9X07 - Ex Deus Machina - SG-1

morashty

New member
איך אף אחד לא הזכיר את הפתיח?

זה היה פתיח כזה מדליק -הג'אפה ההוא בורח ואתה מצפה לראות יריות של זאט או נשק מטה ופתאום משום מקום נכנסת בו מכונית.זה ממש הפתיע אותי. subatoi לשאלה שלך איך זה שעד עכשיו לא היו מסתננים? אז ככה בעקרון כדי להסתנן צריך או טכנולוגית שיגור של אסגרד או ספינה מוסוית טכנולגיצ שיגור (מעבר לטבעות שדורשות מקום מסוים) לא היתה בזמנו לגואולד (עד אנוביס שהוציא את הידע מתור) ומאז היו כמה נסיונות הסתננות בעזרת הטכנולגיה הזאת- שרה/אוזיריס בעונה השביעית (chimera) ואת האחווה שהשתמשו באותה טכנולגיה (full alert) . בקשר לספינות כדאי לזכור שלפחות בתחילת הסדרה הגואולד לא ראו בכדוה"א איום והיו יותר עסוקים במלחמות פנימיות בינם לבין עצמם ואולי הם העדיפו שלא לבזבז משאבים ולנסות לשלוח ספינה למשימה שאולי תצליח ואולי לא אחרי הכל כדי ליצור נזק משמעותי הם צריכים גם לחדור לפיקוד או משהו כזה-הם בטח העדיפו לרגל אחד אחרי השני. חוץ מזה שהיו לפני זה כמה הסתננויות- היה בעונה השישית את הפרק (nightwalkers) על פרוייקט של ה-NID עם חללית של גואולד שהתרסקה או אז שניסו לחטוף את הפרומיתיאוס (למרות שזה היה מבצע עצמאי פחות או יותר).

subatoi

New member
ועוד משהו חשוב בקשר לפרקים של 17:05

בשבת הקרובה יהיה החלק הראשון של צמד פרקי הסיום של העונה, עם "ד"ר וויר" (המרכאות לא סתם שם
), עם הבית הלבן, עם אנוביס, עם הקרב על אנטארקטיקה, הרבה דברים מגניבים... וכמובן - פרקלרוש טאונס!!!

סלמאק

New member
זהו, רציתי לשאול אותך על

פקלרוש טאונאס. הבנתי שהיתה לך הסתייגות מסויימת עם הקטע הזה, מה זה היה?

subatoi

New member
הסתייגות?

מה שאני זוכר זה שזה נראה לי מטופש נורא לשלוח את הצוות חצי גלקסיה, עד לפרקלרוש טאונאס, ואז הם מוצאים פתק קטן שכתוב עליו "עבדנו עליכם, לא הייתם צריכים בכלל לסוע חצי גלקסיה! אתם בכלל צריכים להגיע למרתף של הבית שלכם, ושם האוצר!" זה היה נורא דבילי לשלוח אותם עד לשם, ובסוף הם מגלים שהעיר האבודה, או מה שהם לא חיפשו שם, זה בכלל באנטארקטיקה. אז למה שלחו אותם לשם? התסריטאים כמובן. זה סתם היה הרגשה מטופשת של למלא את הפרק. אולי כשאראה את הפרק שוב זה לא יחזור, אבל זה מה שהרגשתי אז וזה מה שזכור לי

סלמאק

New member
אבל היתה סיבה לכך שג'ק לקח אותם לשם

זה היה בכדי לקחת משם את ה-ZPM. הוא ידע בוודאות שנמצא שם ZPM שאין לו שימוש, אז זה מה שהוא היה צריך כדי להפעיל את הכיסא באנטארקטיקה.

subatoi

New member
הממממ...

אז למה לא אמרו לי את זה אז כ"קונטרה"? טוב, אז הם חזרו משם עם משהו, סבבה. אבל הם נסעו לשם כדי לגלות איפה עיר, לא? או שהם נסעו כדי למצוא את ה-ZPM מלכתחילה?

סלמאק

New member
מן הסתם, ג'ק ידע למה הוא נוסע לשם

פשוט לא היתה לו דרך להסביר להם, הם לא ממש שלטו בקדמונית שלהם. הם כנראה חשבו שהם טסים לעיר להביא ממנה נשק מתקדם, בסוף התברר להם שהנשק המתקדם נמצא בחצר האחורית והם טסים רק להביא לו את הסוללות.

subatoi

New member
הבנתי.

יכול להיות שזה סתם רושם מוטעה שנוצר אז ונשאר. נראה בשבתות הקרובות
מעניין מה יהיה אח"כ, אגב.

noobster

New member
הייתי בחול ולא ראיתי

והיה בעיה עם הדודות אבל בסוף הם סיפרו לי...אהבתי את הקטע עם הפטשים...ומה קרה לאורי? הם יותר כיפיים מבאל

noobster

New member
טוב, תגובה אחרי צפייה חוזרת

לא קראתי פה את התגובות מחשש לספוילר.. (והיה אחד.. עם השורטס..) אז דבר ראשון.. הפטשים אכן של ה SGC ולמיטשל יש של SG1 ואז הוא מחליף להם את הפטשים ודניאל מתלהב, סאם מקבלת את זה בהבנה (נגיד...) וטילאק ... נו הוא עושה עם הראש.. (בדקה ה- 20 בערך בפרק.) ובכן היה מצחיק לראות את באל משוכפל... ולובש שורטס... טוב נו, אני לא יכול לחדש עוד.. ראיתי באיחור

למעלה