סג"א - 2X10 - The Lost Boys

סלמאק

New member
העניין הוא כזה:

לא משנה מה מעבירים בשער, כל זמן שהוא פתוח זה לוקח את אותה כמות אנרגיה. כלומר, בין אם הם מעבירים שדר בלבד (לכדה"א), או צוות שלם, ה- ZPM ייחלש באותה מידה. הכמות שיש בו מספיקה להם להמוווון התקשרויות כאלה, אז אין יותר מדי חשש של דילול ה- ZPM (כל עוד הם מבצעים חיוג בינגלקטי באופן מבוקר, ולא מתי שבא להם). מה שכן, צריך לקחת בחשבון שככל שזה כ"כ פשוט להגיע הביתה ע"י מעבר ב"טרמפ" עם אחת ההתקשרויות השבועיות לצורך תשדורת, עדיין יש את עניין החזרה, שלהזכירכם אינו כ"כ פשוט. אם וויר מעבירה שדר אל כדוה"א, היא יכולה גם לעבור בעצמה באותה הזדמנות, אבל אז לא יהיה מי שינהל את אטלנטיס למשך כמה חודשים. לכל אחד במשלחת יש את התפקיד שלו, אז זה לא יהיה כ"כ חכם פשוט לעבור לכדה"א, קל ככל שזה יהיה... אלא במקרים חריגים (כגון: מישהו שקיבל יופי של מנת יתר ממושכת מאיזשהו אנזים המצוי בגופם של הריית' וצריך לעבור תוכנית גמילה אינטנסיבית, או אם מישהו נפצע קשה ורק בכדה"א יש את הכלים לטפל בו וכו').

ayan2

New member
../images/Emo2.gif אתה לא רציני, נכון??!!!

"...אבל אז לא יהיה מי שינהל את אטלנטיס למשך כמה חודשים." ש-ת-ע-ב-ו-ר בשער ואז אולי סופסוף יהיה מישהו שינהל את אטלנטיס! אמממ....כן. סליחה. אני אנסה למתן את ביטויי חוסר האמון שאני נותנת בוויר. יומ'חד היא עוד תראה לי שטעיתי לגביה בגדול
ועוד שאלה, אם מותר
מדוע זה לא כל כך פשוט עיניין החזרה מהארץ לאטלנטיס? סליחה שלא זוכרת לבד...

morashty

New member
זה לא כל כך פשוט

כי הנסיעה בשער היא חד כיוונית,ובשביל לחייג מכדוה"א לאטלנטיס הם צריכים שגם בכדוה"א יהיה ZPM .האפשרות השנייה היא לטוס בדדלוס שזאת נסיעה שלוקחת כמה שבועות.

subatoi

New member
אז בקיצור, כמו שחשבתי,

זה לא ממש הוזכר משמעותית ובבירור בפרקים עד עכשיו. הפרקים הבאים זה משהו אחר לגמרי. אבל לא משנה עכשיו.

Bajoran Priest

New member
../images/Emo32.gifשום די ושום נעליים !

סליחה, מה זאת אומרת TNG "מרגישה יותר טוב"? ממתי בדיוק?
ובכל DS9 יש לך תחושה של פרקים אפורים? לעומת איזו סדרות אחרות? לעומת באפי, נכון, אבל מתוך הסדרות שאתה ראית?

subatoi

New member
אני אנסה להבהיר...

קודם כל, כל עוד אתה "בוגד בנו" עם באפי אהובתך, אין לך זכות לדבר על זה שאני "בוגד בכם", שמעת?!
(אזהרה: זה הולך להיות דיון ביני לבין הבג'ורי בעניין מב"כ ברובו (אך לא בכולו, יהיה גם ס"ג), ובגלל זה הוא סימן אותו ב"אוף טופיק" למעלה. לא להתפלא אם לא תבינו, מי שלא מכיר
) וברצינות - אין לי מושג איך להסביר. זה משהו תחושתי-הרגשתי-פסיכולוגי כזה. יהיה קשה, אבל ננסה להסביר. אני, כידוע ולמזלי הרב, אוהב את כל עולם מב"כ. כמו גם את כל עולם ס"ג. אני אוהב את TOS, את TNG ואת VOY (להלן "השלוש"). אני מאוד (לקודמות לא היה "מאוד") אוהב את DS9 ואת ENT (להלן "השתיים"). אליהן (במיוחד לח"ע9, להלן "האחת") אני מתחבר הרבה יותר. אני מרגיש אותה יותר. אני אכפתי יותר (ויש הוכחות מוחשיות לזה). אני יותר, נקודה. למה? אפשר למצוא כל מיני ראיות נסיבתיות (איתן ממש "גדלתי", ועם האחרות לא). לא יודע באמת את הסיבה. לפעמים כשאני חושב על השתיים לעומת השלוש, אני מדי חושב שהשלוש יותר מגניבות. טוב, במיוחד החדשות מביניהן. למה? אין לי מושג. הרי כשאני יושב לראות פרקים מהשתיים, אני נהנה מאוד. גם מהחלשים יחסית. הרי גם לשלוש יש פרקים חלשים ומשעממים יחסית. הרי לשתיים אני מתחבר פי אלף. הרי ברגע שאני יושב לראות ונהנה, אני מיד מודע לזה ש"הדעות הקדומות" שלי שגויות בעליל. אז למה יש לי בראש את ההבחנה הזו, את האפליה הזו? ואני לא יודע. כשאני מנסה להבין את זה בכל זאת, אני מגיע לפעמים למסקנה שיש את אלמנט ה"מאגניבות". אלמנט ה"קוליות". אלמנט ההנאה. ל-TNG ול-VOY יש איזו הילה צבעונית, לפחות אסוציאטיבית כשחושבים עליהן. לח"ע9 ול-ENT יש הילה אפרורית. הכל בעיניי, כמובן. למה זה? אין לי מושג. הרי גלריית הדמויות, לדוג' של ח"ע9 נרחבת יותר מזו של כל הסדרות האחרות ביחד. אולי זה פשוט ה"לוק" של הסדרה, שהוא אפרפר, הן מבחינת התחנה/ספינה והן מבחינת המדים, לעומת השלוש. מצד אחר, לשתיים יש אלמנט "מאגניבות" אחר לגמרי, שרק החובבים שלהן מרגישים את עלינותו לעומת השלוש. תחושה כזו שאין כשצופים בשלוש. אותו דבר אצלי זה עם ס"ג ובתה. כשאני צופה לפעמים באטלנטיס (בעונה שעברה זה לא היה לי, רק בעונה הזו, אני חושב) אני מרגיש תחושה אפרפרה כזו. תחושה של "זה לא אותו דבר", ושל "שם זה היה יותר מגניב". תחושה של ב-SG1 זה היה אחרת. אבל כשאני מנסה לחשוב על זה, אין באמת סיבה לזה שאני חושב ככה. גם באטלנטיס אני נהנה לא פחות, אני אוהב את הדמויות וכו'. אז ככה שאני לא יודע. אולי זה קטע פסיכולוגי שבו מה שהכרנו קודם מבחינה כרונולוגית תמיד משמש מודל להשוואה, ותמיד מעמיד בצילו את מה שבא אחריו. אולי זה משהו אמיתי, אני לא יודע. כתבתי כאן לא מזמן על כל מיני רעיונות שקשורים לפסיכולוגיה שהיו לי בעניין ההשוואה של העונות המתקדמות של SG1 לעומת הראשונות. זה אותו סגנון של בלבול. אני רק יודע שמדי פעם באה לי תחושה כזו. זה שהיא נסתרת די מהר ע"י מחשבה צלולה זה סבבה. אבל היא עדיין מגיעה מדי פעם. כמו שאמרתי, זה לא נשמע הכי ברור, גם לי אין הסבר על זה, ואני מנסה להבין את זה כבר לא מעט זמן. לא יודע איך להסביר את זה לעצמי, בטח לא לאחרים... אבל אל דאגה, גם ברגעים שאני חושב שהיא פחות נוצצת, אני עדין סמוך ובטוח שח"ע9 שולתת. לא כל הנוצץ זהב (ואני חושב שיש איזה כלל רכש שהיה מתאים פה, אבל לצערי אני לא זוכר אותם מספיק כדי להשתמש בהם). (כן, כותב שורות אלה מודע לזה שהיו פה הרבה מילים ובתכל'ס לא נאמר כאן שומדבר)

Y. Welis

New member
מה אגב כ"כ טוב בוויאג'ר?

דווקא הפרצופים שם (חוץ מהד"ר וה-9/7) די נעלמו ברקע לטעמי. לדעתי ה-TNG היא הטובה שבכל החדשות, והיחידה שיכולה להתחרות בקלאסית.

subatoi

New member
לא יודע.

לא ראיתי אותה כ"כ מסודר (רק מכנס לכנס. הפרק הראשון, האחרון, וכל מיני באמצע). אבל אין לי שום בעיה איתה (אבל כזה אני, זו לא חוכמה).

Bajoran Priest

New member
אם כבר מדברים על וויאג'ר

מבחינתי וויאג'ר זה "הקינוח הטעים" של מס"ב. אם נניח "הדור הבא" זה מנה ראשונה, ו"חלל עמוק תשע" זה מבחינתי מנה עיקרית, ו"אנטרפרייז" זה משהו-שהדודה-הכינה-והוא לא כזה רע-אבל אתה כבר שבע-ובכל זאת לא נעים לסרב, אז וויאג'ר זה פשוט משהו טעים ומתקתק שכיף לאכול. עכשיו, מה זה אומר? זו סדרה שמאוד נהניתי לצפות בה, בכל 7 עונותיה. נהנתי מהדמויות שלה, מההומור, מכמה קווי עלילה חוזרים מינוריים, מקישורים לשאר הסדרות בעולם מס"ב וכדומה. אפשר לומר שבזמנו אפילו נהניתי מהסדרה יותר מאשר מ"הדור הבא". אבל מצד שני, ברור לי שזו לא סדרה פורצת דרך בשום מובן, אין לה איזו אמירה ייחודית. היו בה פרקים טובים (יותר או פחות) אבל מעט רעיונות שלא ראינו באיזו סדרת טרק אחרת. היא המציאה כמה גזעים חייזריים חדשים, אבל הם לא משתווים לגזעים של הסדרות האחרות. "נלחמתי" זמנו כדי להשיג אותה לצפייה, אבל היום אין לי איזה דחף מיוחד לראות אותה שוב. בקיצור, וויאג'ר מבחינתי זו כמו ממתק רב-קלוריות ומזיק לשיניים, שפשוט נורא טעים לאכול, אז למה לא?

Y. Welis

New member
ואת TNG היית חוזר לראות?

זה בסופו של דבר המבחן האמיתי - הצפיה אחרי תקופת ההייפ.

Bajoran Priest

New member
אז זהו

שלמען האמת עדיין לא ראיתי את כל העונות של הדור הבא כמו שצריך. העונות הראשונות התפספסו איפשהו. לפני כמה שנים הייתי ב"הייפ" די רציני עם הרבה סדרות מס"ב ביחד: העונות המאוחרות של "הדור הבא" בסטאר-וורלד, העונות האחרונות של "חלל עמוק תשע" (וכל הסדרה בשידור חוזר) בחינוכית, כל וויאג'ר ב- Yes ואחרי זה בעזרת הדודות, ובנוסף לכל זה גם 4 עונות של אנטרפרייז. ככה שסך הכל היה לי ה-ר-ב-ה סטאר-טרק לראות, וזה בנוסף לסדרות אחרות (באפי, אנג'ל, פיירפליי, קצת בבילון 5, ואהמ, סטארגייט ואטלנטיס מדי פעם). אז ככה שאיפשהו העונות המוקדמות יותר של TNG קצת נשכחו מאחורה, פרט למספר פרקים נבחרים. אני מניח שאני אשלים את זה מתישהו. אולי בקרוב יחסית. אבל כל זה לא עונה לשאלתך. האם יש לי דחף מיוחד לראות את הפרקים של "הדור הבא" שוב? ובכן, לא כמו שהיה לי עם "חלל עמוק תשע" או כמו שישי לי עם "באפי" או אפילו כמו שהיה לי עם "אקס-מן" הסדרה המצוירת בזמנו. לא שאני אתנגד לראות את זה מחדש, כמובן (גם וויאג'ר אני לא מניח שאני אתנגד יותר מדי). ובכל אופן, אני יותר מכיר בזה שבמקרה של "הדור הבא" יש יותר ערך לצפייה מחדש, מכיוון ששם נעוצים המקורות לכל מיני דברים שהתרחשו יותר מאוחר (בסרטים או בחלל עמוק, או אפילו בוויאג'ר), וגם הסיפורים עוד היו יותר מקוריים.

Bajoran Priest

New member
אתה מתוסבך...

אבל זו אחת הסיבות שאני אוהב אותך. צרת רבים חצי נחמה.
תתפלא, אבל נראה לי שאיכשהו הבנתי מה אתה אומר. אני לא בטוח שידעתי שאתה מתחבר לאנטרפרייז במיוחד (כאחת מ"השתיים") אבל מצד שני הייתי צריך לנחש לאור המאמרפלצת על האנדורים. מעניין שאצלי דווקא אנט' נמצאת במקום יחסית נמוך. בכל אופן, לאחרונה אני מתחיל להיות ביקורתי יותר כלפי פרקים של חלל עמוק תשע. זה כאילו שאחרי שכבר חרשתי את הסדרה וניתחתי בה משמעויות והבנתי מה החשיבות של כל פרק ב- Arc הכללי ובהתפתחות של הדמויות, עכשיו קשה לי יותר להתעלם מזה שיש פרקים שהם פשוט לא *עד כדי כך* מהנים לצפיה, או לא כתובים במיוחד טוב, וא כל מיני דברים "קטנים" כאלה. וזה קצת מעצבן.

subatoi

New member
תראה...

התעקשת לשאול, עניתי
חוצמזה, ראיתי הזדמנות פז להשתפך בפני ניינר-עמית על רגשות הכפירה המזדמנים שאני חש
אנטרפרייז - לא יודע (שוב...). איכשהו התחברתי אליה. לא ברמה של ח"ע9, אבל בכל זאת. יש לה את הרגעים האנמיים שלה (ולא מעט כאלה), יש לה את הרגעים הגואניים שלה (וגם לא מעט כאלה). היא ממש לא אחידה. אבל יש לה דברים שאני מאוד אוהב (מלבד ג'פרי
). מה גם שהיא הכי טרייה אצלי בראש, אז בטח זה גם קשור איכשהו. לגבי שאר מה שאמרת - זה גם הגיוני. אחרי שנהנית ואתה נח על זרי הדפנה, אתה מתפנה למחשבות אחרות, לשים לב לדברים נוספים. נשמע הגיוני. וזה נורא מעצבן, אני מסכים.

subatoi

New member
עד שלא יהיה סרט ח"ע9

הניינרים לא ידעו שקט ושלווה
(סתם, לא באמת
)

Bajoran Priest

New member
אתה יודע מה מפחיד אותי?

שיום אחד יפסיקו למכור את ה- D.V.D של הסדרה, וזה יהיה לפני שהספקתי לקנות את זה.

למעלה