מיני תרגימא

Rivendell

New member
אני ממש לא מסכימה

אבל אני מבינה שכבר היה ויכוח כזה, אז אני לא אפתח שוב את הנושא הכאוב
רק אציין שהרגשתי מאוד מרומה.

ailag

New member
לא ממש.. ../images/Emo58.gif

למרות שלסרט יש את האלמנטים הבסיסיים ("השטחיים") המפחידים, אין לו עומק או תחכום. הצלצול לא קשור לכלום. סתם בהתחלה יש כמה אנשים שרואים את הסרט ואז הטלפון מצלצל. זה קרה אולי שלוש פעמים. לעומת זאת, החלק של הטבעת בסיפור נמשך לאורך כולו: ממתי שהם רואים את הסרטון לראשונה ועד הסוף (אחרי שהם מגלים מהי אותה טבעת אור זה כבר נהיה משעמם והם מדברים על הבאר במקום על הטבעת). בקיצור: אמנם סרט אימה, אבל העלילה שטחית ולכן : יותר טבעת פחות צלצולים -> ring מתייחס לטבעת ולא לצלצול.

Rivendell

New member
אז אם כבר מדברים על זה ../images/Emo58.gif

חשבתי על זה עוד קצת בינתיים. באנגלית הרי יש למילה ring שתי משמעויות. בעברית היה צורך לבחור אחד. עכשיו - אמרתי שאני מרגישה "מרומה" וזה כי בתחילת הסרט כל הזמן חשבתי על הצלצולים, ולא נתתי שום חשיבות לטבעת האור, שהיא בעצם האישיו של הסרט. רק ממש לקראת הסוף קלטתי פתאום שהרינג זה בכלל טבעת. צלצול הטלפון הוא חלק דיי משני שמופיע בתחילת הסרט. אבל בגלל שהוא מופיע בהתחלה והסרט נקרא "הצלצול", הגיוני לייחס לו חשיבות, וזה מטעה את הצופה. אבל מצד שני, יכול מאוד להיות שאם לא הייתי יודעת שזה תורגם ל"הצלצול" עדיין הייתי חושבת על צלצולי הטלפון ולא על ה"טבעת", כי בהתחלה זה האלמנט הבולט יותר. עדיין לדעתי התרגום ה*נכון* הוא "הטבעת", אבל אני חושדת שגם באנגלית היתה כוונה להטעות ולבלבל את הצופה, וזו לא אשמתו של אך אחד שאין בעברית מילה שפירושה גם טבעת וגם צלצול
.

dino_din

New member
נראה לי שאליעזר בן יהודה

באשמתו אין לנו מילה כזו שמשמעותה גם צלצול וגם טבעת. אבל בכל מקרה, אני אמשיך להיות נודניק ולהתעקש שהסרט קיבל את התרגום הנכון גם בגלל שאני לא מסכים איתכם שלצלצול יש חלק שולי בסרט כי לדעתי כל הרעיון זה הקטע של הצלצול שמודיע לאנשים שהם ימותו (ותגידו לי שאתם לא התקשרתם לחברים שלכם באמצע הלילה אחרי שהם ראו את הסרט ולחשתם להם "seven days"). זה נראה לי הדבר הכאילו חדש בסרט, הטלפון שמבשר להם על מותם הקרב... חוץ מזה, הרי אין ממש טבעת בסרט. יש באר. וחוץ חוץ חוץ מזה אני לא מקבל את הטענה שהשם הטעה אותך ובגלל זה חשבת על "צילצול" ולא על "טבעת". השם לא אמור לגלות לך במה להתרכז בסרט או לתת רמזים. כל המטרה היא שתבין לבד (אחרת היו קוראים לסרט "הצילצול שמודיע לאנשים שהם מתים ואחר כך מתברר שהוא בעצם טבעת שהיא באר שממנה עולה ילדה קטנה והורגת אותם"). יום כתום, דינו. >עדיין חושב שהסרט קיבל את התירגום המתאים<

Rivendell

New member
דווקא זה שם מצויין ../images/Emo58.gif

רק הייתי מוסיפה: "הצילצול שמודיע לאנשים שהם מתים ואחר כך מתברר שהוא בעצם טבעת שהיא באר שממנה עולה ילדה קטנה והורגת אותם, וכל זה רק בגלל שהיא רוצה שיקשיבו לה ויכינו עותק מהקלטת". וברצינות - כשקוראים לסרט "הצלצול" הצופה יחפש צלצולים. אם היו קוראים לזה "הטבעת" הייתי מחפשת טבעות, וסביר להניח שבכל מקרה הייתי קולטת שמדובר בטבעת-אור של פי באר שסגרו רק בסוף הסרט, באותה נקודה. כך שבגדול זה באמת לא היה משפיע. ועדיין - לדעתי הצלצול היה משני. אבל אני מודה שגם אני, כמובן, הרמתי ישר טלפון לחברים לבשר להם שנותרו להם שבעה ימים. אני אישית גם לא ישנתי יומיים אחרי הסרט הזה, וזו כנראה דרכו של היקום לגמול לי

dswbg

New member
הסרט במקור יפני

יצא ביפן בשנת 1998 בבימויו של הידאו נאקאטה, ביפנית הסרט נקרא - רינגוּ, כלומר, לפחות עד כמה שידוע לי, צלצול ולא טבעת.

ailag

New member
-=-=-../images/Emo58.gif

יש טבעת, הרי כל הקטע הוא שבסוף הסרטון יש טבעת לא מובנת ובסוף רואים שזו טבעת האור שהילדה ראתה מתוך הבאר שנסתמה. הסרט סובב סביב הטבעת ולא הבאר ברובו, עד כמה שניתן לומר שסרט שטחי סובב סביב משהו. השם בד"כ קשור לעיקר הסרט. הוא במקרים רבים מספיילר בדיעבד - כלומר, אחרי שראית את הסרט אתה יודע שהשם הוא ספויילר. אני עדיין לא מאמינה שגרמו לי ללכת לסרט הזה..

Boojie

New member
כן, הייתי הולכת.

מצד שני, אני בהחלט מעדיפה לא ללכת לראות את "החייזר מת מצחוק". ולגבי "הנוסע השמיני", לטעמי האישי זה שם רע, כי הוא, מה לעשות, ספוילר. שלא לדבר על כמה שהוא מגוחך כשזה מגיע לסרטים הבאים, שבהם אין שום נוסע שמיני ושום בטיח (אם כי את כתר האליפות בעניין הזה לוקח, כמובן, "מצור ימי 2", שמתרחש ברכבת).

ailag

New member
<הכניסו שם כאן> מת מצחוק

גם מאוד הרגיז אותי התרגום "באג לייף". אתם לא יודעים לא אנגלית (bug'S) ולא עברית?

rattlehead

New member
עוד משהו מעצבן מיקצת..

שהפורמט לקומדיות הן "<הנושא> מת מצחוק". (במיוחד עם לסלי נלסון משחק בהן ..)

Arana

Well-known member
מנהל
אמנם לא בעברית

אתר שמישהו המליץ עליו, כמדומתני ב"שאלה קטנה". איך מתרגמים במזרח הרחוק כל מיני דברים לאנגלית ומאנגלית. http://www.engrish.com/

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif

הוזכר דווקא כאן, בפורומנו הקט, לפני כשלושה שבועות, על ידי בוג'י - אבל אני תמיד שמח על אזכור נוסף לקישור מעניין!

Kimbal1

New member
ניסוי...

אני עומד לפתוח עכשיו את ערוץ ההיסטוריה ונראה תוך כמה זמן אתקל בשטות ראויה לשמה.

Kimbal1

New member
ערוץ ההיסטוריה מכה שנית!

ואיך מתרגמים בערוץ ההיסטוריה soccer לעברית? נכון מאוד- "פוטבול"!

למעלה