זוהרוש15

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo95.gifמעדכנת..

עשיתי היום צילום בברכיים ואחר כך הייתי אצל האורטופד והוא בדק את הצילום ואמר שאין לי בעיה יותר חמורה ושזאת הדלקת שלא עברה עדיין וכנראה הכדורים לא עזרו.. הוא אמר שהצילום תקין והוא נתן לי למרוח משחה 3 פעמים ביום בשם: "טראומיל" בשביל הדלקת.. בנוסף הוא הציע לנוח עוד חודש עד שאני ארגיש יותר טוב ולא יכאב לי.. וגם הוא שלח אותי לעשות פיזוטרפיה.. הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על מה שהאורטופד אמר לי והאם יש עוד דרכים להקל על הכאבים ולהחזיר את הברך למצבה הקודם... תודה רבה: זוהר

זוהר שלום.

הטראומיל היא משחה מצויינת לטיפול בדלקת. פזיותרפיה עשויה לעזור גם כן. במידה והבעיה לא חולפת והרופא מציע לטפל באמצעות זריקות סטירואידים, שיש להן השפעה לא כל כך סימפטית על הגוף, אני ממליצה לנסות קודם לכן טיפול בדיקור. לרוב הדיקור פותר את הבעיה. ו.. בעצם, מומלץ להתחיל כבר בשלב זה, טיפול בדיקור וטווינא כדי לזרז את תהליך ההחלמה. שירי.

שמש א

New member
ניכר שהיית אצל אורטופד

שמכיר את מגבלותיה של הרפואה המערבית. טראומיל היא משחה הומופטית לטיפול בדלקות וכאבי שרירים. דיקור ו/או טווינה יכולים לעזור מאוד במקרה שלך. גלית

Home Boy

New member
נקעים חוזרים בקרסול

שלום, כבר כשנה אני סובל מנקעים חוזרים בקרסול בעקבות נקע מאוד חריף, התופעה באה לידי ביטוי ביום יום בכאבים בעת מאמץ, כאבים בעת נסיעות במכונית/אוטובוס, נפיחות קלה ואי יציבות כללית. מצילומים שעשיתי לאחרונה התגלה כי ישנו קרע חלקי ברצועה, וחתיכה מנותקת זעירה המסתובבת חופשית בקרסול. הפתרון האורתופדי הוא ניתוח, יש פתרון לשיפור/הקלה או כל טיפול ברפואה הסינית לבעייה? תודה מראש וחג שמח!

שלום ל-Home boy

אתה בהחלט יכול להיעזר ברפואה הסינית במקרה שציינת. מכיוון שללא איבחון נקודתי ומדויק של המקרה (תישאול, דופק, לשון ועוד), אין זה נכון לתת עצות בנוגע לנקודות דיקור או צמחי מרפא – אפשר לענות לך רק בכלליות: אפיק הכבד הוא האחראי הראשי על הקרסוליים וגם על הרצועות/גידים העוטפות אותם (עוזר לידו ידידו כיס המרה). במקרה של נקעים חוזרים ונשנים, מתלווה לכך גם חולשה של הטחול האחראי על 'החזקת דברים במקומם'. אם תעיין בתשובתי ל- neome תגלה כי הטחול מחובר יותר מכל אפיק אחר לתזונה, כך שכדי לאפשר את ריפוי הבעיה, חשוב לתת את הדעת על נושא האוכל. פרט לכך, במישור האנטומי/פיזיולוגי, הכבד הוא האיבר היחידי החוצץ בין מערכת העיכול לבין מחזור הדם. כלומר, כל מה שאנחנו אוכלים עובר בהכרח את הכבד. לכן, כדי להקל על תיפקודו האנרגטי (בהקשר לפרק הקרסול והרצועות, כאמור) יש לאכול מזונות טבעיים, כאלה שאינם דורשים ממנו עבודה מאומצת של ניקוי וניטרול רעלים. אני יכול לשתף אותך בחוויה אישית שלי: לפני שנים, בצבא, שברתי קרסול בצניחה. שבר רציני. אחרי חודשים של גבס השבר התאחה, אבל נשאר ראומטי. כלומר, הקרסול היווה ברומטר לשינויי מזג האוויר. נסעתי ללונדון ללמוד, ושם, כידוע, כל השנה מתחלף לו מזג האוויר. ואני תמיד ידעתי מתי יהיה גשם... כעבור זמן, תוך כדי צבירת הידע בלימודים, שיניתי את הרגלי האכילה (הנורמאליים) שלי לצמחונות ואח"כ אף לטבעונות. והנה, כשנה לאחר ששיניתי את הרגלי האכילה (ואני עדיין בלונדון), שמתי פתאום לב שכבר חודשים רבים אינני יודע אם למחרת ירד גשם... רוצה לומר, שינויי האוכל איפשרו לגוף להבריא סופית מהטראומה. אתה מוזמן לנסות. ד"ר גדעון רון, מחבר הספר בריאות נוסח סין מטפל במרפאותיו בתל אביב, בחיפה, בראשל"צ ובאמירים. www.refua-sinit.co.il

מצטרף לאמור לעיל ומוסיף

חיזוק שרירים מסביב הקרסול עשוי להפחית את תדירות הנקעים ולשפר את עמידות המפרק. הנחיות לתרגול כזה (שצריך להתמיד בו מאוד) נתנות על ידי כל פיזיותרפיסט או מומחה בתחום. לצערי, מנסיון של מקרים רבים, הטיפול המשלים מתיש ולא תמיד מפיק את המטרה המלאה שהיא מניעת חזרת הבעיה. לפעמים ניתוח קטן ופשוט מחולל שינוי גדול בחיים ולכן לא צריך להמנע ממנו לא מטעמי אידיאולוגיה ולא מטעמי חשש. שיקום באמצעות הרפואה הסינית (דיקור, טווינה, צמחים וכו') עשוי להחיש את התהליך ולשפר את תוצאותיו. אני מצרף קישור למאמר. הוא אמנם דן בבעיות ברכיים אך יש בו לא מעט חומר המתאים לקרסוליים ולמפרקים אחרים אבל כמובן שמדובר בכל מקרה לגופו ובלי להכיר את פרטי המקרה לא ניתן לכליל. בהצלחה

שלום למומחים המכובדים

בני חייל אשר לפני חצי שנה התגלה לו לחץ תוך גולגולתי בבדיקה נוירולוגית עכב כאבי ראש חוזרים. בוצע לו L.P וניתן לו תרופה לטיפול בנוזלים מאחורי גלגל העין. התרופה אורמוקס שלקח 3 חודשים 3 פעמים ביום לא עזרה. הופסיק לקחת את התרופות לפני כשלושה חודשים ולאחרונה הופנה לטיפול אצל רופא נוירולוג ביחידה. הרופא טוען שלא מוצא שום עדות ללחץ תוך גולגולתי ושאין צורך בטיפול חוץ ממנוחה קצרה. אני לא מרגיש שאני יכול לסמוך על הצבא שיטפל בבן שלי כמו שצריך, יש לי חששות והוא סובל מכאבים באופן רציף. מה אתם יכולים להציע אם האבחנה לא חד משמעית, האם ניתן לעזור לילד גם בלי אבחנה? איך יודעים מה לעשות ולטפל במצב כזה כשלא יודעים מה הגורמים למצבו אם בכלל אפשרי? תודה וחג שמח.

תשובות לגדעון רון

שלום לך. ובכן הילד שותה בירה ואלכוהול רק כשמגיע מהצבא ויוצא עם חברים, כפעם בשבועיים בממוצע. לא מעשן אבל מעשנים מסביבו בצבא החברים, קפה לא שותה אבל קולה שותה לפעמים, ליתר ההעדפה היא לספרייט אך אני מניח שזה אותו דבר, הוא שותה הרבה סודה וספרייט ומוגזים.

לאריק 007

כשאני קורא שאתה אב מודאג שלא סומך על הרופאים הצבאיים, וגם איבד תקווה מהרופאים הרגילים... ובייחוד במקרה כזה כשאין כל אבחנה ברורה (שהרי הרפואה הקונבנציונאלית אינה יודעת מה לעשות כשאין אבחנה!), אני יכול רק להציע לך, במקביל לכל דרך ריפוי שתבחרו, לשכנע את הבן לעשות כל שביכולתו כדי לחזק את מה שאנחנו מכנים ברפואה הסינית צ'י. כלומר, לחזק את כוח הריפוי הטבעי של הגוף (אתה הרי יודע, למשל, שלא הגבס הוא שמאחה את העצם השבורה, אלא איזה שהוא "כוח פנימי". זהו הצ'י). אני מודע לעובדה שקשה מאוד לאכול בצורה באמת בריאה בצבא, אבל לייעץ אפשר. דבר ראשון, להימנע לחלוטין (לפחות באורח זמני) מכל החומרים הנרקוטיים: אלכוהול, קופאין, שוקו, שוקולד, תאין, תנין וניקוטין מעישון פסיבי. אלה ממש לא טובים למוח. כך גם כל החומרים הכימיים המוספים למשקאות הקלים, מצבעי מאכל ועד חומרי טעם וריח ועוד. דבר שני, לצרוך עד כמה שאפשר יותר ירקות ופירות טריים (אם הוא בבית – שיהיו אורגניים). דבר שלישי, לישון כמה שיותר (אם ישנה אפשרות כזו בצבא) זה מאוד חשוב למוח. ישנן עוד דרכים רבות לחיזוק הצ'י: בעזרת תרגולי נשימה, מדיטציה, טאי צ'י, דיקור, צמחי מרפא ועוד. אבל שיתחיל עם הת"ש (תזונה ושינה), אלה הם צורכי הגוף הבסיסיים. מקווה שעזרתי ולו במעט. רוב בריאות לבן ומועדים לשמחה לכולכם. ד"ר גדעון רון, מחבר הספר בריאות נוסח סין מטפל במרפאותיו בתל אביב, בחיפה, בראשל"צ ובאמירים. www.refua-sinit.co.il

מאיר72

New member
רק לשם הדיון נניח והבן שלך לא הייה חייל

היית יכול לקחת אותו לנירולוג פרטי על מנת לקבל חוו"ד שניה (אחרי הכל כולנו מכרים את הזמן שיש לרופא בצבא וגם את האיכות שלהם - מבלי להכליל). ולגבי איבחון אחר רציני ומקיף זה לא יהיה רציני להתיחס למקרה. רפואה שלמה לבנך וחג שמח.

תשובה למאיר72

שלום ותודה לך. הבן היה כבר אצל נויירולוג פרטי שנתן תרופות אשר לא עזרו. אני אב מודאג ולא לא סומך על הרופאים הצבאיים אחרי שאני רואה יחס של ביטול כזה, אבל הוא איבד תקווה גם מהרופאים הרגילים שתרופותיהם לא הועילו. אין אבחנה ברורה. לא הבנתי מה אתה מציע?

מאיר72

New member
הכי טוב זה

להביא אותו לאבחון (סיני) רק כך יהיה אפשר להתחיל לעזור.

למומחים שלום

מר רון, תודה לך .אני מניח שיהיה לו קשה להימנע לחלוטין מאלכוהול בסוף שבוע כשיוצא עם חברים ועישון פסיבי זה הילדים ביחידה מעשנים סביבו ובפאב שיוצא בסוף שבוע יש בשפע. שוקולד הוא אוהב וזה אפשר להמנע חומרי טעם וריח באוכל, זה בצבא אין לו שליטה על מה שמבשלים. אותו סיפור עם שעות השינה בצבא, זה נושא בעייתי בצבא, אבל כשמגיע לשבתות הוא ישן הרבה. ירקות ופירות אורגניים, אפשר לדאוג שיהיה לו כשהוא מגיע, אבל זה יעזור רק פעם בשבועיים בסוף שבוע? האם לדעתך שינוי זה שציינתי שיתאפשר יעזור לטפל בבעיה? לאדון מאיר תודה. אם הטיפול ברפואה סינית בשלב הראשון מסתכם רק בשינוי ההרגלים- אוכל ושינה שזה בעייתי עכב היותו חייל וזה לא יספיק, אולי נאלץ לחפש דרך אחרת. תודה על סבלנותכם הרבה.

לאריק שלום

כל מה שהבן יעשה לטובת בריאותו בשלב זה, עשוי בוודאות א. לעצור/לעכב התדרדרות במצב, ב. לאפשר לגוף לרפא את הבעיה. בכל מקרה אין מה להפסיד. צריך פשוט להשתדל במידת האפשר. בהצלחה!

מאיר72

New member
טיפול ברפואה סינית הוא לא רק שינוי הרגלים

למרות שזה חלק חשוב (והכי קשה בטיפול מבחינת המטופל - וכרגע בגלל אילוצים של בנך). אבל יש עוד דברים כגון הדיקור וצמחי המרפא. רפואה שלמה לבנך.

גיא הרן

New member
הזעת יתר-תגובה

על פי הרפואה הסינית הזעת יתר היא סימפטום היכול לנבוע ממספר רב של סיבות כגון חוסר ביין ועודף ביאנג, חולשה של אנרגית הטחול, חוסר באנרגיה של הריאות ועוד. על מנת לדעת את הסיבה המדוייקת המביאה להזעת היתר במקרה הפרטי שלך יש צורך כמובן בפרטים נוספים רבים ובהיסטוריה הרפואית המלאה שלך. מניסיוני דיקור בשילוב עם צמחי מרפא סיניים מסייע רבות במקרים השונים של הזעת יתר ומביא לאיזון ולהקלה. מקווה שהתשובה עוזרת, גיא הרן

למעלה