סג"א - 2X10 - The Lost Boys

nzkiwi

New member
לא יודע למה אבל הכי הפריע לי ש.....

היה להם במערה נורות ליבון שהיו מחוברות לכבלי חשמל, היה חסר עוד קצת זום ופוקוס והייתי מצליח לקרוא את שם היצרן. חוץ מזה היה נחמד. וסליחה על השטחיות...

סלמאק

New member
פרק ענק!!!

המשפטים שהרגו אותי בפרק: - "R2, I need you to turn the auto pilot off! Now Worth a try"
- "You mind checking the oil?"

nzkiwi

New member
נכון, הראשון היה קורע...

והבנתי אותו רק בזכות הארוע של סטארוורס...
לשני לא שמתי לב...

ARIS BOCH

New member
גם אני נשפכתי מצחוק במשפטים האלה

הקטע שהטייס האוטומטי השתלט על החץ הזכיר לי קטע דומה בסרט "היום השלישי" כשהם טסו לתוך ספינת האם (מי שראה יודע למה אני מתכוון). אם האנזים לא היה דופק את השכל היה אולי שווה להשתמש בו בשביל לחזק את החיילים (אם היה איזה גואולד בסביבה הוא בטוח היה משתמש בו בשביל ליצור חייל על). בכל מקרה זה אחלה פרק, והפרק הבא (יבורכו הדודות) אפילו יותר טוב...

STING3ER

New member
צודק זה היה כמו ביום השלישי

ממש ממש דומה גם החללית מבפנים היתה דומה

subatoi

New member
עוד פרק טוב.

כן, קשה לומר למה ס"ג מרגישה טובה יותר, למרות שבאטלנטיס אין שומדבר רע. אבל זה בדיוק כמו שקשה לומר למה TNG מרגישה טובה יותר, למרות שב-DS9 (לדעתי, כמובן) אין שומדבר רע (ואפילו להיפך). אבל נעזוב את מב"כ לרגע. היה פרק טוב. מעניין, עם התפתחויות מהעבר, התפתחויות תוך כדי, קצת מתח בסוף הפרק (אם כי לא מספיק, בטח שומרים את זה לסופעונה), אקשן וכאלה. מצד שני, תחושה של פרק אפור, ולא רק ויזואלית. אבל את זה יש לי לאורך כל הסדרה, כמו שיש לי בח"ע9 (אמרנו די, אז די). לא משנה. ולפרק השאלות בתוכניתנו: 1. מה הביג דיל בזה שהם אכלו את האוכל עם "תוספי המזון"? אז הם אכלו, אז מה? לא שמעו על האופציה של להקיא את האוכל? אם היו אומרים שהחומר נכנס למערכות הגוף תוך דקות, אז מילא, היה מאוחר מדי. אבל מה היתה הבעיה פשוט להוציא את כל האוכל החוצה כשהם גילו את זה, וזהו? לא ברור (1)
2. למה לעזאזל שפרד חשב שפורד כ"כ סומך עליו, עד כדי כך שהוא יפקיד את חייו ואת חיי כל אנשיו בידיו? נורא תמים מצידו. לא ברור (2)
3. למה לעזאזל שפרד אמר לפורד שהוא יכול להחזיר אותו לכדה"א תוך שעה? יש לו משהו שאנחנו לא יודעים או שהוא סתם חושב שפורד מטומטם? לא ברור (3)
4. מאיפה הוציאו את הקטע הזה שהריית' מתקשרים רק בתוך אותה מערכת שמש? בעבר לא היתה המגבלה הזו, נכון? ואני אישית הייתי מת לראות קליפ כזה שמדביק את כל סצינות האכילה או הרעב של רודני. נראה לי להיט היסטרי.

subatoi

New member
נ.ב.

5. למה טרחו להכניס את בקט לפתיחה המאאגניבה, אם הוא לא מופיע בכל פרק כמו האחרים (וחבל שכך...). לא ברור (4)

ayan2

New member
../images/Emo188.gif היה פרק ממש קשה

אולי אני אתחיל בשוט האחרון: שפרד, על ברכיו, די רועד מפחד. זה אומר הכל, לא? כשהוא פנה שנייה לפני כן לשמאלו וראה לידו את הרייפית המפחידה הזאת וכמעט לא זז, חשבתי לי: כמה שהוא אמיץ! הוא כל כך האיש הנכון במקום הנכון! אבל אז היא אמרה לו במין קול מקפיא שכזה לכרוע על ברכיו, וכל הבעת פניו השתנתה לגמרי. ואז חשבתי: טוב, נו, הוא בסופו של דבר בן אדם, לא? מתי תפחד אם לא עכשיו? היה לי ממש קשה לראות כיצד כופים על טיילה ורונאן לקבל את האנזים בזריקה. זה היה ממש אכזרי לדעתי. כל דבר שכופים עליך, אפילו זריקה של מיים הוא קשה אם זה בניגוד לרצונך, אז אנזים של רייפים? זה ממש נורא. גם לראות מה זה עושה להם, לא היה פשוט. במיוחד לראות את טיילה קצת "מאבדת את זה" והולכת מכות עם רונאן כאילו זה שעשוע בארגז החול להחטיף אחד לשני אגרופים בפרצוף. יש דבר אחד שלא הסתדר לי. כשהרייפים היממו את שפרד וטיילה וכל שאר החברים, הם גררו אותם למאסר. אני יכולה להבין את ההיררכייה ושהיורים כנראה היו רק סוהרים שמילאו פקודות, אולם היה לי מוזר שהם לא פעלו על פי אינסטינקט הרעב שלהם ו...ניזונו. ומה הרייפים המרושעים האלה צריכים פתאום דווקא את הטייס? רונאן הרבה יותר...מזין, לא? (פויה! אני לא מאמינה שאני בכלל כותבת דברים מגעילים כאלה...). אלא אם כן היא רוצה לשאוב ממנו קודם כל מידע. העיניינים באטלנטיס נראים ממש לא רציניים כשוויר שם יחד עם ראש הצוות הזה שלא הצלחתי לקלוט את שמו. תחושה של פאסיביות איומה. של "אוף, מה, ללכת עכשיו לסרוק 50 כתובות? לא בא לי..." או "מחר אולי תגיע הדדלוס...בוא נחכה למחר ובינתיים נקליט את עצמינו בשדרים על חיסכון באנרגייה..." אני מניחה ששפרד יודע שאין לו על מי לסמוך אלא על עצמו וציוותו. ועוד תהיה משלי: הג'ניי? מה פתאום הג'ניי? מאיפה ומדוע הם הופיעו פתאום? הג'ניי? למה? לא הבנתי מה הם עושים שם ומה החברה של פורד עושים להם בחזרה? ועכשיו ניסיונות להגיב (קטונתי מלענות) על תהיותך subatoi: 1. מה הביג דיל בזה שהם אכלו את האוכל עם "תוספי המזון"? אז הם אכלו, אז מה? לא שמעו על האופציה של להקיא את האוכל? אם היו אומרים שהחומר נכנס למערכות הגוף תוך דקות, אז מילא, היה מאוחר מדי. אבל מה היתה הבעיה פשוט להוציא את כל האוכל החוצה כשהם גילו את זה, וזהו? לא ברור (1) - מקקי דווקא ניסה להקיא, לא? אבל זה כנראה לא כל כך פשוט. ובכלל התחושה הקשה של זה ששמו לך משהו כזה באוכל ואולי כבר שם החלה לחלחל ההבנה שלצום לא יעזור כאן, כי יש עוד דרכים לדחוף להם את האנזים הזה לגוף כפי שקרה בסוף... 2. למה לעזאזל שפרד חשב שפורד כ"כ סומך עליו, עד כדי כך שהוא יפקיד את חייו ואת חיי כל אנשיו בידיו? נורא תמים מצידו. לא ברור (2) 3. למה לעזאזל שפרד אמר לפורד שהוא יכול להחזיר אותו לכדה"א תוך שעה? יש לו משהו שאנחנו לא יודעים או שהוא סתם חושב שפורד מטומטם? לא ברור (3) - על שתי התהיות האחרונות: יתכן ששפרד חושב שפורד, גם אם לא מטומטם, לא ממש בשיא כושרו. וגם אם הוא כהרגלו, הוא לא בדיוק גאון הדור, לא? אבל למה להגיד לפורד שאפשר להגיע לארץ תוך שעה זה בעייתי? הרי שפרד יכול להטיס את החץ ורק הוא יכול אז אולי הוא רצה שפורד ידע (את המובן מאליו) שהוא יכול לעזור לו להגיע חזרה לארץ ומהר ולהלהיב אותו על הרעיון הזה, לא? או שלא הבנתי כלום?... 4. מאיפה הוציאו את הקטע הזה שהריית' מתקשרים רק בתוך אותה מערכת שמש? בעבר לא היתה המגבלה הזו, נכון? - הייתה איזשהי מגבלה של מרחק, לא? מה לא? טוב, ניסיתי...
בקיצור- פרק מצויין, אם כי לא קל. מחכה בציפייה לשבוע הבא!

ayan2

New member
אה...שכחתי את התהיה החמישית...

אולי זאת הדרך שלהם *כן* להכניס אותו לכל פרק. בעזרת הפתיחה?

subatoi

New member
באמת היתה תחושה של

חוסר אונים באטלנטיס, בקשר ל-50 כוכבים הזה. לא ברור למה יצרו תחושה כזו. מה, בלי שפרד עניינים לא יכולים לזוז? וגם אני לא הבנתי מה פתאום הג'ניי צצו. משום מה הם הפכו לתרבות ה"חייזרית" המרכזי של הסדרה, ו(שוב)לא ברור לי למה. גם לא ברור לי למה היה נחוץ דווקא להזכיר אותם, ולא להמציא איזו תרבות חדשה שגנבו ממנו טכנולוגיה. מה מוסיפה העובדה שזה הג'ניי? לא ברור......... ואני לא שמתי לב שרודני ניסה להקיא. ואני די בטוח ששפרד אמר לפורד Earth, ולא סתם home (כלומר, לאטלנטיס). נו טוב, שיהיה

הלדין

New member
לא בדיוק.

היו להם 50 רצפי סמלים, תכפיל את זה במספר הדרכים שאפשר לסדר את הרצפים ותקבל מספר מספיק גדול כדי שגם אתה תיכנס לדכאון מכמות העבודה הנחוצה.

subatoi

New member
אבל הם דיברו על 50 עולמות

לא רק על 50 רצפי סמלים. אם זה "רק" 50 עולמות, זה עוד סביר איכשהו. אם זה כל האפשרויות, זה באמת מדכא ומוצדק.

סלמאק

New member
אה, נכון, לא חשבתי על זה.

אני הבנתי את דבריו של זלינקה כ"יש שם 50 כתובות של שערים, אי אפשר לדעת באיזה סדר הם חויגו". אבל עכשיו אני באמת מניח שהכוונה היתה גם "לכל אחת מן הכתובות האלה ישנם כל מס' הצירופים האפשריים, כי אי אפשר לדעת גם את הסדר של הסמלים בכל כתובת". הגיוני, אם כי צריך לברר את הכוונה שלו בצפייה שניה. לא זוכר את הניסוח בדיוק.

subatoi

New member
אני הבנתי את מה שהוא אמר

בקטע של "אלה כל העולמות שחויגו לאחרונה, אבל אין לי מושג מה הסדר שלהם, ככה שאני לא יודע מה היה האחרון שאליו הגיעו החבר'ה". הוא לא הזכיר סימנים בכלל, אני חושב. וחוצמזה, שכמו שכבר אמרתי, אני די בטוח שהוזכרו "50 עולמות", ולא מיליארד צירופים אפשריים.

kinspirit

New member
גם אני הבנתי את זה ככה

מצד שני, תחשבו על זה - זה לא שיש להם 50 צוותים לשלוח עכשיו לכל הכוכבים ולסרוק אותם (כמו שיש לSGC). הם צריכים לשלוח איזה 2-3 צוותים ל-50 כוכבים אחד אחרי השני על מנת לסרוק אותם היטב ולראות אם שאפרד והחבר'ה נמצאים באזור. זה לא שזה לא אפשרי, זה פשוט לוקח ה-ר-ב-ה מאוד זמן ומאחר והם לא יודעים מה קרה לצוות, הם לא יכולים להיות בטוחים שלשאפרד והחברים יש את הזמן הזה.

subatoi

New member
and yet,

בסדרת האם זה לא היה קורה. ראינו לא פעם שהחבר'ה נלחמים על הזכות ללכת לחפש אחד מהם, לא משנה כמה הסיכוי קטן שהוא חי, גם אם זה ייקח שנים. פה זה כאילו עבר לסדר היום. טוב, לא ממש, אבל הם לא היו ממש לחוצים מזה. וחוצמזה, אין בג'מפר סורקים כאלה שיכולים לסרוק כוכב לכת שלם, או חלק ממנו? מספיק שהם שולחים ג'מפר מוסווה לכל עולם, עושים סיבוב מסביבו וסורקים. עושה את העניינים הרבה יותר מהירים. אם יש כזה סורק, כמובן.

kinspirit

New member
נו באמת

אתה מצפה שיהיו לחבר'ה באטלנטיס את אותה נחישות שיש לחבר'ה בSGC? שם מדובר בצוותים שעבדו זה לצד זה 8 שנים ויותר. וגם בדרך כלל אלו שאמרו שהם ילכו בכל מחיר באמת הוצגו כבעלי קשר קרוב לאלו שנעלמו (או לפחות אלו שהנהיגו את "המרד"). אישית נראה לי שהמפקד של הצוות המוביל (זה שמופיע כל הזמן ב4400) פשוט שמח מהאפשרות של להפטר מרודני

Y. Welis

New member
זה לא אותו שחקן, אם כי דומה לו

ההוא מ-4400 היה בתפקיד הקצין הרע בסידרה של שפילברג על החייזרים. זה שכאן פחות מעמיק, ונראה יותר כמו אחד מאנשי הצוות של ג'ק באוור.

ARIS BOCH

New member
זה דווקא כן אותו שחקן

קוראים לו קאבאן סמית תבדוק ב- IMDB http://imdb.com/name/nm0808902/

למעלה