סטארגייט SG1 פרק 1X07 - The Nox

סלמאק

New member
את הפרק ראיתי די מזמן,

אבל מה שאני זוכר לגבי כוחות טלפתיים, היה זה שהמבוגר (ראש השבט או משהו כזה) אומר, נראה לי לדניאל (תזכירו לי...) "בן כמה אני? אני 500 שנים שלכם", עוד לפני שדניאל הספיק לשאול אותו בכלל... נראה לי שגם קרטר נחשפה ליכולת הזאת, אבל אני לא זוכר איך...

Gilliana

New member
לא, לא היתה להם שום יכולת טלפטית

הקטע שאתה מדבר עליו נבע מכך שלראש השבט "נפל האסימון" לפי מה מחשבים את הגיל, אחרי שקיבל טת ההסבר.

סלמאק

New member
כן, אבל את השאלה הוא בעצמו שאל

הוא הבין אותה מהמחשבות של דניאל... (שוב, עד כמה שזכור לי... אני צריך לרענן את הזיכרון שוב)

ilovenewyork

New member
לדעתי הוא כן היה בעל יכולת טלפתית |ספויילר|

ככל שידוע לנו הנוקס היו מפותחים טכנולוגית ופיזיולוגית כמעט כמו הקדמונים וזה מתבטא ביכולת שלהם לרפות ולבנות ערים מעופפות ( מישהו אמר אטלנטיס ? )

lenin972

New member
וגם ../images/Emo58.gif AXN

לפתוח את הקשתית, וליצור חור תולעת בכח המחשבה בלבד. (1.16 Enigma)

Gilliana

New member
אני לא אומרת שלא

אני רק אומרת שנכון לפרק זה, הנוקס לא הציגו שום יכולת טלפטית - לגבי ההמשך, הרי שאני בודאי לא יכולה לומר כלום.

Gilliana

New member
לא - דניאל שאל את השאלה

הבעיה היתה להסביר כיצד בני האדם מחשבים גיל.

subatoi

New member
תהייה, ושתי אנחות רווחה.

1. ארמין שימרמן המלך (
). הראשון בשרשרת של גדולים וטובים שקופצים לבקר בסטארגייט. 2. לשמוע את מנגינת הסיום במלואה, אחרי שהתרגלנו בעונות המתקדמות לגרסה מקוצרת, זה כ"כ כיף. מרגישים כמו מישהו שהשתחרר מהכלא
והתהיה - איך המתרגם ידע שצריך לתרגם "שולווה" ל"בוגד"? כי זה מה שהיה כתוב בתרגום, משום מה... מה קרה לשולווה הישן והאהוב?

lenin972

New member
אולי המתרגם מכיר את הסדרה

או שהוא הבין את זה בשלב יותר מתקדם בתרגום ותיקן אחורה אוווו שבתרגום באנגלית הייתה הערה בסוגריים אווווווווווווווווווווווווווו שהוא פשוט חכם, בפרק השלישי הגאולד שהשתלט על קוולסקי קרא לטיאלק בוגד ובגלל זה אפשר להבין שבעיני הגאולד הוא בוגד ובגלל זה אפשר לשער שהמילה בגאולדית המזלזלת שיגידו לטיאלק תהייה בוגד. אבל עזוב, זה סתם ספקולציות.

סלמאק

New member
ספקולציות או לא ספקולציות

לא מתרגמים גואולדית, נקודה! (סימן קריאה) אם הוא מתרגם "שולווה" כ"בוגד", אז הוא גם יתרגם את כל שאר הדברים בכל מיני שפות (אונאס, קדמונית וכו') לפי המילים שלהן? במקום "של קק נם רון" הוא ירשום "אני אמות חופשי", במקום "צ'לנאק" הוא ירשום "מגניב"? ומה הוא ירשום במקום "קרי"? אלה שלא מבינים אנגלית, לא יבינו שזה תורגם משפה גואולדית (או קדמונית או אונאס לצורך העניין), ויחשבו שהכל אנגלית שכולם אמורים להבין ומבינים.

spirit73

New member
דרך אגב אני עד עכשיו לא קולט איך כל היקום

מדבר אנגלית.וחוץ מהנוקס,בהתחלה,אף פעם לא היו בעיות תקשורת לצוות SG1. יכול להיות שכותבים עשו את זה כדי לא לסבך צופים כל פעם? או אולי בכל זאת ל צוות SG1 יש "דג" שגורם להבין כל שפה כמו בסרט טרמפיסט לגלקטיקה?

subatoi

New member
אין הרבה מה להבין פה,האמת.

לא כי זה כזה פשוט, אלא כי פשוט אין שום הסבר מסודר ו"רשמי". הסיבה האמיתיתי היא כמון כדי לא לסבך את הצופים, כמו שאמרת. אם כל פרק היינו מבלים חצי פרק בללמוד שפה חדשה, או נאלצים לקרוא כתוביות רק כדי להבין (בשבילנו זה לא נורא, אבל אמריקאים לא רגילים לכתוביות), זה היה נורא מסורבל ובלגאניסטי. והיוצרים גם בחרו שלא להשתמש בפטנט כזה או אחר כדי לגרום לכולם להבין את כולם, כמו ה"דג" או מכשירים אחרים. ככה שנשארנו רק עם תיאוריות ורעיונות של הצופים והקהל

פה דווקא הכוונה ל....

"אדום = מסתובב יותר מדי בפורום"
הסיבה שסאלי קיבל אדום זה כי הוא הייתה תקופה שהוא היה כאן הרבה יותר מהמנהלות (היו 2 מנהלות, היום זה מנהל ומנהלת) ועזר וענה לכל מי ששאל שאלה, אז הוחלט לתת לו כבוד ולתת לו אדום (בהשפעה של מישי.. אהמ אהמ..)

סלמאק

New member
תמסרי לה תודה רבה ../images/Emo8.gif

אה... כן, כמו שהיא אמרה... "עכברוש פורום". אבל לי אמרו שזה אות כבוד של תרומה לקהילה... עבדו עליי

noobster

New member
אוף פרק מצעבן

אני אוהב את השחקן.... מה לעשות... בקשר לפרק... אוי פרק הנוקס תמיד יושב לי בתור אחד הפרקים הכי זכורים של "העונה הראשונה" .. וכן היה כיף עם כול הנוסטלגיה... אפופיס חמוד כזה עם זהב ו... נו אני לא יעשה ספוליירים.. ודרך אגב אני שמעתי את אפופיס אומר " שולווה, הבוגד" ואז טיאלק אומר משהו בפרסית מדוברת ואז מתרגם את עצמו! למה??? מה? האל שלא יחשוב שהוא אמר משהו לא נכון? מה הוא רוצה להתלהב לדבר אנגלית? וגם הנוקס.... טוב לא נתחיל עם זה שהם "למדו" אנגלית... כי כול שאר הגלקסיה מדברת כבר אנגלית בילט אין.. חוץ ממי שרוצים בכוח להראות שהם "חייזרים" (נוווו אני רוצה אונס) (כן זה יצא מוזר...)

למעלה