מיני תרגימא

יעלי9

New member
a person's genetic make up

תורגם היום כך בתוכנית בבי.בי.סי. פריים האיפור הגנטי של האדם. זה פשוט כ"כ טוב שרציתי לשתף.

Eldad S

New member
../images/Emo41.gif מיני תרגימא

אתם מוזמנים לשרשר לכאן כל מיני מקרים של תרגומים מעניינים, מוזרים, או שגויים. ו...
זוכרים? בהתאם לרוח הדיון בנושא זה, שעלה בפורום לפני מספר שבועות - הבה ונתייחס לשגיאות של אחרים בסובלנות ובאורך רוח. תודה על השיתוף :)

nutmeg

New member
נפל לידי תרגום ישן

של סיפור אמריקני בעליל משנות החמישים, לפני שהיה פה מקדונלד'ס תחת כל עץ רענן ובכל תחנת דלק. המתרגם/ת בחרה לתרגם המבורגר ומילקשייק ל... אתם יושבים? קציצה וחלב משוכשך.

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מעניין אם ב"קפולסקי" יבינו אם אבקש "חלב משוכשך בטעם פיסטוק"...

Rivendell

New member
ואם כבר שיבושים - אז שמות של סרטים

וספרים. הנטייה היא, בעיקר בסרטים, פשוט לשנות את שם הסרט אם לא מוצאים לזה תרגום קליט. אני מניחה שמבחינה שיווקית זה כנראה עובד, אבל אותי לא ישכנעו בחיים ש- "ללכת שבי אחריו" זה התרגום הישיר של Dead Poets society. "חומות של תקווה" = The Shawshank redemption ו "רוחות של תשוקה" = legends of the fall ועוד משהו שמשעשע אותי לפעמים וראיתי לא פעם בטלוויזיה - קורה שמתרגם לא מכיר מילה או לא שומע אותה כמו שצריך, והוא פשוט "מדלג" עליה. מביש משהו.

Boojie

New member
רק שזה לא עניין של מתרגמים.

את שמות הסרטים קובעים המפיצים, ולמתרגמים אין מילה בעניין. וכך יכול להיות גם סרט מתורגם היטב, שהשם שבו הוא מופץ בארץ הוא בושה למין האנושי.

dino_din

New member
ובצדק לא ?

אתם הייתם הולכים לראות סרט שנקרא "יום העצמאות" ?? נראה לי שדי קשה לתרגם את Independence Day לשם מדוייק... גם סרטים פשוטים לא תמיד קל לתרגם (למשל ALIEN תורגם ל"הנוסע השמיני" ודווקא נראה לי שזה לא רע בכלל. עדיף על פני "זר","נוכרי", "יצור","עב"מ" וכו'). בסה"כ, שמות הסרטים צריכים להיות קצרים וקליטים ומשוך קהל ולכן, כמעט תמיד יש איזה "קאטצ'" בשם הסרט ולכן קשה לתרגם אותי (זוכרים את הריב על התרגום של THE RING שתורגם ל"הצלצול" ???). לילה טוב, דינו. >אני בכלל מעדיף סרטים ישראליים<

dino_din

New member
ומשוך = למשוך , אותי = אותו

כנראה שהשעה עושה את שלה :) לילה טוב, דינו. >לא עייף בכלל<

Rivendell

New member
בדיוק לפני יומיים ראיתי "הצלצול"

(וכבר שני לילות שאני לא ישנה מרוב פחד
) וגם לי נורא הציק התרגום. כי אם ללכת לפי "כוונת המשורר" זה צריך היה להיות "הטבעת" - בגלל טבעת האור. ואגב, "הטבעת" זה בכלל לא כזה שם רע לסרט או ספר. תראה איך "שר הטבעות" עובד יפה
.

dino_din

New member
מה פתאום ?!

מה פתאום? "הצלצול" הרבה יותר מתאים, הרבה, הרבה, הרבה יותר מתאים !!! אני רק חושב על ההתקפות שהיו נגד המתרגמים אילו היו קוראים לסרט "הטבעת"~ אנשים בטח היו חושבים שהמתרגמים מפגרים !! אין לי ספק שהסרט קיבל את התרגום היותר מתאים !!! לילה טוב, דינו. >רינג רינג... >הלו? >Seven days<

למעלה