ואני גם אוסיף שגם אם יעלו את זה לשכב"ג , לא בטוח שהם יסכימו לרעיון כי הם מרווחים משם כסף... וגם בנוסף לרישום בתחילת השנה להכניס עוד כסף לצופים ככה זה לא נראה לי רעיון טוב... תחשבי שיש 2 ימי פעילות בשבוע...ושחניך אחת קונה מסטיק או קולה... זה עולה משהו כמו 2 שקל.. ואם הוא קונה את זה בחודש זה כבר 16...וב10 חודש זה 160...וזה גם יכול לצאת יותר יקר...ואם תתייחסי לכל הכסף שנכנס לשבט מהקיוסק בצורה גדודית או שבטית זה בכלל סכומים גדולים (איתן אימפריה
)

זה לא נכון הדר. השגנו 20 שקל. שזה קצת ברמות.

ולמה לא קיוסק? זה עוזר לסבסד. וחוצמזה אין לנו כלכך דרכים אחרות. חוץ מהפשפשוק. שאיאפשר לעשות אותו כל פעולה כמו הקיוסק.

hadarinke

New member
תקשיבי....

רק נתתי דוגמא.. ואפשר להרוויח כסף בעוד הרבה שיטות.

כמו? תצייני שיטות שעובדות טוב כמו הקיוסק וגם

שיכולות להיות פתוחות כל פעולה כמו הקיוסק.

hadarinke

New member
אני לא מדברת רק בזמן הפעולות.

הנה, את אמרת שיש את הפשפשוק.. ויש כאלה ששוטפים מכוניות.. ושמוכרים ביום הנוער (מה שהיה אז ברייספלד) כל מיני שתיה ונקניקיות... זה מכניס כסף.. ויש עוד הרבה שיטות שאפשר להשתמש בהם חוץ מהקיוסק.

תות15

New member
אני נגד |לא{

אני חושב שאולי מצד הילדים לא רואים את זה, אבל מצד ההורים הם כן מרגישים שמעבר לתשלום שהם במילא מעבירים לצופים לוקחים מהם בכל יום פעילות עוד 1-10 ש"ח, וזה מצטבר.. חבר'ה הטיעון של "העסקת שכב"ג" לא מתקבל מהסיבה הפשוטה שאפשר למצוא דברים הרבה יותר נחמדים, מועילים וחינוכיים שהשכב"ג יכול לעשות. ככה גם הטיעון של סבסודים- אם רוצים לסבסד טיולים יש המון דרכים (מכירת לימונדה, שטיפת מכוניות, איסוף פחיות וכו') שבהן הכסף לא יוצא מהכיס של חניכי השבט. והטיעון האחרון ש"אנשים רעבים בימי פעילות"- באמת שאפשר להביא אוכל מהבית בשביל זה.. קיוסק באופן כללי הופך את השבט לדי מסחרה..

cohen shir

New member
מחזקת בטירוף!../images/Emo45.gif

שוב עוד נקודות שלא נגעו בהן פה! עדי אתה מלך!

hadarinke

New member
../images/Emo45.gifמחזקת גם../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

באמת אפשר למצוא פתרון אחר לשעמום של השכב"ג...

hazofifnik

New member
את יכולה לארגן ישיבת שכבה ו..

להעלות את הטיעונים אל השכבה/הגדוד שלך בישיבה הזו. תשכנעי אותם למעשייך ולמה שאת חושבת ומאמינה והולכת על פיו. זה נקרא : ה"אני מאמין שלך !!!". שתפי את החברים שלך לגדוד/שכבה, סמכי עליהם כי אחרת על מי סמכי ??? תארגנו משהו כנגד לכך ( לאחר שתסבירי להם ותשכנעי אותם ! ). תראו לשבט שלכם שאתם שכבה חזקה, עם עקרונות ושאתם חושבים שלפתוח קיוסק בשבט זה לא בסדר, ערכו איזו פעילות. תוכלי להעלות את הדיון בפורום, להציג טענותייך וטענותייכם ברבים, לעשות עצומה או כל דבר אחר ( כמובן בדמוקרטיה !!! :) ). שיהיה בהצלחה ! ! ! מקווה מאד שהצלחתי לעזור לך ! ! ! הצופיפניק ! ! ! ( יש כיסוי לשם הזה ... ) :):):)

hazofifnik

New member
על הדרך, סליחה על חוסר הקשר בין הדברים ...

את מכירה את חן לוגסי ? שכב"גיסטית בשבט שלך ! ( נראה לי מדריכת ה' או ו' ) אם כן, ובא לך, את יכולה למסור לה ד"ש מבועז מבת-ים ! היא הדבר אחד הטובים שקרה לשבט און, קריית אונו :):):) הצופיפניק ! ! ! ( יש כיסוי לשם )

hadarinke

New member
אממ...קודם כל תודה על הרעיונות:)

ו..היא שביעיסטית? מה זאת אומרת יש כיסוי לשם? באיזה אות שם שלך מתחיל?

למעלה