מה עם יעקב ?
יעקב אבינו ? אם כבר רק בנות ענו על השאלה , אז אף אחת לא היתה רוצה אדם שיאהב אותן כל כך עד כדי כך שיחכה להן 14 שנה ? אילו הייתי אישה אני חושב שזו היתה הבחירה שלי . כגבר , אני די בדילמה ... אמנם לא קראתי מספיק רומאנים בכדי שתהיינה בידיי אופציות מגוונות לבחירה , אבל לי, כגבר, היה קשה למצוא את הדמות הרומנטית ביותר בעיניי . תוך כדי קריאת ספרים אכן הכרתי בספרים דמויות נשיות אינטלגנטיות , יפות , משכילות , בעלות קריירה ועוד מעלות כהנה וכהנה , אולם נדמה לי ( ויכול בהחלט להיות שזו רק הרגשה שלי ) שהצד הרך והעדין והרומנטי לא הובלט מספיק על ידי הסופר . הפן הרומנטי בהחלט קיים אבל מהווה רק חלק קטן ממכלול אישיותה ובא לידי ביטוי בדר"כ בשיא העלילה. מדוע ? לדעתי אם תכתוב/תכתבי ספר על אשה , דמות שנתפסת בציבור , לפחות בעבר , כאדם רך , שקט וביתי , זה ייראה אולי שגרתי ולא מעניין . סקרלט אוהרה , פאניה ( גיא אוני ) , פלאגיה ( המנדולינה של קפטן קורלי* ) ,יהודית ( כימים אחדים ) היוו מין ניגוד לתפיסה השטחית הזו . אז במישהי שהיא סמל הרכות , העדינות לא ממש פגשתי , אבל אני בכלל לא רוצה כזו ! אז אם היית שואלת איזו אישה הייתי רוצה כמכלול ,הייתי משיב לך . איזו אישה שהיא סמל הרומנטיקה בשבילי ? קשה לי ... אולי , בעצם , לא רק יעקב חיכה לרחל ? אולי גם רחל חיכתה ליעקב ? טוב , אני בוחר בה . הערה : אני מקווה שלא פגעתי ביודעין או שלא ביודעין או בנסוח לא מדוייק בנאמר לעיל במין הנשי .