AM569

New member
נוירופטיה ודרופ פוט

עקב מחלת סוכרת מסוג לאדה בזמן קצר נקטעה רגל שמאל מתחת לברך וברגל ימין נוצר דרופ פוט עם נוירופטיה תחושה חלשה .לשיפור עשיתי טיפולי שיאצו ובשיטת אלכסנדר בהתאם להמלצת רופאה ממינת בקופת חולים אך חששה מדיקור עקב חשש מפצעים.אני בן 48 היום הסוכרת מאוזנת מתהלך עם נעל מיוחדת עם קפיץ ברגל ימין ופרוטזה ברגל שמאול. האם יש לכם רעיונות לשיפור

מאיר72

New member
נוירופטיה, דרופ פוט ורפואה סינית

AM569 שלום, הרפואה הסינית בנוימה ממספר רב של נדבכים, הדיקור הוא חלק ממנה (לעניות דעתי ורוב המטפלים זה גולת הכותרת שלה), אבל יש לה נדבך אחד לא פחות חשוב ולא פחות אפקטיבי והוא צמחי המרפא, בעזרת צמחי המרפא ניתן לטפל בפצעים ובתפעות נוספות. רפואה שלה וחג שמח.

מצטרף לדעתו של מאיר ומוסיף

גם תזונה היא כלי חשוב, ובעיקר בחולים סוכרתיים. אבל זה בוודאי ידוע לך. לגבי דיקור, גם אם בעיני חלק מהמטפלים הסינים זה נחשב לגולת כותרת (בעיקר בחלק שפחות מתמצא בצמחי מרפא ותזונה) אני מסכים עם הרופאה שלך שדיקור אצל חולה סוכרת במצב כזה עלול להיות בעייתי. במקרה שבכל זאת הוחלט להשתמש בדיקור יש להקפיד שהמטפל רחץ או בעצם קרצף את ידיו במים חמים וסבון, השתמש בחיטוי מסיבי (אלכוהול לא מספיק, צריך בטאדין או חומר דומה) והנחה אותך מה לעשות אם בכל זאת האזור נפגע. זה אמנם סיבוך נדיר אבל נתקלתי בשני מקרים כאילו, אחד מהם הסתיים פחות טוב.

פרלמנים

New member
שאלה אורטופדית

שלום, אני ג'סיקה, אמא של דניאל, בן שנה וחודשיים שנולד עם "קלאב פוט" דו צדדי (מקווה שהבעייה מוכרת) דניאל מטופל בשיטות קונבנציונליות (גבסים עד גיל חודשיים, ניתוח להארכת הגיד בגיל חודש וכיום נעליים מיוחדות בשעות הלילה בלבד) דניאל כבר הולך ורץ ומתפתח היטב אולם הייתי מעוניינת לדעת אם יש תמיכה כלשהי לטיפול הקונבציונלי ע"י הרפואה הסינית.(בעיקר למניעת "חזרה" של הקלאב פוט, שמירה על אורך גיד האכילס וגמישות כף הרגל) תודה רבה, ג'סיקה

מאיר72

New member
תשובה אורטופדית

ג'סיקה שלום, ישנן שתי שיטות עיסוי הראשונה היא טווינא שהיא הפיזותרפיה הסינית, השיטה השניה היא שיאצו. ההמלצה שלי היא למצוא מטפל/ת בשיטה זו המתמחה בילדים. רפואה שלמה לילדך וחג שמח.

999999

New member
בעיות עיכול

שלום! אני חייל בן 20, אשר סובל מבקע סרעתי וריפלוקס. האם יש משהו (תרופה/טיפול) ברפואה הסינית שיכול לעזור לי?

בקע סרעפתי וריפלוקס.

ניתן לעזור במידה רבה! הטיפול ברפואה הסינית יהיה בעיקרו טיפול להקלה בתסמינים [כגון הריפלוקס] ומניעת סיבוכים ויתבצע בעזרת דיקור ומתן פורמולת צמחי מרפא, שיסייעו לטיפול בריפלוקס, לריפוד דופן הושט, בכדי למנוע הרס הרירית והווצרות דלקת. כמו כן, ינתנו הנחיות לשינוי בהרגלי האכילה ובסוג התזונה. המנעות משילובי מזון שעשויים לעודד ריפלוקס, כגון מרכיבים חומציים, מזונות מתובלים, מטוגנים, קפה וכיוב' ואכילת מזון קל לעיכול, המנעות מאכילה בשעות מסויימות כמו לפני שינה, הקפדה על ארוחות קטנות, על מנת לא ליצור עומס בקיבה ולדחוק אותה מעלה. התוצאות של טיפולי הרפואה הסינית בתסמיני הבעיה הן מעולות ובמקרים רבים ניתן לראות שיפור בתוך זמן קצר, יחד עם זאת, חשוב להבין כי, את הבקע עצמו ואת הבעיה של התרופפות הספינקטר, לא ניתן "לתקן" ע"י דיקור וצמחים, שכן מדובר בבעיה מכאנית, מאידך, ניתן להנחות את המטופל לביצוע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן העליונה ותרגילי נשימה שיהיו יעילים לחיזוק הסוגר ושריר הסרעפת. רפואה שלמה. שירי.

כאבי תופת בשכמה השמאלית עם הקרנה ליד שמאל

לפני כשלושה חודשים היו לי כאבים בשכמה השמאלית ויד שמאל עד אשר הגעתי לבליסון (לאחר שזריקות במוקד "מכבי" ורופא בית לא הואילו) עד שבבלינסון הזריקו לי מורפיום! האורטופד בבלינסון אמר שכנראה זה עצב שלוחץ ומקרין ליד או דלקת. האורטופד המטפל שלי אמר לי שזו דלקת , נתן לי אנטיביוטיקה וזה אכן עבר. אבל.... יש לי יומיים, שלושה שקט ואז דקירות/בערות מטורפות בשכמה השמאלית ומטה, אשר מקרינים ליד שמאל ולפעמים מתפזרים עד אמצע הגב. אני שמה שקיות אפונה קפואה על השכמות והכאבים נעלמים כלא היו ליומיים שלושה וחוזר חלילה. יצויין כי בימים הרגועים אני לא נוקטת בשום פעולה חריגה. כלומר, יש מזגן, אבל הוא לא מכווון עלי, אני עובדת מול מחשב כרגיל ללא מאמץ מיוחד, אבל... השריפות המטורפות בשכמה חוזרות. בחודש שעבר לאחר שהיה לי שקט של שבועיים, החלטתי לחזור לפעילות בית חזה וידיים במכון הכושר. יום לאחר מכן, כל הגב שרף בצורה מטורפת. זה בבירור לא תפוס, זה בער כאילו מישהו יושב לי עם מצית בגב. שוב יום-יומיים ונרגע אחרי שכיבה על שקיות קרח. לאחר מכן כשהיתה רגיעה מוחלטת שוב עשיתי תרגילים ידיים במכון כושר - ושוב זה חוזר. אני אובדת עצות וחסרת אונים . מה יש לי שם? האם אלו דלקות שכל הזמן חוזרות על עצמן או ללכת לרופא לבקש הפנייה ל C.T? מאמן הכושר אמר לי להפסיק את האימון בכל הקשור לגב, אבל לעומתו מאמן הפליאטיס אמר לי להמשיך כדי לחזק את הגב. אז מה לעזאזל עושים? בקיצור: א. ממה נובעות השריפות/בערות בגב מדי יומיים שלושה? ב. האם להפסיק אימונים במכון? ג. האם ללכת לדיקור/כירופרקט/רפואה סינית? לא בא לי להתחיל לירות באפילה לצורך הקלה זמנית, אני רוצה להבין מה קורה שם. תודה!!!

שמש א

New member
כאב שכמה שמקרין

דולפינה שלום, התאור שלך מוביל אותי לאבחן ברפואה הסינית סוג של חום (אולי עקב חסימה של אנרגיה או דם או אולי עם לחות) שנתקע בשכמה ומפריע לזרימה תקינה במרידיאנים. כאבים בשכמה כפי שתארת יכולים לחלוף לחלוטין בסדרת טיפולים בטווינה/שיאצו/דיקור סיני. ממליצה לך שלא 'למשוך' את הזמן ולגשת לטיפול בהקדם, על מנת שהבעיה לא תתקבע או תחמיר ותקרין גם לכיוון הצוואר והראש. בהצלחה, גלית

מוסיפה על דבריה של גלית.

לאור תלונותייך "דקירות/בערות מטורפות בשכמה השמאלית ומטה, אשר מקרינים ליד שמאל ולפעמים מתפזרים עד אמצע הגב" מדובר ככל הנראה, בבעיה המגיעה מחוליות הצוואר. יש מקום לחשוד במצב של פריצת דיסק או בלט הלוחץ על עצב ויוצר תחושת כאב וצריבה שמקרינים לאזור השכמה, היד והגב, לכן מומלץ לגשת לבצע צילום על מנת לזהות את הגורם. בכל מקרה, טיפולי הרפואה הסינית יוכלו לעזור מאוד במצבך. הרגישי טוב. שירי.

למעלה