שלום לכולם, I´m Back...

שמש27

New member
קבל שיעור ראשון חינם (מתנת קוי זהב)

(אני אכתוב באנגלית בסוגריים, כדי שתדע איך הולך הניקוד, בסדר ?) (ועם דוגמאות מהחיים, להבנת הערך) דיר-באלאק (DIR BALAK) - תזהר, עיוני, תזהר. הגרון שלך בסכנה. אללה יוסתור (ALLA YOUSTOOR) - אלוהים ישמור, מה קורה לך ? למה חתמת על החוזה בלי לקרוא ? שוויה, שוויה, מן פאדלק (SHWAYE, SHAYE, MIN FADLAK) - לאט, לאט, בבקשה ממך. מה אתה כאן עושה לי אבו-עאלי (ABU-ALI - דאווינים) ? מה שאני נסעתי ברוורס אתה עוד לא נסעת קדימה, אז שב בשקט. אחסן מין באלאדי (ACHSAN MIN BALADY) - יותר טוב מהאדמה - יענו דבר שופרא-דשופרא. אחסן מין אחסן (ACHSAN MIN ACHSAN) - יותר טוב מיותר טוב. במוסך: שמת לי חלק מקורי, יא אחמד ? שוקראן (SHOOKRAN - תודה), יא זלמי (ZALAMI - חבר), אחסן מין אחסן! ולסיום השיעור הראשון, משפט צבאי אחד: וואקף וואלה בטוחק ! (WAKEFF WALLA BATOCHAK) - עצור או שאני יורה ! (ותמיד טרחו להזכיר לנו להגיד "בטוחק" ולא "בדוחק" שאז זה יוצא: עצור או שאני צוחק !
חחחחחחחחחחחחחח עד כאן להיום, מעא-סאלמה ! (MAA´A SALAME - איתכם השלום)

Aphophis

New member
את הביטנה הוצאתי כבר אתמול

אצל ידיד שלי... לא מצאנו משהו נורמלי לחתוך איתו והשתמשנו בכידון של קאלאץ´ שהוא הצליח להתאים לנשק שלו. זה החלק הקל, מחר ננסה לתת לה מראה נחמד ולסדר את הדיסקיות כמו שצריך. (שרוך (יש לו כמה מטרים שלו), בד הסוואה יפה, אזיקון שחור ומצית הם כל מה שצריך). היום ניסיתי להכניס את הדיסקיות של הנעליים וגיליתי שהפינים קצרים מדי, אז גם שם יהיה אזיקון. והנה שאלה: יש בפקודות משהו שקובע איזה סוג נעליים העתודאי צריך ללכת? או שאפשר למשל לללכת עם נעליים שחורות של קרביים (הקלות), או אדומות?

שמש27

New member
קיבלת את המסר שלי ?

ובקשר לדיסקית - מי שלא תופר את הסיום - לא נחשב... ובקשר לפינים - איך קצרים ? זה אמור להכנס בלחץ-אימים, עם פלייר, לכל החיים. אזיקון לטווח הרחוק לא טוב, לדעתי. ובקשר לנעליים - כעיקרון מותר לך ללכת רק עם שלך, אבל אם תשיג קלות (שחורות) אף אחד לא יידע ולא יגיד לך כלום. אדומות בהחלט לא - רק לצנחנים.

Aphophis

New member
אדומות

גם למודיעין, נח"ל, וקצת ליחידות קרביות אחרות. הייתי רוצה להגיע ליחידה שהולכת עם פלדיום אבל אין לי סיכוי.

Hawk17

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif נגד ../images/Emo70.gif ../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

Hawk17

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif נגד ../images/Emo70.gif ../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לשמש היקר! אני מצטער אם אני פוגע או מרגיז, אבל בכל הקשור בקטע הזה של פרסום החוזה, גם אם זה "מסווג", זו חובה המוטלת עלינו . זו חובה עלינו לפרסם את החוזה הזה למען הדורות הצעירים התמימים הבאים! שכן בחוזה הזה מצאתי כמה סרחונות שכל צעיר שחושב על עתודה חייב להיות מודע אליהם! בין היתר גם מצאתי את הסעיף שאומר שאתה יכול להגיש תלונה נגד שיבוץ במקצוע רק ב3- החודשים הראשונים של האי-שיבוץ, שהצבא משתמש בו היטב נגד עתודאים – זה מה שסיפרו כל הזמן berrale ו-runaway על איך הצבא דופק אנשים בעזרת הסעיף הבעייתי הזה, ואכן הסעיף הזה קיים! לכן חובה להציגו בפורום או לתת קישור בולט אליו! לשמש, אתה אולי עשוי להתרגז עלי בגלל זה וסליחה אם תיעלב, אבל ההסתייגות התמוהה שלך מפרסום החוזה רק מעלה מחדש את כל הקונספירציות עליך.. מקווה שההודעה הזו לא תימחק…. עומר.

eitan007

New member
עומר,הכל נכון, אבל הגזמת.

קודם כל באמת יש לפרסם את חוזה למען הדורות הבאים. אבל, על איזה קונספרציות, לעזאזל, אתה מדבר ? על ההלצות של ישו, שטען ששמש הוא ממדור העתודה ? חוץ מזה, שמש אמר בפרוש שלא איכפת לו שיפרסמו את החוזה, ויצרפו קישור בפורום. תבין, אם יפרסמו את החוזה בפורום, יש סיכוי סביר שיסגרו את הפורום הזה קיבינימאט, ואז בטוח לא יהיו לדורות הבאים מקורות מידע מהימנים. אסור להוציא מכלל אפשרות, שנציגי מדור העתודה פוקחים עין על הפורום, ואז גם אם שמש ירצה בכל מאודו לתת לנו מידע כה חשוב, הוא לא יכול להרשות הפרות כאלה של ביטחון שדה. למעשה, אני בטוח שאם הבחירה היתה בידיו של שמש, הוא היה נותן לכל מועמדים את חוזה העתודה, פן ילכו שבי אחרי הבטחות הצבא, בלא להיות מודעים לסיכונים שבדבר.

שמישהו ישלח לי עותק סרוק ואני

אפרסם את זה באתר אחר, טוב? מה הבעיה הגדולה, אני לא מבין...

שמש27

New member
../images/Emo10.gif עומר? ../images/Emo7.gif עומר?! ../images/Emo8.gif עומר! ../images/Emo13.gif

אני אתחיל מהמסביב: 1. אתה לא פוגע ולא מרגיז ב"נגד" שלך לדברי - זה פורום פומבי, חופשי ומאושר. אתה כן מעליב קצת... 2. אני לא מוחק שום הודעה בגלל רגשות. להיפך, כשאני נאלץ למחוק הודעה בגלל קללות או ביטחון שדה (פחות או יותר שני הקריטריונים העיקריים עד כה) - הרגשות שלי פועלים, ואני עושה זאת בצער רב. אז אין ולא תהיה כאן סתימת פיות - בשום נושא. אני אמשיך בעניין הפירסום: תראה, בוא אני אסביר לך את הסיטואציה, בה אני נמצא. אני אדם פרטי. באתי לכאן מתוך רצון גרידא לתרום. מוניתי למנהל. יופי. "תפוז אנשים" לא משלמים לי, אבל הם מצפים ממני ומאבשי, ובצדק, שנשמור על ה"סדר" בחלקה הקטנה שלנו. אני ממש לא רוצה להתחיל לסבך אותם ואותנו עם ה"עולם האמיתי" שבחוץ: הנהלת "תפוז אנשים" (שהיא מאד אמיתית - בסה"כ זה גוף כלכלי) וצה"ל וכו´. אני ממש לא רוצה שיבואו יום אחד ויגידו: תשמע, העתודאים "שלך" מגזימים עם הסיפורים... תבין, כל עוד מדובר בסיסמת חירום או פרטים של סא"ל או מספרי יחידות טכנולוגיות ותחומי העיסוק שלהם - ה"הכשרה" שלי כקצין במילואים מספיקה לי די לדעת שזה לא עובר ביטחון שדה - ושצריך למחוק את זה. בקשר לחוזה אני בלבטים ומכיוון שאין לי שום מעמד חוקתי כזה או אחר, ואין לי עם מי להתייעץ (כמו למשל לשאול את היועץ המשפטי של אכ"א: האם מותר לפרסם את החוזה באינטרנט?) ולכן אמרתי שאני מעדיף שזה יהיה באתר אחר, ושניתן כאן קישור, וטאג-ליין ומה-שאתה-רוצה ונתדיין על זה ימים ולילות - אין לי בעיה. בסדר? אני מקווה שהייתי מובן. ואני אסיים לעניין החוזה עצמו: אני יכול להגיד לך מראש, בביטחון מלא-מלא, שכל הדיונים העתידיים על החוזה יסתיימו במילה אחת: כ י ס ו י - ת ח ת . נקודה. זה ברור שהצבא לא מתחייב לשום דבר, וכל סעיף מסוגנן עשרים פעם שלא תבין ממנו כלום, ושאח"כ יהיה ניתן להוציא ממנו את כל המשמעויות האפשריות. הקאצ´ הוא - מה קורה בשטח. החוזה הוא אותו חוזה כבר שלושים שנה, המציאות (אני מקווה) משתנה. את כל ההטבות בדח"ש ובשירות לעתודאים אתה כבר מדקלם בע"פ - הנקודה היחידה שעוד טיפה באפור היא, כמובן, השיבוץ במקצוע. (אני לא מתייחס כרגע להודעה החדשה בפורום - אני אענה על זה בזמן אחר) כרגע המצב הוא שכל העתודאים שמסיימים ללמוד משתבצים אכן במקצוע - אבל השיבוץ עצמו, התפקיד עצמו - לוקה בחסר. תראה, ביום שצה"ל יכתוב חוזה ברור, עם התחייבות ברורה לכל דבר - התור לעתודה יגיע מהבקו"ם עד נתניה... זה הסיכון כאן: אין לך מה לתכנן או לחשוב על החוזה כעל גורם משמעותי במסלול שלך - המציאות היא שקובעת. והמציאות - היא במציאות. בעוד עתודאים שמשתבצים ומספרים. באבשי שקיבל שיבוץ מצוין. באחרים שלא מספרים... זהו. בקשר לשלושה חודשים שניתן לערער על השיבוץ - כתוב, אבל מידיעה אני אומר לך שמדור עתודה מטפל בתלונות גם אחרי שנה ויותר. ולסיכום: כן, חשוב מאד שכל מועמד יראה את החוזה ויבין אותו, וייקח את הסיכונים שיש בו. עוד יותר חשוב - שהוא יידע כל ניואנס וכל פריט מידע על המסלול, על הלימודים הספציפיים שלו, על הדח"ש, שירות החובה ושירות הקבע, ועל האזרחות שאחר כך. וזה מה שאנחנו עושים כאן יום יום - הלא כן, עומר ?|סדגש שלך,

Hawk17

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif אולי באמת....

אולי הייתי באמת קיצוני מידי בקשר לזה. פשוט מישהו עצבן אותי נורא אתמול(לא קשור לפורום בכלל), אז שכחתי להוסיף את הסמיילי הקורץ ליד המלה "קונסיפרציה"). whatever, אתה צודק שצריך להיזהר באמת שהנהלת פורום תפוז עשוייה לקבל צעקות ואז להעיף את הפורום על מנהליו לכל הרוחות במידה ומדובר באמת בהפרת בטחון שדה ממשית אמיתית. אבל אי אפשר לומר שחוזה עתודה הוא בטחון שדה בתכלס, ואם כן הוא מסווג אותו כך, זה רק כדי למנוע הפצתו ברבים והסתרת הדברים הדופקים הכתובים פה. סליחה ממך
אם נפגעת אישית. עומר נ.

יוסי99

New member
שמש, עם כל הכבוד

להיסטריה שלך בנוגע לבטחון שדה, אין שחר במקרה הנ"ל. אם אני לא טועה, הטופס מסווג כ"בלמ"ס", ואין שום צורך להיות יותר צדיקים מהאפיפיור בנושא זה. אלפי מסמכים, מכתבים, עלונים, פרסומים בבתי ספר וכן הלאה נושאים שמות של קצינים בצבא. ופקודות ???? פקודות הצבא בנוגע לעתודה לא נראות לי דבר שיש לו בכלל נגיעה לבטחון שדה, הגם שאם אני לא טועה פקודות צה"ל מפורסמות בסוג של רשומות שפתוחות לציבור, ואף ניתן למצוא אוגדני פקודות באתר של ביה"ס למשפט צבאי, באדיבות רמי & friends. אגב גם אם הטופס מסווג כ"מוגבל", זה למעשה אומר שהוא לא מסווג, אבל אז זו עדיין עבירת בט"ש - כלומר, לא יגרם שום נזק לצבא ואף אחד לא יתחיל לרדוף אותנו, אבל ליתר בטחון אבל רצוי שהסריקה תהיה אנונימית ותועלה ל geocities או משהו כזה.

יוסי99

New member
ובכל זאת

אני חושב שאם כתוב על זה בלמ"ס, הבאתי לך מספיק הוכחות לכך שאין עם זה שום בעיה. אפשר לבדוק את זה סופית עם רמי, ואז נדע בוודאות. אם אפשר לפרסם את זה כאן, אין סיבה שלא לעשות זאת.

לא כולם עוברים את זה

זה לצורך בנק הדם של צה"ל. נדמה לי שאחד משבעה עובר את זה. זה תלוי בספרה האחרונה של המספר האישי אם אני לא טועה.

kuden

New member
the dna thing is a nightmare :p

they cut your finger and then squeese it and play with it to get the blood out of it all over a circle on a paper , i was shocked when he did it ;p

מה שאני לא מבין

עם כל הדם שהבחור שם הוציא לי מהאצבע כדי למלא את העיגולים, הוא לא להשקיע טיפה ולא לצאת מהקווים!?!

Aphophis

New member
חיחיחי

אמרתי להם שאני לא חותם, שלחו אותי למפקדת שרח, והיא אישרה להם לוותר לי על ה-DNA, ולמען האמת אם קורה לי משהו, לא יהיה לי איכפת אם יזהו את העיסה או לא.

למעלה