סג"א - 2X10 - The Lost Boys

סלמאק

New member
אבל זה לא יהיה כ"כ הגיוני...

(אני מדבר על האפשרות של תרבות אחרת שממנה גנבו את הציוד ואת חומרי הנפץ), כי לא תיתכן תרבות מספיק מתקדמת שמתקיימת תחת הצל של הרפאים. הרפאים מונעים מכל התרבויות מהן הם ניזונים כל התקדמות טכנולוגית, כדי למנוע איום. התרבויות היחידות שלא חיות תחת האיום של הריית', או שהתפתחו טכנולוגית, הן או המבודדות, או כאלה שלעולם לא היה להן צורך בצבא, חומרי נפץ וממש לא בפרישת מרגלים ולוחמים בטריטוריות ומוצבים ברחבי הגלקסיה. לכן היחידים שמתאימים לתבנית הזאת הם הג'ניי, ועוד סיבה להשתמש בהם, היא כדי לרמוז לצופים לא לשכוח את השם הזה, כי אולי ניתקל בהם שוב בעתיד (זו הפעם הראשונה העונה שבה אנו נתקלים בהם, נכון?).

1Life1Death

New member
הערות...

כמה תיקונים שפרד לא פחת מהרפאית הוא פשוט נכנע לקול הציווי שלה זה לא פחד פשוט משהו טלפתי שגורם לאנשים לעשות את הרצונות שלך להקיא את האאכל לא היה עוזר להם כי הם כלואים שם וחייבים לאכול ולשתות כדי להתקקים והאוכל היחיד שהם יכולים לאכול זה מה שמספקים להם ולמה צריך לתח כל פרק ככה פשוט תהנו מהסדרה ותפסיקו לחפש פאקים כי תמיד אפשר למצוא אתם רק הורסים לעצמכם ככה את ההנאה

Y. Welis

New member
אם היית מכיר חובבי מדב"פ, לא היית

כותב את השורה האחרונה...

Y. Welis

New member
יש הנאה גם בניתוחים, כי מטרת רובם

היא למצוא הסבר הגיוני לדברים הלא מובנים. הסברים שלעיתים לא רחוקות (וזה די ברור), טובים יותר מהרעיונות המקוריים של יוצרי הסידרה.

סלמאק

New member
אז ככה:

3. אל תשכח שיש להם באטלנטיס ZPM, והם מתקשרים עם כדור הארץ באופן תדיר לצורך העברת מידע (בין השאר, אותו המידע שראית את וויר מקליטה ב"יומן" הזה של המשלחת). אז הכי נוח זה פשוט להיכנס מהשער ולהגיע אל כדה"א. מה גם ששם יוכלו לטפל בו הרבה יותר טוב, כי שם יש להם את כל האמצעים (לא שאני יודע אילו אמצעים יש לבק'ט, אבל לא נראה לי שיש לו את *הכל*). 4. הם מדברים על התקשורת הטלפטית. יכול להיות שיש להם מגבלת מרחק לתקשורת הזאת, וצריך להיות ריית' ממש מיומן ובקושר טוב כדי לתקשר למרחקים יותר גדולים, ובלתי אפשרי לתקשר עד למרחק רב כ"כ כמו אל מערכת שמש אחרת. -אם אתה מדבר על "רודני במיטבו", חכה לפרק הבא.

subatoi

New member
3. מה? 4. מה?

3. מה? ממתי הם עוברים את השער לכדה"א על בסיס קבוע וכ"כ בקלות? הרי העונה התחילה במסע חזר עם הדדלוס, לא? הרי אם היה שימוש קבוע בשער בשביל כדה"א לא היינו ממש צריכים את הדדלוס, והיינו בטח שומעים על זה, לא? או שאני שוכח משהו? גם יכול להיות שוויר סתם מקליטה בקובץ כל יום, ואח"כ זה נשלח לכדה"א במרוכז עם הדדלוס. 4. אבל בכל הפעמים שטיילה "יצרה קשר" טלפתי, "בני השיח" שלה היו באותה מערכת שמש של אטלנטיס? אני אמנם לא זוכר אבל קשה לי להאמין...

ayan2

New member
וויר מקליטה

כי אין לה משהו טוב יותר לעשות.
סתם. סליחה. אני סתם מרושעת
נדמה לי שהכוונה של סלמאק הייתה שהם "מתקשרים". כלומר, לא עוברים פיזית את השער, אלא רק מעבירים מסרים/תשדורות וכדומה.

subatoi

New member
הוא דווקא מציין

שאפשר להכנס בשער ולעבור לכדה"א.

nzkiwi

New member
אני אתרגם לך את מה שדר' וויר עושה

קפטן לוג, סטאר דייט 19548352, בלה בלה בלה בלה בלה בלה..... המשך הפרק

ARIS BOCH

New member
הם יכולים לחזור לכדה"א מהר דרך השער

בזכות ה- ZPM. בשביל להגיע מכדה"א לאטלנטיס צריך את הדדאלוס והרבה סבלנות... בקשר לטיילה והרפאים עד כמה שזכור לי הם כן צריכים להיות באזור של מערכת השמש כדי שהיא תוכל לתקשר איתם.

subatoi

New member
עדיין קשה לי להאמין לזה,

שיש פתאום טיולים רציפים דרך השער הביתה למי שרוצה. אנחנו כבר חצי עונה, 10 פרקים, ואם זה היה אפשרי בטוח היו משתמשים בזה ומזכירים את זה. כאילו, יכול להיות שתיאורטית זה אפשרי, כי יש ב-ZPM המדולדלת שלהם קצת כוח. אבל הם מעולם לא הזכירו את זה, אז אולי הם בכלל לא מתכוונים להשתמש בזה. טוב, הסתבכנו עם זה יותר מדי. לא משנה.

kinspirit

New member
רגע רגע רגע

לפי מה שאני זוכרת, היה את הZPM שהם מצאו בסוף מוביוס. בזכותו המשלחת הצבאית עברה והצילה את העיר ויושביה בסוף העונה הראשונה. אני משערת שהם הביאו את הZPM הזה לאטלנטיס על מנת שהם יוכלו להעלות את המגינים של העיר ולהגן עליה. מה שאומר שאפשר באופן תיאורטי להגיע מאטלנטיס לכדור הארץ בחיוג, אבל נראה לי שהם שומרים על הכוחות של הZPM ולכן משתמשים בדדלוס כדרך הגעה. כן? לא?

ARIS BOCH

New member
ה- ZPM בכלל לא מדולדל

הם השתמשו בו כדי להעביר את המשלחת הצבאית ואחרי שהדדאלוס הביאה אותו לאטלנטיס הם משתמשים בו בעיקר כדי לשלוח תשדורות לכדה"א, להחזיר צוותים וכו'. אפילו קוראים לזה "הדיווח השבועי" באחד הפרקים הבאים. כמובן שבשביל לקבל אספקה הם תלויים בדדלוס, אבל עכשיו יש להם קשר ישיר ורציף עם כדה"א.

subatoi

New member
כל מה שציינת פה

נזכר באיזשהו פרק בינתיים? כי אני לא זוכר שום פעם מעשרת הפרקים האחרונים שבה נאמר במפורש או ניתן להבין שהם מחייגים לכדה"א. כמובן שיכול להיות שפספסתי או לא הקשבתי, אבל אני חושב שהייתי שם לב אם היה קורה או מוזכר דבר כזה משמעותי.

ARIS BOCH

New member
כבר בפרק הזה וויר שולחת מסר

משהו מטומטם על שיפור תפוקת אנרגיה (מוזכר בשרשור הזה למעלה) וגם שפרד אומר לפורד שהוא יכול להחזיר אותו הביתה תוך שעה, הוא מתכוון לשער. אולי בפרקים הקודמים זה לא היה כל כך ברור אבל בפרקים הבאים זה יהיה מאוד ברור. בסדר?

ayan2

New member
המשהו ה"מטומטם הזה על האנרגיה"

נראה לי שנחבר רק כדי להדגיש עד כמה וויר עוסקת בשטויות בזמן שדברים ממש רעים מתרחשים עם הצוות שבחוץ. זה מדגיש את חוסר האונים שלה (מסכנה...
קצת אמפטיה עוד יש לי אליה...). אני משום מה חשבתי שכששפרד אומר לפורד שאפשר להיות בבית תוך שעה הוא התכוון לאטלאנטיס מפני שזה הבית שלהם עכשיו...אבל גם אם הוא התכוון לארץ, כדור הארץ, נראה שבמצב שבו הם היו מותר לשפרד להבטיח הכל, גם דברים לא מציאותיים או אפשריים. אבל כנראה שזה כן אפשרי. אני גם התרשמתי שזה לא ממש הודגש עד כה. היה ברור שאפשר ליצור קשר, כי אחרת לא היה איך להזעיק את הדדלוס בכל פעם, אבל אשכרה לעבור דרך השער חזרה הביתה? לא ממש קלטתי את זה
זה כל כך פשוט? זה לא מבזבז אנגייה? יש חשיבות בכלל לאן אתה מנסה להגיע דרך השער מבחינת ה- ZPM ודילולו? (וסליחה על שאלת שנה א' מתחילים הזאת
)

למעלה