פרק 7-01 Fallen - שרשרו!!!

morashtty

New member
יש עוד אחד

בפרק double jeopardy (הפרק לפני אחרון בעונה הרביעית) כאשר הארלן ( זה שיצר רובוטים שנראים כמוהם) בא לביקור הוא שולח את המילה "קומטריה". ואז המונד שואל מה הפירוש וג'ק עונה לו-"its like shalom".

morashtty

New member
קצת היסטוריה למי ששכח

למעשה היו שתי טייסות זהובה (gold) ואדומה (red) הזהובה היתה אמורה לפוצץ את כוכב המוות בזמן שהאדומה היתה אמורה לחפות עליה מפני תותחים ו-TIE FIGETRS ה-GOLD LEADER נפגע ואז ה-RED LEADER נכנס כדי לבצע את המשימה והופל גם הוא מה שחייב את לוק להיכנס עם ביגסי ווודג' שנאלץ לנטוש בגלל בעיות במנוע מה שככל הנראה הציל את חייו והוא אכן המשיך לחיות עד הסרט השלישי-וגם שם הוא נלחם עם כוחות הברית.

subatoi

New member
תורי ../images/Emo13.gif

יכול להיות שאני ואחי היינו היחידים מבין מי שכותב פה שאשכרה ראינו את הפרק בפעם הראשונה (...), אבל זה לא ממש משנה. אז יש לי כמה הערות: 1. שנים, שנים שלא צחקתי ככה מתכנית טלויזיה. כל השטויות של ג'ק ("אתה חייב לי 50 דולר"
, המונד לדניאל: "אתה לא מזהה אותי?", ג'ק: "גם אני לא"), דניאל ("ג'ים"), ועוד מיליארד דברים שאני לא זוכר כרגע. 2. באמת, כמו שמישהו אמר פה, מה נסגר עם השיער של ג'ונאס? משניה לשניה הוא נהיה יותר ויותר מוזר. מה, הם ניסו לגרום לקהל לאהוב אותו עוד פחות? 3. גם לקרטר וג'ק היו כמה שניות של "באד הר דיי". 4. היה ממש מאגניב שעל ההתחלה פגשנו את שני המכרים הותיקים שלנו, טיילר ("... סיילר, סיילר"), וכמובן וולטר (המלך), גם אם לא היה להם ממש תפקיד אמיתי, הם סתם היו בדרך, בשביל לומר שלום. 5. המונד כזה חמוד כשהוא יוצא לשטח, במיוחד במדים ירוקים, איזה חמוווווווווווד! 6. היו כמה קטעים מוזרים ולא מובנים כ"כ (יו מקבל הוראות מטיאלק בכזו קלות? למה מה קרה? מה קרה לקטע שג'ונאס הציע שאנוביס יקבל העתק משובש של הלוח מאבן ההוא?). 7. לא קלטתי את הקטע של מלחמת הכוכבים עד שהם חדרו את המגינים. אז זה כבר היה ממש שקוף, גם למי שלא ראה את הסרט ממש מזמן, כמוני. אח"כ גם נזכרתי שגם בסרט ההוא היתה סצינה של תדרוך כזה, כמו שקרטר עשתה. 8. ג'ונאס הופיע מעט היום, ממש מעט
אבל גם טיאלק לא הרבה כ"כ. טוב, נו, תמיד יהיה הפרק הבא. 9. והקטע הכי מעצבן
היה כשפתאום הפרק נגמר באמצע. אפילו לא זכרתי שיש אפשרות כזו. זה ממש הפתיע אותי. 10. אה, כן, ומה היה הקטע של "הוא משחק אחד בטלויזיה"? כן, אותנו זה הצחיק, אבל מה זה היה אמור להיות מבחינת פנים התסריט? לא ברור... מה שכחתי? בטוח שעוד הרבה דברים, אבל הקלטתי את הפרק בדיוק בשביל המטרה הזו, לראות אותו שוב (היום/מחר) ולקלוט עוד דברים. אני עוד אחזור
|אנחה| |פנטזיה: אנטרפרייז חוזרת, ואז החיים כמעט מושלמים|

kinspirit

New member
או - סוף סוף דיון ../images/Emo8.gif

אכן הפרק היה מצחיק בטירוף. אחרי שראיתי השבוע את הפרק הראשון של הסדרה, פתאום הבנתי עד כמה חוש ההומור הוא חלק בלתי נפרד ממנה. זה לא שלא הייתי מודעת לכך קודם, אבל עדיין - כשראיתי את הפרק הראשון היה חסר לי חוש ההומור הזה (בפרקים הראשוניים זה די צלע). אני באמת ובתמים חושבת שחוש ההומור של סטארגייט הוא אחד מהסיבות הראשונות להתאהבות בה. בעוד שבסדרות אחרות הצופים נהנים מפרק אחד או שניים בעונה שנשען על חוש הומור, בסטארגייט הצופה פשוט יודע שבכל פרק צפוי לו חוש הומור קורע, כאשר פרק או שניים בעונה הם פשוט מוטרפים לחלוטין (עיין ערך window of...). השיער של ג'ונאס - חכו חכו, זה עוד יהיה גרוע בהרבה
אחד הדברים היותר מגניבים בסדרה זה שהיוצרים שמאחורי הקלעים מופיעים בהופעות "היצ'קוק" בסדרה. את פיטר דה לואיס כבר מזמן ראינו, וגם את סיילר, אבל בפרק של היום הופיע גם אנדי ניקיטה (מפיק ובמאי בסדרה, היה של הפרק הזה). איך אתה יודע שאתה מכור אמיתי לסדרה? אתה יודע איך האנשים שמאחורי הקלעים נראים
בוא לא נשכח שיו קצת סנילי, ואם זכור לי נכונה, כבר בעבר הוא היה רכרוכי כלפיי אנשי כדור הארץ. ולמה בעצם שהוא לא יסכים - נותנים לו את אנוביס על צלחת...למה שיסרב?! בכל הקשור ללוח האבן, ע"פ הבנתי הטוקרה שתלו את הלוח במקום כלשהו שאנוביס ימצא אותה והיא תוביל אותו לכוכב, כך הם ידעו היכן הספינה שלו נמצאת ויוכלו לתקוף אותה...נכון? מצד שני, למה הם היו מופתעים שהוא איתר אותם על הכוכב ועמד לתקוף אותם? He plays one on TV - ענק, פשוט ענק!!! זה מצטרף להצהרות של ג'ק בסגנון "Sam: you've never seen star wars? Jack: well, you know me and Sci Fi" וגם כשמרטין תיאר בפניו את פרוייקט הסטארגייט בפעם הראשונה שפוגשים אותו, הוא אמר " well, it sound a good Sci Fi program, if you're into this kind of things". זה פשוט חלק מחוש ההומור הייחודי של הסדרה - שהם מראים שהם לא לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות.

GoldenEye2015

New member
מי זה טיילר/סיילר?

הוא לא זכור לי,באיזה פרק הוא היה ומה הוא עשה?(מצטער שזה נשמע כמו חקירה)

morashtty

New member
הוא אחד מהמפעילים של השער

הוא מופיע לאורך כל הסדרה ומהווה מעין בדיחה פנימית כי חברי צוות SG1 נוהגים להתנגש בו ולהפיל אותו מדי פעם בליווי ההתנצלות "SORRY SYLER" (לדוגמה ג'ק מעיף אותו במורד המדרגות בפרק UPGRADES).

kinspirit

New member
זה הרבה יותר מכך

הבחור האמיתי הוא אחראי הפעלולים של הסדרה (נכון? אני צודקת וזה התפקיד שלו?). זה עוד אחד מאותם מקרים בהם האנשים שמאחורי הקלעים מופיעים לפני המצלמה. אבל אכן, הבחור כבר קיבל תפקיד קבוע, הוא תמיד שם בשביל לחטוף מכות בדרך זו או אחרת
נראה לי שהוא שואף בסתר לקבל את תפקידו של דניאל כדמות המוכה בסדרה...

Chelnak

New member
ואפילו יותר מכך

הוא הכפיל של אוניל (אם אני זוכרת נכון)

subatoi

New member
לא ידעתי את כל זה.

שהוא באמת מישהו בהפקה, ושהוא כל הזמן חוטף מכות. חשבתי שהוא כזה כמו וולטר, רק הרבה פחות אלילי. מישהו שנמצא שם כדי לתת תחושה של צוות קבוע. מעניין. |הולך לראות את הפרק שוב|

Chelnak

New member
המידע הנ"ל הוא מה"מאחורי הקלעים"

מהDVDים... אם תשים לב - בכל מיני פרקים, גם אם לא מזכירים/מראים בהם את סיילר בצורה ישירה, אפשר לראות אותו לפעמים ברקע במרפאה, מקבל טיפול כלשהו (אחרי שהוא שבר עוד משהו...).

subatoi

New member
אני בעד להמליך את סיילר ל"נסיך".

כמובן בגלל שוללטר כבר תפס את תפקיד המלך...

Tollan

New member
אתה יודע, זה גורם לי לתהות...

המ אם הייתי מחליט אחרי אב"כ לכתוב את "קוראים לי סיילר" The road not taken

Chelnak

New member
מעניין...

אם היינו עוברים דרך מראת הקוונטים ליקום מקביל, והיינו נכנסים לפורום - אולי היה סיילר המלך, ו-וולטר רק הסגן... עכשו כשאני חושבת על זה, סיילר הרבה יותר מסכן מוולטר - גם כל הזמן חוטף מכות, וגם לא מקבל קרדיט: אם אני זוכרת נכון - גארי ג'ונס תמיד מופיע בכתוביות שאחרי כתוביות הפתיחה, בעוד שדן שאה (סיילר) רק בכתוביות הסיום. אפשר לארגן עצומה להכנסת סיילר לכתוביות הפותחות, מה דעתכם?

subatoi

New member
למה דווקא אחרי אב"כ לא הבנתי?

כתבת את "קוראים לי וולטר" אחרי אב"כ?

Tollan

New member
הוא לא בדיוק מפעיל שער...

הוא מין טכנאי כזה שמתקן כל מיני דברים.

למעלה