../images/Emo188.gif היה פרק ממש קשה
אולי אני אתחיל בשוט האחרון: שפרד, על ברכיו, די רועד מפחד. זה אומר הכל, לא? כשהוא פנה שנייה לפני כן לשמאלו וראה לידו את הרייפית המפחידה הזאת וכמעט לא זז, חשבתי לי: כמה שהוא אמיץ! הוא כל כך האיש הנכון במקום הנכון! אבל אז היא אמרה לו במין קול מקפיא שכזה לכרוע על ברכיו, וכל הבעת פניו השתנתה לגמרי. ואז חשבתי: טוב, נו, הוא בסופו של דבר בן אדם, לא? מתי תפחד אם לא עכשיו? היה לי ממש קשה לראות כיצד כופים על טיילה ורונאן לקבל את האנזים בזריקה. זה היה ממש אכזרי לדעתי. כל דבר שכופים עליך, אפילו זריקה של מיים הוא קשה אם זה בניגוד לרצונך, אז אנזים של רייפים? זה ממש נורא. גם לראות מה זה עושה להם, לא היה פשוט. במיוחד לראות את טיילה קצת "מאבדת את זה" והולכת מכות עם רונאן כאילו זה שעשוע בארגז החול להחטיף אחד לשני אגרופים בפרצוף. יש דבר אחד שלא הסתדר לי. כשהרייפים היממו את שפרד וטיילה וכל שאר החברים, הם גררו אותם למאסר. אני יכולה להבין את ההיררכייה ושהיורים כנראה היו רק סוהרים שמילאו פקודות, אולם היה לי מוזר שהם לא פעלו על פי אינסטינקט הרעב שלהם ו...ניזונו. ומה הרייפים המרושעים האלה צריכים פתאום דווקא את הטייס? רונאן הרבה יותר...מזין, לא? (פויה! אני לא מאמינה שאני בכלל כותבת דברים מגעילים כאלה...). אלא אם כן היא רוצה לשאוב ממנו קודם כל מידע. העיניינים באטלנטיס נראים ממש לא רציניים כשוויר שם יחד עם ראש הצוות הזה שלא הצלחתי לקלוט את שמו. תחושה של פאסיביות איומה. של "אוף, מה, ללכת עכשיו לסרוק 50 כתובות? לא בא לי..." או "מחר אולי תגיע הדדלוס...בוא נחכה למחר ובינתיים נקליט את עצמינו בשדרים על חיסכון באנרגייה..." אני מניחה ששפרד יודע שאין לו על מי לסמוך אלא על עצמו וציוותו. ועוד תהיה משלי: הג'ניי? מה פתאום הג'ניי? מאיפה ומדוע הם הופיעו פתאום? הג'ניי? למה? לא הבנתי מה הם עושים שם ומה החברה של פורד עושים להם בחזרה? ועכשיו ניסיונות להגיב (קטונתי מלענות) על תהיותך subatoi: 1. מה הביג דיל בזה שהם אכלו את האוכל עם "תוספי המזון"? אז הם אכלו, אז מה? לא שמעו על האופציה של להקיא את האוכל? אם היו אומרים שהחומר נכנס למערכות הגוף תוך דקות, אז מילא, היה מאוחר מדי. אבל מה היתה הבעיה פשוט להוציא את כל האוכל החוצה כשהם גילו את זה, וזהו? לא ברור (1) - מקקי דווקא ניסה להקיא, לא? אבל זה כנראה לא כל כך פשוט. ובכלל התחושה הקשה של זה ששמו לך משהו כזה באוכל ואולי כבר שם החלה לחלחל ההבנה שלצום לא יעזור כאן, כי יש עוד דרכים לדחוף להם את האנזים הזה לגוף כפי שקרה בסוף... 2. למה לעזאזל שפרד חשב שפורד כ"כ סומך עליו, עד כדי כך שהוא יפקיד את חייו ואת חיי כל אנשיו בידיו? נורא תמים מצידו. לא ברור (2) 3. למה לעזאזל שפרד אמר לפורד שהוא יכול להחזיר אותו לכדה"א תוך שעה? יש לו משהו שאנחנו לא יודעים או שהוא סתם חושב שפורד מטומטם? לא ברור (3) - על שתי התהיות האחרונות: יתכן ששפרד חושב שפורד, גם אם לא מטומטם, לא ממש בשיא כושרו. וגם אם הוא כהרגלו, הוא לא בדיוק גאון הדור, לא? אבל למה להגיד לפורד שאפשר להגיע לארץ תוך שעה זה בעייתי? הרי שפרד יכול להטיס את החץ ורק הוא יכול אז אולי הוא רצה שפורד ידע (את המובן מאליו) שהוא יכול לעזור לו להגיע חזרה לארץ ומהר ולהלהיב אותו על הרעיון הזה, לא? או שלא הבנתי כלום?... 4. מאיפה הוציאו את הקטע הזה שהריית' מתקשרים רק בתוך אותה מערכת שמש? בעבר לא היתה המגבלה הזו, נכון? - הייתה איזשהי מגבלה של מרחק, לא? מה לא? טוב, ניסיתי...
בקיצור- פרק מצויין, אם כי לא קל. מחכה בציפייה לשבוע הבא!