סוף שבוע של בעיות אורטופדיות ונויירולוגיות.

במהלך חול המועד סוכות, בימים שישי ושבת- 28-29/9/07, מקיים הפורום, ארוע בנושא בעיות אורטופדיות ונויירולוגיות והטיפול בהם בעזרת הרפואה הסינית. צוות מטפלים ברפואה סינית, ישמח לעמוד לרשות הגולשים במתן ייעוץ ומענה על שאלות. הינכם מוזמנים כבר עכשיו, לשרשר את שאלותיכם כאן. חג סוכות בריא ושמח.

קוקולה9

New member
בעיות של דלקות חוזרות באוזן

שלום רב כבר כשנה שאני סובלת מדלקת באוזן שמאל. אף אנטיביוטיקה לא עזרה וכעת עברתי לטיפול של נטורופיסטית- אך התוצאות אינן ממהרות להגיע. (מטופלת רק שבועיים) אנא אם תוכלו לייעץ או להנחות ולהבין- מהיכן הדלקת הזאת ואיך אוכל להאיץ את הטיפול כדי שאוכל לשמוע היטב שוב ? חג שמח קרן

noeme

New member
כאבים באצבעות כף היד

אני סובלת מכאבים באצבעות הידים פרק כף היד. נירופטיה עברתי 2 ניתוחים אוטופדים בפרק היד השמאלית וגם בכף היד לשחרור העצב. אוטופד כף היד. זה הרבה שנים כברנמשך והמצב נהיהי יותר גרוע. אני מקבלת טיפול ריפוי בעיסוק. אבל האצבעות ממשיכות לכאוב לי ןהם גם נפוחות. האם יש איזה שהוא פתרון לרפואה הסינית. חוץ מדקירות .סיניות עם מחטים? וגם אין לי תחושה. נופלי לי דברים מהידיים. הם קוראים לזה נירופטיה.מה זה אני לא יודעת? אני רק מרגישה רע.

מאיר72

New member
שבועיים טיפול לבעיה של שנה זה לא הרבה זמן

מהיכן, למה ומדוע יש לך דלקת? נסי להיזכר מה קרה קצת לפני אותה תקופה זה יתן לך כיוון. רפואה שלמה וחג שמח.

דלקות אוזניים חוזרות.

1. שבועיים הוא זמן מוקדם מדי, בכדי לבחון את יעילות הטיפולים שהינך מקבלת. אין ספק ששינוי בתזונה הכרחי כחלק מהטיפול. כאשר סובלים מדלקות אוזניים חוזרות במשך זמן ממושך כמו שנה, הבעיה מעמיקה ולרוב ישנה כבר השפעה גם על מערכות נוספות ועלולות להתפתח בעיות הקשורות לאף, סינוסים, גרון [שגם אם אינך סובלת מהן, הן בהחלט עשויות להופיע] ולכן הטיפול הוא ארוך. רצוי מאוד להמשיך ולהתמיד בטיפולים ולזכור שאת רק בתחילת תהליך. החלמה מהירה. שירי.

תסמונת טוראט

מבקשת הרחבת דעת באשר לתסמונת טוראט - תסמונת נוירולוגית המתבטאת בטיקים מוטוריים ווקאליים. ילדה בת 9, לוקה 3 שנים, מטופלת בשיאצו, תזונה ותיסוף אומגה 3. בשלושת החודשים האחרונים עברה דיקור שבועי אצל מומחה, ללא שיפור - ואנו מפסיקים עם הדיקור. אשמח לעמדות, תובנות, דעות ועצות. מדוע צמחי מרפא אינם מומלצים? מדוע שיאצו מומלץ כקו ראשון ולא דיקור? כל התייחסות בכל היבט ואספקט תתקבל בברכה. תודה.

לא קבועה בפורום ולא סינית...

לבעלי יש תסמונת טורט. הוא מטופל ברפואה סינית וזה דווקא עזר לו... והוא כן מטופל בצמחי מרפא, אז אולי זה אינדבדואלי למטופל. אם תרצי אוכל לקשר ביניכם ותשמעי עוד על הטיפול שלו, אולי זה יעזור. בכל מקרה, מאחלת לכם שיפור משמעותי ומהיר, ורק טוב.

תשובות לשאלות

צמחי מרפא בהחלט עשויים להואיל אך נותנים אותם רק כשבטוחים באבחנה (טורט אינה נחשבת לאבחנה סינית). לעתים רצוי להמתין במתן הצמחים ולהשיג את הניתן להשיג בדרכים אחרות, בעיקר במטופלים "שהותקפו" במספר סוגים רב של טיפולים. זמן זה חלק מהתהליך והתנפלות עם מספר רב מדי של שיטות טיפול לא תמיד יעיל (אם כי לעתים השילוב בניהם מפיק תוצאות טובות יותר). לגבי השיאצו - הנושא הובהר אך בשל הצגת השאלה בפורום אני חוזר על התשובה: לדיקור פעולה חשובה ומועילה אך לא בכל תחום ובוודאי שלא תמיד על ילדים. שום מחט לא תשפר יציבה, נשימה, יכולת הרפיה. עוד לא ראיתי את ביצועי המחטים בכל הנוגע לשיפור דימוי עצמי או יכולת התמודדות עם הסביבה. שיאצו יכול לעשות זאת בדרכים שונות. ועוד - זה שהדיקור לא הצליח אצל מטפל אחד אינו אומר שזה לא היה מצליח במסגרת אחרת או באסטרטגיה טיפולית אחרת, אלא שבמקרה של טורט אני יודע שהתועלת מוגבלת מאוד יחסית לשיטות אחרות ולכן נותנים קדימות למה שמועיל קודם. בהצלחה

kerenzl

New member
תסמונת טורט מאופיינת בדרגות שונות של טיקים

ישנם טיקים קוליים, ישנם טיקים מוטורים. הטיקים יכולים להיות יחידים (שריר אחד או קול אחד) או כמקבץ (מספר שירירים נעים באותו זמן או חזרה על משפט שוב ושוב). אינני יודעת מה מצבה של הילדה אך ידוע כי מהלך הטיפול בתסמונת טורט ממושך. מניסיוני עם בחור בן 18 שהופיע עם טיקים מוטורים היה שיפור משמעותי לאחר חודש של טיפול בדיקור פעמיים-שלוש בשבוע. מניסיוני רצוי לא לפסיק את הטיפול בדיקור לאחר השיפור כי הטיקים עלולים לחזור. בנוגע לטכניקות אחרות- תזונה מאוד חשובה ולדעתי כן אפשר לשלב צמחים. כל טוב

שמש א

New member
רק לחזק ולומר

שהטיפול בטרט ממושך ומנסיוני, מחייב שילוב של צמחים סינים. גם אחרי שהטיקים מוקלים/נעלמים, יש צורך בטיפול קבוע בדיקור פעם בשבוע.

טיפול בתסמונת טורט באקופונקטורה

שלום למתעניין לגבי הטיפול בתסמונת טורט (לעונים הנכבדים), כחיזוק לדברי ניר עמיר- לעיתים נסיון "כושל" עם מטפל' אחד בשיטת טיפול מסויימת אינה פוסלת את השיטה מלעזור לאדם או בוודאי לאנשים אחרים עם אותה תופעה. אקופונקטורה הנה שיטה שניתן ליישמה ולעזור במגוון של בעיות. דווקא במקרה של טורט יש נסיון לא מועט בטיפול בדיקור בלבד. משהו קטן לגבי אבחנה וטיפול- בספרות הסינית אכן אין את השם "טורט". למרות זאת ישנם איזכורים לא מעטים על תופעות נוירולוגיות- פסיכולוגיות. ישנה התייחסות נרחבת (גם על ידי האיש הגדול SUN SI MIAO ) לתופעות של "רוח"- GUI. ישנו טיפול מיוחד לבעיות שונות של GUI. תופעות של GUI הן רחבות מאוד, אבל בהחלט מוזכרים בספרות טיקים, דיבור לא נשלט, תנועות ראש לא רצוניות וכו'. ביקרו אצלי מספר ילדים שהדיקור הפחית במידה משמעותית את התופעה. חג שמח ושנת בריאות, אמיר.

שלום לך noeme

נעמי שלום, העובדה שעברת כבר שתי התערבויות כירורגיות מקומיות לא מקלה על העניין. לכן אני מציע לך: אם אי-פעם תעמדי שוב בפני ניתוח כלשהו (ובאמת נקווה שלא!) כדאי לך לחפש פתרון ברפואה הסינית עוד קודם לניתוח. ולענייננו, לומר לאדם שעוסק ברפואה סינית שימצא פתרון לבעיה כלשהי בתנאי שהיא אינה קשורה לדיקור במחטים, זה כמו לומר למנצח תזמורת שיארגן קונצרט אבל ללא התזמורת... ובכל זאת, שאלת, אז אנסה להרים את הכפפה. ראשית, לשאלתך מה זו ניורופתיה – זהו תאור של סימפטומים המתייחסים לכל דלקת,מחלה או נזק שנגרמים למערכת העצבים ההיקפית. כלומר לעצבים הנמצאים מחוץ למוח ולחוט השדרה. אז מה עושים במקרה שלך בלי מחטים? ברפואה הסינית האותנטית מוצאים, בנוסף לדיקור, גם את מחלקת הדרכה. בהיבט זה של הרפואה הסינית לומד המטופל כיצד להחזיר את גופו למצב הקרוב ביותר האפשרי לתנאים בהם התפתחה תוכנת הריפוי שלו. רעיון זה תואם את המסורת הסינית העתיקה – לשלם לרופא רק כל זמן שבריאים... ובכן, במדור זה של הרפואה הסינית נמצא את הת.נ.ש.מ.ת (תזונה, נשימה, שינה, מודעות ותנועה). תזונה: במקרה שלך, שהתחיל לדבריך בקרפוֹטנל, הטחול (האפיק המרכזי בתהליך האדמה, המזוהה עם התזונה) נחלש. באפיק זה מתרכז הגוּ-צ'י (האנרגיה שאנחנו מקבלים מהאוכל). לכן תזונה נכונה עשויה בהחלט להחזיר את הטחול לתפקוד יעיל ותקין, כדי לשפר את מצבך. נשימה: מכיוון שנולדת בשנת הדרקון-מתכת (תהליך המזוהה עם הנשימה), חשוב לך מאוד לתרגל נשימה נכונה. מה גם שהאפיק העיקרי של תהליך המתכת (הריאות, האחראי על הנשימה) "ממוקם" (עם בן זוגו המעי הגס) ממש באזור הבעייתי אצלך. שינה: מצב ההתנפחות באצבעות, סימפטום הקשור לתהליך המים (המזוהה עם השינה), מטופל בעזרת שעות שינה סבירות ומספקות. חיבור נוסף הוא העובדה, שבעזרת נקודת פרק כף היד הנמצאת על אפרכסת האוזן, מטפלים ברפואה הסינית בבעיות שינה. מוּדעות: כל תהליך של ריפוי בגופנו, הדורש כמובן התחדשות של תאים, מזוהה ברפואה הסינית עם תהליך העץ, עם צמיחה המשויכת למודעות. מדובר במודעות לצרכי הגוף ההכרחיים, לצורכי הנפש הריאליים ולצרכי הרוח הבסיסיים. נראה לי שבשטח זה של מודעות את, כבוגרת חוסן (עפ"י בלוגך), נמצאת בדרך הנכונה. תנועה: פרק כף היד הוא באחריות אפיקי הלב והמעי הדק, השייכים לתהליך האש, המזוהה עם התנועה. ולא מדובר רק בתנועת המפרקים הבעייתיים, אלא על תנועה מודעת של הגוף כולו: גם דרך פעילות אירובית וגם בעזרת תירגולים כגון יוגה או טאי צ'י. לילידי שנת הדרקון-מתכת (שהם ידועים כביקורתיים, לוחמניים, תחרותיים, פעלתנים ועוד) יש נטייה לאגור סטרס המתבטא בסופו של דבר בבעיות בריאותיות. לכן תירגולי תנועה מדיטטיביים הם מאוד חשובים להם. אגב, בתרבות הסינית מעריכים מאוד את הדרקון כיצור מיתולוגי חשוב ביותר, ובני אדם הזוכים להיוולד בשנת הדרקון נחשבים לברי מזל באופן מיוחד. עד כדי כך, שהסינים עושים מאמצים מיוחדים שילדם היחיד (זה מה שמותר) ייוולד בשנת הדרקון. אגב נוסף: למזל תאומים יש נטייה לבעיות בכפות הידיים. כך שמודעות לעצמך בהקשר לבעיות הבריאות הנ"ל, בהחלט תביאך לרמות גבוהות במיוחד של צמיחה אישית. בהצלחה!!! ד"ר גדעון רון, מחבר הספר בריאות נוסח סין מטפל במרפאותיו בתל אביב, בחיפה, בראשל"צ ובאמירים. www.refua-sinit.co.il

וחשוב לא פחות: טווינה!!

האלטרנטיבה הכי קרובה לדיקור במחלות דלקתיות היא הטווינה שלעתים פועלת אף טוב מהמחטים.

noeme

New member
תודה על תשובתך

לד"ר גדעון רון תודה על תשובתך ועל ההסבר. אני אשקול את הנושא ובהתאם לכך אפעל. יתכן שאצור קשר עם המרפאה בחיפה. חג שמח ותודה. ממני נעמי

זוהרוש15

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo95.gifדלקת בגיד הברך..

היי אני אף פעם לא נמצאת כאן.. אני רוקדת בלט קלאסי ומודרני..ולפני כשבועיים התחילו לי כאבים בברך הלכתי לאורטופד והוא אמר שיש לי דלקת בגיד הברך ושאסור לי להתאמן שבועיים ובכלל להתאמץ ושאני צריכה לקחת פעמיים ביום כדור בשם "נקסין" יש לי עדיין כאבים...למשל אתמול היו לי פעמיים קליקים נורא חזקים בברך וכאבי תופת אחר כך.. ממה נוצרת דלקת בגיד הברך? שמעתי שזה מהתאמצות יתר אבל אולי יש עוד גורמים לכך..?האם אני צריכה לקבל טיפול שונה.? שמעתי שיש גם תחבושת שמצמידים לברך...הרופא הפנה אותי לצילום בעוד כשבוע אם ממשיך לכאוב לי...אני חוששת שאולי זאת בעיה בפיקת הברך..ובכלל אני חוששת שזה יחזור אלי מתישהו..האם אני יכולה לעלות על נעלי פוינט השנה כשאחזור לרקוד..? או אולי לא ולפני כן אני אחזק את הברכיים שלי..? תודה רבה: זוהר

arielJ1

New member
אהלן זוהר

דלקת של גיד פיקת הברך נגרמת בעיקר עקב הפעלת יתר של שרירי ה-4 ראשי. נפוץ מאוד אצל אנשים שמתעסקים בספרוט או בפעילות גופנית שדורשת קפיצות... (בלט?) הכאב ממוקם בצד הקדמי של הברך ומתגבר מישיבה לעמידה או בהליכה בעליה. הטיפול הקונבנציונאלי מתמקד בעיקר במנוחה, קירור המקום ליומיים הראשונים ושימוש במשככי כאב. במקרה חריג ניתן להזריק סטרואידים, וניתן גם לקבע את המפרק כדי לצמצם את טווח התנועה. בעיקרון הפעלת היתר של השריר באופן מאומץ וללא בקרה וזמני מנוחה גורמת למתיחה של הגיד ולתמותה של תאים. כאשר התאים מתים מע' החיסון מגיעה לאזור ויוצרת דלקת. אני הייתי ממליץ לך מעבר למנוחה לגשת למטפל/ת ברפואה סינית שכן לרפואה הסינית ישנם כלים כגון: דיקור, צמחים וטווינא (פיזיוטרפיה סינית) שיכולים מאוד להקל ולקצר את משך ההחלמה. החלמה מהירה, אריאל

שמש א

New member
דלקת בגיד הברך

זוהר שלום, נשמע שאת דורשת מהברך שלך יותר ממה שהיא מסוגלת לשאת. במצב הדלקתי שנוצר כעת, כדאי לטפל בשילוב של טווינה ודיקור ולהבא, לפני כל ריקוד, תעסי את הברך היטב, 'תחממי' אותה. בהצלחה, גלית

זוהרוש15

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo95.gifתודה../images/Emo13.gif

אני מחר הולכת לעשות צילום ולדעת בדיוק מה יש לי בברך כי יכול להיות שיש לי משהו יותר חמוד.. תודה רבה: זוהר

למעלה