9X07 - Ex Deus Machina - SG-1

מ א ג ר ט

New member
וואלה

נכון, זה מה שהתכוונתי. רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזו פחחחחחח... (חיובי!)

הלדין

New member
גראק אמור להיות מעצבן.

לגבי מניעיו, אני חושב שגראק סובל משכרון כח. הוא לא בהכרח מחפש אויבים; הוא חושב שהג'אפה בהנהגתו צריכים לתפוס את מקומם כמעצמה הראשונה של הגאלאקסיה. ובצמרת אין בעלי ברית אלא בני חסות או אויבים. זו הסיבה שהוא כל כך פופולרי אצל מועצת הג'אפה. צריך לזכור שהג'אפה רק לפני כמה חודשים(?) השתחררו משעבוד של אלפי שנים לגואולד - אחרי שהאדונים סולקו בבעיטה, הגיע שעתם של העבדים למלוך... פרק טוב בסך הכל.

subatoi

New member
השאלה הראשונה טובה מאוד

גם אני תהיתי לגביה. ושתי השאלות האחרות גם נכונות. בשביל מה לו את הכאב ראש הזה שיזהו אותו וירדפו אחריו? שיעבור לפונדקאי אחר. לא ברור...

neboris

New member
בדיוק מה שאני חשבתי

אלו בדיוק כל השאלות שאני חשבתי עליהן אחרי שראיתי את הפרק.

בעל בשורטס... גדול! ../images/Emo6.gif

הסיבה שאף אחד לא שם לב לספינה של ג'אפה זה בעיקר כי א - הראשונה שראינו היתה clocked ב - בהתחלה לא ידעו בכלל שצריך לחפש אותם, אז זו הסיבה שהפרומיתיאוס לא שמה לב אליהם גארק - זה לא רק שהקול שלו מעצבן, זה שהוא מדבר ממש לא ברור... לולא התרגום (שגם לא היה מלא, כי אני מניחה שגם עליזה לא ממש הבינה מה הוא אמר) לא הייתי מבינה חצי ממה שהוא אמר... במיוחד בתחילת דברים שלו (כל תחילת דברים).... כלומר.. נגיד באים אליו והוא מתחיל לדבר, אז ה-2-3 מילים הראשדונות, לא מובנות. אח"כ רואים אותו במקום אחר... שוב אותו דבר... כל פם שהתחיל לדבר... לא ברור... מה לעזאל?? מישו הספיק לראות מה היה הסמל על הטלאים החדשים? (מה היה הסמל על הטלאי ה"ישן"?) וכמובן, שגיאת תרגום (שאני זוכרת, לא שלא היו בטח עוד) בעל אומר: "600 ערוצים ואין מה לראות" תרגום אומר: "800 ערוצים ואין מה לראות" מאיפה הגיעו עוד 200 ערוצים? גם אם התרגום רוצה לקרב אותנו לארץ בה אנו צופים שבה יש את תרבות הרב-ערוצים.. מה הקטע לתרגם עם פלוס 200 ערוצים? זה לא כאילו ש 600 נשמע דומה ל 800 ולכן אולי קרתה שגיאה... :-S

Nogmor

New member
אלו ה200 ערוצים שבהם

משדרים סטארגייט 24\7 ופשוט לא רצו בערוץ 1 שהישראלים ידעו שאין את זה בישראל... אז הורידו את המספר ב200.

subatoi

New member
טעויות תרגום קורות

לא נראה לי שצריך לחפש שם היגיון. כולה מספר...

neboris

New member
גם אני שמתי לב

לשגיאת התרגום. אני בדר"כ מתעלם משגיאות תרגום אבל השגיאה הזאת הייתה ממש בוטא שאפילו קצת התעצבנתי. ואת עקפת אותי בלכתוב על זה בפורום.

subatoi

New member
בעל תמיד נראה אלגנטי

גם עוד לפני החליפות
כמו כן, עכשיו ששמענו אותו מדבר בלי "מערבל הקול" של הגואולד, אפשר היה לשמוע את המבאט הדרום-אפריקאי (אני מניח) שלו. היה מוזר
רק לי השם "קאלל" של חברת המועצה הזכיר את קאל-אל? זה גם מבוטא אותו דבר בדיוק... אני מצטרף לשאלת ה"איך לא שמו לב אנשי הג'אפה ששטפו את כדה"א" של סלמאק, ומוסיף עוד כמה: 1. אם כבר אני חושב על גואולד שיגיע לכדה"א וישתלב בקלות, זה באמת יהיה בעל. אבל בכל זאת, הוא הסתדר כ"כ בקלות בעולם המודרני והמזעזע שאנחנו חיים בו, בלי לעורר חשד של אפאחד? 2. איך בעל הגיע לכדה"א בכלל? מישהו נתן לו טרמפ והנחית אותו פיזית עם ספינה שאפאחד לא ראה? הוא השתגר עם משגר של האסגרד (עם משגר טבעות הרי אי אפשר להשתגר)? איך הוא הגיע? 3. אם כ"כ קל להשתגר לכדה"א, איך זה שזו פעם ראשונה שזה קורה ב-8 ומשהו שנים? אם אין על זה בקרה או משהו, למה הגואולד לא שיגרו מסתננים עד היום? 4. מה בכלל ההבדל בין הטלאי הישן לטלאי החדש של החבר'ה, שמיטשל החליף להם אותו? 5. למה פנדרגאסט לא ידע, ממרום תפקידו במפקד הפרומתיאוס, שלספינת אם אין הסוואה? למה טיאלק היה צריך לומר לו את זה? ושאלת בונוס: מה זה השם הזה בכלל, "פנדרגאסט"? (
)

subatoi

New member
נו, אז כולם התלהבו מהטלאים

אבל אפאחד לא יודע מה בדיוק היה שם?

GoldenEye2015

New member
הנה../images/Emo13.gif

הוא החליף להם מהטלאי הכללי של ה-SGC לטלאי של SG1.

subatoi

New member
המממ... מגניב ../images/Emo13.gif

חשבתי שזה זה, אבל מן הסתם חיפשתי חוות דעת של מישהו שמבין יותר ממני בטלאים

subatoi

New member
אפשר לומר לך

מזל טוב עכשיו? כי עכשיו אתה ממש אזרח כבר? מזל טוב

את האמת שהם נראים די אותו דבר

האם העובדה שבטלאי הישן היה משולש ובחדש לא, אומר שמשולש בטלאי פירושו SGC כללי? ולמה בעצם כל הזמן הזה היה להם טלאי של SGC כללי, הרי הם SG-1, כל הזמן, גם אם הם לא יוצאים למשימות, לא?

subatoi

New member
אולי מאז שג'ק עזב

והם לא היו מסודרים בתור צוות (הרי רוב הזמן גם קרטר לא היתה בין העונות טיאלק היה בדקארה, אני חושב), אז לא ממש היה צוות. אז לא היה טעם ללכת עם הטלאי של SG1 (למעט מסיבות נוסטלגיה וכאלה
).

למעלה