Rivendell

New member
אני, כמובן, הייתי לוקחת הביתה את

ווסטלי, מ"הנסיכה הקסומה"
... וכדי להוכיח שאין רומנטי ממנו אני מוכנה להביא הוכחה בכתב, ציטוט ממכתב. שימו לב לצורה בה הוא בונה משפטים: "It's raining today and I love you. My cold is better and I love you. Say hello to horse and I love you." וחוצמזה, מי לא תרצה בחור יפה וחסון שגם אומר As you wish לכל מה שהיא מבקשת?
ובטון קצת יותר ריאליסטי - ד"ר רייט, מ"מעבר". הוא חמוד, הוא גבוה, הוא רופא והוא תמיד סוחב עליו אוכל. התגשמות חלום
.

Mנטה

New member
איכסה ווסטלי !!!!!!!!

יצור כנוע ומגוחך בהתרפסותו מול האידיוטית שהוא אוהב !... לא ולא !

Boojie

New member
Eeeeeeeewwwwwwww!!!

מי רוצה רכיכה כמו ווסטלי, בשם אלוהים? איכס! לא נעים להגיד, יש המון דמויות ספרותיות מגניבות (גם אני כנראה הייתי מצביעה לרט באטלר), אבל אין, אין, אין על האיש שלי, האמיתי והנהדר, שעד היום שום דמות ספרותית שיצא לי לפגוש לא הגיעה לקרסוליו. פשוט כולם מחווירים לעומתו.

Rivendell

New member
אני לא אזרוק אותו ממיטתי ../images/Emo13.gif

ואם כולכן לא רוצות - יותר טוב. פחות תחרות בשבילי
אבל אמרתי כבר שד"ר רייט הוא מספר 1 כרגע. וגם רט.

siv30

New member
כפרה דוקטור רייט הוא הומו אחרת

אי אפשר להסביר את התנהגותו שלא רואה נשים מסביבו.

Rivendell

New member
נו באמת. הוא ממוקד בעבודתו ובג'ואנה

הוא מותק. לא מוכנה לשמוע עליו דברים רעים! אגב, עוד מישהו ש לב כמה הדמויות הגבריות (והאמת גם הנשיות) אצל קוני דומות? רייט למשל הוא העתק לא רע של ההוא מ"המשכוכית" (ששמו ברח לי). אבל הן תמיד כתובות כ"כ בחן שלמי אכפת, בעצם

Boojie

New member
אהמ. "הומו" זה לא "דברים רעים".

סתם, חשבתי שכדאי שאני אזכיר את זה.

Rivendell

New member
צודקת, אבל לא לזה התכוונתי

חשתי בנימה של ביקורת אצל סיו, ורציתי לוודא שהיא לא מתכוונת להשמיץ את מיסטר רייט המקסים
"הומו" היא לא מילת גנאי (אם כי בלי קשר, הוא לא הומו לדעתי).

siv30

New member
ביקורת? סוס שיש לו תדבר הזה על

העניים פחות עיוור ממה שהוא...

suki da yo

New member
למעשה שמתי לב

ומר מאנדרייק הוא כמו גילכרייסט, וג'ואנה היא כל כך קיוורין... היא נוטה לשמור על יחסי הכוחות שלה..

siv30

New member
ממוקד או לא זה לא טיפוס להתאהבות

רק כאבי לב...

שמיל111

New member
מה עם יעקב ?

יעקב אבינו ? אם כבר רק בנות ענו על השאלה , אז אף אחת לא היתה רוצה אדם שיאהב אותן כל כך עד כדי כך שיחכה להן 14 שנה ? אילו הייתי אישה אני חושב שזו היתה הבחירה שלי . כגבר , אני די בדילמה ... אמנם לא קראתי מספיק רומאנים בכדי שתהיינה בידיי אופציות מגוונות לבחירה , אבל לי, כגבר, היה קשה למצוא את הדמות הרומנטית ביותר בעיניי . תוך כדי קריאת ספרים אכן הכרתי בספרים דמויות נשיות אינטלגנטיות , יפות , משכילות , בעלות קריירה ועוד מעלות כהנה וכהנה , אולם נדמה לי ( ויכול בהחלט להיות שזו רק הרגשה שלי ) שהצד הרך והעדין והרומנטי לא הובלט מספיק על ידי הסופר . הפן הרומנטי בהחלט קיים אבל מהווה רק חלק קטן ממכלול אישיותה ובא לידי ביטוי בדר"כ בשיא העלילה. מדוע ? לדעתי אם תכתוב/תכתבי ספר על אשה , דמות שנתפסת בציבור , לפחות בעבר , כאדם רך , שקט וביתי , זה ייראה אולי שגרתי ולא מעניין . סקרלט אוהרה , פאניה ( גיא אוני ) , פלאגיה ( המנדולינה של קפטן קורלי* ) ,יהודית ( כימים אחדים ) היוו מין ניגוד לתפיסה השטחית הזו . אז במישהי שהיא סמל הרכות , העדינות לא ממש פגשתי , אבל אני בכלל לא רוצה כזו ! אז אם היית שואלת איזו אישה הייתי רוצה כמכלול ,הייתי משיב לך . איזו אישה שהיא סמל הרומנטיקה בשבילי ? קשה לי ... אולי , בעצם , לא רק יעקב חיכה לרחל ? אולי גם רחל חיכתה ליעקב ? טוב , אני בוחר בה . הערה : אני מקווה שלא פגעתי ביודעין או שלא ביודעין או בנסוח לא מדוייק בנאמר לעיל במין הנשי .

Mנטה

New member
אם כבר מהתנ"ך - חלילה לא יעקב !

יעקב גם יצא פראייר, גם התאהב בה רק בגלל איך שהיא נראית, גם התאכזר ללאה וגם בסוף יצא אב-מפלה כלפי ילדיו האחרים. לא אוהבת אותו בכלל ! אבל מה עם דוד - כריזמטור ידוע ? ושאול בענין האנדר דוג ? ויפתח החסון ? או יותם העולה לגדולה והכשרוני לעילא ? ואולי איזה נביא פואטי ? ישעיה אולי ? אבל אם אתה מתעקש על משפחתו הגרעינית של יעקב, נראה לי שאני אלך על בנימין, האח הקטן והחמוד שיצא בסדר מכל הכיוונים
. ואם חייבים לבחור בין האבות, אולי יצחק. היחיד שלא יצא מניאק מדי או דביל מדי או משהו אחר מדי, אלא סתם בן אדם שהקים משפחה והיה מאוהב באשתו ושמר על החוק.

שמיל111

New member
דילמה ...

דוד שכב עם אשת רעהו, שלמה היה מגלומן משהו ( אלף נשים , בכל זאת .. ), שאול היה שוכח אותך במהלך המרדף אחרי דוד , יפתח נאלץ לרצוח את בתו , הנביאים הפואטיים התנ"כיים היו בספירה אחרת כמו רוב המשוררים/הסופרים/אנשי הרוח של העת החדשה ... לעזאזל ! אף אחד/ת לא מושלם
! אגב , יצא לך לקרוא פרשנות לא מסורתית על התנ"ך ? יש לך משהו מומלץ ?

Mנטה

New member
בעולם פוליגמי, זה לונורא שדוד שכב

עם אשת רעהו, בעיקר בגלל שבתור אישה אני לא אמורה לקנא. לא אמורה, פחחח.. ובענין פרשנות לא מסורתית, יש כמובן את הספר של איכשקורימותו המנופח "חיי עם האבות" ואת "תנך עכשיו" של מאיר שלו. אם יוצא לך לשים את היד על משהו של אוהד האזרחי, מאוד מעניין. אבל תאמת תאמת ? הכי שווה זה לקרוא פרשנות חסידית. זה מערב גם פסיכולוגיה עמוקה וגם קבלה. או מצד שני דוקא פרשנות רציונאלית ליטאית. ככל שמעמיקים והולכים לכותבים ה"כבדים" יותר של הדת, הרמה עולה בהתאם. ואז מתגלה יופי שאין כמותו בשום מקום מחוץ לארון הספרים שלנו. כך לדעתי
.

למעלה