אוקיי.... ננסה לדלות רעיונות
אני אנסה לתת לך רעיונות של דברים שאת יכולה לעשות, ואת בניית הפעולה עצמה (אם זה סיפור מסגרת, או פשוט המיקום של כל דבר בפעולה מבחינת זמן) אני אשאיר לך... אחרי הכל... אני יכול לתת לך רק רעיונות - את זו שצריכה להעביר את הפעולה. מבנה כללי של פעולה: 1. את יכולה להכין סיפור מסגרת שכולל טיול בישוב - בסגנון "חפש את המטמון" 2. פצצת זמן - אחלה דרך לגבש קבוצה - הם, נגדך במשימות. או נגד הזמן... (בסגנון "המבצר" למשל - כמו שהיה פעם פעם עם אקי אבני) כמובן שאין שום סיבה לא לשלב בין הדברים... או לפרק אותם לגורמים קטנים יותר... הדבר הכי חשוב - להזהר לא לשרוף מטודות! משחק שתחזרי עליו שוב ושוב - יתחיל לשעמם את הקבוצה. רעיונות לפעילויות קטנות (משימות, הפעלות): 1. משימה שאני תמיד אוהב להציע - הקבוצה (נניח 7 אנשים) צריכה לעבור מרחק מנק' א. עד נק' ב. (נניח 7 מטרים) כשהם הולכים על מספר רגליים הולך וקטן (יתחיל מ10, ויירד ל7,6,4). 2. פלונטר. מחזיקים ידיים במעגל. כל אחד מעביר את יד ימין שלו עוד אחד הצידה, יש לנו אדם לידינו שמחזיק את היד, ואדם במרחק 2 אנשים מאתנו שמחזיק את היד - עכשיו צריך לנסות לפתוח את הקשר חזרה למעגל בלי לפרק את הידיים (כמעט בלתי אפשרי לביצוע). 3. שרטוט מפה של הישוב על החול ליד המועדון, או בכל מקום אחר (אם רוצים לשמור על זה - אז על נייר) ומיקום כל אחד מחברי הקבוצה על המפה. מאוד כדאי להוסיף גם נק' אסטרטגיות בישוב (ולמעיזים שביננו - גם קוי גובה, אם עושים על חול - אפשר להרטיב, ולבנות דגם של היישוב) 4. חתול ועכבר. שני אנשים, אחד חתול (רודף), שני עכבר (נרדף). כל שאר הקבוצה עומדת במעגל. מטרתו של החתול היא לתפוס את העכבר - על חברי הקבוצה לעזור לאחד הצדדים (ההחלטה היא של מעביר המשחק). 5. איסוף חפצים ביישוב. את יכולה להכין "רשימת קניות" ולחלק לקבוצה - הרשימה תכלול דברים שאפשר להשיג בכל מני מקומות, ובעיקר באמצעות בקשה מאנשים אחרים (את יכולה להוסיף איסור על בקשה מההורים בבית, או משהו בסגנון). הפעילות הזו (בהגבלות מסוימות כמובן) טובה להכרות עם היישוב - והאנשים שבו. 6. משחק הנעליים. בשביל זה את צריכה לחשוב על משימות שאדם אחד יכול לבצע (כל מני משימות "אמת או חובה", או להעביר משהו...). כל הקבוצה מורידה נעליים - זה הבנק שנמצא אצלך. כל פעם את שולפת נעל אחת מהבנק, ובסבב "מוכרת" אותה לאנשים תמורת משימות שהם יעשו. את יכולה להרחיב, והם ימציאו חלק מהמשימות. תזהרי שלא ירמסו אנשים במשימות, אל תתני לאנשים משימות שהן מעבר ליכלתם. אל תתני לקבוצה להפוך לסאדיסטית. 7. לספור עד 10 - כל אחד לחוד. משחק ידוע, וקצת נדוש - אבל הוא תמדי קיים. אני חושש שקודם היו לי הרבה יותר רעיונות... אבל הם פרחו לי מהראש... במידה ונתקעת - תבהי במשהו שנמצא סביבך, ותנסי לחשוב - איך זה יכול לעזור לך לגבש את הקבוצה (אפילו השעון על היד שלך יכול לעשות את זה!) מקווה שלפחות בקצת עזרתי...