סטארגייט SG1 פרק 1X07 - The Nox

Iced Hammer

New member
../images/Emo41.gif סטארגייט SG1 פרק 1X07 - The Nox../images/Emo41.gif

מישהו אמר "סניידר"?

Gilliana

New member
הצעירים לא תמיד עושים מה שעושים להם

ןבמילים אחרות - האדם תמיד התיימר (ומתיימר) לדעת הכל, הכי טוב מכולם - אגב, תופעה המאפיינת את האקדמיה המדעית ה-"ממוסדת" בעולם, ובפרט בישראל, מה שנקרא - אני ואפסי, ועוד. (ולתשומת לב "תפוז" - אתם באמת חייבים לארגן אייקון שדופק את הראש בקיר, כ"כ נחוץ!)

elfsong

New member
לא נהרגתי לפני רגע...?

ברמה מסוימת הסיום של הפרק שפתאום משום מקום צצה החללית העצומה הזאתי לא מפתיע בהתיחס לכל מהלך העלילה, אבל בחיית הם נראו כמו חבורה של היפים...אומנם כאלו עם כוחות טלפתיים וכיוצא בזה, אבל היפים לא פחות... אך וכמעט אפופיס בידיים שלהם, והופ הוא נעלם...אבל כל הקטע הוא שהם יכולים למסך דברים, ואפופיס היה צריך להיפגע מהחץ לפי איך שזה נראה, אבל רואים את החץ ממשיך דרכו...נו שיהיה זה מזכיר לי איך כשהם בורחים עם טיאלק מצולאק, אז אנשים כן עברו דרך השער בלי בעיה אבל היריות של מטה עברו דרכו נו טוב הם לא יכולים להיות קונסיסטנטים כל הזמן

Gilliana

New member
זו לא היתה חללית

זו היתה עיר מרחפת. מעבר לכך, באמת לא ברור מדוע אוניל ושאר החבורה מצאו צורך להגן על תרבות בעלת קידמה טכנולוגית כזו שמאפשרת להם להחזיר את המתים לחיים ולהשתמש בבלתי נראות. היה צריך להיות ברור להם מלכתחילה שהנוקס הרבה יותר מפותחים מהגאולד. ואיזה כוחות טלפטיים היו לנוקס? לא זכורים לי כאלו.

subatoi

New member
כל עוד מה שהחבר'ה ראו זה רק

"קסמים", ולא דברים טכנולוגיים "אמיתיים", היה להם קשה להאמין שהם באמת מסוגלים להגן על עצמם. מה גם שכשהילד נפגע זה הוכיח שהם די פגיעים בעצמם. להחזיר מהמתים אולי, אבל הם עדיין מתים/נפגעים בקלות. כנראה שהיה להם קשה לקבל שהם ילדים גדולים, כל עוד הם לא ראו הוכחות מוחשיות. קצת טבעי, אולי, ברמה מסוימת.

lenin972

New member
לדעתי בפרק יש מסר

שהוא גם מסר מאוד "היפי", כמו שמישהו הזכיר. המשפט "הצעירים לא תמיד עושים מה שאומרים להם" בא להמחיש את זה שבני האדם בוחרים להתמודד עם הבעיות שלהם בדרך כלל בכח, בגלל שהם עדיין צעירים (וגם כי אין להם ברירה, הבעייה מתחילה במקרים שיש להם ברירה). הנוקס לעומת בני האדם כבר מעבר לשימוש בכח, יש להם את התכנולוגיה לבנות כח שיעלה בגדול על הגאולד אבל הם לא עושים את זה, מבחירה, זה לא לרמה שלהם. כשחושבים על זה, יש פה גם הרבה אמת, בעיקר כשמדובר במבוגרים וצעירים. מתי בן אדם מראה את הכח שלו באמת? כשהוא לא משתמש בכח.

Gilliana

New member
רגע, מי אמר שהם לא עושים את זה?

להיפך - נראה בבירור שיש להם את כל הטכנולוגיה להתמודד עם האיום הגאולדי לכשזה יגיע, זה בדיוק כל העניין. ולגבי המשפט "הצעירים לא תמיד עושים מה שאומרים להם" - לא קשור לכח, אלא קשור לחוסר ההבנה של האדם ולתפיסה העקומה שלו שהוא יודע הכל, בעוד שהוא למעשה צעיר וטמבל.

lenin972

New member
לא הבנת אותי בדיוק

אני רק אומר שהתרבות של הנוקס (לא בהכרח הטכנולוגיה) כ"כ מפותחת ששימוש בכח לפתרון הבעיות שלהם הוא כבר מחוץ לתפיסה שלהם. הם, בתור התרבות המבוגרת שאמרה לבני האדם, התרבות הצעירה, לא להשתמש בכח. ה"צעירים" לא עשו כמו שאמרו להם וטעו. במילים יותר פשוטות, המסר הוא שלא תמיד הדרך הכי ישירה תביא אותך למקום אליו אתה רוצה להגיע וחשיבה מספיק מתקדמת תעזור לך למצוא את הדרך. אפשר לראות דוגמא מאוד טובה לזה בהסטוריה שלנו. גאנדי שיחרר את הודו משלטון בריטי בלי להרים יד או אפילו את קולו פעם אחת. לעומת זאת אפשר לראות את הפלשתינאים
, הצפון אירים
, הקומוניסטים, האמריקאים והרשימה עוד ארוכה (מאוד). כולם ניסו תמיד להגשים מטרה כל שהיא, לשחרר חבל ארץ כלשהו וכד'. בכל המקרים העניין הסתיים (או עדיין ממשיך) במוות ובייסורים של אלפי ואפילו מיליוני אנשים. לעומת זאת, גאנדי לא גרם למוות או לסבל של אף אחד והגשים את המטרה שלו וזאת אפילו מעמדה של נחיתות טכנולוגית שלו מול הבריטים. הוא (לדעתי לפחות) הגיע לרמת תפיסה גבוה בהרבה מרמת התפיסה של רוב העולם. וזה המסר (שוב לדעתי) של הפרק: לפעמים לא יעזרו לך כל כלי הנשק הטובים ביותר כדי לנצח במלחמה, החכמה האמיתית היא לדעת לא להשתמש בהם.

Gilliana

New member
עכשיו הבנתי

רעיון מאד יפה אני חייבת לציין. ויחד עם זאת - מה אתה עושה אם אתה מותקף? אתה יכול לא לרצות להשתמש בכח, אבל לפעמים, על מנת לשרוד, אין לך ברירה.

lenin972

New member
השאלה שלך עדיין פתוחה לדיון

באמת שאני לא יודע מה נכון ומה לא (או שאולי אני כן יודע, אני פשוט לא יודע שאני יודע) אבל רק רציתי להראות את המסר שהנוקס מנסים להעביר ולהשוות אותו להסטוריה שלנו. בעצם כל הסדרה מבוססת על ההסטוריה שלנו. ויש גם עוד הערה שהיא ספוילר
שAXN עד אמצע העונה השלישית... בפרק עם המשפט של סקארה קלורל, אחרי שליה מחזירה את התותח שהיא החביא היא אומרת שהנוקס בוחרים להשתמש בתחבולות ואשליות כדי לפתור את הבעיות שלהם. או במילים אחרות, תמיד יש דרך אחרת.

Gilliana

New member
נו, זו בהחלט דרך מצויינת

למען האמת - זו הדרך הטובה ביותר שאני יכולה לחשוב עליה.

למעלה