עזרה

homeup

New member
קודם כל תודה! חידוד התשובה..

אודה לך אם תרחיבי את תשובתך, האם מושב ערוגות הוא המושב הכי קרוב למכללה? למה לדעתך הוא עדיף (לדוגמה על פני תלמי יחיאל)? תודה.

The Mo0o0o Girl

New member
ערוגות....

ערוגות זה אחלה מושב, והוא באמת צמוד לאחווה.... אני מציעה לך באמת, לכי תבדקי בעצמך...

fresh mishmesh

New member
אני מהאזור, אולי אני אוכל לעזור...

(אהה... יצא חרוז) ככה- תלמי יחיאל הוא המושב הכי רחוק מהמכללה, אבל גם הוא ממש ממש קרוב אליה, אפשר לומר שהוא אפילו במרחק הליכה מהמכללה (תלוי איזה בית במושב) ינון וערוגות הם שני מושבים מאוד קרובים אחד לשני ולמכללה עצמה. ערוגות יותר קרוב למכללה וגם יותר סימפטי למגורים בעיני... יש גם את מושב אחווה (ממש קטן וצמוד לערוגות), שבדרך כלל לא מחשיבים את ההבדל בינו לבין ערוגות, אבל גם הוא קיים... וגם הוא קרוב מן הסתם למכללת אחווה... את מוזמנת להיעזר בי לפרטים נוספים בנוגע למיקום וכאלה מחירים אני לא ממש יודעת, אני לא כ"כ מעורה בנושא הזה (סה"כ בת 18)

homeup

New member
תודה על התגובה. שאילה נוספת (מתוך ח

וסר ידע מוחלט בכל הקשור למושבים) האם יש חנויות/מכולות בתוך המושב (נראה לי שהשאילה נשמעת ממש טפשית- אבל אני חייבת לשאול..)? מבחינת המחירים(של מזון כמובן), היכן עדיף לערוך קניות (אולי בקרית מלאכי)? תודה.

NKstuff

New member
אולי תפרט קצת יותר

למשל - מי אתה? מאיפה אתה? פעולת חדר? פעולת חוץ? יש לך משאבים בלתי נדלים? אתה יכול להשתמש ב3 שרוכים ירוקים, וספר תנ"ך בלבד? מכל דבר אפשר לבנות פעולה... מה הכיוון שאתה רוצה?

מי אני?אני אביב...(בת)

חוף אשקלון.. אממ פעולת חוץ יותר כי אין לי מפתח למועדון(כולם יצאו ליוסי יפה ושכחתי לקחת מפתח...:\) ו...כיוון? אין לי מושג..בגלל זה באתי לשאול בפורום

NKstuff

New member
עם איזה חומרים את יכולה לעבוד?

יש לך חבלים וסנדות מחוץ למועדון? או שאת צריכה עזרה לבנות פעולה מהחומרים הכי בסיסיים שיש?

NKstuff

New member
אוקיי.... ננסה לדלות רעיונות

אני אנסה לתת לך רעיונות של דברים שאת יכולה לעשות, ואת בניית הפעולה עצמה (אם זה סיפור מסגרת, או פשוט המיקום של כל דבר בפעולה מבחינת זמן) אני אשאיר לך... אחרי הכל... אני יכול לתת לך רק רעיונות - את זו שצריכה להעביר את הפעולה. מבנה כללי של פעולה: 1. את יכולה להכין סיפור מסגרת שכולל טיול בישוב - בסגנון "חפש את המטמון" 2. פצצת זמן - אחלה דרך לגבש קבוצה - הם, נגדך במשימות. או נגד הזמן... (בסגנון "המבצר" למשל - כמו שהיה פעם פעם עם אקי אבני) כמובן שאין שום סיבה לא לשלב בין הדברים... או לפרק אותם לגורמים קטנים יותר... הדבר הכי חשוב - להזהר לא לשרוף מטודות! משחק שתחזרי עליו שוב ושוב - יתחיל לשעמם את הקבוצה. רעיונות לפעילויות קטנות (משימות, הפעלות): 1. משימה שאני תמיד אוהב להציע - הקבוצה (נניח 7 אנשים) צריכה לעבור מרחק מנק' א. עד נק' ב. (נניח 7 מטרים) כשהם הולכים על מספר רגליים הולך וקטן (יתחיל מ10, ויירד ל7,6,4). 2. פלונטר. מחזיקים ידיים במעגל. כל אחד מעביר את יד ימין שלו עוד אחד הצידה, יש לנו אדם לידינו שמחזיק את היד, ואדם במרחק 2 אנשים מאתנו שמחזיק את היד - עכשיו צריך לנסות לפתוח את הקשר חזרה למעגל בלי לפרק את הידיים (כמעט בלתי אפשרי לביצוע). 3. שרטוט מפה של הישוב על החול ליד המועדון, או בכל מקום אחר (אם רוצים לשמור על זה - אז על נייר) ומיקום כל אחד מחברי הקבוצה על המפה. מאוד כדאי להוסיף גם נק' אסטרטגיות בישוב (ולמעיזים שביננו - גם קוי גובה, אם עושים על חול - אפשר להרטיב, ולבנות דגם של היישוב) 4. חתול ועכבר. שני אנשים, אחד חתול (רודף), שני עכבר (נרדף). כל שאר הקבוצה עומדת במעגל. מטרתו של החתול היא לתפוס את העכבר - על חברי הקבוצה לעזור לאחד הצדדים (ההחלטה היא של מעביר המשחק). 5. איסוף חפצים ביישוב. את יכולה להכין "רשימת קניות" ולחלק לקבוצה - הרשימה תכלול דברים שאפשר להשיג בכל מני מקומות, ובעיקר באמצעות בקשה מאנשים אחרים (את יכולה להוסיף איסור על בקשה מההורים בבית, או משהו בסגנון). הפעילות הזו (בהגבלות מסוימות כמובן) טובה להכרות עם היישוב - והאנשים שבו. 6. משחק הנעליים. בשביל זה את צריכה לחשוב על משימות שאדם אחד יכול לבצע (כל מני משימות "אמת או חובה", או להעביר משהו...). כל הקבוצה מורידה נעליים - זה הבנק שנמצא אצלך. כל פעם את שולפת נעל אחת מהבנק, ובסבב "מוכרת" אותה לאנשים תמורת משימות שהם יעשו. את יכולה להרחיב, והם ימציאו חלק מהמשימות. תזהרי שלא ירמסו אנשים במשימות, אל תתני לאנשים משימות שהן מעבר ליכלתם. אל תתני לקבוצה להפוך לסאדיסטית. 7. לספור עד 10 - כל אחד לחוד. משחק ידוע, וקצת נדוש - אבל הוא תמדי קיים. אני חושש שקודם היו לי הרבה יותר רעיונות... אבל הם פרחו לי מהראש... במידה ונתקעת - תבהי במשהו שנמצא סביבך, ותנסי לחשוב - איך זה יכול לעזור לך לגבש את הקבוצה (אפילו השעון על היד שלך יכול לעשות את זה!) מקווה שלפחות בקצת עזרתי...

ashllaya

New member
אביב אם העברת כבר את הפעולה אז

לא משנה- אבל להבא רק רציתי להגיד לך ולכל המדצים שקוראים ש"גיבוש" היא לא באמת מטרה בעיני. הרי החניכים יתגבשו בכל פעולה גם פעולה על תוכנית ההתנתקות וגם פעולה על דע את השונה. חשוב לזכור לפני הפעולה לנסח לך מטרה גם אם היא לא בסגנון של כמו שלמדנו במדצים - אבל לדעת בדיוק מה את רוצה שגיבוש יכולה להיות המטרה השנייה - לדוגמה - את רואה שלקבוצה יש בעיה בשת"פ ויש תת קבוצות בתוך הקבוצה- אז המטרה הראשונה שלך זה שהם ילמדו לעבוד ולהשיג תוצאות כקבוצה בשת"פ והמטרה השנייה זה גיבוש. אם תרצי ליצור איתי קשר כדי שאני אפרט יותר- תשלחי לי מסר

NKstuff

New member
ד"א שימושים לשעון

ניסיון להוכיח לעצמי שאפשר לעשות הרבה עם שעון (כמובן שאפשר תמיד להוסיף, כולנו אנשים חושבים עם מגוון כמעט בלתי נדלה של רעיונות) 1. מדידת זמן (סטופר) 2. מצפן (בעזרת כיוון השמש) 3. "עצם" במשחק "כלב עצם" 4. הקוד הסודי ב"פסיכולוג" 5. שעון פגישות (מציירים שעון ((מחוגים)) על נייר - כותבים בכל שעה אדם שצריך לפגוש. המנחה מקריא שעה - ואנחנו נפגשים עם אותו אדם) 6. צורה ל"פינוק" צמיד לטיול 7. ציור של דאלי 8. יצירת גבולות - מתחם הזמן 9. קליעה למטרה (יוצרים טבעת מהשעון, מכוונים על שיפוד, ומחטיאים) 10. צמיד לרגל 11. גיבוש קבוצה. תולים את השעון מהתקרה - על הקבוצה להוריד את השעון מהתקרה, בלי שימוש בחפצים (כמובן שהשעון מודד את הזמן תוך כדי...). 12. סימניה 13. מספר מזל ביהדות. 14. חור במשחק גולף (אם משחקים עם כדור טניס, מגלגלים אותו - ואם הוא נשאר בתוך השעון - הצלחה!) המממ... התייבש לי הראש.

למעלה