סג"א - 2X10 - The Lost Boys

kinspirit

New member
שנינו צודקים ../images/Emo3.gif

אתה מדבר על השחקן הראשי שאכן היה בסדרה של שפילברג. אני מדברת על בחור מהצוות הכללי שלהם, הוא מופיע כל איזה שני פרקים או משהו כזה (מודה שלצערי לא הצלחתי לעקוב אחרי העונה הנוכחית
)

ayan2

New member
אני מצפה ../images/Emo24.gif

אם חברי צוות ידעו שרק אחרי שמונה שנים פחות או יותר, יהיה גיבוש ובונדינג אמיתי בין אנשים, אנה אנו באים? ב- SGC ראינו את זה די מההתחלה, לא? כי ככה מתנהגים חיילים/חברי צוות זה לזה, אז אני חושבת שמין הראוי היה להעתיק את זה גם לחברי הצוותים באטלנטיס, שאם אני לא טועה לא הוצאו למשימת אטלנטיס מהאזרחות, אלא עשו כבר דבר או שניים (או המון) בצבא ואולי אפילו ב- SGC, מקומות בהם היו אמורים לספוג את העיניין הזה של לא לינטוש חברים וכו'. ואני חושבת שגם אם אין ממש מה לעשות, הבעייה הייתה שהם אפילו לא חיפשו מה לעשות. וויר אמנם נראתה מעט מוטרדת, אבל לא יותר מידי. אני בטוחה שקרטר או ג'קסון היו שוברים את הראש, מתחילים לחשוב ולפסול רעיונות לא טובים (כמו אולי לבצע חיפוש בחמישים כתובות) כדי להגיע כמה שיותר מהר לרעיונות טובים, או לפחות לרעיונות עם קצה של חוט. כאן לא ראינו את זה. בטח לא אצל המפקד ההוא שנראה היה שכל מה שהוא רוצה זה שוויר תשחרר אותו ותיתן לו ללכת לנוח. גם כשהוא חזר מהמשימה שלו בתחילת הפרק והבין שהוא צריך מיד לצאת שוב ולחפש את הצוות של שפרד בכתובת המקורית שאליה הם יצאו, הוא נראה מאוד מבואס מזה שהוא לא יכול ללכת...לישון או משהו דומה. ככה לא מתנהגים
נ.ב. - חג שמח!

סלמאק

New member
צודקת.

בכל עונותיה של סדרת האם תמיד שמענו את הקוד "לא משאירים איש מאחור" חוזר על עצמו, ולא משנה מהם הסיכויים, הסיכונים או כמה זמן זה יקח. אבל פתאום עכשיו, רואים את המפקד ההוא מתרץ לוויר "נו, הם תמיד ככה, אולי הם נתקלו במשהו מגניב ושכחו ליצור קשר", או במילים אחרות "נו, מה את רוצה ממני? אני עייף רצח. אין לך מישהו אחר לשלוח לחפש אותם?" ובתגובה לסקובי: אכן יש בג'אמפר גלאי צורות חיים. אתה יכול לנוע במסלול סביב כוכב לכת מסויים ותוך כדי כך לבדוק אם יש עליו חיים. אני זוכר את זה מהפרק THE DEFIANT ONE, שבסופו שפרד הצמיד לריית' ממתק, כדי לגרום ל"יתושים" ההם להיצמד אליו, ועל ידי כך יוכלו מהג'אמפר לזהות את הריית' מבין סימני החיים של שלושתם. (עם רודני)

ayan2

New member
../images/Emo6.gif אני עייף רצח...

...זה היה מצחיק, אבל אם להיות רציניים: הנקודה שבה התחלתי לדאוג היא בדיוק זו שכתבת עליה: כשהמפקד ההוא התייחס בקלות ראש לאיחור של הצוות ביצירת קשר. יחס כזה זה זלזול אמיתי ומתכון לכך שבעיות קטנות יעשו גדולות יותר, כי אין מי שיוודא מה קורה ואם משהו הסתבך.

subatoi

New member
נו, אז זה בכלל מטומטם!

אם יש להם גלאי כזה במדלג, אז מה הביג דיל, רבאק? מה ההבכיינות של "ייקח לנו מיליארד שנה למצוא אותם"? 50 כוכבים (אני עדיין דבק ב-50 כוכבים ההוא), כל אחד, נגיד, סיבוב של שעה עם המדלג מסביב לכוכב, זה כמעט יומיים. ברגע שעושים את זה שני מדלגים במקביל, מסיימים את זה כמעט תוך 24 שעות, שלא לדבר על זה שאם עובדים עם יותר מ-2 מדלגים, אז זה בכלל קייק אוף פיס. אז מה הקטע פה? לא ברור לי מה קרה בפרק הזה (לא רק מבחינת התגובות פה בפורום שפשוט פורחות, יחסית, אלא מבחינת חורי העלילה המטומטמים (ההקאה, והקטע הזה) ), אבל מישהו נרדם בשמירה שם...

kinspirit

New member
כן ולא

אם תקח בחשבון שיש עוד אנשים בכוכבים האלה (כי הרי מישהו חייג את 50 הכתובות האלה, מה שאומר שהיו אנשים שעברו מהכוכב לכת הזה לאחרים) אז זה לא בהכרח יהיה כזה קל לאתר אותם שם מהשמיים. אין להם דרך להבחין בין מתיישבים במקום לבין חברי הצוות.

subatoi

New member
גם בזה יש משהו ../images/Emo4.gif

למרות שהייתי מצפה שיהיה להם איזה משדר ייחודי להם (כמו שהוצע פה כבר בשרשור איפשהו), בדיוק למקרים כאלה. במיוחד אחרי כל הפעמים שאיש צוות כבר הלך לאיבוד. טוב, נו.

nzkiwi

New member
כטרקי אתה אמור לדעת ש...

כשמחפשים איש צוות אפשר להגביר את עוצמה השמע של הדפיקות לב של כולם באותו מקום, ואז להשתיק אותם אחד אחד

nzkiwi

New member
כן...

וזה היה כנראה את אחד הפרקים של הסדרה מב"כ הראשונה

kinspirit

New member
תכל'ס

אני חושבת שחלק מהעובדה שהם לא דאגו כל כך נבע מההסטוריה של חברי הצוות (של העלמות). המפקד הזה גם אמר את זה. אז כן, אני לא מצדיקה את היחס שלו או את העובדה שוויר לא נכנסה קצת להיסטריה, במיוחד בהתחשב בעובדה שכאשר הם נעלמים זה בדרך כלל אומר שהם בצרות, אבל אני באמת חושבת שחלק מחוסר הדאגה הזאת נבעה מהעובדה שהם כבר רגילים לזה שהצוות של שאפרד מסתבך ומצליח להחלץ. אבל אל תבינו אותי לא נכון, גם אני חושבת שהיחס שלהם ל50 כתובות היה דפוק למדי. זאת לא צריכה להיות משימה בלתי אפשרית והתגובה לא היתה להיות שכזו.

Y. Welis

New member
אפשר לשלוח גשושים מכאניים

או שהדלגנים יחפשו סימני חיים מהאויר (אם כבר TNG אז עד הסוף - 'קפטן, אני קולט סימני חיים באיזור קו המשווה!'). העיקר להתחיל! שום מנהל ראוי לשמו לא ירתע מהתחלת העבודה ושליחת מקסימום כוח אדם להתפרס ולבדוק. מה אגב עם השתלת שבבי תקשורת או איזוטופים (כמו ב'24' האחרון)? על זה לא חשבו?

סלמאק

New member
בנוגע לג'ניי:

למה לא הם? הם התרבות עם הטכנולוגיה הכי מתקדמת בגלקסיה, שגם מעוניינים בשליטה טריטוריאלית ובכוח, אז הגיוני שהם ישלחו סוכנים ומרגלים בכל רחבי הגלקסיה. אם החבר'ה של פורד אומרים שהם גנבו מחשבים, הכי הגיוני להניח שהם גנבו אותם מהג'ניי, כי אין עוד תרבות מתקדמת כמותם בגלקסיה. (וחוץ מזה, את הסוכנים שלהם אפשר להרוג ללא ייסורי מצפון
). אם היו ממציאים עם חדש, ואותו היו שמים במקום הג'ניי בפרק הזה, היית בא אח"כ ושואל "מי האנשים האלה? האם נתקלנו בהם בעבר? האם ניתקל בהם בעתיד? למה לא מרחיבים עליהם?" וכו'. אז כדי למנוע את כל השאלות האלה, או יותר נכון כדי שיהיה להן מענה מראש, הכי מתאים להכניס את הג'ניי למשבצת הזאת. וחוץ מזה, (אחרון, אני מבטיח
) למי כבר יש C4 אם לא לג'ניי? אתה לא זוכר שהם "קיבלו" מאיתנו מלאי נכבד של C4?

subatoi

New member
זוכר, זוכר את ה-C4.

אבל, זה נראה מוזר כזה. כל הפרק עובר, ואז בשניה האחרונה שלו (הגזמתי קצת, אבל העיקר הכוונה) פתאום מזכירים שהכל בא מהג'ניי, ומראים איזה שני רדשירטים רחוקים עם החולצות שלהם, וזהו. וזה נכון לגבי כל ההופעה של הג'ניי בסדרה. ראינו אותם פרק אחד כמו שצריך, ובמקום לחזק אותם, כמו שהיו צריכים לעשות אם היו רוצים להפוך אותם לתרבות/עם החזק באיזור, במקום לחזק אותם ולהראות אותם יותר, ראינו אותם עוד קצת פה, וקצת שם, ואת קוליה, וזהו. אם רצו לתת לנו הרגשה של עם שבאמת שווה משהו, שבאמת מעניין, היו צריכים להראות אותם יותר, לפגוש אותם יותר. בינתיים הם נותנים (לי) תחושה של עם אחד שהקהל זוכר את השם שלו, אז אפשר לדחוף אותו בכל מקום שנרצה ונצטרך. אין שם שום "בשר" מאחוריו, אין שומדבר מעניין. יותר כמו פלקט ששמים על הקיר במקום משהו אמיתי. גם בסדרת האם לא היו תרבויות שחזרו אליהן שוב ושוב בצורה רצינית, והיו כאלה ששוות משהו. אני מדבר על התרבויות האנושיות. אולי הטולאנים היו פעמיים, החבר'ה של ג'ונאס היו פעמיים או משהו כזה, וזהו. אין פה שום ניסיון ליצור תרבויות שייזכרו ויהיו שוות משהו. אולי זו בחירה מודעת של הכותבים. אולי הם מסתפקים בזה וזה טוב להם, וזה באמת לא היה חסר לי בסטארגייט. אולי הם הסתפקו באסגרד, בטוקרה, בג'אפה (אמאל'ה, לקח לי איזה 10 שניות להזכר איך קוראים להם!) ובגואולד. אולי זה מספיק "תרבויות" ממותגות שאפשר לחזור אליהן. אולי באטלנטיס הם מסתפקים ברפאים וזהו. אם נחזור לדברים הראשוניים שכתבתי בהודעה הקודמת, היו יכולים לומר שהם מצאו את הציוד הזה איפשהו, מאיזה חבר'ה שגרים באיזה כוכב, מצאו אצלם חומרי נפץ (זה באמת כ"כ נדיר למצוא חומרי נפץ?), וזהו. אם היו מורידים את השם (ואת המדים) של הג'ניי מהפרק, זה לא היה משנה כלום. אלא אם כן הם בונים על זה שאזכור קטנטן שלהם מדי פעם יגרום לנולתחושה שהם באמת שווים משהו ושהם באמת מסתובבים הרבה בגלקסיה. לי אישית חסר יותר חיזוק לזה. ואולי אני שוב משווה יותר מדי למב"כ בתת מודע. אוף .הפסיכולוגיה המעצבנת הזו.

kinspirit

New member
תכלס'

הג'ניי פשוט לא מעניינים מספיק על מנת לחזור אליהם בכל פעם. הם לא מעניינים, הם לא מפחידים ומאיימים... הם פשוט סתם חבורה של אנשים. כך שלעשות אותם "האויב" האנושי העיקרי של המשלחת מכדור הארץ (במיוחד כשברור שהמשלחת עולה עליהם מבחינה טכנולוגית) די מטומטם ולא נותן תחושה של אמון.

Bajoran Priest

New member
<התפרצות לא קשורה>

נו באמת, זה שאובראיין היה ג'ניי, לא מספק אותך?
(טוב, די, די, אני אנסה לשלוט על עצמי)

subatoi

New member
אם כבר אתה שואל ../images/Emo3.gif

זה סיפק אותי מאוד. אם היו עושים יותר עלילות איתם, ומשאירים את קולום מיני המאאגניב (או שמים פרצוף אחר, אני מודע לאילוצים כאלה ואחרים) כך שיהיה פרצוף עקבי ולא כזה שמתחלף כל פרק, אז אולי הם היו ממש "תופסים" ושווים משהו. כרגע הם מזכירים בגדול את האסגרד והגואולד בעונות האחרונות של ס"ג. מדי פעם הם צצים, לאיזה 5 דקות, מרחוק, וזהו. בשביל זה צריך "להחזיק אותם"? זה מרגיש נורא חלול.

למעלה