סג"א - 2X10 - The Lost Boys

shelNom

New member
ונתן בהם שמות: טי"ב

טייס יכרע ברך באמת שכבר איני זוכר את הפרק הראשון אבל האם יש פה תבנית? תמיד תפקד על הספינה בחורה ויהיו לה כוחות טלפתים חזקים שיגרמו לך לדבר או לעשות מה שהיא רוצה? האם ככה זה היה גם בפרק הראשון? הפיתוח עלילה לא היה יותר מדי גדול גם עכשיו מלבד ג'ייס ז"ל שהיה אחלה דמות לכשעצמו וסיפק לנו את המידע המענין והכה מקביל לעולם בני האדם או הגוא'אולד, הריית הינם טריטורילים וקנאים לאוכל שלהם ולא כל כך מאוחדים. ביחד עם הפרק עם הריית' והבית כלא ליד השער אני חוזר על הדברים שלי מהפרק הקודם הכותבים מציגים אותם יותר ויותר כאנושיים ויותר מורכבים מאוכל/כדו"א וכו'. הקרבות בספינה היו נחמדים וגם החץ עצמו בכלל השקיעו בפרק הזה (ואני מניח שגם בבא אחריו) אני מקוה שזה לא פרק משולש (אל תענו לי) כי זה פשוט להתעלל (ביחוד שלא ידוע איזה אירוע ספורט יבטל לנו שידור עכשיו) ואני נאמן לערוץ אחד. לא אמרו שיש 60 כוורות אי שם בעונה הראשונה? אם אני סופר טוב כבר חיסלנו איזה 10 למרות שיש יותר מדי בלבול לדעתי בסדרה בין כוורות לשייטות. אם כן אז האסרטגיה של חיסול כוורת אחת לX זמן יכולה לעבוד טוב. אני מניח שהם בונים עוד כוורות אבל משומה לא נראה לי שזה כמות רצינית. הסיכון של גילוי אטלנטיס הוא פשוט מעיק והעובדה שברגע שהרפאים יגלו (והכל אומר לנו שהם יגלו) יהיה שוב מצור מעצבנת זה פשוט מבאס אותי כל העונה השניה. איכשהוא האמנתי שס"ג 1 יצליחו לצאת מהמצבים שלהם עם אטלנטיס איכשהוא אני מרגיש שזה פשוט בלתי אפשרי. בכל זאת מחכה לפרק הבא בציפייה רבה.

סלמאק

New member
תשובות:

(לא יזיק למספר את הפיסקאות להבא) 1. כן, זוהי מלכת הכוורת. הרפאים דומים בהרבה מובנים לדבורים, ולא רק בגלל ספינות הכוורת, אלא גם במבנה ה"חברתי" שלהם. יש להם מלכה לכל כוורת, שהיא זו שמנהלת את העניינים, וכל שאר הלוחמים הם אלה ש"עובדים" בשבילה. 2. (בנוגע לכיוון שהרפאים לקחו) גם אני שמתי לב לזה. נראה לי שהכותבים החליטו להפוך את הרפאים לאוייב שקל יותר להזדהות איתו, הם הולכים ומקבלים תכונות אנושיות מפרק אל פרק: היכולת לעכל מזון כמו בני אדם, הילדת רפאים שנמצאה, הטריטוריאליות וכו' (וזה עוד לא הכל
) 3. (כמות ספינות הכוורת) אני מניח שהתכוונו לזה שיש בערך 60 ספינות כוורת בדרך לאטלנטיס, אבל לא נראה לי שאלה כולן... יתכן שיש עוד ספינות רבות שלא ממהרות להיחשף. אם היו כ"כ מעט ספינות כוורת, אז הקדמונים כבר היו מנצחים את הרפאים במלחמה נגדם, אבל להזכירך, היתה להם בעיה "קטנה" של נחיתות מספרית, ככה שהגיוני שיש רפאים בערך כמו נמלים (או דבורים
).

kinspirit

New member
בנוגע ל-2

קודם כל, בהחלט ניתן לראות את ההתקדמות של הריית' כגזע, ואני מברכת על כך. זה אחד הדברים שאני אוהבת בעונה השנייה והלאה. ההתקדמות הזאת מעידה על ויוצרת עומק חדש בסדרה. אני לא חושבת שזה במטרה שנוכל להזדהות איתם אלא שנפחד מהם יותר. יותר מפחיד אויב שדחפים "אנושיים" מובילים אותו מאשר אויב שעובד על אוטומט (אויב שעובד על דחפים יותר אכזרי ובלתי ניתן לצפות מה הוא יעשה במצבים מסויימים).

Enderew

New member
בגדול מאוד נהנתי, אבל...

מה שלי הציק בפרק היה בעיקר דבר אחד: ראינו איך פורד, טיילה, ורונן הגיבו לסם. איך הם נהיו אלימים, לא צפויים, וקצת מתקשים לקבל מרות גם הייתי אומר. אז איך זה שכל החברים של פורד לא כאלה? איך הם מתנהגים כולם כרגיל? וגם מחשבה שעברה בראשי: הג'ניי הם בעלי פילוסופיה דיי ספרטנית במובן מסויים. מהרושם שאני קיבלתי עליהם, הייתי מצפה מהמרגל שלהם להביא את המידע על הסם הבייתה, כדי שכל הג'ניי, או לפחות לוחמי העילית שלהם, יתחילו לצרוך אותו באופן קבוע. זה מתאים להם לתרבות...

סלמאק

New member
יכול להיות שהתגובה הזו של הצוות

היתה רק תגובה ראשונית לאנזים, אבל אח"כ הגוף מתמכר, מתנהג רגיל וצריך להמשיך לקחת את האנזים כדי להמשיך להתנהג רגיל. בערך כמו כל התמכרות.

kinspirit

New member
או שאולי

הם נתנו להם מנות גדולות יותר על מנת לשלוט בהם

ayan2

New member
את החברים של פורד לא הכרנו

לפני שהם החלו לקחת את האנזים. אז מי יודע עד כמה התנהגותם שונה. אני כותבת את זה מפני שאת פורד כן התכרנו טרם האנזים והוא לדעתי מאוד השתנה. הוא מתנהג אחרת ולא רק בגלל המצוקה שבה הוא נמצא והנקודה שאותה הוא רוצה להוכיח (שאפשר לקבלו חזרה לאטלאנטיס). משהו בו אחר. הוא פחות צייתן. יותר אלים. יותר כועס. לא?

סלמאק

New member
כן, יש בזה משהו.

הוא די השתנה מז שלקח את האנזים, הוא נהיה קר כזה. יכול להיות שזה שינוי מכוון של הכותבים, כתוצאה של לקיחת האנזים, ויכול להיות שזו בעצם פאשלה של הכותבים, שהם עשו אותו קר כזה בלי שום סיבה.

למעלה